Składniki: 5-6 plastrów szynki wieprzowej 3 średnie marchewki 1 mała pietruszka kawałek selera 1 mała kapusta pekińska 1 mały por 1/2 szklanki wywaru jarzynowego lub
Prosto i Smacznie z AnetąSkładniki: 1 torebka ugotowanego ryżu (100g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 4-5 ogórków konserwowych 200g miękkiego sera żółtego 150g szynki konserwowej mały por majonez sól pieprz
Prosto i Smacznie z AnetąDziś zapraszam Was na pyszny sernik w kakaowym cieście, przez większość zwany "królewskim". Skąd ta nazwa? Łatwo się domyśleć, gdyż jest przepyszne, wręcz
Rozpustne gotowanieJeśli chcecie zrobić zwijane koreczki ze śledzi to moskaliki nadają się do tego idealnie bo filety z nich zrobione są nie za duże i wygodnie je
Smaczna PyzaŚledzie :) Stali bywalcy bloga wiedzą zapewne, że jestem ich wielką miłośniczką. Przepisów na te smaczne rybki jest na blogu już sporo, a to jeszcze nie koniec
Kuchnia z widokiem na ogródDzisiaj chciałam Wam zaprezentować smakowity, pieczony w niskiej temperaturze, w zasadzie parzony w piekarniku, schab kanapkowy. Schab przygotowałam w bardzo podobny sposób jak boczek rolowany peklowany
Kuchnia z widokiem na ogródJeśli lubicie kokos i czekoladę, to ten przepis jest dla Was. Puszyste, ucierane ciasto skrywające kremowe nadzienie o kokosowym smaku, w dodatku bardzo
Rozpustne gotowanieDomowa wędlina z szynki wieprzowej łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą
Karo in the KitchenJeden z najbardziej znanych serników. Łączy w sobie to co najlepsze, delikatność sernika i pyszne kakaowe ciasto. Idealny do kawy, na leniwe niedzielne popołudnie Składniki
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 500 g mąki 20 g drożdży 1 jajko 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2/3 szklanki mleka 100 g masła szczypta
magiczna kuchnia KasiPysznotka, Pychotka, Pani Walewska..... Wszystkie te nazwy określają jedno, bardzo pyszne ciasto. Nie wiem jak to się stało, że jeszcze go nie piekłam. Nadrabiam zaległości i
Smakołyki AsiDla wielbicieli suchych ciast nasza propozycja, babka makowa, doskonała alternatywa na wykorzystanie białek jeśli nam zostają, a tak się przecież zdarza, babka się zawsze udaje, doskonale
kgwjanczewoSkładniki: 2,5 szklanki mleka 2 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 1 szklanka cukru kryształu 1 op. cukru waniliowego ponadto: 2 opakowania
Prosto i Smacznie z AnetąJutro piątek, więc może skusicie się na podanie smacznej pieczonej ryby na obiad. Łosoś tak przygotowany, jest bardzo soczysty i aromatyczny w smaku. A przepis na
Kuchnia z widokiem na ogródU nas w rodzinie, na prostokątny sernik czarno-biały mówiło się „sernik królewski” lub „warszawski”. Charakterystyczną cechą takiego sernika było ciemne ciasto
Moja Delicja