potrawę mówi się zielony makaron. Receptura zawsze jest ta sama, czyli musi być dowolny makaron, śmietana i szpinak. Jeżeli nie mam groszku, to zastępuję go innym warzywem np. brokułem. Mój trzyletni syn uwielbia tą potrawę, więc często gości u mnie w domu. Przepisu nigdy nie dodałam na bloga, bo nie mogłam nigdy zrobić zdjęć. Oczywiście za sprawą syna, który wiedząc
Passions hobbies lifeUwielbiam je za niesamowitą uniwersalność. W końcu naleśniki nie muszą być tylko na słodko, jak np. naleśniki z bananami . Świetnie sprawdzają się również na wytrawnie. Ostatnio były naleśniki z brokułami w orientalnym stylu. Dzisiaj natomiast przygotowałem naleśniki z pieczarkami, w kremowym sosie na bazie mleczka kokosowego. Naleśniki z pieczarkami… i co jeszcze? Pieczarki w mojej kuchni widuję bardzo często
Blendmanśrednio urodziwe, które przezimowały na grządce. Jak widzicie na zdjęciach, ta zupa nie ma idealnej kremowej konsystencji. Najpierw zmiksowałam ugotowane pory z ziemniakami i marchewką, a dopiero później dodałam brokuły, podgotowałam i same się rozdrobniły. Taką miałam fantazję ;) Następne będzie ciasto marchewkowe na mące owsianej. Przed weekendem! Składniki: 2 średnie pory bez końcówek (twardych liści) 2 średnie ziemniaki
bistro mamaświeżych warzyw nie dostarcza do domu Twój lokalny warzywniak. Szparagi zielone – pęczek Dwa pęczki rzodkiewek 2 małe cukinie Mały bakłażan 2 duże czerwone papryki 1 papryka żółta Brokuł Kalafior Opakowanie mieszanki sałat Kilogram pomidorków koktajlowych Zielony groszek mrożony Opakowanie boczniaków 2 marchewki 2 pietruszki Kawałek selera korzennego 2 szalotki Czosnek Zioła: Pęczek szczypiorku 2 pęczki pietruszki Konserwowe: Puszka mleka
Niedzielny kucharznajczęściej używam wędzonego twarogu, były również gorgonzola i feta) + pieczone buraki (5-6 sztuk) + prażone pestki słonecznika (2-3 garście) + warzywa surowe, najlepiej zielone, robiłam już z: rukolą, szpinakiem, brokułem, selerem naciowym lub mieszanką ww. Sałatka jest bardzo smaczna i pożywna. Na dressing: oliwa + ocet balsamiczny + sok z cytryny + miód lub syrop klonowy + czosnek + sól + pieprz. 3. Lava cake ,czyli
Qlinarnie i Qlinarniesoczewica to źródło wielu niezbędnych składników odżywczych, w tym kwasu foliowego, witamin z grupy B, fosforu, żelaza i cynku. Składniki: szklanka brązowej soczewicy cebula 4 ząbki czosnku 1cm imbiru brokuł (1 szt) cukinia (mała) szparagi zielone (200g) 100ml mleka kokosowego 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, tymianek Sposób przygotowania: Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. W czasie kiedy będziesz
wysmienitypieczenia, by później łatwiej wyjąć upieczone muffinki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza
Kulinarne S.O.S.pieczenia, by później łatwiej wyjąć upieczone muffinki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza
Kulinarny S.O.S.mieszanką warzyw. Podobnie jak w poprzednich wersjach, też wszystkim smakowało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 szklanka ryżu arborio 1 cebula 1 marchewka kawałek pora (biała część) kilka różyczek brokułu i kalafiora 1/3 szklanki białego wina 3 szklanki bulionu drobiowego sól, pieprz 2 łyżki masła 2-3 łyżki oleju 50 tartego żółtego sera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić
Danka Pichciboczniaków podawać z pieczywem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem → Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową → Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo – dyniowym → Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Artykuł Flaczki z boczniaków pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakBakłażanowe łódeczki z fajnymi ziemniaczanymi kulkami i kurczakiem. Obiad zrobicie w piekarniku cały. Zapewniam was że najecie się bo sam bakłażan i ziemniaki są syte do tego brokuł i pomidory. Kolorowo wiosennie, i pysznie. 2 bakłażany 1 pierś z kurczaka 1 por kawałek biała część 1/2 brokuła 10 pomidorków koktajlowych sól, pieprz olej rzepakowy papryka chili pieprz czerwony czosnek granulowany
wesoła kuchniamrożonki doskonale sprawdzą się zupy. Dodatki do dań (kaszę, makaron, komosę) najlepiej gotować na bieżąco. To zajmie tylko chwilkę. Lista składników Owoce morza Krewetki 250 g mrożone Warzywa/owoce 1 brokuł 1 kalafior 2 kg pomidorów malinowych 1 batat 2 żółte cebule 1 czerwona cebula 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 kalarepka 2 marchewki Rzodkiewka pęczek Boczniaki 200 g Szpinak
Niedzielny kucharzbrokuła blanszujemy we wrzątku, a potem przelewamy zimną wodą. W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz. Do miski wrzucamy makaron, sery, wędlinę, cebulę, oliwki i brokuły. Wlewamy sos i wszystko dokładnie mieszamy. Posypujemy świeżym tymiankiem
Kulinarne przygody Gatitywędzonej szynki. Do takiej warzywnej zupy z ziemniakami możecie też dodać swoje ulubione jarzyny - wykorzystajcie to, co akurat macie w lodówce. Zamiast kalafiora dobrze sprawdzi się na przykład brokuł. Gotowa zupa powinna być przyjemnie gęsta z wyczuwalną nutką sera. Jeśli wolicie, możecie każdą porcję zupy posypać startym serem tuż przed podaniem. Pożywna zupa ziemniaczano-jarzynowa z serem poleca się
Lekcje w kuchni