brokuł - 8440 przepisów (strona:322/563)

Profilaktyka nowotworowa na co dzień 63

chorób nowotworowych mają nieocenione znaczenie. Oto wybrane z nich. Gulokozynolany są prekursorami biologicznie aktywnych związków jak sulforafan czy indol-3-karbinolu. Ich źródłem są warzywa kapustne (kapusta, brukselka, kalafior, brokuł, jarmuż) oraz rzodkiewka, rzodkiew, rzepa, rzeżucha czy chrzan. Glukozynolany chronią komórki przed uszkodzeniami cząsteczek DNA spowodowanymi różnymi czynnikami kancerogennymi (np. palenie tytoniu, alkohol) i reaktywnymi formami tlenu, których nadmiar powstaje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z sosem BBQ 52

smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka jest bardzo oryginalna i niespotykana. Zazwyczaj na naszych stołach, jeśli chodzi o sałatki warstwowe, króluje sałatka gyros , często spotyka się także sałatkę z brokułem czy serem feta. Sałatka z sosem bbq to kolejny hit imprezowy, który powinien się pojawić także w Waszym domu. Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszną sałatkę z sosem bbq. Idealnie

Przepiski.pl
Grzanki do zupy 56

aromatyczne domowe grzanki to super dodatek do zup typu krem. Przygotujesz je z dowolnego pieczywa: białego, ciemnego, bezglutenowego. Podasz je do kremu z selera lub zupy krem z brokułów . Możesz je upiec (temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu, około 10-15 minut) lub usmażyć na gorącej patelni z dodatkiem tłuszczu – masła, oleju, oliwy. Zanim przygotujesz

Zasmakuj Kuchni
Ryba smażona – z czym podawać? 55

surówką z czerwonej kapusty , surówką z marchewki, surówką z kapusty pekińskiej i jabłka lub pyszną surówką z cykorii. Z delikatnymi smażonymi filetami rybnymi świetnie komponują się warzywa takie jak brokuły, kalafior, fasolki szparagowe, włoszczyzna, szparagi smażone na maśle, brukselka. Najłatwiej przesmażyć na oliwie posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać ulubiony bukiet warzyw. Otrzymasz wtedy ciepły dodatek do ryby – smażone

Zasmakuj Kuchni
Tofu w sosie pomarańczowym 71

Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut. Dodaj mąkę rozmieszaną w wodzie i wymieszaj. Sos po chwili zgęstnieje. Dodaj upieczone tofu i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ryżem i brokułem. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też oznaczyć @przepisynatalerzu i dodać hashtag #przepisynatalerzu na Instagramie i na Facebooku! The post Tofu w sosie

Na-talerzu.pl
Placki brokułowe z czerwoną papryką 56

masz pomysłu na obiad? Zrób placki! Na pewno znajdziesz w lodówce lub w pobliskim sklepie kilka składników, które po połączeniu i usmażeniu stworzą coś rewelacyjnego. Tym razem postawiłem na brokuł, który jest jednym z moich ulubionych warzyw oraz paprykę, którą zgarnąłem na promocji w jednych z marketów. To połączenie zdecydowanie Wam polecam! Z czym podawać placki brokułowe? Ukręć domowy wegański

Blendman
Dlaczego jeść więcej owoców i warzyw? 50

kukurydza, mango, jabłko, brzoskwinia, jeżyna, gruszka, por, winogrono. Październik: awokado, słodki ziemniak, dynia, kasztany, świeże daktyle, granat, jarmuż, kiwi, mandarynka, pigwa, gruszka konferencja i grzyby. Listopad: karczoch, seler, ogórecznik, brokuły, persymona, jabłko, endywia, koper włoski, kumkwat, truskawka, burak. Grudzień: roszponka, kalafior, endywia, szpinak, imbir, sałata dębowa, rzepa, pomarańcza, ananas, por. Potrawy, które łączą w sobie owoce i warzywa. Nie wiesz

ProstePesto.pl
Jak wzmocnić osłabiony organizm 57

dowiesz się z artykułu Topinambur wraca do łask szparagach.  Pokarmy bogate w witaminę C - ich lista jest bardzo długa. Naturalną witaminę C znajdziesz m.in. w natce pietruszki, cytrusach, brokułach, papryce, kalarepie, brukselce, kalafiorze czy szpinaku. Przeciwutleniacze są bardzo ważnym elementem w obronie organizmu przed chorobami. Stres może prowadzić do obniżenia odporności i zwiększać podatność na choroby. Kolorowe owoce

Cztery Fajery
Zupa z soczewicą i ciecierzycą w stylu marokańskim 61

dyniowa Krem z kalafiora z pistacjami Krem z zielonych szparagów Krem z pora z jabłkiem Krem z pomidorów caprese Zupa grzybowa z borowików Krem z pieczonych pomidorów Zupa z brokułów z serem cheddar Krem z czerwonej soczewicy Krem z pora z boczkiem ZUPA Z SOCZEWICĄ I CIECIERZYCĄ Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 1 duża cebula 2 łyżki oliwy

nietylkopasta.pl
Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka? 61

towarzystwie zdrowych tłuszczy. Wpłynie to pozytywnie na przyswajalność witamin w niej zawartych. Warzywa kapustne są niesamowicie zdrowe. Nie każdy wie jak je prawidłowo przygotować, dlatego sprawdź koniecznie jak gotować brokuły oraz jak gotować kalafiora . Przygotowałem te proste poradniki, aby zachęcić Was do częstszego sięgania po te warzywa. Artykuł Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka? pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie

Blendman

Proponowane wyszukiwania