bułki do burger ów - 500 przepisów (strona:20/34)

Domowe burgery 391

Bułki do hamburgerów kroimy na pół i układamy na patelni grillowej i zdejmujemy z patelni lekko zarumienione. Na dolne części bułek kładziemy sałatę rzymską, krążki cebuli, plaster pomidora, plasterek sera, kotlet mielony, sos i plaster boczku. Artykuł Domowe burgery pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Burgery z dorsza 139

dorsza. Jeśli lubicie wegeburgery, sprawdźcie również jak przygotować burgery  z ciecierzycy  lub  z białej fasoli . Do przygotowania 8 burgerów potrzebujemy: - ok. 450 g filetu z dorsza - 2 jajka - 5 czubatych łyżek mąki pszennej - 5 łyżek bułki tartej - po 2 łyżeczki ostrej musztardy i pikantnego ketchupu - garść posiekanego szczypiorku - łyżeczkę słodkiej papryki - szczyptę soli i pieprzu ziołowego - olej(...)przekładamy do miski. 2. Do ryby dodajemy jajka, ketchup, musztardę oraz porcjami mąkę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. 3. Następnie dodajemy przyprawy i posiekany szczypiorek. Mieszamy i formujemy kotlety. Jeśli masa nadal klei się do rąk, można dodać więcej mąki lub formować burgery za pomocą dużej łyżki bezpośrednio na patelni. 4. Na mocno rozgrzanym tłuszczu smażymy uformowane kotlety

Bez Cebuli
Pieczone kotleciki z ciecierzycy 204

jajko, starty ząbek czosnku, drobno posiekaną cebulkę, przyprawy, sól, pieprz i oliwę. Wymieszać wszystko i jeśli konsystencja wydaje się zbyt rzadka dodać pół łyżki bułki tartej (otręby). Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łyżką uformować burgery (z puszki ciecierzycy wyszło 6 średnich kotletów). Piec ok. 20 min (grzanie góra-dół). Jeśli chcemy je trochę przypiec można je jeszcze zostawić

FitKot
Pulled pork- ciągnięta wieprzowina 266

sito. Możecie go zamrozić w porcjach i używać kiedy będzie potrzebny jako sos pieczeniowy- do wzmocnienia smaku mięs duszonych czy gotowanych. Przy robieniu „redneck burgerów” z ciągniętą wieprzowiną i surówką coleslaw , posmarujcie tym sosem przekrojone bułki. Połóżcie na dolnych połowach bułek po dużej porcji mięsa wymieszanego z sosem BBQ i delikatnie zapieczcie pod górną grzałką w piekarniku. Cola albo piwo

Karo in the Kitchen
Grillowane burgery z papryką i sos cebulowy 205

dobrze wyrabiamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę, cebulę oraz czosnek. Chwilę podsmażamy na oliwie i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Formujemy w dłoniach duże burgery. Grillować po 5 minut z każdej strony. Podawać z grillowaną bułką albo chlebem i sosem.Sos cebulowy: Cebule siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na oleju z dodatkiem czosnku przeciśniętego przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie

Bon Appetit Małgorzaty
Warsztaty "Kuchnia w parze ze zdrowiem" 209

dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim daniem, które i osobiście też przypadło do gustu był pieczony burger przygotowany z białej fasoli i pieczonych batatów, podany w pełnoziarnistej bułce z dodatkiem awokado i ostrego sosu ajvar. Te dwie pozycje wkrótce pojawią się na blogu

Kulinarne przygody Gatity
DOMOWE, ZDROWE WEGEBURGERY 184

nadziała je kotletem i zieleniną. Moja głowa zaczęła działać i szybciutko w niej powstał obraz pysznego, chrupiącego, pełnego różnorodnych smaków burgera. Mocno koperkowy falafel, rukola, awokado, grillowana cukinia, kiełki i suszone pomidory umieszczone w orkiszowo-gryczanej chrupiącej bułce stworzyły niebo dla podniebienia. Polecam! Składniki:  Bułeczki (6 sztuk) z TEGO  przepisu. Falafele (8 sztuk): 150 g ciecierzycy, 2 cebule(...)liści na 1 burgera), grillowana cukinia (2 słupki na 1 burgera), kiełki lucerny (1 łyżka na 1 burgera), awokado (1 łyżka na burgera), suszone pomidory (3 kawałki na 1 burgera). Wykonanie: Ciecierzycę namaczamy na noc. Następnie wylewamy wodę, w której się moczyły i przepłukujemy. Ciecierzycę przepuszczamy przez wyciskarkę do soków ze "ślepą" końcówką lub blendujemy na bardzo wysokich obrotach

Jeść, by żyć w zdrowiu
DOMOWE BURGERY Z MIELONEJ MORTADELI 229

warzyw ale mielona mortadela to mój debiut - przypadkowy ale bardzo trafny :) Miał być szybki obiad czyli mortadela panierowana w bułce. I tak pomyślałam, że ciekawe co by wyszło, gdybym ją zmieliła, przyprawiła i usmażyła z niej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo :-) I tym sposobem powstały bardzo smaczne kotleciki, które super smakują włożone pomiędzy

Walijskie Pichcenie
Domowe burgery 174

Domowe burgery i wyżerka taka że teraz muszę pobiegać aby to spalić. Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się szybko a bułki robiłam wczoraj zajrzyjcie [ klik ] , potem ulubione dodatki i obiad gotowy. Aha jeszcze majonez z awokado i mango, bardzo prosty do zrobienia - jest tutaj [ klik ]. Zachęciłam do zrobienia? no to do pracy

Moje Małe Czarowanie
Burger wegetariański z ciecierzycy 175

siedmioletni synek stwierdził, że to najlepsze mięso jakie kiedykolwiek jadł ;). Polecam, nawet mięsożercom, dla odmiany, od czasu do czasu. Składniki na 6 dużych burgerów:1 puszka ciecierzycy1 puszka kukurydzy1/2 małej czerwonej cebuli1 ząbek czosnku6 łyżek bułki tartej3 łyżki tartego parmezanugarść posiekanej, świeżej mięty1 jajko chili mielone, sól i pieprz do smaku6 bułek hamburgerowych (u mnie własnej roboty)cebula czerwona, ketchup

Obiad za dychę
Sztrass Burger recenzja nowego menu 165

smutkiem żegnamy klasyki wrocławskiego Sztrass Burgera i otwieramy się na nowe. Nasza blogerska ekipa w składzie: Z widelcem po Wrocławiu , Hasta la Bistro i Lubię Wpierdzielać postanowiła dokładnie zbadać jakie zmiany przewiduje w swoim menu bar, który wydał na świat słynnego na całe miasto Karolburgera.  Zanim zaczniemy mój subiektywny przegląd nowych bułek (a właściwie to ich zawartości) wszystkim, którzy(...)lata wiele się nie zmieniło. Bułki nadal wypieka Pan Andrzej, ziemniaki dostarcza Pan Mariusz z Kobierzyc, a mięso pochodzi od lokalnej ubojni i jest mielone oczywiście na miejscu, co sugerują napisy na tablicach. Jednak nadszedł czas na zmiany! W ubiegłą sobotę każdy z nas miał okazję przeprowadzić szczegółową ocenę organoleptyczną nowych burgerów. Począwszy od oceny wszystkich sosów (oczywiście domowej roboty

Food Square
Ktleciki fish burger z lubczykiem 201

Pyszne kotleciki rybne do fish burgerów  z aromatycznym lubczykiem Składniki - 0,5 kg ryby - 2 jajka - 3 łyżki bułki tartej - kilka listków lubczyku - przyprawa do ryb - sól pieprz - tarta bułka do panierowania - olej do smażenia  Sposób przygotowania 1. - Rybę odsączyć z nadmiaru wody wysuszyć ręcznikiem papierowym pokroić  w kostkę  - Dodać jajka 3 czubate łyżki bułki tartej

W królestwie smaków Beaty
966. Gofry z ciecierzycy & Krowarzywa. 160

Choć doczytałam się, że wiele osób na to narzeka, dla mnie osobiście w pewien sposób ma to jakiś swój klimat. Ale, co o burgerach? Przepadłam mówię wam, jak dla mnie smakują genialnie, zaczynając od mega chrupiącej bułki, poprzez świetny sos(musztardowy  Jaglanex Cieciorex

More food, love and dreams
Burgery 100% homemade 211

kiszone sałata rukola kiełki awokado bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko  Wykonanie:Bułkę kroimy na pół. Każdą z części smarujemy sosem, by nie była sucha. Następnie kładziemy dodatki, ja w poniższym burgerze wykorzystałam sałatę, rukolę, ogórki konserwowe, plaster pomidora, kiełki. Na wierzch kładziemy kotlet, który również smarujemy sosem, po czym składamy obie

Taste Of My Day
Burgery z batata i kaszy kuskus 174

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na wegetariańskie burgery z batatów oraz kaszy kuskus. Do przygotowania 4 burgerów potrzebujemy: - 1 batata - pół szklanki kaszy kuskus - 1 łyżkę pasty sezamowej tahini - 2 łyżki sezamu - 2 łyżki bułki tartej - 1 łyżkę mąki - garść posiekanej kolendry - po 1 łyżeczce kuminu, granulowanego czosnku oraz wędzonej słodkiej papryki - szczyptę chili - sól i pieprz do smaku - olej

Bez Cebuli

Proponowane wyszukiwania