rozmarynu 0,5 łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego Warzywa: ok 1 kg ziemniaków 3 łyżki oleju + 1 łyżka przyprawy do ziemniaków 1 papryka 1 niewielka cukinia 1 brokuł (może być mrożony) *** Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy *** *** W tak przygotowanej marynacie zanurzamy umyte i osuszone udka. Zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki
Blog z Apetytemsuchej patelni z nieprzywierającą powłoką, na umiarkowanym ogniu, po 2-3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. Podajemy z sosami lub/i warzywnymi dodatkami, np. surówką czy gotowanym kalafiorem lub brokułami. Najlepiej smakują w opieczonej bułce posmarowanej fetą i guacamole
cool and mintyprostu pozbyć się tłuszczu z przepisu)! Indyk zapiekany z warzywami można podać z ziemniakami, ryżem albo kaszą. Składniki: 500 g filetu z indyka 600 g mrożonych warzyw (marchew, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa) kilka łyżek masła niewielka ilość oleju przyprawy – słodka papryka, kumin, oregano, suszona pietruszka, sól, pieprz Indyka pokroić na mniejsze kawałki. Rozbić je tak, aby miały równą grubość. Olej
Kuchcik gotujeprzeciśnięty przez praskę. Sprawdź pomysły na smakowite sałatki: – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka brokułowa z fetą i fasolą – Sałatka z makaronem ryżowym – Sałatka ziemniaczana z koperkiem
Kulinarny S.O.S.przeciśnięty przez praskę. Sprawdź pomysły na smakowite sałatki: – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka brokułowa z fetą i fasolą – Sałatka z makaronem ryżowym – Sałatka ziemniaczana z koperkiem
Kulinarne S.O.S.jeść warzyw i mam problem z dostarczaniem jej witamin i składników mineralnych. Dlatego też staram się przemycać warzywa w jej ulubionym smaczku. Raz jest to marchewka, pietruszka, innym razem brokuł. A co najważniejsze dla naszego sierściucha i dla mnie: jest radość na pyszczku kiedy jest ciasteczko! ;) SKŁADNIKI: Na 12 ciasteczek. 300 g wątróbki drobiowej (może być kurza lub indycza
W kuchni KatieMogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać je do koktajli, ciast i deserów. Warzywa – nie mrozimy tych które zawierają dużo wody. Zamrozić możemy marchewkę, brokuły, paprykę, szpinak, pomidory które można później wykorzystać do zupy lub sosów. Zamrożone warzywa najlepiej wykorzystać w ciągu 8 -12 miesięcy. Pieczywo – pieczywo mrozimy koniecznie szczelnie zamknięte np. w woreczku do mrożonek
Między kuchnią a pokojempieczywem lub ziemniaczanym puree. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecamy również inne przepisy z białą kiełbasą : biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym smażona biała kiełbasa w sosie pomidorowym sałatka z brokułem i białą kiełbasą sałatka z białą kiełbasą i jajkami w sosie chrzanowym The post Biała kiełbasa pieczona w piwie, musztardzie i miodzie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeWiosna za oknem nareszcie widoczna. Niedługo tez Wielkanoc więc większość wieczorów spędzam w kuchni. Kolacja musiała więc być szybka i pyszna. Przygotowałam makaron z zielonymi warzywami czyli brokułami, groszkiem i cukinią. Składniki: 100 g makaronu Arc Pol spaghetti 10 szparagów zielonych 1/2 cukinii 1/2 szkl. zielonego groszku 100 g fety 4 cebulki dymki 1 szalotka 1 ząbek czosnku 5 łyżek
Kuchnia w oparachsmakują polane sosem czosnkowym z dodatkiem surówek o wyrazistych, nie co ostrzejszych smakach. Szczerze polecam, danie bardzo syte, danie bezmięsne. Składniki 200 g kaszy gryczanej palonej,ugotowanej na sypko brokuł, ugotowany cebula 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku jajko+ żółtko 2 łyżeczki prażonych pestek słonecznika pęczek pietruszki pieprz,sól Kaszę … Czytaj dalej Klopsiki gryczane
gotuj ze mnąKalafior pieczony zrobiłam kilka lat temu i było to dla mnie niesamowicie pyszne odkrycie smakowe, podobnie jak pieczona brukselka . Jeśli tylko mam w domu kalafior lub brokuł i jeśli tylko odpalam piekarnik (bo piekę, chleb, ciasto czy zapiekankę) zawsze wrzucam na go blachę a potem podjadam go sobie kiedy dopadnie mnie wieczorem mały głód a za późno już by zjeść
Dorota Smakujebrokuła 1 cebula 1 ząbek czosnku Jajko 2 łyżki mąki gryczanej Sol Pieprz Olej kokosowy do smażenia Wykonanie Obrane ziemniaki myjemy i ścieramy na bardzo drobnej tarce, następnie nasze brokuły siekamy bardzo drobno ,następnie dodajemy do nasze ziemniaczanej masy . Cebulę i czosnek obieramy ,siekamy w kostkę i na rozgrzany olej kokosowy przekładamy i smażymy kilka minut do momentu lekkiego zarumienienia
Mój Smakjarzynowa z kukurydzą i majonezem Sałatka warzywna z jakiem i koperkowym majonezem Sałatka ziemniaczana z jajkiem Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ziemniaczana z majonezem Sałatka makaronowa z brokułami i majonezem
Moja smaczna kuchnia