Smażone na głębokim tłuszczu mięso nadziane serem, który po przekrojeniu wypływa... takie połączenie nie może nie smakować. Składniki: 1/2 kg mięsa wołowego 1/2 kg mięsa z
IMPRESJA SMAKUSkładniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 5 łyżek mleka masa orzechowa 1/2 kostki margaryny palmy 1/2
kgwjanczewoNa te pieczone pierogi z kaszą natrafiłam w czasie lektury książki ” Polska kuchnia regionalna”, której recenzja wkrótce na blogu Po prawdzie, jestem z Mazowsza
Mieszam w GarnkuTą sałatkę śledziową najbardziej lubimy jeść jesienią i zimą, do pieczonych ziemniaków. Jest bardzo konkretna i zdecydowana w smaku. Jeśli jest naszykowana ze śledzi po wiejsku
Karo in the KitchenDawno nie było u mnie pierogów..te co prawda też robiłam jakiś czas temu..tylko przepisu nie wstawiłam..przy okazji tychże pierogów robiłam chruściki z ciasta
Moje domowe kucharzeniePrzepis na pyszne śledzie marynowane w zalewie ketchupowej. Składniki: 500 g solonych filetów śledziowych 2 cebule 5 ogórków konserwowych Marynata: 7 łyżek keczupu łyżka musztardy 2
e-PrzepisyKulinarneTe najlepsze i najsłodsze pomarańcze będą dostępne na straganach już niedługo, ale już teraz można je dodać do pomarańczowych babeczek z czekoladą. To takie preludium do
Posadzone i zjedzonePrzepis na tą przystawkę ma od sąsiadki Moniki. Robi się ją w 5 min i jest mega smaczna ... Dzięki dodaniu do majonezu chrzanu przystawka, nie jest
IMPRESJA SMAKUPołączenie mięsa wołowego i śliwek to jest to co lubię. Z samego mięsa wieprzowego nie wyszły by pewnie takie pyszne. Gorąco polecam ten przepis.... PYSZNE!!! Składniki
IMPRESJA SMAKUUwielbiam serniki. Dlatego tak często je robię. Dziś polecam Wam przepis na mini serniczki z mascarpone na ciasteczkowym spodzie. Przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie, a
Słodkie okruszkiCzy można zrobić piernik w 5 minut? Pomijając czas pieczenia, jak najbardziej tak. Pachnący, wilgotny, puszysty piernik z migdałami, powidłami śliwkowymi i miodem. Aromatyzuje, podczas pieczenia
Smak mojego domuŚwięta to także słodkości! Mak, korzenne przyprawy i bakalie są wyznacznikami świątecznych wypieków i ciepłych potraw, jak na przykład makiełki, czy kutia. Skorzystałam z tych dwóch
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWigilia, z kulinarnego punktu widzenia, to przede wszystkim bezmięsna uroczystość. Na naszych stołach królują ryby! Karpie pod przeróżnymi postaciami, jesiotry, łososie i cała gama innych ryb
Kuchnia w Słońcu SkąpanaTym razem propozycja śledzia na wigilijny stół ( i nie tylko) w nieco orientalnym wydaniu. Słone i miękkie kawałki śledzia pod kremowym sosem z chrupiącą cebulą to
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDziś światowy dzień kawy, ja to święto obchodzę każdego dnia, nie wyobrażam sobie życia bez filiżanki małej czarnej. Słowo "kawa" kryje w sobie tajemnicę a
Wanilia i Kardamon