boże narodzenie - 15126 przepisów (strona:614/1009)

Bartosz 165

Pyszne, jesienne, wilgotne ciasto z dużą ilością jabłek i cynamonu. To pierwsze ciasto, które nauczyłam się piec jako nastolatka. I piekłam zazwyczaj jesienią, ze świeżych jabłek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto "Snikers" (pieczony) 416

Jak już zdążyliście chyba zauważyć ;) moimi ulubionymi bakaliami są orzechy. Każde, ale włoskich akurat ostatnio miałam pod dostatkiem. Ciasta z nimi smakują rewelacyjnie! Przyznaję bez bicia

Kuchnia w czekoladzie
Gruszki w karmelu z chałwą, żurawiną, dynią i lodami 183

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Muffiny, które zawsze się udają! Muffinki na zimę! 115

Muffiny, które zawsze się udają! Pięknie rosną, są mięciutkie, bardzo lekko wilgotne, nie zsychają się, są na bazie połączenia mąki pszennej z orkiszową, ze sporą ilością

SMYKWKUCHNI
rogaliki wiedeńskie 163

Bardzo kruche i delikatne rogaliki o przyjemnym, migdałowym aromacie. Trochę inna wersja rogalików migdałowych . Uwierzcie, ich smak Was urzecze mimo, że wyglądają zwyczajnie i niepozornie. Łatwo

babka w formie
Sernik z dodatkiem kaszy manny 176

 Uwielbiam serniki. To chyba najszybciej znikające ciasto w moim domu. Dziś zapraszam Was na kolejny przepis na pyszny sernik z dodatkiem kaszy manny. Sernik przygotowałam

Słodkie okruszki
Piernik dyniowy 154

Bardzo miękki, bardzo aromatyczny, pachnący dynią i przyprawami do piernika... Przepyszny piernik dyniowy! Świetny do kawy lub herbaty, idealny na jesienne wieczory bądź popołudnia, znika bardzo

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wanilia 115

Wanilia jest nieodzownym składnikiem większości deserów i słodkości. Cukier waniliowy, pasta waniliowa czy ekstrakt waniliowy sprawdzają się zawsze i w każdym deserze. Zanim powiem wam jak

ladykitchen
Piernik staropolski 1308

Piernik staropolski to tradycyjny piernik dojrzewający. Ciasto przed upieczeniem wymaga leżakowania przez 4-6 tygodni w chłodnym miejscu, po tym czasie nabiera odpowiedniej konsystencji, smaku i

Smakołyki Bereniki
Skandynawskie ciasto pachnące piernikiem 187

W poniedziałek w pracy zapachniało Świętami. Thomas zabrał się za pieczenie pierniczków - w ilości hurtowej. Ze swoimi czterema skrzatami zagniatał, wałkował, wykrawał i piekł chyba przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pasztet z grzybami i czarnuszką 166

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Ekspresowe ciasteczka cynamonowe 254

Uwielbiam cynamonowe smaki. Dziś zapraszam Was na przepis na ekspresowe ciasteczka cynamonowe. W moim domu remont, więc jeśli już chcę przygotować coś słodkiego musi, to być

Słodkie okruszki
Ciasteczka korzenno-miodowe (świąteczne i na co dzień) 114

 Inspiracja z blogu: Moje Wypieki . Ciasteczka są przepyszne i cuuuudownie pachnące. Idealnie sprawdzą się jako świąteczne łakocie oraz zastąpią tradycyjne pierniczki. Jednakże u mnie zagoszczą

Di gotuje
Ciasto kukułka 11576

Ciasto kukułka – Zapraszam na moją wersję tego pysznego ciasta z jasnym i ciemnym biszkoptem, nasączonego czekoladowym ponczem z alkoholem. Nie za słodkie, ładnie pachnie i apetycznie

Mała Cukierenka
Zakwas buraczany (na barszcz czerwony) 333

Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania domowego zakwasu buraczanego.  Mocno czerwonego, lekko winnego, a zarazem słodkiego w smaku. Idealnego do picia jak i przygotowania czerwonego barszczu

Ugotować