ładnie wygląda. Z przyjemnością wykorzystuję każdą okazję do zrobienia jakiejś dekoracji. Czasem wystarczy wstawić kwiaty do wazonu, a czasem jest okazja poszaleć jak w przypadku dekoracji przed Bożym Narodzeniem. Magda z bloga My Pink Plum! zainspirowała mnie do stworzenia dekoracji walentynkowych. Zajrzyjcie do niej, a znajdziecie wiele cudownych rzeczy na różne okazje. Niedawno Magda stworzyła walentynkowe plakaty, które
Figa S-makiemskomplikowane w przygotowaniu to tak naprawdę jest mega proste. Jest to dość popularne ciasto, które często gości na różnych imprezach a w wielu domach piecze się go na święta Bożego Narodzenia. Najlepsze jest następnego dnia, kiedy to miodowe placki trochę zmiękną. Idealne ciasto dla miłośników orzechów :) Składniki na prostokątną blachę: Miodowe ciasto: * 3 szklanki mąki pszennej * 2/3 szklanki cukru
Zrób to smaczniePrzepyszne ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego i prażonego słonecznika. Idealne ciasteczka do przegryzania podczas Świąt Bożego Narodzenia. http://ambition.pl SKŁADNIKI 1 szkl. mąki pszennej, ¾ szkl. słonecznika, ¾ szkl. płatków owsianych, 180 g masła, 2 łyżki masła orzechowego, 1/3 szkl. cukru, aromat waniliowy, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy. Miękkie masło miksujemy z cukrem
słodki bratekPyszne ciasto, które robię zawsze na Boże Narodzenie, ponieważ bardzo smakuje mojej rodzince. Dla smakoszy orzechów to prawdziwa przyjemność. Ciasto podałam na talerzu Ambition . Składniki: Ciasto orzechowe: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 30 dkg orzechów włoskich mielonych 4 łyżki bułki tartej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kakaowe: 5 jajek pół szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej
Kuchnia u BietkiJeśli lubicie ciasto bananowe ale uważacie je za mało świąteczne – dodajcie do niego przyprawę do piernika 🙂 Święta Bożego Narodzenia to dla mnie przede wszystkim czas spędzony z rodziną przy świątecznym stole – rozmowy, chwila wyciszenia, ukradkowe spojrzenia, co Mikołaj zostawił pod choinką. Nie może podczas tych spotkań zabraknąć sałatki jarzynowej, ryb, pierogów z [...] Artykuł ŚWIĄTECZNE CIASTO BANANOWE pochodzi z serwisu
SandraFrej.comPyszne kruche ciasteczka orzechowe przełożone dżemem morelowym z polewą czekoladową. Tak do poobiedniej kawy, na przyjęcie urodzinowe, na Boże Narodzenie. Składniki ciastek orzechowych: 30 dag mąki 20 dag masła 10 dag cukru pudru 10 dag zmielonych orzechów 2 żółtka cukier waniliowy szczypta imbiru szczypta soli kilka kropel soku cytrynowego Przełożenie: marmolada/dżem morelowy 100 g czekolady
Rodzinka w kuchniświąt został tylko miesiąc, dlatego na blogu częsciej pojawiać się będą wpisy powiązane ze Świętami Bożego Narodzenia. Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszne paszteciki, które możecie przygotować wcześniej i zamrozić. Potem wystarczy je rozmrozić i wstawić do gorącego piekarnika (220 C) na około 5 minut. Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami to pyszny dodatek do wigilijnego barszczu oraz
Kasia i jej kobiecy światspodu i taki Wam polecam. Oprócz tradycyjnego makowca zawijanego w cieście drożdżowym ten zajmuje drugie miejsce na mojej liście i chętnie go piekę nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może i Wy skusicie się na upieczenie tego ciasta. Po więcej przepisów zapraszam do zakładki Ciasta. Znajdziecie tam również przepisy na inne smaczne makowce. Składniki 400 g maku mielonego 7 jajek
O kuchni z uczuciemPrzekąska, dodatek do ciasta – orzechy włoskie w miodzie sprawdzają się w wielu sytuacjach 😉 Jednymi z produktów, które nierozerwalnie kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem, są bakalie i miód. Czemu więc ich nie połączyć i nie stworzyć smacznej przekąski? 🙂 Jeszcze przed świętami pokażę Wam, do czego jeszcze ich używam. 🙂 O ile nie [...] Artykuł ORZECHY WŁOSKIE W MIODZIE pochodzi z serwisu
SandraFrej.comCiasto śledziowe Bardzo smaczne ciasto na waflach tortowych, przygotowane na post lub Boże Narodzenie. Przepis zaczerpnięty z zagranicznej strony. Składniki: Warstwa 1 wafle tortowe - 1 szt śledź solony - 3 szt. jajka -3 szt. cebula - 1 szt. sól pieprz jabłko - 1 szt Warstwa
Kuchnia Danusisernik upiekłam już z myślą o świętach Bożego Narodzenia. To był eksperyment, który okazał się bardzo udany :) Do masy serowej dodałam otartą skórkę pomarańczową, ponieważ święta już od dzieciństwa kojarzą mi się z zapachem pomarańczy. Do ciasta natomiast dosypałam przyprawę do piernika, żeby było jeszcze bardziej świątecznie :) Miałam się wstrzymać z publikacją tego przepisu co najmniej do początku grudnia
Agusiowe smakołykiParę wpisów temu mówiliśmy, że zaczynamy już cykl wpisów na Boże Narodzenie. Tłumaczyliśmy też dlaczego robimy to tak wcześnie. Ogólnie parę wpisów chcemy Wam pokazać, a że czasu na częste publikowanie nie mamy to i wcześnie zacząć musimy. Jak hipermarkety, zaraz po Wszystkich Świętych. Znicze znikają i wjeżdżają mikołaje i inne świąteczne dekoracje. Zatem bez zbędnego gadania przejdźmy
Marder&Marder Manufacturenowej odsłonie. Śledzie po duńsku mogą hitem w waszych domach. Ochota na śledzie wśród mieszkańców naszego pięknego kraju nad Wisłą narasta od listopada i osiąga apogeum w czasie Bożego Narodzenia. Stąd w tym roku przepis na śledzie prezentujemy już tak wcześnie – w listopadzie. Śledzie po duńsku to przepis, który jest nieco podobny do śledzi w śmietanie podawanych w polskich
Kuchennyviral.pl