Nie mam pojęcia dlaczego ten tort nazywa się rumuński, ale taka nazwa widnieje w moim starym zeszycie z przepisami. Uwielbiam ten tort nie
To co kochamCzasami nachodzi mnie ochota na śledzika. Znam wiele smacznych przepisów na tę rybkę, a ten jest mój najnowszy autorski. Łączy się tutaj
To co kochamWakacje to czas grzybobrania. Ja uwielbiam zbierać grzyby, niestety nie mam czasu, a nawet gdybym miała to nie mam kompletnie orientacji w
To co kochamPasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane
To co kochamOstatnio chodziła za mną figa z makiem… a że sezon figowy w pełni, postanowiłam zrobić swoją wersję z makaronem. Wyszło
To co kochamMoje weekendowe ciasto to wytworny świąteczny seromakowiec. Aromat pomarańczowy i mak z bakaliami to typowe bożonarodzeniowe smaki i zapachy. Paza
To co kochamMoja rodzina uwielbia pasztety, mam więc dla nich następną propozycję, a mianowicie pasztet mieszany wieprzowo-drobiowy z suszoną żurawiną. Tak wszystkim posmakował, że
To co kochamTym razem do upieczenia tego wieńca zainspirowała mnie moja siostra Anya, która swój robiła już kilkakrotnie. Malutkie drożdżowe bułeczki pokryte aksamitną masą serową i
To co kochamTen przepis dostałam od znajomej. Kiedy mnie nim poczęstowała, miał tak wyjątkowy smak, że od razu poprosiłam o recepturę. Do tej pory
To co kochamJestem sernikożercą, nie da się ukryć. Jest to moje ulubione ciasto i bardzo często gości w moim domu. Piekłam już sernik z
To co kochamNiedawno upiekłam adwentowy wieniec drożdżowy, który wzbudził ciekawość rodziny i wielu znajomych, a smakował też wybornie. Na imprezę mikołajkową, którą niedawno urządzałam
To co kochamW moim rodzinnym domu zawsze jadało się gołąbki z mięsem i ryżem lub z pieczarkami i ryżem, polane sosem pomidorowym. Mama
To co kochamNie wyobrażam sobie Wigilii bez czerwonego barszczu z uszkami, bo odkąd siegam pamięcią zawsze gościł na wigilijnym stole w mojej rodzinie. Prawdę mówiąc
To co kochamUszka wigilijne muszą koniecznie wystapić w towarzystwie czerwonego barszczu. Na ten barszcz czekam cały rok, bo tylko wtedy smakuje tak wyjątkowo. Wykonanie jego jest
To co kocham„To już pora na wigilię, to już czas”… Składniki: Ciasto piernikowe • 300 g masła • 300 g miodu • 200 g cukru • 1
To co kocham