brokuł - 8440 przepisów (strona:336/563)

Curry z zielonych warzyw 94

kotkę 1 kalarepa – obrana, pokrojona w cząstki 1 cukinia – pokrojona w plastry 1 kapusta bok choy (pak choi) – pokrojona na około 2 cm kawałki 1 mały brokuł – podzielony na różyczki 400 ml mleka kokosowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki Curry Kamis 1/2 łyżeczki chili Kamis 1 limonka, świeża natka pietruszki lub kolendra Do podania

Moja pasja smaku
Co jeść jesienią, żeby wzmocnić odporność? 82

wolne rodniki oraz działa immunostymulująco, znacznie poprawiając funkcjonowanie układu odpornościowego. Witaminę C znajdziemy w produktach takich jak: papryka, natka pietruszki, dzika róża, cytrusy, czarna porzeczka, kalafior, pomidory czy też brokuły. Do codziennej diety warto włączyć składniki, które pomogą utrzymać na długo uczucie sytości, takie jak mąka pszenna , mąka razowa czy makaron razowy .   Specjaliści podpowiadają – jeśli nie chcesz

jakszef.pl
Zapiekanka ryżowa z klopsikami 128

wieprzowego 1 jajko 1 cebula 2-3 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 opakowanie mrożonki warzywnej (u mnie brokuł, kalafior, marchew) opcjonalnie: pół czerwonej papryki 500ml gorącego bulionu warzywnego ( bulion musi być dość intensywnie przyprawiony ) masło do wysmarowania formy       *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą

Blog z Apetytem
JAMIE OLIVER "7 SPOSOBÓW"- RECENZJA KSIĄŻKI 78

książce "7 sposobów" znajdziecie ponad 120 przepisów na różne dania z 18 składników, które najczęściej wkładamy do sklepowego koszyka. Takimi produktami są: pierś z kurczaka, łosoś, ziemniaki, jajka, brokuł, pieczarki czy mięso mielone. Minimum wysiłku a maximum smaku. Przepisy na dania, które z pewnością wykona każdy. Po ciężkim dniu w pracy wszyscy marzymy o odpoczynku, wtedy nie chce się stać

Zrób to smacznie
Quiche z brokułem - tarta wytrawana na cieście kruchym 76

Quiche to tarta wytrawna do której możemy włożyć wszystko... od mięsa po warzywa :) U mnie dziś prosta wersja z brokułem, pomidorami, i serem. Przepis na formę : 26cm SKŁADNIKI NA CIASTO: 1 jajko 1 łyżka mleka 150g masła 250g mąki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru SKŁADNIKI NA FARSZ: 1/2 brokuła 8 pomidorków koktajlowych 500ml śmietany 30% 4 jajka 100g sera

Dziś Ja gotuje
Ciecierzyca Z Warzywami I Kiełbaską 130

Przesmażone składniki przekładamy do garnka z gotującą się wodą/bulionem. 3. Na tej samej patelni przesmażamy kiełbaskę, po przesmażeniu dodajemy ją do garnka z pozostałymi składnikami. Dodajemy też ciecierzycę, brokuł, oraz pomidory z puszki, doprawiamy do smaku i gotujemy z 15-20 minut. 4. Pod koniec dodajemy śmietankę i do zagęszczenia ewentualnie rozrobioną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Ps. Jeśli zamierzamy

Gotowanie...to proste !
Zupa paprykowa z kurczakiem 94

minut. Chwilę przed zdjęciem z ognia wsyp majeranek i dopraw do smaku dodając ulubione przyprawy.   Warto wzbogacić zupę dodatkowymi warzywami, np. marchewką, korzeniem pietruszki lub selera, kalafiorem, brokułami, zielonym groszkiem, fasolką szparagową, soczewicą, cukinią, porem . Jeśli nie lubisz ziemniaków, zastąp je ryżem, makaronem, łazankami, tortellini , pierożkami – można je ugotować w zupie lub dodać na talerzu. Do przygotowania zupy

Kulinarny S.O.S.
7 sposobów - recenzja książki Jamiego Olivera 84

produkty sięgamy na zakupach najczęściej.  Chodzi tu o podstawowe składniki, które wkładamy do koszyka bez zastanowienia, takie jak pierś z kurczaka, filety z łososia, mięso mielone, jajka, ziemniaki, brokuł czy pieczarki.  I z tej listy stworzył pyszne receptury, ograniczając do minimum liczbę składników w każdej z nich.   70% przepisów nadaje się na co dzień, ponieważ są proste

Di gotuje
Pierś w cieście francuskim. 115

Składniki: -4 piersi pojedyńcze -ciasto francuskie -dowolne warzywo (w moim przypadku marchewka i brokuł)  -4 plastry sera żółtego -sól -pieprz  -majeranek -roztrzepane żółtko  -papier do pieczenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, odkrawamy błonki itp. i robimy w niej kieszonke. Piersi przyprawiamy z każdej strony i w środku. Do kieszonki wsadzamy warzywa. Na pierś kładziemy plaster sera. Ciasto francuskie

Magia jedzenia.
Sałatka z brokuła i wędzonego tofu 82

goście, podobnie jak i rodzina, są nią zachwyceni. I z zaskoczeniem stwierdzają, że od dzisiaj lubią tofu Niektórzy twierdzą nawet, że smakuje jak bekon Polecam Składniki: Sałatka: 1 większy brokuł 1/2 małej cebuli żurawina suszona (my lubimy dużo ) 200 g tofu wędzone Sos: 2 łyżki majonezu roślinnego 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego np. sojowego 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka

Lamarida.pl
PIZZERINKI INACZEJ 97

sera. Dla dziecka i nie tylko. Możecie zaserwować je z ulubionymi warzywami i ziołami. My użyliśmy dobroci naszego ogrodu. Wciąż cieszymy się własną dynią,  pomidorami, cebulą, papryką, cukinią, brokułami. I to właśnie je wykorzystujemy jako dodatki do pizzy i innych dań. No dobrze... jeszcze pieczarki ze sklepu(!), bo kocham je podpieczone na ciastach pizzowych i innych.  Składniki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Fit lekka sałatka z brokułem z czosnkowym majonezem 111

Lekka, zdrowa i pożywna sałatka.  N a cztery porcje: brokuł podzielony na różyczki i ugotowany al'dente  4 jaja ugotowane na twardo 2 pomidory 4 łyżki ciecierzycy cebula pocięta w kostkę awokado pokrojone w kostkę L ekki majonez czosnkowy 3 łyżki aqufaby z ciecierzycy 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki octu jabłkowego szczypta soli 3/4 szklanki oleju rzepakowego

AZgotuj!
Krem z kalafiora z popcornem z kaszy gryczanej 111

wszelkie owsianki, jaglanki czy kanapki. Rozgrzeją nas, pobudzą do działania i zaopatrzą w porcję warzyw! Jesień to idealna pora na częste używanie w kuchni takich warzyw jak kalafior czy brokuł, bo właśnie trwa na nie sezon. Czytaj dalej "Krem z kalafiora z popcornem z kaszy gryczanej" na blogu Moja Delicja

Moja Delicja
Zupa jarzynowa z klopsikami 192

większą kostkę ziemniaki. Kiedy woda się zagotuje przekładam do zupy klopsiki, całość delikatnie mieszam. Kiedy klopsiki wypłyną na wierzch do zupy dodaję brukselkę, pokrojoną fasolkę i różyczki kalafiora z brokułem. Wrzucam lubczyk i całość gotuję powoli na wolnym ogniu do miękkości warzyw ( jakieś 15- 20 minut. ) . Pod koniec gotowania do zupy wlewam śmietankę, dodaję posiekane natki, doprawiam roztartym majerankiem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania