borówki - 4037 przepisów (strona:176/270)

Kruche ciasto z malinami i borówką amerykańską 218

lejny weekend przed nami , a wraz z nim pyszne letnie ciasto: kruche z malinami i borówką amerykańską. Polecam serdecznie ! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Taurus - ich pierogi i nie tylko 156

Przepisy i receptury zaczerpnięte zostały ze starych książek kucharskich. 5 produktów zakładu, zostało wpisanych na prestiżową, Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Są to: pierogi z borówkami pilzneńskie, pierogi z kapustą i grzybami pilzneńskie, pierogi z mięsem pilzneńskie, pierogi ruskie pilzneńskie oraz gołąbki pilzneńskie. Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne surowce. Świeże mięso pochodzi z Zakładu Przetwórstwa

królestwo garów
Deser jagodowy z galaretką i bita śmietaną 350

Składniki na 3 duże porcje lub 4-5 mniejszych: 1 galaretka jagodowa lub owoce leśne 130 g jagód lub borówek (mogą być mrożone) 400 g serka waniliowego 400 śmietany kremówki (lub mniej) 1 łyżka cukru pudru Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozlać do szklanek i poczekać do stężenia galaretki. Serek śmietankowy zmiksować z jagodami. Nałożyć na galaretkę. Śmietanę

Moja Galeria Smaku
.1233. jagodowe ostatki 163

jagodowy krem owsiany~ Prawdopodobnie ostatnie jagody :( Ale czekam na dostawę borówek we wtorek! ♥ W czwartek dostałam 6kg malin! 2 kg poszło na dżem, 1kg zamrożony, reszta (prawie) zjedzona :D Nie mogę uwierzyć, że to już połowa sierpnia za nami! :o Czas mija mi jeszcze szybciej kiedy nie pracuję, a siedzę w domu :( Nie chcę za niccc wracać do szkoły :( Wiem

breakfast of dreams
Klonowe muffinki z orzechami lub owocami 146

duże jajko 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli opcjonalnie jeden z dodatków do wyboru:  rodzynki, jagody, borówki amerykańskie, dowolne posiekane orzechy opcjonalnie: kruszonka lub lukier lub połówki orzechów do ozdobienia  Przygotowanie W miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i solą. Masło rozpuścić i przestudzić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto jogurtowe z owocami 126

mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka oleju 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody dodatkowo: dowolne owoce (u mnie borówki) cukier puder do posypania Jogurt, jajka i olej mieszamy łyżką w misce. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, oba cukry, proszek i sodę. Następnie składniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy

Czary - gary w kuchni
Co Lila jadła w środę? 17 (na wakacjach) 135

słoika. Jest to a'la krupnik. Brakuje w nim zieleniny, ale zapomnieliśmy kupić, ups!  II Danie Kasza kuskus, warzywa mrożone i mięso z indyka.  Podwieczorek Winogrona, borówki i wafelek ryżowy. Kolacja Kolację zjedliśmy w Ikea Gdańsk. Dla Lilci wybraliśmy porcję warzyw i klopsiki wegańskie. Zjadła wszystko.  Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Budyń jaglany z borówką amerykańską 118

Zdrowsza wersja tradycyjnego budyniu bo jego głównym składnikiem jest kasza jaglana. Smak kaszy jest wyczuwalny ale o smaku dania decydują dodatki, które dobierzemy - na przykład świeże borówki amerykańskie. Jeśli jesteście przyzwyczajeni do bardzo gładkiej konsystencji budyniu to pamiętajcie, że musicie długo go miksować

Milion Smaków
Błyskawiczny piątek - podsumowanie wpisów z 5. sierpnia 185

wiśniami  Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą Kotlety mielone z czarnym ryżem Owsiane

Codzienna kuchnia niecodzienna
Koktajl arbuzowo-morelowy 168

Sezon arbuzowy trwa. Arbuz to, moim zdaniem, jeden z najbardziej letnich owoców, no, może oprócz leśnych borówek ;) Schłodzony koktajl jest doskonałym orzeźwieniem na gorące dni. Proporcje na około 300 mililitrów koktajlu, czyli idealne śniadanie :) 4 morele 1 duży plaster arbuza 150 gram jogurtu naturalnego Arbuza obkroić ze skórki, pokroić w duże kostki i wyjąć pestki. Morele umyć, przepołowić, wypestkować

Czerwony Gupik
Tarta z porzeczkami 138

Szybka tarta z masą z serka mascarpone i udekorowana owocami. W moi przypadku są to porzeczki, ale mogą to być również borówki, maliny, truskawki czy brzoskwinie. Proporcje na formę do tarty o średnicy 23cm. 150 gram czekolady 1 łyżka masła 150 gram herbatników typu Petit Beurre 200 ml śmietanki 30% 250 gram serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru porzeczki Herbatniki

Czerwony Gupik
“Masterchef Junior” – recenzja 136

bardzo praktyczne. Można nauczyć się z tej książki jak zrobić tort urodzinowy, który pozwoli dziecku zabłysnąć i podarować wyjątkowy prezent. Są tez proste przepisy np. na muffiny czy borówki z kremem. Autorami przepisów jest Natalia, zwyciężczyni poprzedniej polskiej edycji Masterchef Junior, ale po jednym przepisie prezentują też pozostali finaliści. Ich przepisy mają bardzo różny poziom. Od dań, które prawdopodobnie wymyślili

Ugotowane pozamiatane
Lemoniada z owocami 161

przygotować pomarańczowych kostek lodowych. Jak przygotować lemoniadę z owocami? Do każdego okienka pojemnika na kostki lodu wkładamy po kilka sztuk drobnych owoców świeżych lub mrożonych (np. maliny, jagody, poziomki, borówki porzeczki), dodajemy do każdego „okienka” po 1 listku mięty i 1 listku stewii, wszystko zalewamy sokiem pomarańczowym, zamykamy pojemnik i mrozimy, trwa to przeważnie 2-3 godziny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DOMOWA SPIŻARNIA - JAKIE PRODUKTY NALEŻY MIEĆ W DOMU ZAWSZE POD RĘKĄ 153

piersi kurze , udka , skrzydełka ,ćwiartki,kurczaki, - mięso z indyka - wołowinę - słoninę , podgardle,boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby - różne sosy np.tatarski , cygański , itp - čwikłę , chrzan , chrzan z żurawiną ,żurawinę , borówkę w słoiczkach, - puszki groszku konserwowego - puszki kukurydzy - puszki białej i czerwonej fasoli, - puszki pomidorów , passatę pomidorową,koncentrat pomidorowy, pulpę pomidorową, - ogórki konserwowe ,korniszony, - oliwę z oliwek ,olej itp.np.olej lniany ,kokosowy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Niech cię Zakole – dzień drugi na Ziemi Dobrzyńskiej - część II 150

okazało się, że kolacja dopiero przed nami.... Na kolacje podano: zupę z młodej cebuli z grzankami,  sandacza w sosie śmietanowo-koperkowym,  jabłka zapiekane z serem kozim i borówkami amerykańskimi. Ledwo zjedliśmy kolację, trochę się zdrzemnęliśmy a tu już śniadanie: ciepła jeszcze, wędzona pierś indyka,  twarożek,  sodziaki z konfiturą domową,  twardy ser smażony, warzywa i owoce

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania