Dziś coś dla wielbicieli serników i kawy. Pyszny puszysty i bardzo kremowy sernik kawowy. Nie wiem czy sekretem tego, że jest tak delikatny było długie pieczenie
Ewa w kuchniSkładniki: 2 paczki herbatników Banitki 1 budyń śmietankowy 1 łyżkę mąki pszennej 2 łyżki cukru 1łyżkę mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 1 kostka margaryny ''Palma'' 1
kgwjanczewoBardzo lubię kapuśniaczki, ale jakoś nigdy nie było mi po drodze, żeby przygotować je samodzielnie. Dość konkretnie zmobilizowała mnie wizyta kogoś bardzo bliskiego kogo nie widziałam
Blondynka GotujeWarstwowa sałatka która efektownie prezentuje się na stole. Przypomina torcik tyle że wytrawny. Szybka do przygotowania. Z pewnością warto mieć ją w swoich zbiorach na domowe
Wanilia i KardamonKrólik pieczony w cydrze i miodzie z warzywami Składniki: Królik – 1 tuszka Cydr – 150ml Masło – 50g Miód – 3 łyżki Pietruszka – 2 sztuki Marchew – 2 sztuki Ziemniaki
Kuchnia Bon AppetitTrufle piernikowe z powidłami śliwkowymi Składniki: Piernik świąteczny – to co zostało ;) Powidła śliwkowe – 3-4 łyżki (w zależności od ilości piernika) Orzechy włoskie zmielone – ½ szklanki Orzechy
Kuchnia Bon AppetitŚląskie makówki Składniki: Mak mielony – 500g Bułki kajzerki – 4 sztuki lub 1 bagietka Mleko – 600-700ml Orzechy włoskie – ½ szklanki Migdały całe – ½ szklanki Migdały płatki – 4
Kuchnia Bon AppetitWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „leśna polana” zaskakuje swoim wyglądem jak i smakiem. Jestem pewna, że zaciekawi każdego kto ją zobaczy. Do
Marta GotujeSkładniki: ciasto: 4 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 3/4 szklanki cukru pudru 2 całe jajka + 2 żółtka 250g margaryny 2 łyżki śmietany gęstej 18
Prosto i Smacznie z AnetąPrzepis podobny do tradycyjnej ryby po grecku, jednak dodałam jeszcze kilka innych warzyw. Składniki: Ryba: ok 800 g filetów rybnych sok z połowy cytryny bułka tarta
e-PrzepisyKulinarneTen wymyślny (choć w przygotowaniu tak naprawdę wcale nie trudny) sernik jest nie tylko pyszny, ale i fantastycznie wygląda! Przepis wypatrzyłam u Doroty z bloga Daktyle
Kolorowy PrzepisownikNa słodko, na kwaśno. W oleju, w occie, w kombinacji obu. Nigdy nie nudne – bo za każdym razem pełne nowych smaków, nowych przypraw i nowych dodatków
Karo in the KitchenNa dworze zimno, sypie śnieg i hula wiatr. Gosposia raz po raz spogląda w okno i kręci głową. Cieszy się, że zakupy zrobione i nigdzie nie
Posadzone i zjedzoneKeks, to jedno z ciast Wielkiej Bożonarodzeniowej Trójki. Razem z piernikiem i makowcem tworzą ten słodki niepowtarzalny nastrój. Ten dzisiejszy keks upiekłam w babkowej foremce z
Posadzone i zjedzoneDziś ostatni odcinek naszej niedzielnej imprezy. Ciasto na miodzie przełożone kremem budyniowym. Wszyscy myślą, że ciasto jest z orzechami, a orzechów tam nie ma wcale :) U
Posadzone i zjedzone