pieczarkowym Galette z pieczarkami i gorgonzolą Makaron z polędwicą i pieczarkami Grzanki z pieczarkami i szpinakiem Risotto z pieczarkami i groszkiem Kotlety ziemniaczane z pieczarkami Bułki z pieczarkami Szakszuka z pieczarkami i kozim serem Makaron z pieczarkami i bakłażanem Pierogi z pieczarkami i żółtym serem Makaron z pieczarkami Makaron z szynką i pieczarkami Zapiekanki z pieczarkami Pizza z szynką(...)jajka rozmiar L – 1 płaska łyżeczka soli – 1 płaska łyżeczka pieprzu – 1 łyżeczka papryki (polecam pół na pół wędzonej i ostrej) – 8-10 łyżek bułki tartej – olej do smażenia Przygotowanie : Przygotuj dwa głębokie talerze, takie jak do panierowania kotletów schabowych. Do jednego wsyp bułkę tartą a do drugiego wbij jaja. Do jaj dodaj sól, pieprz oraz paprykę
nietylkopasta.plkotleciki , te mielone, pulpeciki? Dziś chciałam Wam przedstawić przepis na kotleciki w zupełnie innej formie niź dotychczas. Kotleciki z mięsa z indyka zapiekane w kruchym cieście z dodatkiem sera żółtego oraz ogórków małosolnych lub kiszonych. Pyszna propozycja nie tylko obiadowa ale również świetnie nadaje się jako przystawka na imprezach rodzinnych czy spotkaniach z przyjaciółmi. Polecam i życzę smacznego(...)sztuk 200 g mięsa mielonego np z indyka 1 jajko 3 łyżki drobno posiekanej natki 3 łyżki suszonej lub prażonej cebulki 3 łyżki tartego sera żółtego 1 łyżka musztardy 1 łyżka ketchupu 2 łyżki bułki tartej sóli i pieprz do smaku mąka pszenna to panierowania olej rzepakowy do smażenia pozostałe składniki 300 g - 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego
Gotowanie PatkiSkładniki: 1 kg mięsa z udźca kurczaka (bez skóry) 15 dag żółtego sera 15 dag surowego boczku wędzonego 1 mała czerwona cebula 2 jajka 2 łyżki ziołowej przyprawy do kurczaka 1 łyżka pikantnej przyprawy do kurczaka 2 łyżki kaszy manny bułka tarta do panierowania olej(...)smażenia Sposób wykonania: Mięso kurczaka oraz boczek mielimy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Ser, cebulę, jajka, kaszę oraz przyprawy dodajemy do zmielonego mięsa. Wyrabiamy całość dłonią to połączenia się wszystkich składników. Zwilżamy dłonie w zimnej wodzie i formujemy owalne, płaskie kotlet, które następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron
Qchnia po prostupiersi z kurczaka z serem żółtym, w panierce z dodatkiem sezamu. Świetnie nadają na obiad dla dzieci. Aby były mniej tłuste, można je chwilkę podsmażyć na patelni, a następnie włożyć do piekarnika - wtedy mniej nasiąkną tłuszczem. Mogą być serwowane w formie obiadu, np. z ziemniakami i surówką lub w formie burgera w bułce, np. z sałatą, pomidorem i innymi dodatkami(...)wołowe czy wieprzowe, a nawet smakują dużo lepiej niż indycze. Polecam! Składniki: 2 filety z kurczaka ( ok. 600 g) ok. 100 g sera żółtego 1 cebula 1 ząbek czosnku pęczek koperku 2 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki sezamu 1 jajo 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka majonezu sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 500 g sera białego twarogowego tłustego 1,5 szklanki mąki pszennej 1 duże jajko szczypta soli 1 łyżka bułki tartej 4 łyżki masła cukier mąka do podsypywania Wykonanie: W dużym garnku zagotowujemy wodę. Biały ser przeciskamy przez praskę, wkładamy do miski, dodajemy jajko, sól i mąkę. Zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na omączony blat, odkrawamy z niego(...)urosną. Kluski wkładamy porcjami na gotująca się wodę. Gotujemy 2 minuty od momentu kiedy wypłyną. Wyjmujemy je łyżką cedzakową na szeroki talerz. Na suchej patelni prażymy tartą bułkę, gdy będzie złocista dodajemy do niej masło. Masło rozpuszczamy, utworzy się nam taka lekka pianka. Kluski polewamy masłem z tartą bułką i posypujemy cukrem
Kulinarne przygody Gatityszkl woda gazowana, 1 szkl mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl jajka, 2 szt sól, szczypta Składniki na farsz ziemniaki, 1kg ser twaróg, 600g cebula, 1 szt sól, pieprz masło, 1 łyżka Składniki na panierkę bułka tarta jajka, 2 szt sól, pieprz Przygotowanie Składniki na naleśniki miksujemy, smażymy cienkie naleśniki na dużej patelni skropionej olejem. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy(...)obieramy. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Ser wraz z ziemniakami mielimy w maszynce, dodajemy cebulkę i mocno doprawiamy. Nakładamy po dwie łyżki farszu na każdy naleśnik, zwijamy w krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony
Gotowanie moimi oczamiKotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) Składniki: 2 sznycle cielęce lub grubsze plastry schabu 2 plastry ulubionej szynki 2 plastry żółtego sera 1 jajko 1/4 szklanki mleka 2-3 łyżki mąki pszennej 3-4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki majeranku 1 ząbek czosnku sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso oczyszczamy z błon i tłuszczu, myjemy(...)przyprawami. Zalewamy mlekiem i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Na kawałki mięsa układamy plastry szynki i sera. Zwijamy ciasno w roladę. Jajko wbijamy na talerz, roztrzepujemy widelcem z odrobiną soli. Na drugi talerz wsypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Gotowe sznycle panierujemy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej. Roladki możemy spiąć
Mania Gotowaniabyć też ciekawym dodatkiem do mięsa. Polecam! Smażone kulki ziemniaczane - przepis składniki krokiety: ok 200 g ugotowanych ziemniaków 50 g startego twardego sera (dałam parmezan) 2 żółtka Sól i świeżo zmielony czarny pieprz dodatkowo tarta bułka białko z 2 jajek dodatkowo Olej roślinny do smażenia przygotowanie Jajka rozbić, oddzielić żółtaka od białek. Ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków(...)umieścić w dużej misce. Dodać starty ser, żółtka, sól i pieprz. Wymieszać aż wszystko dobrze się połączy.Spróbować i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego - wyszło mi 13 kulek. Każdą kulkę zanurzyć w białku, a następnie obtoczyć w tartej bułce. Ułożyć w jednej warstwie na talerzu i wstawić do lodówki
Stare GaryJapanese balls on a sticks. Składniki. 1 pierś z kurczaka 2 plastry sera ementalera 1 łyżeczka sosu sojowego pieprz 2 paski papryki 2 paski ogórka 50 g bułki tartej 4 patyki Ciasto. 50g mąki 1 żółtko 2 łyżki wody sólOlej do frytury. Wykonanie. Pierś przekroić na 2 plastry, lekko rozbić, skropić sosem sojowym, posypać pieprzem. Na każdy plaster położyć(...)ser, pokrojoną paprykę i ogórek, lekko posolić. Całość ciasno zwinąć w kulę. Składniki ciasta wymieszać, tworząc gęste ciasto . Kule obtoczyć w cieście ,a następnie w bułce tartej. W każdą kulę wbić 2 patyki w odległości 2cm od siebie. Smażyć we frytkownicy lub innym naczyniu do głębokiego smażenia na złoty kolor,około11min. Wyjąć ,osuszyć i przekroić na pół
Kulinarny karnet Christopherakotletów SKŁADNIKI: – 600 g ziemniaków – 2 jajka rozmiar L – 3 łyżki mąki pszennej + 2 łyżki do panierki – 150 g szpinaku – 50 g sera feta – 10 suszonych pomidorów w oleju – 2 łyżki bułki tartej – szczypta gałki muszkatołowej – sól i pieprz – olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, za pomocą praski zrób puree. Jak ziemniaki nieco(...)chwil aż liście zwiędną i szpinaku zrobi się mniej. Jeśli na dnie patelni ze szpinakiem zebrał się płyn odlej go teraz. Do szpinaku wrzuć drobno pokrojone pomidory suszone i ser feta drobno pokruszony. Wymieszaj, dopraw odrobiną pieprzu. Ciasto podziel na 6-7 części. Podsyp dłonie odrobiną mąki, a następnie uformuj z ciasta kulkę, mocno ją spłaszcz, na środek nałóż porcję
nietylkopasta.plmojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z serem Delikatne, puszyste, przepyszne i lekkie rogaliki nadziewane pysznym serkiem. Przepis pochodzi z tej strony . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic
moj przepis nałódeczki. Na maśle podsmażyć cebulę drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w półplasterki. Doprawić solą i pieprzem. Upieczoną pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Do bułki nakładać podsmażone pieczarki,kurczaka, a następnie posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się rozpuści. Po wyjęciu polać ketchupem. zapiekanka z pieczonym kurczakiem
O kuchni z uczuciemCiasto jest dość pracochłonne, jeśli nie mamy gotowej masy makowej i sera z wiaderka, ale naprawdę warto poświęcić mu nieco więcej czasu. Jest to idealne połączenie - ser, mak i śliwka cieszy podniebienie i oczy! Składniki: Ciasto na kruchy spód: 450 g mąki, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 3 żółtka, 3 duże łyżki kwaśnej śmietany, ½ torebki cukru waniliowego(...)drobnym sicie lub bawełnianej ścierce. Mielimy trzy razy. Dodajemy do niego cukier, żółtka, masło, miód, cynamon i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy bakalie, bułkę tartą i ubite na sztywno białka, mieszamy. Ser mielimy dwa razy. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy po jednym jajku, następnie cukier puder i budyń. Do masy porcjami dodajemy zmielony ser. Mieszamy do uzyskania jednolitej
Nie tylko w kuchniSkładniki: 3/4 szklanki bułka tarta, 1 sztuka jajka, 1 łyżeczka kucharek, 1 łyżeczka papryka ostra, 2 łyżki natka pietruszki, 25 dag/opakowanie makaron nitki, 15 dag ser żółty(...)potrzeba olej rzepakowy makaron nitki najlepiej ugotować dzień wcześniej i w przykrytej misce schować do lodówki do makaronu dodać jajko, kucharka, ostrą paprykę, ser żółty jaki masz pokrojony w kostkę, natkę pietruszki i tartej bułki tyle, aby masa była dość klejąca-zwarta / ja dałam 3/4 szklanki wszystko dobrze wyrobić ręką i odstawić na 15 minut ręką zwilżoną olejem formować kotlety
W Mojej Kuchni Lubięjest proste i że można z niego upiec pyszne ciasta, drożdżówki, bułki czy chleby. Poniżej garść jednych z moich ulubionych drożdżowych wypieków: Drożdżówki z makiem i cytrynowym lukrem Drożdżowe bułeczki muffinkowe z czekoladą i jagodami goji Bułeczki drożdżowe z kardamonem i cynamonem Potrójnie cytrynowe drożdżówki z serem Drożdżówki z jeżynami Maślane bułeczki z masą kajmakową Prosty pszenny chleb drożdżowy(...)siemienia lnianego i prażonych ziaren słonecznika Pszenne bułki drożdżowe z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym Bułeczki z czarnuszką Bułeczki śniadaniowe Kajzerki Bułeczki orzechowe Bułki pszenno-kukurydziane Focaccia Drożdżowy wieniec serowy z siołami Wytrawne drożdżówki z serem i ziołami Pizza krakowska Kruche drożdżowe paszteciki z szynką i żółtym serem Bułeczki z pieczarkami Jeśli macie pytania, piszcie w komentarzach lub na maila
Codzienna kuchnia niecodzienna