każdym układamy porcję farszu i zwijamy „róże”. Dobrze sklejamy brzegi! Układamy na patelni natłuszczonej olejem i „dusimy” pod przykryciem do miękkości podlewając niewielka ilością warzywnego bulionu. Podajemy na gorąco z sosem! Pycha
Ostra na Słodkogryczanej niepalonej 400 g pieczarek 1 dużego pomidora lub 2 małych 1 małej cebuli (u mnie cebula fioletowa) 2 ząbków czosnku 1/2 puszki kukurydzy 750 ml wywaru warzywnego lub bulionu* 4 łyżek oleju lub oliwy 4 łyżek łuskanego słonecznika – opcjonalnie przypraw – u mnie są to: sól himalajska, pieprz ziołowy, kurkuma, papryka słodka, papryka ostra oraz kminek * Przepis na prosty
Okiem Blondynki by McBlondidrożdżowej bułce gotowanej na parze skrywa się pyszny i delikatny kawałek wieprzowego karczka z piklami i pysznym sosem. Zamawiamy także Tantan ramen (29 zł). To intensywny bulion na bazie ucieranego sezamu i drobiu z pikantną mieloną wieprzowiną. Zupa jest pikantna i bardzo intensywna w smaku, cudownie jest tu wyczuwalny sezam, który dodatkowo lekko chrupie w zębach. makaron jest w punkt
Kulinarne przygody Gatitymięsa z udźca kurczaka 2 pęczki botwiny 3 cebule cukrowe 2 łyżki listków świeżego tymianku (lub 1 łyżka suszonego) 4 łyżki oleju roślinnego 1 szklanka wody (lub bulionu) 2 łyżki octu winnego sól (ziołowa) pieprz cytrynowy Sposób wykonania: Mięso kurczaka kroimy w kostkę. Buraczki botwiny obieramy i kroimy w półplasterki a łodygi z liśćmi drobno szatkujemy. W dużym garnku rozgrzewamy
Qchnia po prostuwiosenny obiad idealna, zapraszam do przepisu. Składniki 500 g filet z kurczaka 1 marchew korzeń selera seler naciowy jabłko por cebula czerwona 2-3 ząbki czosnku 2 litry bulionu curry,papryka mielona wędzona,sol,pieprz,kurkuma … Czytaj dalej Pikantna zupa z kurczaka
gotuj ze mnąSuper kaloryczne danie na obiad dla ciężko pracujących. Składniki: ½ kg wieprzowej szynki lub schabu 3 szklaki bulionu warzywnego (może być z kostki) 20 dag ryżu 2 papryki świeże 4 pomidory 1 papryczka chili 3 białe cebule 2 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz do smaku świeże zioła 4 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Mięso umyć
Tradycyjna KuchniaPrzygotowanie: Krok 1 Przepłucz pod zimną wodą soczewicę. Rozgrzej łyżeczkę oleju w garnku, dodaj czosnek, kumin i kurkumę. Smaż przez minutę. Dodaj soczewicę, zamieszaj i chwilkę smaż. Wlej bulion, dodaj marchew i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż soczewica będzie miękka. Krok 2 W międzyczasie przygotuj pulpeciki. Rozgrzej piekarnik do 180 st. Włóż do miksera mięso, sól, pieprz, ziele
Niedzielny kucharzkurczaka, które pokochasz Smaczne przapisy z resztek kurczaka – to jest to czego Wam trzeba ;-). Nasz pierwszy wpis z przepisami na resztki z kurczaka (na aromatyczną zupę pho na bulionie z kości , makaron z kurczakiem w karmelu wietnamskim , tortille , ravioli i pierogi z nadzieniem z kurczaka z rosołu ) – okazał się hitem na blogu i do dziś jest jednym z najczęściej
Niedzielny kucharzlinki przy zdjęciach. ZUPY ZUPA KREM Z POMIDORÓW KREM Z GROSZKU Z MLEKIEM KOKOSOWYM KREM Z ZIEMNIAKÓW Z CIEMNYM PIWEM ZUPA KURKOWA FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ BULION Z JAJKIEM I SEREM HALLOUMI TAJSKA ZUPA Z KREWETKAMI ZUPA RYBNA Z OWOCAMI MORZA KREM Z MARCHEWKI Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM ZUPA KREM Z BIAŁEJ CEBULI KREM Z ZIELONEGO GROSZKU ZUPA
nietylkopasta.plintrygująca. Składniki: 450g świeżego lub mrożonego groszku – łuskanego (mrożony należy wcześniej rozmrozić) 1 puszka 400g mleczka kokosowego 1/2 papryczki jalapeno lub 2 łyżeczki suszonego jalapeno 100 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1 duża szalotka skórka i sok z 1 limonki 3-4 cm kawałek imbiru 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki plus do dekoracji sól, pieprz opcjonalnie: natka kolendry
Pociąg Do Kuchnikurczaka z rosołu 3 średnie marchewki z rosołu 1 średnia pietruszka z rosołu 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 2 łyżki kukurydzy z puszki 1 szkl bulionu 1 płaska łyżka żelatyny 1/4 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Obieramy mięso z udka i kroimy drobno. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę. Do miski wkładamy mięso, marchewkę, pietruszkę, kukurydzę
słodkie i nie tylko historie kulinarnekońcu dodajesz 1 duży, pokrojony na kostki pomidor i 2 rozbite, ubite jajka na około 500ml rosołu. Wcześniej lepiej jest wyrzucić wszystkie warzywa, aby w garnku został sam bulion. Podgotuj to wszystko jeszcze na małym ogniu przez 40 minut. Zupa gotowa. Przechowuj ją w lodówce
Keto Przepisyjest on między innymi w jednym z najstarszych dzieł, "Eposie o Gilgameszu", legendarnym władcy Sumerów, żyjących prawie 5000 lat temu. Oryginalne uzbeckie lepioszki robione są podobno na zaczynie z bulionu mięsnego, zsiadłego mleka i cebuli. Do dekoracji lepioszek Uzbecy używają specjalnych stempli, a potem pieką je w glinianym piecu - Tandir. Moje lepioszki smakują podobnie do polskich bułek ;), cebula nie jest
Przepisy na domowy ser i chlebprzesmażam na patelni na maśle klarowanym, dodaję pokrojone na plasterki parówki. Warzywa obieram, marchewkę kroję w paski, seler i pietruszkę ścieram na tarce jarzynowej, por kroję w krążki. Do bulionu wkładam seler, pietruszkę, marchewkę i gotuję na pół miękko, na końcu dodaję por, cebulę z parówkami. i chwile gotuję. Kurki myję dokładnie i też przesmażam na patelni, dodaję do zupy
wesoła kuchniapieprz Ziemniaki, marchew kroimy w kostkę. Cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy cebulę i czosnek, obsmażamy. Dodajemy ziemniaki i marchewkę, smażymy 3 minuty. Zalewamy bulionem, przykrywamy i gotujemy 15 minut. Kiedy warzywa są już miękkie blendujemy zupę na gładki krem. Dodajemy masło, gałkę muszkatołową, sól i świeżo zmielony pieprz. Na suchej patelni smażymy pokrojonego
KuchcikoweLove