W moim rodzinnym domu zawsze jadało się gołąbki z mięsem i ryżem lub z pieczarkami i ryżem, polane sosem pomidorowym. Mama
To co kochamNie wyobrażam sobie Wigilii bez czerwonego barszczu z uszkami, bo odkąd siegam pamięcią zawsze gościł na wigilijnym stole w mojej rodzinie. Prawdę mówiąc
To co kochamUszka wigilijne muszą koniecznie wystapić w towarzystwie czerwonego barszczu. Na ten barszcz czekam cały rok, bo tylko wtedy smakuje tak wyjątkowo. Wykonanie jego jest
To co kocham„To już pora na wigilię, to już czas”… Składniki: Ciasto piernikowe • 300 g masła • 300 g miodu • 200 g cukru • 1
To co kochamBeza w formie wieńca w kolorach mocnej czerwieni została okrzyknięta przez moją rodzinę niekwestionowaną królową świątecznych słodkości. Po niej na drugim miejscu
To co kochamŚwięta, święta, i po świątecznym obżarstwie… a my chętnie zjemy coś lekkiego. Proponuję kaszę gryczaną z białym serem i kwaśnym mlekiem
To co kochamI jak się czujecie w Nowym 2014 roku? Szampańsko? To dobrze, bo taki będzie cały rok, czego Wam życzymy z całego serca
To co kochamNie tylko smaczny, ale też spektakularny makowiec o wymagającej strukturze. Ciasto, które smakuje najlepiej w okresie zimowym, okołoświątecznym. Delikatne roladki makowe zatopione w
To co kochamBardzo smaczne połączenie cytrynowej ryby z bazyliowym pesto. Ja akurat miałam piękny filet z okonia morskiego, ale można użyć pstrąga, łososia, czy inną
To co kochamJest piatek, jest też rybka! Właściwie to powinna nazywać się w sosie łososiowym, bo taki jest kolor sosu. Rybka jest bardzo smaczna i
To co kochamSłyszałam wiele dobrego o tych pstrągach od Moniki, która degustowała je w domu swojego chłopaka Davida. W końcu zagościły u
To co kochamWczoraj wypróbowałam nowy przepis na śledzie, by sprawdzić przed świętami, czy warto. Efekt przerósł moje oczekiwania, bo smakowały nawet tym, którzy
To co kochamNastępne śledzie, które proponuję zaserwować na wigilijnym stole, są lekko marynowane z dodatkiem marchewki, cebuli i rodzynek. Polecam, bo smaczne, łatwe do
To co kochamKutia pojawia się dość często na wigilijnych polskich stołach. Jest to tradycyjna potrawa kuchni ukraińskiej, białoruskiej, rosyjskiej, litewskiej i dawniej polskiej kuchni kresowej
To co kochamMoja propozycja klusek z makiem na Wigilię według przepisu mojej mamy. Ciasto jak na kluski śląskie w ozdobne gwiazdki można wyciąć
To co kocham