brokuł - 8440 przepisów (strona:339/563)

Galarepa na biało duszona – kuchnia galicyjska 88

ówczesnej kulturze kulinarnej, zwyczajach, a także fantazji i pomysłowości osób zajmujących się kuchnią. Wiele określeń brzmi tak samo lub podobnie, jak współcześnie. Galarepa to oczywiście kalarepa, brokle to brokuły, karafijoły to kalafiory, biszkokty to biszkopty, rulada to rolada, budeń to budyń, a marmelada to marmolada. Jednocześnie w ówczesnej kuchni używano wielu określeń brzmiących dzisiaj tajemniczo i obco. Różne nazwy nosiły

Trzeci talerz
Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru 105

smaczne danie. Bazą jest cebula i oliwa plus seler i ziemniaki a także pęczak i soczewica by było bardziej treściwie i różnorodnie. To gotujemy. W ostatniej chwili drobno posiekany brokuł i przyprawy – clou sprawy. U mnie pieprz czarny świeżo mielony, sól himalajska, czosnek granulowany oraz czubrica zielona. Naprawdę smaczna ta zupa, cała rodzinka jadła a nie jest

Dorota Smakuje
Piersi z kurczaka pieczone na ryżu. 97

ryżem, sosem i warzywami jest miękkie i soczyste. Ryż aromatyczny, pomidorowo ziołowy. Ja do swojego dania dałam tylko marchewkę, cebulę i pieczarki. Ale dobrze też tutaj będzie pasować papryka, brokuł, czy inne warzywo na jakie akurat macie ochotę. Składniki ( dla trzech osób ) -  3 pojedyncze piersi z kurczaka - 125 gram ryżu - 1 cebula - 2 marchewki - kilka pieczarek - 250 ml bulionu

Kuchnia z widokiem na ogród
Sierpień 86

Owoce: maliny, melon, czarna porzeczka, mirabelki, jeżyny, winogrona, nektarynki, śliwki, poziomki, jagody, arbuzy. Warzywa : koper włoski, fasolka szparagowa, grzyby kurki, por, karczochy, bakłażan, cukinia, brokuły, fenkuł, kalarepa, fasola, kapusta. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length

Coś bym zjadła
80 przepisów na dania na kolację 97

faszerowane bataty Deska serów i przekąsek Pikantne frytki z batatów Tradycyjny tatar wołowy Rollsy z salami Pizza z batatów z kurczakiem placki z gotowanych ziemniaków z fetą sałatka z brokułami dyniowe gnocchi zapiekanki z pieczarkami sałatka meksykańska PLACKI Z KALAFIORA szakszuka z kurkami sałatka z kaszą pęczak i kurczakiem bruschetta z pomidorami boeuf strogonow sałatka z kwiatami cukinii frytki

nietylkopasta.pl
Kalafior z bułką tartą 75

mięs duszonych lub pieczonych. Podając kalafior z bułką tartą do dania podstawowego należy użyć około 200g kalafiora na jedną porcję. Według tego przepisu, w taki sam sposób, można przyrządzić brokuły. Kalafior z bułką tartą - zobacz sprawdzony przepis. Składniki potrzebne do przygotowania kalafiora z bułką tartą: ok. 800 - 1000 g kalafiora, podzielonego na różyczki 2 łyżki masła 3 łyżki masła

Moja Książka Kucharska
Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego 155

około 20 minut w temperaturze 200 stopni (aż się zarumienią) .   Do koszyczków możesz włożyć… boczek, wędzoną lub obsmażoną pierś kurczaka, cebulę, pomidorki koktajlowe, suszone pomidory, kukurydzę, groszek konserwowy, brokuły, pieczarki, oliwki, sery (edamski, gouda, camembert, fetę).       Do koszyczków polecam:   Sos z fetą (dip)   Sos curry (dip)   Słodko-ostry sos chili   Sos musztardowy

Kulinarny S.O.S.
Produkty przeciwzapalne, które powinieneś jeść. 91

zmniejszają ilość stanów zapalnych w organizmie. Składniki żywności o działaniu przeciwzapalnym są w stanie tłumić zapalne wiadomości wysyłane przez nasze ciało. Być może już wiesz, że pokarmy takie jak brokuły, kapusta, kalafior, jagody i ciemne, liściaste warzywa są supergwiazdami przeciwzapalnymi. Ale mamy listę sześciu innych przeciwzapalnych produktów, które możesz włączyć do swojej diety, z których niektóre mogą Cię zaskoczyć: Jogurt

ProstePesto.pl
RISOTTO Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I CEBULĄ 66

przepisem na risotto z aromatyczną piersią kurczaka, cebulą i papryką. W przygotowaniu risotto plusem jest to, że można tu dodać wszystko to, na co tylko mamy ochotę- pieczarki, brokuły, groszek, kukurydza i wiele innych. Przygotowanie risotto jest proste i szybkie w przygotowaniu, więc jeśli tylko macie wszystko co potrzebne to do dzieła ;) Składniki: * około 250 g piersi kurczaka

Zrób to smacznie
Sałatka z ryżem i szynką 92

odsączoną kukurydzę, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Domowe pieczywo czosnkowe Sałatkę z brokułami i szynką Jajka w sosie tatarskim Gniazdka z mięsa mielonego Rybę duszoną w sosie pomidorowym

Kulinarny S.O.S.
Bruschetta z pomidorami i bazylią 106

pomidorów wykorzystaj do innego dania, np. leczo , zupy pomidorowej . .   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarny S.O.S.
Szybki schab z warzywami / Quick Pork Vegetable Skillet 78

gyrosa albo innej mieszanki, którą najbardziej lubicie. Do schabu w warzywach świetnie pasują też pieczarki. Zamiast cukinii i papryki możecie wykorzystać swoje ulubione jarzyny - dobrze sprawdzi się na przykład brokuł podzielony na różyczki. W tym przepisie wszystkie składniki smażymy na dość dużym ogniu, warzywa powinny zachować jędrność. Mięso z warzywami świetnie smakuje z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Polecam, smacznego:) Jeśli

Lekcje w kuchni
Pstrąg na parze z warzywami 93

możliwość dodania do niego ulubionych warzyw i ziół. Pstrąg z parowaru doskonale smakuje w towarzystwie szparagów, fasolki szparagowej czy też ziemniaków, ale równie dobrze możesz go podać z brokułem. Szybki i smaczny obiad - pstrąg i warzywa z parowaru. Pstrąg na parze z warzywami proporcje dla dwóch osób 1 filet pstrąga łososiowego z oznaczeniem Blue Growth  około 500 g zielonych

Cztery Fajery
Lipiec 102

Owoce : Jabłka, gruszki, ostrężyny, morele, jeżyny, melony, nektarynki, truskawki, maliny, czarny bez, porzeczki, czereśnie, brzoskwinie, śliwki, agrest. Warzywa: botwinka, bób, brokuły, cukinia, fasolka szparagowa, groszek zielony, groszek cukrowy, kalafior, kalarepa, marchewka, natka pietruszki, ogórek, por, rukola, rzodkiewka, sałata, seler (liście), szczaw, szparagi, szpinak, ziemniaki, fenkuł, kukurydza, papryka, pomidory. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

Coś bym zjadła
Łosoś w orientalnym sosie 94

godziny (temperatura pokojowa). Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, filety układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy kilkoma łyżkami marynaty, przykrywamy i pieczemy 25 minut. Podajemy z ulubionymi warzywami. U nas brokuł na parze i świeże pomidorki koktajlowe(jak zwykle pchamy pomidory, bo kochamy). Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania