bułeczki z - 500 przepisów (strona:22/34)

Ile produktów z olejem palmowym masz w swojej kuchni? – przerażające informacje i lista produktów 115

folię spożywczą (dlaczego jest zwykle o połowę tańszy, niż ten przywieziony prosto z piekarni? być może zawiera tłuszcz roślinny np palmowy, który jest najtańszy dla producenta), podobnie jak bułeczki do hamburgerów i hot-dogów, pieczywo tostowe tak kochane przez dzieci, a nawet (o zgrozo!) niekiedy bułka tarta (co jest oczywiste, skoro została wyprodukowana z najtańszej wersji pieczywa) niektóre lody, zwłaszcza

W Kawiarence
Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej 195

ogóle nie czuć twarożku!). Naprawdę polecam. Zobaczcie również: Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Początkujący Czas przygotowania 40 min. Całkowity czas 40 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 KULEK)   ½ puszki mleczka kokosowego   200 g chudego

A to pestka
Pasta z wędzonego pstrąga 165

Pasta, którą robi się w kilka minut - wystarczy składniki dobrze rozgnieść widelcem, doprawić do smaku i gotowe. Idealna do świeżego pieczywa - na zdjęciach domowe bułeczki z przedziałkiem, świetnie smakuje podana z posiekanym szczypiorkiem. Przepis pochodzi ze strony  Everyday Delicious  i serdecznie go polecam :) P.S. A może samodzielnie uwędzicie pstrągi tak jak ja? To jest dopiero smak :) Składniki

Kocham..lubię..gotuję..
Japońskie cynamonki 170

Japońskie cynamonki to bułeczki, które skradły ostatnio moje serce (i nie tylko moje). Czym różnią się od tradycyjnych cynamonek ? Są dużo bardziej delikatne, puszyste i długo zachowują swoją świeżość. Dlatego tak bardziej je lubimy – można przygotować je wieczorem, a rano będą smakowały tak, jakbyśmy przed chwilą wyciągnęli je z piekarnika. Ponadto japońskie cynamonki zaskakują również strukturą i wyglądem Przepis

365 dni dookoła kuchni
Bułeczki podłużne 150

Bułeczki, takie upieczone samodzielnie w domu są najlepsze. 470 g mąki pszennej typ 500 100 g mleka 100 g ciepłej wody 40 g masła 20 g świeżych drożdży 5 g cukru 5 g soli 1 jajko Drożdże pokruszyć,dodać 50 ml letniego mleka, wsypać cukier i odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu dodać rozczyn z drożdży do pozostałych składników a następnie

Moje domowe kucharzenie
Proste bułki pełnoziarniste ze słonecznikiem 97

Łatwe w wykonaniu, szybkie i pyszne pełnoziarniste bułeczki ze słonecznikiem – polecam! :) Mój narzeczony pochłonął wszystkie na poczekaniu! No prawie wszystkie – jedną zostawił dla mnie ;-) Przez to też musiałam niestety robić fotki pr The post Proste bułki pełnoziarniste ze słonecznikiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Strombolli z kurczakiem, cukinią i papryką 166

Pyszne bułeczki o smaku pizzy z bogatym nadzieniem. SKŁADNIKI Ciasto: 30 g drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy , ok. 2,5 szkl. mąki, 1 szkl. ciepłej wody, 1 jajko Nadzienie: 1 upieczona pierś z kurczaka, ½ małej cukini, 5 pieczarek, ½ czerwonej papryki kulka mozarelli Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia Dodatkowo: jajko WYKONANIE: Cukinię

słodki bratek
Powidła śliwkowe 157

Tradycyjne powidła śliwkowe to obowiązkowa pozycja w mojej kuchni. Świetnie sprawdzą się do posmarowania chrupiących, śniadaniowych bułeczek i rogalików, wypełnią naleśniki oraz przełamią słodki smak naszego domowego ciasta. Składniki: 5kg śliwek węgierek (najlepiej mocno dojrzałych) 800g cukru 3 łyżeczki cynamonu Wykonanie: 1. Śliwki umyć, osuszyć, pozbawić pestek i pokroić na połówki. Następnie przełożyć do garnka o grubym dnie, dodać pół

Szalona Kuchnia Eweliny
Bułki fitness na zakwasie 159

Przez pierwsze 5 minut bułki pieczemy w temperaturze 250˚C dla uzyskania chrupiącej skorki, pozostałe 20 minut  200˚C dla .Można też tuż po wypieku spryskać bułeczki wodą, aby miały błyszczącą skórkę

AZgotuj!
JAGODZIANKI Z KRUSZONKĄ – najlepsze! 143

minut w ciepłe miejsce. Kiedy podwoi objętość wyciągamy na obsypaną mąka stolnicę, delikatnie zagniatamy, urywamy po kawałku i rozpłaszczamy w dłoniach. Na środek każdego placuszka układamy borówki/jagody, zawijamy bułeczkę,”kulkujemy”, odstawiamy do ponownego podrośnięcia ( 20 minut ). Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kruszonką, pieczemy na złoto ( ok. 10-13 minut ) w 180C. Smacznego

Ostra na Słodko
Bułeczki śniadaniowe domowe 143

Cześć! Nie ma to ja swoje domowe pieczywo.  Te bułeczki są pyszne i nie wątpię, że pokochacie je tak jak ja i moja rodzina. Zachęcam do ich upieczenia! Składniki: * 3 szklanki mąki * 3/4 szklanki letniej wody * 2 dkg drożdży  * 1,5 łyżeczki cukru * 1 łyżeczka soli * 1 jajko * 2 łyżki masła * 3 łyżki mleka * ziarna sezamu, maku

Pieprzyć z Fantazją
Białko wegańskie Warrior Blend smak jagodowy – Siła Roślin 142

jest akurat charakterystyczne dla białek roślinnych. Podsumowanie: Kolejne roślinne białko, które znajdzie swoje zastosowanie u nas w kuchni. Idąc za jagodowym ciosem od razu po otwarciu zrobiłyśmy proteinowe bułeczki z kaszy! Wyszły przepyszne, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. To jest właśnie zaleta białek roślinnych, że mają chłonne właściwości podobne do mąki. Dlatego często w wypiekach z takimi białkami

Candy Pandas
Najprostsza focaccia bez zagniatania 110

uzyskasz pyszne danie o niezwykle złożonym smaku. Przepisów na focaccie jets tyle co miasteczek w Ligurii (rejon Genui), skąd historycznie pochodzi. Są focaccie twarde jak suchar i miękkie jak bułeczka. Grube jak ciasto i cieniutkie jak papier. Focaccia ma starożytny rodowód i pochodzi z czasów jeszcze sprzed rzymskich, gdy Etruskowie wypasali kozy na wzgórzach, gdzie później powstał Rzym. Nazwa focaccia

Niedzielny kucharz
Bułeczki drożdżowe z twarogiem 158

Kolejne bułeczki drożdżowe, te co prawda były robione dawno temu i zapomniałam całkiem o nich. Ciasto: 550 g mąki pszennej 300 ml mleka 80 g masła lub margaryny 2 jajka  szczypta soli 70 g cukru 25 g drożdży świeżych Nadzienie: 400 g twarogu  4 łyżki cukru do smaku 1 cukier waniliowy 1 jajko  1 budyń Mąkę wsypać

Moje domowe kucharzenie
Ślimaczki cynamonowe z ciasta drożdżowego 163

Ślimaczki cynamonowe z ciasta drożdżowego to jeden z naszych ulubionych wypieków w rodzinie. Ostatnio dzieci bardzo chciały te bułeczki, a ponieważ są wakacje, same pod moim czujnym nadzorem je przygotowały – mieliśmy przy tym mnóstwo fajnej zabawy. Możecie od razu przygotować większa ilość – świetnie się mrożą. PRZEPIS NA ŚLIMACZKI CYNAMONOWE Z CIASTA DROŻDŻOWEGO Składniki na ślimaczki cynamonowe z ciasta

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania