ugotowanym ryżem. Składniki na porcję dla 4 osób: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki startego parmezanu 5 łyżek bułki tartej 1 jajko 2 małe pomidory malinowe 1/2 małej cebuli sól, pieprz starty żółty ser Piersi umyć, osuszyć. Każdą pierś rozkroić na 2-3 kawałki. Rozbić za pomocą tłuczka. Przygotowane piersi przyprawić solą oraz pieprzem. Jajko roztrzepać(...)bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Przygotowane piersi przełożyć na blachę do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec około 20 minut. W międzyczasie pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Połowę cebulki drobno posiekać. Pomidory pokroić. Warzywa przesypać do miski i przyprawić solą oraz pieprzem. Na podpieczone piersi z kurczaka wyłożyć pomidory z cebulką. Całość posypać startym, żółtym serem
Ugotowaćkolację, nie wiem dlaczego ale bardziej wolę kotlety z warzyw niż z mięsa. Składniki: 1 duży brokuł 2 ziemniaki 100 gram sera typu feta 1 jajko 4 łyżki płatków owsianych Lestello Sól, pieprz Bułka tarta Olej do smażenia Sposób przygotowania: Broukła dzielimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, pozostawiamy do ostudzenia. Ziemniaki obieramy kroimy na mniejsze(...)kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do miski przekładamy brokuły, ziemniaki i ser fetę, wszystko rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko oraz płatki owsiane. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy małe okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron
Bajeczna Kuchniamajonez ok 3-4 pełne łyżek keczup ok 3-4 pełne łyżki czosnek granulowany szczypta soli pieprz bagietka / chleb tostowy / bułki / zwykły chleb Zaczynam od pokrojenia szynki w małą kostkę i wrzucam ją do większej miski. Następnie ser ścieram na tarce o dużych oczkach i również wrzucam do miski. Teraz dodaję majonez, keczup, czosnek, sól oraz pieprz i całość dokładnie(...)nią chleb tostowy (można również użyć bagietki, zwykłej bułki czy chleba, ja akurat miałam w domu chleb tostowy ale najbardziej polecam bagietkę). I na każdą kromkę nakładam ok 1 pełnej łyżki farszu. Gdy wszystkie zapiekanki będą gotowe, wstawiam je do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni aż ser się rozpuści i troszkę przypiecze. Życzę smacznego
Kuchnia Vikiskładnikom można całkowicie zmienić jego smak. :-) Sympatycy kuchni włoskiej na pewno zwrócą uwagę na moją dzisiejszą wersję, czyli burger po włosku. 1 bułka do hamburgerów 125g mięsa mielonego 1 garść mieszanki sałat 3 suszone pomidory 2 plasterki sera 3 plasterki cebuli koncentrat pomidorowy kilka listków świeżej bazylii olej sól, pieprz, zioła prowansalskie 1. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i ziołami(...)prowansalskimi. Mieszamy i formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju. 2. Bułkę podgrzewamy na patelni lub w mikrofalówce, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy koncentratem, Układamy kolejno: sałata, 1 plaster sera, kotlet, 1 plaster sera, suszone pomidory, cebulę. Pomiędzy warstwy układamy bazylię. 3. Całość przekłuwamy patyczkiem od szaszłyka, by burger zachował formę
Szefowa kuchnidomaga. A, że robi się je szybko a smak jest pyszny. Hot dog domowa wersja ze szparagami 8 bułek takich podłużnych 4 łyżki majonezu domowego 4 łyżki ketchupu 8 kiełbasek frankfurterek 20 dkg sera żółtego 8 liści zielonej sałaty 8 zielonych szparagów pieprz + do podania sos czosnkowy Mieszamy w miseczce ketchup, majonez(...)dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem. Bułki nacinamy od góry w dwóch miejscach żeby wyciąć z nich środek, do środka dajemy sos, potem wkładamy liść sałaty, kiełbaskę i szparaga i posypujemy startym serem. Lekko całość ściskamy i wkładamy do grilla, podpiekamy delikatnie aż ser zacznie się roztapiać. Podajemy gorące, ale na zimno też są pyszne
Kuchnia na wzgórzupieczarek 1 1/2 czerwonej cebuli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego sól do smaku 120 g sera żółtego Do obtoczenia: 1-2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta Przygotowanie: Naleśniki: Wszystkie podane składniki łączymy ze sobą w misce przy pomocy ręcznej trzepaczki lub miksera (na wolnych obrotach). Smażymy na niewielkiej ilości(...)odparowania wody. Zdejmujemy z ognia. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy farsz pieczarkowy. Następnie na wierzch sypiemy starty na grubych oczkach ser. Zawijamy naleśniki w formę krokieta. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i rozbijamy widelcem. W osobnej misce przygotowujemy bułkę tartą. Każdy krokiet maczamy w masie jajecznej, następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Smacznego
Słodkie okruszkitartej ale też np. śniadania na ciepło. Wystarczy zamoczyć kromki w jajku z przyprawami i usmażyć na złoto. Na takie gorące grzanki nakładam żółty ser, który się topi oraz szynkę i warzywa. Używam do tego bułek, chleba czy bagietek- nadaje się każdy rodzaj. Takie kanapki ze stołu znikają błyskawicznie, ale ponieważ ograniczamy smażone rzeczy to jadamy je od święta. Niby
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczubata łyżeczka ziół prowansalskich, 1/3 łyżeczki soli Na nadzienie: około 300 - 350 g małych maślaków, 1 cebula, około 60 - 70 g żółtego sera, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, zioła prowansalskie, Dodatkowo: 2 jajka i bułka tarta na panierkę, olej do smażenia Sposób przygotowania: Przygotować naleśniki - mleko i wodę wlać do miski, dodać jajka, sól i zioła prowansalskie - wszystkie składniki(...)dodać przyprawy. Smażyć do czasu zeszklenia się cebuli.Zdjąć z ognia i przestudzić. Na naleśniki nałożyć po porcji grzybów i żółtego sera ( startego lub w plastrach), założyć brzegi i zwinąć. Krokiety zamoczyć w rozskłóconym jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Podawać na gorąco. Smacznego
Nie tylko w kuchniKlasyka obiadu :) kotlet mielony do tego ziemniaki i surówka . Dziasiaj zapraszam na mielone z serem, które daje mielonym wyrazisty smak. W przepisie nie napisalam ile dokładnie dodajemy przypraw, ponieważ każdy z nas ma , nieco inne wymagania , jeżeli chodzi o przyprawy w kotletach. My lubimy dobrze doprawione, i ja nie żałuję przypraw. Zapraszam po przepis i zaczynamy : Składniki na 5 kotletów(...)posztkowaną cebulę, jajko i bułka tarta, doprawiamy przyprawami i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy do całkowitego połącznia składników. Na koniec dodajemy ser- mieszamy. Mięso dzielimy na 5-6 części i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na rogrzany olej i smażymy z obu stron naśrednim gazie. Gotowe.Kotlety podałam z ziemniakami i surówką z pekińskiej- przepis tutaj
Smaki Edytyżółty na tarce o dużych oczkach.Usmażone pieczarki dodajemy do sera żółtego.Farsz nakładamy na na naleśniki i zawijamy.Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy krokiety.Przepis na SAŁATKĘ;SKŁADNIKI:1 woreczek brokuł1 opakowanie sera feta1 opakowanie słonecznika łuskanegoWYKONANIE:Brokuły ugotować w osolonej wodzie.Ser pokroić w kostkęSłonecznik uprażyć na patelni.Następnie połączyć składniki naprzemiennie. Przepis na SOS CZOSNKOWY
Serce zamknięte w formie pysznościSkładniki na 4 porcje:2 schaby wieprzowe2 karczki wieprzowe4 plastry sera żółtego8 połówek brzoskwiń z puszkinatka pietruszki2 jajka2 garści bułki tartejczosnek granulowanysól i pieprzolej do smażenia Schab rozbijamy, następnie doprawiamy solą, pieprzem, i czosnkiem. Karczek kroimy w plastry i także doprawiamy tak jak schaby. Później mięsa moczymy w bułce tartej następnie w jajku i smażymy na oleju
Bon Appetit Małgorzatysmaczna surówka i obiad gotowy :) Składniki na 2 porcje: podwójna pierś z kurczaka (ok. 450-500 g) przyprawa do kurczaka 1 duża kulka sera mozzarella ok. 0,5 słoiczka suszonych pomidorów w oleju panierka: 1 jajko + bułka tarta Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i każdą pojedynczą pierś podzielić na dwa kawałki (większy i mniejszy). Roztłuc jak na kotlety(...)kurczaka. Mozzarellę pokroić na plasterki, a pomidory na mniejsze kawałki. Na każdym kawałku piersi równomiernie rozłożyć kilka kawałków sera oraz pomidorów i zawinąć w rulonik. Na końcu można spiąć wykałaczką. Roladki dokładnie obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym na patelni tłuszczu, ale na niedużym ogniu, aby wszystkie warstwy się usmażyły
Simply Foodśrednie cebule - 0.52 zł 500 g sera białego twarogowego - 4,98 zł szczypta soli i pieprzu - tego juz raczej nie da się obliczyć :) no ale każdy ma w domu sól i pieprz można jeść z keczupem, ja tak uwielbiam 1/2 kostki masła - 2,79 zł 2 łyżki bułki tartej - nie wiem jak sie to ma wagowo czy cenowo(...)łyżeczka oliwy z oliwek. Makaron powinien być miękki, ja dziś niestety go przegotowałam ;/.... Do makaronu dodajemy tzw. rozdzióbany (rozdrobniony ser), i usmażoną na maśle cebulę wraz z dwoma łyżkami bułki tartej. Wszystko razem mieszamy i gotowe. Taka tam ciapka ale bardzo smaczna, oczywiscie doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Smacznego
ClauditteMissCookingsosy powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać(...)możliwość zatrucia pokarmowego. Jeśli zostały nam niewielkie ilości jedzenia i nie chcemy ich mrozić możemy wykorzystać je w innych potrawach. Pieczywo możemy ususzyć i zmielić na bułkę tartą lub domową panierkę . Pozostałe wędliny, sery i warzywa to dobry pretekst, aby zrobić domową pizzę lub ślimaczki ciasta francuskiego. Z makaronu lub ryżu, mięs i warzyw warto zrobić zapiekankę warzywną, clafoutis , quiche
Między kuchnią a pokojemsosy powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać(...)możliwość zatrucia pokarmowego. Jeśli zostały nam niewielkie ilości jedzenia i nie chcemy ich mrozić możemy wykorzystać je w innych potrawach. Pieczywo możemy ususzyć i zmielić na bułkę tartą lub domową panierkę . Pozostałe wędliny, sery i warzywa to dobry pretekst, aby zrobić domową pizzę lub ślimaczki ciasta francuskiego . Z makaronu lub ryżu, mięs i warzyw warto zrobić zapiekankę warzywną , clafoutis , quiche
Między kuchnią a pokojem