Barszcz czerwony - zupa idealna na święta jak i w chłodne dni, ponieważ jest lekko pikantna, ostra oraz czosnkowa w smaku. Barszcz czerwony idealnie smakuje podany z
Ugotować„Krok po kroku, krok po kroczku, Najpiękniejsze w całym roczku, Idą święta, idą święta. Bo w te święta, jak pamiętasz, Będą ciasta i prezenta…” Sezon „przedświąteczny
mojewypiekiinietylkoDo oficjalnego początku zimy (przynajmniej tej kalendarzowej) jeszcze całkiem spory kawałek czasu nam został. Nie dane nam jednak jest cieszyć się złotą jesienią; zrobiło się pochmurno
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszne aromatyczne ciasteczka, rozgrzewające od środka. Jedne z moich ulubionych jesienno - zimowych, pięknie pachną podczas pieczenia i podczas jedzenia :-) składniki: 1 1/2 szklanki mąki 1/2
babka w formieJak już nieraz wspominałam uwielbiamy serniki. Dziś zapraszam Was na przepis na ich mini wersję. Nakrapiane serniczki ze słodką niespodzianką przygotowuje się szybko i łatwo (i
Słodkie okruszkiSchab gotowany i to w 10 minut? Raczej nie do uwierzenia, że da się to zjeść. Też tak myślałam dopóki nie spróbowałam zrobić. Schab jest naprawdę
W kuchennym oknie EwyPo raz kolejny Lidl Polska wysłał do mnie paczkę - niespodziankę. Znalazła się w niej książka i słodkości oraz ekspandowane ziarna a także miód. Jak pewnie każdy
Ewa w kuchniCiasteczka o smaku maślanym, kruche na zewnątrz, z miękkim środkiem. Z podejścia drugiego. Po pierwszej próbie powstał mi jeden wielki placek, który nadawał się tylko do
Pink EnvelopeKto lubi śledzie temu polecam ten przepis. Co prawda więcej czasu trwa czekanie niż samo przygotowanie ale naprawdę warto spróbować. Mojej rodzince bardzo zasmakowały i proszą
Kolorowa kuchnia ElkiOto następny przepis według którego przygotowałyśmy danie na warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez żuławski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Cedrach Wielkich. Nigdy wcześniej nie jadłam gęsiny. Można
Przepisy AleksandryBardzo lubię serniki, problem w tym, że nie bardzo chcą ze mną współpracować - lubią opadać i zwykle nie są takie, jak bym oczekiwała. Na dodatek ostatnio
babka w formieCześć. Dziś chciałabym przestawić Wam nowego kuchennego członka rodziny – robota planetarnego SilverCrest . Robot będzie dostępny w Lidlu od poniedziałku 14 listopada w super cenie 399
Moja pasja smakuPyszne, jesienne, wilgotne ciasto z dużą ilością jabłek i cynamonu. To pierwsze ciasto, które nauczyłam się piec jako nastolatka. I piekłam zazwyczaj jesienią, ze świeżych jabłek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJak już zdążyliście chyba zauważyć ;) moimi ulubionymi bakaliami są orzechy. Każde, ale włoskich akurat ostatnio miałam pod dostatkiem. Ciasta z nimi smakują rewelacyjnie! Przyznaję bez bicia
Kuchnia w czekoladzieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon Appetit