Nie znam nikogo, kto by nie lubił pierogów. Można nie lubić jakiegoś konkretnego farszu, ale ogólnie pierogi wszystkim smakują. W moim domu rodzinnym
To co kochamJak na środę popielcową przystało, pojawia się w mojej kuchni sałatka śledziowa. Lubię tylko takie sałatki, w których widać składniki, z jakich
To co kochamZdrowa ryba czyli chudy filet z dorsza gości dzisiaj w mojej kuchni. Dzięki marynacie stał się niezwykle aromatyczny i kruchy, a kolorystycznie
To co kochamKilka lat temu, kiedy jeszcze nie prowadziłam bloga, upiekłam ten torcik rybny na jakąś imprezę domową. Cieszył się wtedy bardzo dużym powodzeniem i szybko
To co kochamTo moja następna propozycja konfitury żurawinowej, tym razem w wydaniu świątecznym czyli pachnąca pomarańczami, cynamonem i goździkami. Taka żurawina będzie idealna do świątecznych
To co kochamKruche ciasteczka w formie gwiazdek z landrynkowym witrażykiem. Do upieczenia ciastek użyłam kruchego ciasta podstawowego, dosmaczonego imbirem, a do zrobienia szkiełka mentolowych
To co kochamW moim domu pieczenie i dekorowanie pierników jest tradycją od bardzo dawna. Kiedyś sama piekłam, teraz tylko przygotowuję ciasto, bo już wykrawaniem, pieczeniem i
To co kochamOd dzieciństwa nie przepadałam za śledziami, nie odpowiadał mi ich zapach i smak. Teraz wiem, że to było dlatego, iż tak naprawdę nie
To co kochamŚwiąt pełnych magii i uroku życzymy wszystkim czytelnikom bloga to c o kocham. com Niech ten świąteczny czas odmieni wszystkich nas. Niech pokój i
To co kochamSernik dla świątecznych sernikożerców, czyli między innymi dla mnie, bo jak wiecie… uwielbiam serniki w każdym możliwym smaku. Pierniczkowe gwiazdki dodają mu świątecznego charakteru
To co kochamNa czas karnawału i różne imprezy z nim związane polecam śledziową sałatkę warstwową. Każda warstwa jest doskonale widoczna, co wprowadza ład w salaterce
To co kochamPulpeciki pachnące ziołami i rybą z chudego dorsza i tłuściejszego łososia czyli bomba zdrowotna na talerzu. Można je praktycznie przygotować z
To co kochamW Środę Popielcową proponuję musztardowe śledzie w oleju z cebulką. Najlepsze na drugi dzień, kiedy to wszystkie składniki przegryzą się. Dobre na
To co kochamNa moim wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów. W tym roku będą to pierogi z grzybami, bez dodatku kapusty. Poszukiwałam nowego przepisu na dobre, elastyczne ciasto
Kuchnia BeatyNa weekend polecam Wam znane cisto bez pieczenia jakim jest śnieżny puch. Moja wersja jest bez prażonego kokosa, zamiast niego dałam amarantową posypkę waflową do ciast
Ewa w kuchni