daniem obiadowym. Polecam z ziemniakami i sałatką z papryki, ogórka i pomidora. 3 podwójne filety z kurczaka 100 g żółtego sera ½ pęczka natki pietruszki Sól Pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka dokładnie myjemy i usuwamy błonki. Kroimy na plastry(...)układamy posiekaną drobno natkę pietruszki oraz plastry żółtego sera. Zwijamy w rulon. Do jednej miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy widelcem lub trzepaczką. W osobnej misce mieszamy bułkę tartą, ziarna sezamu i słonecznika. Każdą roladkę obtaczamy w jajku a następnie w ziarnach. Staramy się aby panierki zostało jak najwięcej na mięsie. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju
VioletoweKucharzenieSkładniki na ciasto : 1 l mleka 3 i 1/2 szklanki m ą ki pszennej Wrocławskiej Młynów Stoisław 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju olej do smażenia bułka tarta do obtaczania krokietów 4 jajka Wykonanie : Kapustę zalewamy wodą z łyżką soli, dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy, studzimy i drobno siekamy. Pieczarki myjemy(...)złoty kolor. Na każdy naleśnik nakładamy po 2 łyżki farszu, boki naleśnika składamy do środka i po długości zwijamy w rulon. Naleśniki zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z barszczem lub same, moje dzieci lubią z ketchupem. Proporcje farszu możecie oczywiście zmniejszyć, ja robię
Sama słodycz i szczypta chiliugotowanych ziemniaków, 2 jajka, mąka ziemniaczana, ½ szkl. mąki pszennej sól. Składniki farsz: 500 g ugotowanego, posiekanego mięsa ze schabu 1 duża cebula sól pieprz majeranek posiekany szczypiorek 2 łyżki bułki tartej. Dodatkowo: 2 cienkie wędzone kiełbaski i Szczypiorek z cebulką, 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie mięsa: Wykorzystałam mięso, które jest na kościach ze schabu, gotujemy kości z dodatkiem liścia laurowego(...)Farsz mięsny, jak zrobić? Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do wcześniej ugotowanego, poszatkowanego mięsa. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekany szczypiorek, bułkę tartą i mieszamy. Z farszu robimy kulki wielkości orzechów włoskich. Przygotowanie knedli: Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Wkładamy do miski i wyrównujemy. Wyjmujemy z miski 1/4 ziemniaków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięblatów, a do tego już tylko rozpuścić galaretki, utrzeć masę maślaną i gotowe!. Przepis na dużą blachę 25x35 cm. Blat orzechowy: - 10 dag orzechów włoskich drobno pokrojonych - 2 łyżki bułki tartej - 2 łyżki mąki pszennej - 5 jaj - 10 dag cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i ponownie zmiksować. Do masy przesiać mąkę(...)proszkiem do pieczenia i bułką tartą, wymieszać, a następnie wsypać drobno pokrojone orzechy, wymieszaną masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 170 C piekarniki ok 30-35 minut. Blat jasny: - 10 dag mąki pszennej - 10 dag cukru - 4 jaja - wanilia mielona lub cukier waniliowy - 4 łyżki mleka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Żółtka ubijamy
Apetyczna babeczkawrzucić do miski i wymieszać. Poszatkować szczypiorek. Dodać do miski, przyprawić wg uznania. Jajko roztrzepać widelcem i dodać do miski, można ewentualnie dodać jeszcze pod koniec 3-4 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać, a następnie tworzyć kuleczki z powstałej mięsnej masy. Panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na oleju ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia wyłożyć na talerz
Gotuję Testujępotrawy można znaleźć w naszych sklepach przez cały rok, dlatego polecam ją bardzo o każdej porze roku. Polecam wypróbować. Pieczeń z jajkiem w środku 800 g mięsa mielonego 1 bułka 2 jajka surowe 3 jajka ugotowane sól, pieprz, kucharek 1/2 opakowania kukurydzy 1/2 puszki groszku 1/2 słoiczka marynowanej papryki czerwonej poszatkowana garść natki pietruszki Do większej miski wkładamy mięso(...)mielone, przyprawiamy, wbijamy 2 jajka i bułkę, którą należy wcześniej namoczyć w wodzie. Całość wyrabiać przez chwilę, do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy pozostałe składniki: kukurydzę, groszek, paprykę i poszatkowaną natkę pietruszki. Wyrobić całość dość ostrożnie. Połowę masy przekładamy do natłuszczonej formy. Następnie układamy na masie (na środku) ugotowane i obrane ze skorupki jajka. Przykrywamy drugą połową masy. Wierzch przed
Gotuję Testujęszklanka cukru 2 i pół szklanki mąki pół szklanki mąki ziemniaczanej 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy DODATKOWO puder do posypania 60 dag śliwek odrobina bułki tartej Obie mąki razem z proszkiem do pieczenia wymieszać i przesiać na stolnicę. Do obu mąk dodać cukier, margarynę i cukier wanilinowy, delikatnie zagniatać ciasto. Pod koniec wbić jajka(...)zagnieść dosyć wolne ciasto. Podzielić na pół. Jedną połowę ciasta wyłożyć na blachę,posypać odrobiną bułki tartej wyłożyć śliwki i przykryć drugą częścią ciasta. Piec w 180 st około 40 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Gotuję Testujęgrecku na dorszu 1 kg dorsza 50 dag cebuli mały słoiczek koncentratu 10 łyżek ketchupu parę pasków papryki sól pieprz nać pietruszki olej do smażenia mąka, jajko i bułka tarta do panierki ryb Dorsza pokroić w kawałki. Każdy płat posolić, panierować w mące, jajku oraz w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odstawić
Gotuję Testujęłyżeczki czerwonej papryki słodkiej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki soli szczypta weget y 3/4 łyżeczki pieprzu 3 łyżki wod y bułka tarta smalec do smażenia Mielone przełożyć do miski, dodać odciśnięty z wody chleb i pozostałe składniki. Wymieszać, zwilżyć ręce i formować kotlety, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć
Gotuj z Agnesłyżka masła 2 jajka łyżka majeranku łyżeczka ziołowego pieprzu 2 ząbki czosnku 3 łyżki sezamu sól i pieprz do smaku 0,5 szklanki kaszy manny tłuszcz do smażenia ewentualnie bułka tarta Kapustę odciskamy i siekamy aby była krótsza, wrzucamy na wrzątek i gotujemy aż będzie al dente. Na suchej patelni podsmażamy sezam, aż się zrumieni. Cebulę kroimy w kostkę(...)manny dać więcej. Formujemy kotlety i smażymy bardzo wolno na rozgrzanym tłuszczu. Tego tłuszczu może być naprawdę niewiele, tyle co zwilżona patelnia. Kto chce może obtoczyć kotlety w bułce tartej, ale wtedy będą potrzebować więcej tłuszczu. Gotowe osuszamy na papierowych ręcznikach i można podawać. Podawać z czym kto chce, jako dodatek do ziemniaków, ryżu. Z sosem grzybowym czy też
Dieta moja pasjanajzdrowszych, to od czasu do można się skusić. 0,5 kg mortadeli 2 jajka 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku szklanka tartego żółtego sera bułka tarta olej do smażenia papierowe ręczniki Mortadelę kroimy na plasterki jednakowej grubości i lekko rozbijamy. Raz że łatwiej nam będzie ,, ogarnąć ser" , a dwa panierka będzie się lepiej trzymać(...)pieprzem, dokładnie mieszamy. Każdy plasterek kiełbasy maczamy w jajku, na środku układamy kopczyk z żółtego sera i przykrywamy drugim plastrem z jajka. Lekko dociskamy i dokładnie obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju, gotowe osuszamy na papierowych ręcznikach. Najlepiej smakują na ciepło, ciągnący ser i mocny czosnkowy aromat. Takie wynalazki robię wtedy, gdy zalega w lodówce, jej czas mija
Dieta moja pasjasuszonej bazylii łyżeczka pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu 0, 5 łyżeczki soli szklanka tartego żółtego sera mała cukinia 2 łyżki manny Oraz: tortownica 20 cm łyżka masła bułka tarta Makaron gotujemy połowę czasu jak zaleca producent. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Gdy się ładnie zeszkli dodajemy mięso. Pilnujemy i rozgniatamy widelcem, aby się nie zbiło(...)wsypujemy mannę aby w razie potrzeby zebrała nadmiar wilgoci. Nie polecam mąki, ponieważ wtedy zapiekanka zrobi się zbita i taka zakalcowata. Wszystko przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. I teraz zaczyna się zabawa, wciskamy rurki, jedna przy drugiej, tak aby dotarła do dna i w każdej znalazło się mięso razem z sosem. Następnie między makaron wciskamy plasterki
Dieta moja pasjasmażenia, jest rewelacyjny. Z nataki wydobywają się całkiem inne aromaty, niż te do których przywykliśmy. 2 piersi kurczaka 0,5 szklanki natki pietruszki jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta tłuszcz do smażenia ręczniki papierowe Mięso lekko rozbijamy, nie chodzi o cienki płat, ale i masywną, zgrabną sztukę mięsa. Jajko doprawiamy sola i pieprzem, dokładnie mieszamy. Na talerz(...)wysypujemy drobno posiekaną natkę. Mięso maczamy w jajku, a następnie w pietruszce i przekładamy do bułki. Smażymy na złoty kolor. Dla tych co pomyślą, że można natkę dać do jajka i zaoszczędzić sobie pracy. Nic z takich, próbowałam i tego obejścia. Natka razem z jajkiem się zsuwa i zazwyczaj lokuje w jednym końcu. A jak obtaczamy w samej
Dieta moja pasjaszczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 0,5 l mleka budyń śmietankowy lub waniliowy na 0,75 l Oraz: kg śliwek węgierek łyżka masła 2 łyżki bułki tartej Mąkę i inne składniki wrzucamy do malaksera i miksujemy razem, aż powstanie drobny żwirek. Tortownicę (20 cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Trzy czwarte mącznej masy wysypujemy
Dieta moja pasjazrobić? Tak sobie pomyślałam i postanowiłam zrobić kilka smaków, a co niech będzie kolorowo i jesiennie. opakowanie makaronu Lubella kolanko pomidor 3 łyżki szczypiorku łyżeczka masła bułka tarta I masa: jajko szklanka przecieru pomidorowego łyżka słodkiej papryki łyżka koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku łyżka suszonej bazylii II masa: opakowanie mrożonego szpinaku jajko łyżka skórki(...)nadmiaru wody. Do każdej dodajemy 1/3 makaronu i delikatnie mieszamy, aby masa dotarła do każdego makaronu i dokładnie go pokryła. Tortownicę 28 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Na spód dajemy pomidorowy makaron, na niego ten ze szpinakiem, a na samą górę białą warstwę z serem. Na wierzchu układamy plastry pomidora, zapiekamy około godziny w 170 stopniach
Dieta moja pasja