kotkę 1 kalarepa – obrana, pokrojona w cząstki 1 cukinia – pokrojona w plastry 1 kapusta bok choy (pak choi) – pokrojona na około 2 cm kawałki 1 mały brokuł – podzielony na różyczki 400 ml mleka kokosowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki Curry Kamis 1/2 łyżeczki chili Kamis 1 limonka, świeża natka pietruszki lub kolendra Do podania
Moja pasja smakuwolne rodniki oraz działa immunostymulująco, znacznie poprawiając funkcjonowanie układu odpornościowego. Witaminę C znajdziemy w produktach takich jak: papryka, natka pietruszki, dzika róża, cytrusy, czarna porzeczka, kalafior, pomidory czy też brokuły. Do codziennej diety warto włączyć składniki, które pomogą utrzymać na długo uczucie sytości, takie jak mąka pszenna , mąka razowa czy makaron razowy . Specjaliści podpowiadają – jeśli nie chcesz
jakszef.plwieprzowego 1 jajko 1 cebula 2-3 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 opakowanie mrożonki warzywnej (u mnie brokuł, kalafior, marchew) opcjonalnie: pół czerwonej papryki 500ml gorącego bulionu warzywnego ( bulion musi być dość intensywnie przyprawiony ) masło do wysmarowania formy *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą
Blog z Apetytemksiążce "7 sposobów" znajdziecie ponad 120 przepisów na różne dania z 18 składników, które najczęściej wkładamy do sklepowego koszyka. Takimi produktami są: pierś z kurczaka, łosoś, ziemniaki, jajka, brokuł, pieczarki czy mięso mielone. Minimum wysiłku a maximum smaku. Przepisy na dania, które z pewnością wykona każdy. Po ciężkim dniu w pracy wszyscy marzymy o odpoczynku, wtedy nie chce się stać
Zrób to smacznieQuiche to tarta wytrawna do której możemy włożyć wszystko... od mięsa po warzywa :) U mnie dziś prosta wersja z brokułem, pomidorami, i serem. Przepis na formę : 26cm SKŁADNIKI NA CIASTO: 1 jajko 1 łyżka mleka 150g masła 250g mąki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru SKŁADNIKI NA FARSZ: 1/2 brokuła 8 pomidorków koktajlowych 500ml śmietany 30% 4 jajka 100g sera
Dziś Ja gotujePrzesmażone składniki przekładamy do garnka z gotującą się wodą/bulionem. 3. Na tej samej patelni przesmażamy kiełbaskę, po przesmażeniu dodajemy ją do garnka z pozostałymi składnikami. Dodajemy też ciecierzycę, brokuł, oraz pomidory z puszki, doprawiamy do smaku i gotujemy z 15-20 minut. 4. Pod koniec dodajemy śmietankę i do zagęszczenia ewentualnie rozrobioną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Ps. Jeśli zamierzamy
Gotowanie...to proste !minut. Chwilę przed zdjęciem z ognia wsyp majeranek i dopraw do smaku dodając ulubione przyprawy. Warto wzbogacić zupę dodatkowymi warzywami, np. marchewką, korzeniem pietruszki lub selera, kalafiorem, brokułami, zielonym groszkiem, fasolką szparagową, soczewicą, cukinią, porem . Jeśli nie lubisz ziemniaków, zastąp je ryżem, makaronem, łazankami, tortellini , pierożkami – można je ugotować w zupie lub dodać na talerzu. Do przygotowania zupy
Kulinarny S.O.S.produkty sięgamy na zakupach najczęściej. Chodzi tu o podstawowe składniki, które wkładamy do koszyka bez zastanowienia, takie jak pierś z kurczaka, filety z łososia, mięso mielone, jajka, ziemniaki, brokuł czy pieczarki. I z tej listy stworzył pyszne receptury, ograniczając do minimum liczbę składników w każdej z nich. 70% przepisów nadaje się na co dzień, ponieważ są proste
Di gotujeSkładniki: -4 piersi pojedyńcze -ciasto francuskie -dowolne warzywo (w moim przypadku marchewka i brokuł) -4 plastry sera żółtego -sól -pieprz -majeranek -roztrzepane żółtko -papier do pieczenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, odkrawamy błonki itp. i robimy w niej kieszonke. Piersi przyprawiamy z każdej strony i w środku. Do kieszonki wsadzamy warzywa. Na pierś kładziemy plaster sera. Ciasto francuskie
Magia jedzenia.goście, podobnie jak i rodzina, są nią zachwyceni. I z zaskoczeniem stwierdzają, że od dzisiaj lubią tofu Niektórzy twierdzą nawet, że smakuje jak bekon Polecam Składniki: Sałatka: 1 większy brokuł 1/2 małej cebuli żurawina suszona (my lubimy dużo ) 200 g tofu wędzone Sos: 2 łyżki majonezu roślinnego 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego np. sojowego 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka
Lamarida.plsera. Dla dziecka i nie tylko. Możecie zaserwować je z ulubionymi warzywami i ziołami. My użyliśmy dobroci naszego ogrodu. Wciąż cieszymy się własną dynią, pomidorami, cebulą, papryką, cukinią, brokułami. I to właśnie je wykorzystujemy jako dodatki do pizzy i innych dań. No dobrze... jeszcze pieczarki ze sklepu(!), bo kocham je podpieczone na ciastach pizzowych i innych. Składniki
Jeść, by żyć w zdrowiuLekka, zdrowa i pożywna sałatka. N a cztery porcje: brokuł podzielony na różyczki i ugotowany al'dente 4 jaja ugotowane na twardo 2 pomidory 4 łyżki ciecierzycy cebula pocięta w kostkę awokado pokrojone w kostkę L ekki majonez czosnkowy 3 łyżki aqufaby z ciecierzycy 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki octu jabłkowego szczypta soli 3/4 szklanki oleju rzepakowego
AZgotuj!wszelkie owsianki, jaglanki czy kanapki. Rozgrzeją nas, pobudzą do działania i zaopatrzą w porcję warzyw! Jesień to idealna pora na częste używanie w kuchni takich warzyw jak kalafior czy brokuł, bo właśnie trwa na nie sezon. Czytaj dalej "Krem z kalafiora z popcornem z kaszy gryczanej" na blogu Moja Delicja
Moja Delicjawiększą kostkę ziemniaki. Kiedy woda się zagotuje przekładam do zupy klopsiki, całość delikatnie mieszam. Kiedy klopsiki wypłyną na wierzch do zupy dodaję brukselkę, pokrojoną fasolkę i różyczki kalafiora z brokułem. Wrzucam lubczyk i całość gotuję powoli na wolnym ogniu do miękkości warzyw ( jakieś 15- 20 minut. ) . Pod koniec gotowania do zupy wlewam śmietankę, dodaję posiekane natki, doprawiam roztartym majerankiem. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród