borówki - 4037 przepisów (strona:176/270)

Tartaletki z kremem patissiere i owocami 202

temperaturze pokojowej  0,5 szklanki cukru  1 szklanka mleka  1 szklanka śmietanki 30%  4 łyżki mąki ziemniaczanej sezonowe owoce ( u mnie maliny, jeżyny i borówki )  Wykonanie: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem lub zmiksować w malakserze. Na koniec dodać jajko - zagnieść szybko ciasto

kolorowotorcikowo
Sernik z białą czekoladą na spodzie Oreo - bez pieczenia, bez żelatyny 339

białej czekolady (3 tabliczki) * 250 g twarogu z wiaderka 250 g mascarpone 200 g śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu waniliowego 400 g ulubionych owoców (u mnie maliny i borówki) CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie blendera umieszczamy ciasteczka Oreo. Miksujemy na gładką masę. Przesypujemy do miski i rozcieramy między palcami z masłem

My Culinary Art
“Śniadanlove” – recenzja 125

pokrojonym na kawałki, jako jeden ze składników w miseczce. Niektóre powstałe tak połączenia wyglądają nieco dziwnie np. chleb żytni + banan + grapefruit + mięta, ale część wygląda bardzo smakowicie np. połączenie borówki z ogórkiem, arbuza z pomarańczą czy awokado, ryżu i krewetek. Niektóre przepisy zawierają składniki, których raczej nie chciałoby mi się przygotowywać rano np. drylowane wiśnie, ale skoro David mieszka

Ugotowane pozamiatane
Kruche ciasto z malinami i borówką amerykańską 214

lejny weekend przed nami , a wraz z nim pyszne letnie ciasto: kruche z malinami i borówką amerykańską. Polecam serdecznie ! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Kruche ciasto z malinami i borówką amerykańską 214

lejny weekend przed nami , a wraz z nim pyszne letnie ciasto: kruche z malinami i borówką amerykańską. Polecam serdecznie ! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Taurus - ich pierogi i nie tylko 151

Przepisy i receptury zaczerpnięte zostały ze starych książek kucharskich. 5 produktów zakładu, zostało wpisanych na prestiżową, Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Są to: pierogi z borówkami pilzneńskie, pierogi z kapustą i grzybami pilzneńskie, pierogi z mięsem pilzneńskie, pierogi ruskie pilzneńskie oraz gołąbki pilzneńskie. Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne surowce. Świeże mięso pochodzi z Zakładu Przetwórstwa

królestwo garów
Deser jagodowy z galaretką i bita śmietaną 343

Składniki na 3 duże porcje lub 4-5 mniejszych: 1 galaretka jagodowa lub owoce leśne 130 g jagód lub borówek (mogą być mrożone) 400 g serka waniliowego 400 śmietany kremówki (lub mniej) 1 łyżka cukru pudru Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozlać do szklanek i poczekać do stężenia galaretki. Serek śmietankowy zmiksować z jagodami. Nałożyć na galaretkę. Śmietanę

Moja Galeria Smaku
.1233. jagodowe ostatki 159

jagodowy krem owsiany~ Prawdopodobnie ostatnie jagody :( Ale czekam na dostawę borówek we wtorek! ♥ W czwartek dostałam 6kg malin! 2 kg poszło na dżem, 1kg zamrożony, reszta (prawie) zjedzona :D Nie mogę uwierzyć, że to już połowa sierpnia za nami! :o Czas mija mi jeszcze szybciej kiedy nie pracuję, a siedzę w domu :( Nie chcę za niccc wracać do szkoły :( Wiem

breakfast of dreams
Klonowe muffinki z orzechami lub owocami 140

duże jajko 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli opcjonalnie jeden z dodatków do wyboru:  rodzynki, jagody, borówki amerykańskie, dowolne posiekane orzechy opcjonalnie: kruszonka lub lukier lub połówki orzechów do ozdobienia  Przygotowanie W miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i solą. Masło rozpuścić i przestudzić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto jogurtowe z owocami 123

mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka oleju 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody dodatkowo: dowolne owoce (u mnie borówki) cukier puder do posypania Jogurt, jajka i olej mieszamy łyżką w misce. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, oba cukry, proszek i sodę. Następnie składniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy

Czary - gary w kuchni
Co Lila jadła w środę? 17 (na wakacjach) 127

słoika. Jest to a'la krupnik. Brakuje w nim zieleniny, ale zapomnieliśmy kupić, ups!  II Danie Kasza kuskus, warzywa mrożone i mięso z indyka.  Podwieczorek Winogrona, borówki i wafelek ryżowy. Kolacja Kolację zjedliśmy w Ikea Gdańsk. Dla Lilci wybraliśmy porcję warzyw i klopsiki wegańskie. Zjadła wszystko.  Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Budyń jaglany z borówką amerykańską 114

Zdrowsza wersja tradycyjnego budyniu bo jego głównym składnikiem jest kasza jaglana. Smak kaszy jest wyczuwalny ale o smaku dania decydują dodatki, które dobierzemy - na przykład świeże borówki amerykańskie. Jeśli jesteście przyzwyczajeni do bardzo gładkiej konsystencji budyniu to pamiętajcie, że musicie długo go miksować

Milion Smaków
Błyskawiczny piątek - podsumowanie wpisów z 5. sierpnia 178

wiśniami  Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą Kotlety mielone z czarnym ryżem Owsiane

Codzienna kuchnia niecodzienna
Koktajl arbuzowo-morelowy 155

Sezon arbuzowy trwa. Arbuz to, moim zdaniem, jeden z najbardziej letnich owoców, no, może oprócz leśnych borówek ;) Schłodzony koktajl jest doskonałym orzeźwieniem na gorące dni. Proporcje na około 300 mililitrów koktajlu, czyli idealne śniadanie :) 4 morele 1 duży plaster arbuza 150 gram jogurtu naturalnego Arbuza obkroić ze skórki, pokroić w duże kostki i wyjąć pestki. Morele umyć, przepołowić, wypestkować

Czerwony Gupik
Tarta z porzeczkami 126

Szybka tarta z masą z serka mascarpone i udekorowana owocami. W moi przypadku są to porzeczki, ale mogą to być również borówki, maliny, truskawki czy brzoskwinie. Proporcje na formę do tarty o średnicy 23cm. 150 gram czekolady 1 łyżka masła 150 gram herbatników typu Petit Beurre 200 ml śmietanki 30% 250 gram serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru porzeczki Herbatniki

Czerwony Gupik