brokuł - 8432 przepisów (strona:343/563)

Wegańska feta z tofu 82

Przy okazji, jeśli lubisz sałatki, to koniecznie zobacz moje przepisy na sałatki 😉 Świetnie sprawdzi się w koreczkach, w towarzystwie oliwek. A naleśniki ze szpinakiem i fetą lub naleśniki z brokułami i fetą… Bajka! 😍 Bardzo dobrze będzie smakowała też na ostatnio dodanej, pizzy z patelni . Gotowy serek możesz jeść już po kilku godzinach od zamarynowania. Przechowuj w lodówce przez maksymalnie

Blendman
Złe informacje dla roślinożernych 75

Jesteśmy jednym z największych producentów żywności w UE. Ale koronawirus i susza są bezwzględne. Ceny importowanych warzyw i owoców też szaleją. Jak podaje Rynek Hurtowy Bronisze, pod koniec marca brokuły importowane podrożały o 56%, cukinia o 63%, a kalafior nawet o 90% ! A dodam, że w tym samym okresie poprzedniego roku warzywa importowane taniały. Media podają, że wkrótce możemy spodziewać

Fleksitarianizm.pl
Zielone penne z kurczakiem, szpinakiem i groszkiem 109

potrawę mówi się zielony makaron. Receptura zawsze jest ta sama, czyli musi być dowolny makaron, śmietana i szpinak. Jeżeli nie mam groszku, to zastępuję go innym warzywem np. brokułem. Mój trzyletni syn uwielbia tą potrawę, więc często gości u mnie w domu. Przepisu nigdy nie dodałam na bloga, bo nie mogłam nigdy zrobić zdjęć. Oczywiście za sprawą syna, który wiedząc

Passions hobbies life
Naleśniki z pieczarkami 81

Uwielbiam je za niesamowitą uniwersalność. W końcu naleśniki nie muszą być tylko na słodko, jak np. naleśniki z bananami . Świetnie sprawdzają się również na wytrawnie. Ostatnio były naleśniki z brokułami w orientalnym stylu. Dzisiaj natomiast przygotowałem naleśniki z pieczarkami, w kremowym sosie na bazie mleczka kokosowego. Naleśniki z pieczarkami… i co jeszcze? Pieczarki w mojej kuchni widuję bardzo często

Blendman
Zupa porowa z grzankami 79

średnio urodziwe, które przezimowały na grządce. Jak widzicie na zdjęciach, ta zupa nie ma idealnej kremowej konsystencji. Najpierw zmiksowałam ugotowane pory z ziemniakami i marchewką, a dopiero później dodałam brokuły, podgotowałam i same się rozdrobniły. Taką miałam fantazję ;)  Następne będzie ciasto marchewkowe na mące owsianej. Przed weekendem!  Składniki: 2 średnie pory bez końcówek (twardych liści) 2 średnie ziemniaki

bistro mama
Lekkie dania wegetariańskie 120

świeżych warzyw nie dostarcza do domu Twój lokalny warzywniak. Szparagi zielone – pęczek Dwa pęczki rzodkiewek 2 małe cukinie Mały bakłażan 2 duże czerwone papryki 1 papryka żółta Brokuł Kalafior Opakowanie mieszanki sałat Kilogram pomidorków koktajlowych Zielony groszek mrożony Opakowanie boczniaków 2 marchewki 2 pietruszki Kawałek selera korzennego 2 szalotki Czosnek Zioła: Pęczek szczypiorku 2 pęczki pietruszki Konserwowe: Puszka mleka

Niedzielny kucharz
4x inspiracje IV: kiszone rzodkiewki, sałatka z pieczonych buraków, fondant, pasztet z grochu 157

najczęściej używam wędzonego twarogu, były również gorgonzola i feta) + pieczone buraki (5-6 sztuk) + prażone pestki słonecznika (2-3 garście) + warzywa surowe, najlepiej zielone, robiłam już z: rukolą, szpinakiem, brokułem, selerem naciowym lub mieszanką ww. Sałatka jest bardzo smaczna i pożywna. Na dressing: oliwa + ocet balsamiczny + sok z cytryny + miód lub syrop klonowy + czosnek + sól + pieprz. 3. Lava cake ,czyli

Qlinarnie i Qlinarnie
Brązowa soczewica z zielonymi warzywami, wegańskie pełnowartościowe danie. 127

soczewica to źródło wielu niezbędnych składników odżywczych, w tym kwasu foliowego, witamin z grupy B, fosforu, żelaza i cynku. Składniki: szklanka brązowej soczewicy cebula 4 ząbki czosnku 1cm imbiru brokuł (1 szt) cukinia (mała) szparagi zielone (200g) 100ml mleka kokosowego 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, tymianek Sposób przygotowania: Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. W czasie kiedy będziesz

wysmienity
Muffiny śniadaniowe 106

pieczenia, by później łatwiej wyjąć upieczone muffinki.       (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarne S.O.S.
Muffiny śniadaniowe 106

pieczenia, by później łatwiej wyjąć upieczone muffinki.       (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarny S.O.S.
Warzywne risotto 78

mieszanką warzyw. Podobnie jak w poprzednich wersjach, też wszystkim smakowało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 szklanka ryżu arborio 1 cebula 1 marchewka kawałek pora (biała część) kilka różyczek brokułu i kalafiora 1/3 szklanki białego wina 3 szklanki bulionu drobiowego sól, pieprz 2 łyżki masła 2-3 łyżki oleju 50 tartego żółtego sera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić

Danka Pichci
Flaczki z boczniaków 83

boczniaków podawać z pieczywem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem → Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową → Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo – dyniowym → Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Artykuł Flaczki z boczniaków pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Łódeczki bakłażanowe z kurczakiem i ziemniaczanymi kulkami 108

Bakłażanowe łódeczki z fajnymi ziemniaczanymi kulkami i kurczakiem. Obiad zrobicie w piekarniku cały. Zapewniam was że najecie się bo sam bakłażan i ziemniaki są syte do tego brokuł i pomidory. Kolorowo wiosennie, i pysznie. 2 bakłażany 1 pierś z kurczaka 1 por kawałek biała część 1/2 brokuła 10 pomidorków koktajlowych sól, pieprz olej rzepakowy papryka chili pieprz czerwony czosnek granulowany

wesoła kuchnia
5 dań w godzinę 98

mrożonki doskonale sprawdzą się zupy. Dodatki do dań (kaszę, makaron, komosę) najlepiej gotować na bieżąco. To zajmie tylko chwilkę. Lista składników Owoce morza Krewetki 250 g mrożone Warzywa/owoce 1 brokuł 1 kalafior 2 kg pomidorów malinowych 1 batat 2 żółte cebule 1 czerwona cebula 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 kalarepka 2 marchewki Rzodkiewka pęczek Boczniaki 200 g Szpinak

Niedzielny kucharz
Makaronowa sałatka z dojrzewającą kiełbasą i serami 88

brokuła blanszujemy we wrzątku, a potem przelewamy zimną wodą. W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz. Do miski wrzucamy makaron, sery, wędlinę, cebulę, oliwki i brokuły. Wlewamy sos i wszystko dokładnie mieszamy. Posypujemy świeżym tymiankiem

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania