najważniejszy jest ich pyszny smak. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! (około 13 sztuk) 200g ugotowanej kaszy jęczmiennej 100g ugotowanej ciecierzycy (można użyć konserwowej) 100g ugotowanych na parze warzyw (u mnie brokuł, kalafior, marchew) 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki mąki pszennej/orkiszowej 1 łyżka mleka 1 łyżka płatków drożdżowych (opcjonalnie) 1 szczypta sody (solidna) papryka słodka
Di gotujeobłup ze skorupki. Posiekaj je oraz konserwę mięsną. Dodaj szczypiorek, majonez oraz przyprawy. Całość wymieszaj. Polecam również… – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka z paluszkami krabowymi – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem
Kulinarny S.O.S.obłup ze skorupki. Posiekaj je oraz konserwę mięsną. Dodaj szczypiorek, majonez oraz przyprawy. Całość wymieszaj. Polecam również… – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka z paluszkami krabowymi – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem
Kulinarne S.O.S.lodówki na godzinę. [caption id="attachment_8514" align="aligncenter" width="1024"] sałatka z selerem naciowym i kukurydzą[/caption] Zobacz inne przepisy z selerem naciowym: Sałatka Z Makaronem I Brokułem Kasza Owsiana Z Warzywami – Obiad Wegański I Fit (450 Kcal) Sałatka Z Selerem I Jajkiem Karkówka Duszona Z Warzywami Lekka Sałatka Z Selerem Naciowym I Sałatą (263 Kcal) Soki Wspomagające
e-PrzepisyKulinarnepapryka żółta - 183g (306%) - papryka czerwona - 128 mg (213%) - czarna porzeczka - 181 mg (302%) - natka pietruszki - 133 mg (222%) - jarmuż - 120 mg (202%) - kiwi - 92,7 mg - (155%) - brokuł - 89,2 mg (149%) - brukselka - 62 mg (103%) - papaja - 61,8 mg (103%) - truskawki - 58,6 mg (98%) - pomarańcza - 53,2 mg (89%) - cytryna 53 mg (88%) - kalafior
Di gotujewielu potraw . Ja podałam go z pieczonymi ziemniaczkami i smażonymi polędwiczkami z kurczaka posypane obficie parmezanem i pietruszką. Następnego dnia dodałam go do makaronu i podałam z dodatkiem brokułów. Jedliśmy go również z krakersami i słupkami warzywnymi… To znaczy, że sos Romesco pasuje do wielu dań również tych z grilla. Sos Romesco wywodzi się dokładnie z Tarragony. Przyrządza się
Słodkie Gotowanieobiad lub ciepłą kolację. Ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska lub drugie śniadanie. Dzięki użyciu ciasta francuskiego jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Jeśli lubicie brokuły to na pewno ten przepis trafi w Wasz gust. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 500 g brokuła, 120 g sera feta, 3 jajka, 100 ml śmietany 18%, 2 ząbki
Moja kraina smakówzrobienia w 20 minut. Szybka pasta, przepis podstawowy. Można dodać dowolne warzywa. Batat, dynia lub marchewka nadadzą pięknego pomarańczowego koloru i lekkiej słodyczy. Burak – czerwieni i głębszego smaku. Brokuły mogą być mieszanką lekką wybuchową, ale również smaczną. Szpinak? Kalafior? Wszystko się da :) Na poniższą ilość dodaję ok. 200 g warzyw. Jeśli chcę bardziej kremowego smaku, dodaję łyżkę mleka kokosowego
Kucharzycaoraz przyjęciach rodzinnych. To również dobry pomysł na kolacje albo lunchbox do pracy. Do przygotowania sałatki użyłam surowej piersi z kurczaka, ale możemy wykorzystać tu również kurczaka z rosołu. Brokuły i kalafiory do sałatki możemy użyć świeże lub mrożone. Orzeszki ziemne wybrałam niesolone, ale solone też będą ok. Dużo roboty robi tu majonez, więc wybierzcie swój ulubiony a sałatka wpisze
Dorota Smakujesoczyste. Składniki: * 40 - 50 dkg mięsa z kurczaka * mąka ziemniaczana * olej do smażenia Marynata: * 4 łyżki sosu sojowego * 1/5 szklanki białego wytrawnego wina * 1/2 łyżeczki imbiru Dodatki: * papryka * cebula * brokuł * sól Mięso pokroiłam w kawałki ok. 4 cm. Miałam mięso piersi kurczaka. Składniki na marynatę wymieszałam. Przełożyłam mięso do marynaty, obtoczyłam dokładnie i zostawiłam na ok. 1 godzinkę
Pieprzyć z FantazjąPomysły na śniadanie… – Klasyczna jajecznica – Rzodkiewka ze śmietaną – Pasta z tuńczykiem i jajkiem – Mini tortille z papryką i ogórkiem – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarne S.O.S.Pomysły na śniadanie… – Klasyczna jajecznica – Rzodkiewka ze śmietaną – Pasta z tuńczykiem i jajkiem – Mini tortille z papryką i ogórkiem – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarny S.O.S.sezamem Omlet po japońsku z wasabi i marynowanym imbirem Mini omlety z piekarnika Omlet ze świeżą dynią Omlet z żółtą cukinią na jajkach od zielononóżki Omlet z dynią, brokułem i szpinakiem Omlet z warzywami Dietetyczny omlet ze szczypiorkiem (na białkach) Omlet na parze Tortilla z łososiem, cukinią i pieczonymi ziemniakami Omlet z botwinką, babką lancetowatą i pestkami dyni Omlet
Dorota Smakujewersja to frittata z cukinią, ziemniakami ( to idealny sposób na wykorzystanie resztek) i szpinakiem -ale możecie tu poszaleć i dodać to co macie w lodówce - brokuły, kalafior, oliwki, suszone pomidory... a do tego obowiązkowo jajka ze śmietaną i mnóstwo ziół. Ja zawsze robię też do niej sałatkę z pomidora. Lato już powoli się kończy
Smaczny zeszytjarzynowa z różnymi warzywami. Uwielbiam takie zupy, dodaję, jeszcze jak mam, fasolkę szparagową i kapustę brukselkę. Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera kawałek pora 1 brokuł 1/2 kg ziemniaków 1/2 kalafiora 2,5 litra bulionu drobiowego Dodatkowo : listek laurowy sól pieprz natka pietruszki śmietana 30 % - 250 ml mąka pszenna - 1,5 łyżki Przygotowanie
Kuchnia Danusi