powstała pod wpływem chwili. Nie pierwsza i nie ostatnia :) Często wymyślam nowe połączenia w sałatkach. Najczęściej, kiedy chcę wykorzystać niektóre produkty. Tym razem miałam w lodówce ugotowane brokuły, otwarta puszkę kukurydzy i otwarty ser feta. Dodałam kilka innych składników i pyszna sałatka gotowa :) Zrobiłam ją na kolację, ale spokojnie możecie zrobić ją na imprezę
Agusiowe smakołykiwięcej? Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszną sałatkę szwagra! PRZEPIS NA SAŁATKĘ SZWAGRA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku konserwowego 1 mały brokuł 4 ogórki korniszony 2 pomidory 200 g sera żółtego 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól Pieprz 2 ząbki czosnku garść słonecznika Wykonanie Brokuła umyć, podzielić na różyczki
Przepiski.plZupę jarzynową robię przez okrągły rok, jednak najbardziej lubię przygotowywać ją w okresie letnim, gdyż wtedy mogę użyć świeżych warzyw. Warzywa, po które sięgam najczęściej to marchew, pietruszka, kalafior, brokuł, ziemniaki, fasolka szparagowa oraz zielony groszek. W zupie zazwyczaj lądują te warzywa, które w danym momencie mam dostępne w domu. Jarzynówkę doprawiam śmietanką i podaję ze świeżymi ziołami takimi
MeCookswitamina A – uszczelnia bariery organizmu oraz wpływa na przemiany aminokwasów implikujących prawidłowe działanie leukocytów. Działanie przeciwutleniające, przeciwzapalne i detoksykacyjne wykazują też flawonoidy obecne m.in. w cebuli, porzeczkach i brokułach. Jakie inne produkty poprawiają kondycję immunologiczną? Śledzie! Odporność zwiększa także witamina D – intensyfikując zróżnicowanie monocytów – oczyszczających krew z bakterii. Znajdziesz ją w śledziach i w olejach rybnych. No i oczywiście
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewoli. A reszta to już dowolne dodatki. Sałatka z tuńczykiem ( nazywana sałatką świeżą) ma być kolorowa i mieć jak najwięcej świeżych dodatków. A więc sałata, pomidory, ogórki, szczypiorek, papryka, brokuł, fasolka, cukinia co komu pasuje. Jak zrobić
Dieta moja pasjaszparagi z truskawkami na rukoli. Te szparagi to eksplozja zdrowia i witamin. Dla odrobiny szaleństwa całość skropiłam dressingiem z oliwy, sosu sojowego i płatków chili. Brzmi może jak brokuł z lodami, ale smakuje wyśmienicie! I jeszcze te kolory… INNE PYSZNE I ZDROWE DANIA: CARPACCIO Z BURAKA Z HALLOUMI NA MUSIE Z MANGO SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z DRESSINGIEM CYTRUSOWYM
globuskulinarnygdyż każdy dobiera je sobie sam. Ulubionego składnika można dodać więcej, mniej lubianego mniej lub w ogóle go pominąć. Czytaj także: Wykwintna sałatka z arbuza Składniki: Surowy kalafior Surowy brokuł Jabłko (najlepiej kwaskowate i soczyste) Czerwona cebula Ogórek kiszony Świeży koperek Sól/pieprz wg uznania Majonez Fot. Kasia Solańska, K8K Przygotowanie: Wszystkie składniki drobno siekamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy
Kate's Kitchenniderlandzki z pesto. Bardzo treściwa, aromatyczna i szybka w przygotowaniu. Dodatki do zupy można zmienić, według swojego upodobania. Szczerze polecam, niezwykle smaczna i prosta w przygotowaniu:) Składniki 1 brokuł 100 g groszku zielonego z puszki 100 g świeżego szpinaku 100 g posiekanej cebuli 1/2 główki czosnku posiekanego 100 g cukinii pokrojonej w kostkę 40 g sera niderlandzkiego z pesto( można
gotuj ze mnąMłoda kapusta jest kuzynką brokuł, brukselki i kalarepy. To niskokaloryczne warzywo to także skarbnica wielu cennych witamin i mikroelementów. Właśnie dlatego młoda kapusta stała się główną bohaterką tego przepisu. Razem z marchewką i koperkiem tworzą pyszne i zdrowe danie. Oto przepis na młodą kapustę z marchewką i koperkiem. 30 minut 4 porcje 1 główka młodej kapusty (około
My Chcemy JeśćDodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, lub suszony. Doprawiamy do smaku solą oraz gałką. Dodajemy starty ser i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia od czasu do czasu mieszając. Pozostałe składniki: Brokuły odcinamy żeby były tej samej długości. Szpinak oraz pomidorki dokładnie myjemy. Pomidorki kroimy na pół. Wykonanie: Ciasto na pizzę przekładamy na stolnicę lekko podsypaną mąką. Chwilę wyrabiamy i wałkujemy
To co lubię - gotuję i polecambardzo aromatyczna, dla niektórych samodzielnie niesmaczna, za to w połączeniu ze śmietanką łagodnieje i tworzy pyszny sos. Wspaniale łączy się on z warzywami takimi jak szparagi, szpinak, groszek czy brokuły. Latem pewnie przygotuję wersję tego makaronu z cukinią i bobem. Makaron ze szparagami i szpinakiem: to idealne danie na majowy obiad lub kolację przygotujesz go sprawnie i sprytnie - szparagi
Chilli Czosnek i Oliwaniedźwiedzi lub zioła prowansalskie sól morska świeżo mielony pieprz do podania: pieczone ziemniaki (pasują też gotowane oraz np. kasza bulgur) do podania: zielone warzywa – np. szparagi, fasolka szparagowa, brokuły Jeśli do polędwiczek podajemy pieczone ziemniaki obieramy je, myjemy, kroimy w grube frytki i obgotowujemy przez 12 minut w osolonym wrzątku. Odlewamy wodę, dodajemy 2 łyżki oleju (np.: z suszonych
Poezja smakukażde spotkanie w większym gronie lub po prostu na kolację. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na sałatki ziemniaczane, na grilla polecam na przykład sałatkę ziemniaczaną z brokułem :) W sezonie grillowym polecam również moje pyszne faszerowane ziemniaki na 3 sposoby : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Sałatka ziemniaczana z boczkiem i szczypiorkiem, składniki: 4 bardzo duże ziemniaki
Lekcje w kuchniryby. Następnie do środka dodaj po 2 plasterki cytryny. Ryby przełóż do brytfanki. Jeśli chcesz w wolne miejsca w brytfance możesz włożyć ulubione warzywa np. marchewkę, ziemniaki w plasterkach, brokuł. Pstrąga piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C pod przykryciem przez około 30 minut. Ryba idealnie pasuje do zapiekanych ziemniaczków czy domowych frytek. Jeśli szukasz innych dań z dodatkiem
To Musisz Wiedziećprostu w zamrażarce. Jednogarnkowe kaszotto z grzybami i mascarpone: ¾ szklanki surowej kaszy gryczanej (palonej) 1 szklanka dowolnych, mrożonych warzyw z mieszanki (u mnie “bukiet warzyw” – kalafior, brokuł, marchewka) garść suszonych grzybów (np.: borowików, podgrzybków, kurek, pieczarek) 3 łyżki mascarpone (ewentualnie gęstej śmietany) 1 łyżeczka suszonego tymianku pół łyżeczki soli morskiej szczypta świeżo mielonego pieprzu Do garnka wsypujemy
Poezja smaku