Bułki do hamburgerów były więc teraz czas na burgery. Najbardziej lubię Big Maca, czyli jedną z najpopularniejszych kanapek w McDonals's. Moja wersja choć wyglądem go nie przypomina ( wolę jednopoziomowe burgery :D ), to w smaku jak najbardziej. Oczywiście na plus jest również to, że w domowym Bic Macu wiemy co jemy. Składniki: bułki: z tego przepisu: bułki do hamburgerów
Symfonia smakowaRobiąc kiedyś wegetariańskie burgery upiekłam bułeczki. Tak mi posmakowały, że na stałe zagościły w mojej kuchni! Wspaniale żółte od kurkumy, pikantne od chili i czarnuszki, niesamowicie
Ostra na Słodkocebuli i dusimy na wolnym ogniu ok 10 min. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Łączymy z ugotowaną kaszą jaglaną, dodajemy bułkę tartą i formujemy w rękach burgery. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Przepis bierze udział w konkursie u Alicji na blogu Wielki Apetyt
W kuchennej krainieimbir, pieprz, musztardę i sos Worcester, dodajemy też odrobinę zimnej wody (zwiąże kolagen w mięsie). Wyrabiamy mięso na gładką masę. Dodajemy prażoną cebulkę i formujemy 4 burgery. Obsmażamy na patelni z każdej strony. Bułki smarujemy majonezem. Na spodzie układamy sałatę, na niej cebulę pokrojoną w półtalarki i pomidora. Następnie wykładamy mięso smarujemy musztardą i kładziemy
Moje-pitraszeniepyszne, inne, lżejsze i smaczniejsze. Składniki na 2 burgery + zostaje ok. 4/5 osobnych kotlecików, które smakują pysznie również na zimno: same lub na kanapce: Kotleciki: Papryczka chilli Puszka czerwonej fasoli Mała cebula Pół papryki Jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. płatków owsianych 2 łyżki otrębów 1 łyżeczka bułki tartej 1 ząbek czosnku Oregano Tymianek Sól i pieprz(...)Burgerowo: Dwie bułki grahamki (najlepiej domowe!) Papryka żółta Sałata Pomidor Kiełki brokuła Parmezan Przygotowanie: Fasole płuczemy, osuszamy i rozdrabniamy widelcem. Papryczkę i czosnek kroimy bardzo drobno, a cebule i paprykę jak chcemy.Warzywa rozdrabniamy blenderem. Łączymy z fasolą, jajkiem i suchymi składnikami. Doprawiamy. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju. Bułeczki podgrzewamy na patelni/w piekarniku/mikrofalówce. Podajemy
Czarnawisienkacoś na szybki, pyszny i niecodzienny obiad - tradycyjnego kotleta burgerowego zapakujemy nie do bułek, ale... do pomidora! Będzie bardzo smacznie i bardzo ładnie na talerzu :) Połączenie smaków pomidora, rukoli i czosnku, to połączenie idealne, które zostanie wsparte przez kaszę jaglaną i migdały. Do kuchni marsz! :) Jaglany burger w pomidorach Przepis na 5 porcji Potrzebujemy: - 5 średnich lub dużych pomidorów (pomidory
Bananowe PoleZdejmij z ognia i wrzuć kapary. Sos: W rondelku wymieszaj wodę z cukrem brązowym, octem ryżowym, sosem sojowym, posiekanym drobniutko imbirem i przeciśniętym czosnkiem. Bułki przekrój i podpiecz rozciętymi stronami na suchej patelni. Uformowane burgery kładź na suchą rozgrzaną patelnię o grubym dnie. Smaż 4 minuty i posyp odrobiną soli. Odwróć na drugą stronę i smaż kolejne 4 minuty. Wyłóż
Delicious Placeskładniki na 4 kotlety / burgery: 300 g mięsa wieprzowego zmielonego (np. łopatka, szynka) 50 g cebuli 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 mała bułka pszenna, czerstwa mleko do namoczenia bułki 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki ketchupu sól, pieprz olej(...)smażenia wykonanie: Bułkę zalewamy mlekiem, odstawiamy aby nasiąkła a następnie dobrze odciskamy. Do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę oraz pozostałe składniki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy płaskie okrągłe kotlety / burgery i smażymy na mocno rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia. składniki na sos hamburgerowy: 3 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyża ketchupu
Domowy Smak JedzeniaPokombinowałam i wyszło! Przygotowałam do niego domowe kotlety oraz użyłam pełnoziarnistych bułek, więc wyszła zdrowsza wersja tego męskiego przysmaku. Muszę przyznać, że były one rewelacyjne, zawierały wszystko, co lubię – delikatny, ale wyrazisty sos, dobrze doprawiony i pieczony bez tłuszczu kotlet oraz sałatę z dodatkiem wiosennych warzyw. Burger wcale nie musi ociekać tłuszczem, aby uchodził za tego "mniam" :) Składniki(...)większe rzodkiewki Pół pomidora 1 większy ogórek konserwowy ¼ małej cebuli – może być czerwona Dodatkowo: 6 plastrów sera żółtego - może być light 6 bułek pełnoziarnistych- u mnie kupne kajzerki fit Przygotowanie: Kotlety: Podane wyżej składniki na kotlety do burgerów połączyć ze sobą. Formułować z mięsa kulki, które następnie rozpłaszczyć. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zrumienienia
Fabryka pomysłówraczej „gourmet burger”, który – podobnie jak pizza – awansował z dania fast food do fast casual. Oznacza to głównie tyle, że składniki dobierane do przygotowania burgera pozyskiwane są od lokalnych dostawców, mięso jest wysokiej jakości, a bułka często wypiekana w zaprzyjaźnionej piekarni wg autorskiej receptury – mówi Agata Godlewska, redaktor naczelna magazynu Food Service. Wzrost popularności burgerów obserwowany jest w większych miastach
karmelowytańsze. Smakują wyśmienicie . Dlatego dziś chcę Was zaprosić do wypróbowania przepisu na Burgery z mięsem z indyka i duszonymi pieczarkami. SKŁADNIKI: 6 kotletów do burgerów PRZEPIS 6 plastrów ser żółtego 6 bułek np. Kajzerek 12 plastrów ogórków konserwowych 6 kawałków jarmużu Pieczarki lub PRZEPIS 20 dag pieczarek 1 natka pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku mielonego
Gotowanie Patkiobiad. Można podać je osobno na przykład do ryżu czy ziemniaków, można też włożyć w przekrojoną pełnoziarnistą bułkę z dodatkiem warzyw i chyba w takiej formie są najbardziej atrakcyjne. Wybierając fasolkę sięgnęłam po odmianę kidney, której różowy kolor idealnie sprawdza się w burgerach sprytnie udając mięsny składnik. Składniki: 2 puszki fasoli kidney (około 420g po odsączeniu) 1 łyżka oliwy plus(...)patelnię grillową. Masę podziel na 4 części, każdą formuj w burgery o grubości około 2 cm, posypując je mąką. Obie strony każdego z nich posmaruj za pomocą pędzelka delikatną warstwą oliwy, a następnie układaj na rozgrzanej patelni i smaż po 5 minut z każdej strony. Podawaj w przekrojonej bułce z dodatkiem sporej ilości warzyw. 4 porcje
Roślinna - blog wegańskinajwyższy czas na coś z mięsem. Lubicie burgery? Do dzieła! Składniki na 4 burgery: – 500g mięsa mielonego z indyka – 2-3 kromki czerstwego żytniego chleba – mleko lub woda do namoczenia – 1 cebula – 1 jajko – sól, pieprz Dodatkowo: – 4 bułki (u mnie maślane) – jajko sadzone usmażone w plastrze papryki – 4 liście sałaty(...)dołu układamy po kolei: sałatę, mięso z serem, szynkę, paprykę z jajkiem, 2 plasterki ogórka, łyżeczkę sosu i kiełki. Przykrywamy górną częścią bułki, lekko dociskamy i wbijamy wykałaczkę z oliwką. Smacznego! Artykuł Domowe FIT burgery z indyka pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To już drugi przepis na blogu na bułeczki do hamburgerów. Są równie pyszne, miękkie i puszyste w
Marta Gotujetartej 1/4 szklanki bulionu wołowego sól, pieprz, ostra mielona papryka, kolendra warzywa: sałata, szpinak, pomidor, cebula, cukinia Cebulę drobno posiekaj. W misce wymieszaj mięso, bułkę tartą, roztrzepane jajko, bulion i przyprawy. Dokładnie wymieszaj i uformuj burgery. Odstaw na 30 minut do lodówki by się dobrze schłodziły. Po tym czasie mięso usmaż na patelni grillowej lub upiecz w piekarniku. Bułki
Kuchnia bezglutenowa