Polska tradycyjna sałatka jarzynowa - prawdziwa, z kalorycznym majonezem i ogórkami kiszonymi była obecna na polskich stołach bardzo często za moich szkolnych czasów. Teraz widujemy ją rzadziej
Posadzone i zjedzoneWilgotne muffinki z marchewkami oraz dodatkiem przyprawy do piernika, do popołudniowej kawy, wypróbujcie przepis i możecie zaserwować nawet na świątecznym stole zamiast piernika. SKŁADNIKI na
słodki bratekMam coś pysznego dla fanów wszelkich odmian serników, jego najprostsza postać – tradycyjny, udekorowany roztopioną czekoladą, z dodatkiem orzechów. Jest pyszny, delikatny, a czekoladowa skorupka rozpływa
Pink EnvelopeDzisiaj chcę z Wami podzielić się przepisem na zupę z suszonych śliwek z lanymi kluseczkami. Jest to kolejny przepis uzyskany podczas trwania warsztatów kulinarnych odbywających się
Przepisy AleksandryPierniczki idealne Sernik Tradycyjny Sernik z rosą Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe
Biały fartuszekDostałam do przetestowania miody od Srebrnej Pasieki Rodziny Sadowskich . Na pierwszy ogień poszedł miód z propolisem. Miód jest bardzo smaczny i świetnie nadaje się do wypieków
Ewa w kuchniEkspresowy murzynek na maślance (bez jajek) – czyli coś słodkiego w kilka chwil :) Ciasto jest szybkie w wykonaniu, pyszne i idealnie wilgotne. Podane składniki wystarczą na
Kulinarne PrzebojePieczony boczek jest drugim daniem, które wykonałyśmy w czasie warsztatów promujących kuchnię żuławską. Pieczeń jest przepyszna. Gorąco polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu
Przepisy AleksandryNa jesień uwielbiam używać przyprawy korzenne do ciast i ciastek, bo zawsze pięknie pachnie podczas pieczenia :) Po ostatnim pieczeniu na prezent ciasteczek budyniowych zostało mi kilka
FitKotTort z musem jabłkowym początkowo miał być zwykłym ciastem przełożonym jabłkami i śmietaną. Upieczony w kanciastej blaszce i krojony w kostkę. Jednak w ostatniej chwili zmieniłam
Posadzone i zjedzoneWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj serwuję pyszną sałatkę na bazie kaszy bulgur i kurczaka w przyprawie curry. Sałatka jest znakomita. Doskonale sprawdzi się
Marta GotujeSernik typowo jesienny, z dodatkiem dyni, imbiru i kardamonu. Delikatnie słodki, polany lukrem, na spodzie z kruchego ciasta. Bardzo smaczny, idealny do ciepłej herbaty czy kawy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSmażone na głębokim tłuszczu mięso nadziane serem, który po przekrojeniu wypływa... takie połączenie nie może nie smakować. Składniki: 1/2 kg mięsa wołowego 1/2 kg mięsa z
IMPRESJA SMAKUSkładniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 5 łyżek mleka masa orzechowa 1/2 kostki margaryny palmy 1/2
kgwjanczewoNa te pieczone pierogi z kaszą natrafiłam w czasie lektury książki ” Polska kuchnia regionalna”, której recenzja wkrótce na blogu Po prawdzie, jestem z Mazowsza
Mieszam w Garnku