już ostatnio czyli serniczki na zimno w słoiczkach . Można zrobić je dużo wcześniej i wygodnie przechowywać w lodówce aż do podania. Do dekoracji możemy wybrać dowolne owoce – borówki, maliny czy truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki
Ciastkozercyśredniego banana* 1 łyżeczka oleju lnianego OLEOFARM 2 czubate łyżki musli tropikalnego + na wierzch (około 1/2 łyżki)** 1 mandarynka 1-2 łyżeczki wiórków kokosowych opcjonalnie 6 jagód lub borówek * uwaga! banany wcześniej mrozimy ** gotowe musli crunchy z papają, ananasem i bananem lub tradycyjne musli + suszone kawałki banana i ananasa (całość rozdrobnione w blenderze) Przygotowanie Dzień wcześniej (najlepiej na noc) obieramy
Słodkie okruszkiSkładniki: ciastka 200 gram/delicje, jogurt grecki 200 gram, serek mascarpone 500 gram, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 4 łyżeczki, wiórki kokosowe 1 szklanka, maliny 20 dag, borówki 15 dag, winogrona 20 sztuk, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, wiórki kokosowe 1/2 szklanki jogurt grecki, mascarpone, cukier puder, wiórki kokosowe utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody
W Mojej Kuchni LubięBardzo już tęsknię za latem, za ciepłem i słońcem, a najbardziej za świeżymi truskawkami, malinami, jeżynami i borówkami. Niby mamy już wiosnę, niby lato tuż-tuż, jednak pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza i w ogóle jest tak jakoś...nijak. Gdy więc zobaczyłam ostatnio na straganie pierwsze truskawki, nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Dobra, nie oszukujmy się. To jeszcze
Zawsze głodna!Dobrze jest zacząć dzień wielką szklanką zdrowego koktajlu. A najlepiej owocowym, TRUSKAWKOWO - BORÓWKOWYM SMOOTHIE! Artykuł TRUSKAWKOWO – BORÓWKOWE SMOOTHIE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEpapierowym i wstawiamy do lodówki. Taka domowa wędlina jest idealna na kanapki, podana jako zimna przekąska samodzielnie lub z zimnymi sosami (np. sosem tatarskim ), chrzanem, czy konfiturą z czerwonych borówek będzie królową imprezy. The post Schab ze śliwką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękromek chleba tostowego 2 jajka 1/2 szklanki zimnego mleka 2 łyżeczki otrąb orkiszowych 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4-5 łyżeczek masła 250 g chudego twarogu 4 łyżki jagód (opcjonalnie borówek) 1-1 1/2 łyżki wody 1 1/2 - 2 łyżeczki miodu lipowego 1-2 banany Przygotowanie Przygotowanie tostów francuskich z otrębami Przygotowujemy 2 głębokie talerze. Do jednego wlewamy 1/2 szklanki mleka
Słodkie okruszkimalin 6 młodych tajskich orzechów kokosowych 2-3 kapsułki probiotyku w proszku 1 łyżeczka nasion chia 300-350 g jogurtu typu greckiego 100 g jagód (mogą też być borówki amerykańskie) *** 100 g wypestkowanych wiśni lub innych ulubionych owoców *** 3 czubate łyżki wiórków kokosowych lub kokosowej kruszonki ( tutaj przepis ) 3-4 łyżki nasion chia opcjonalnie cukier do smaku *** Możecie użyć
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamigdałów łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia żółtko 35 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 2 łyżki mleka kokosowo-ryżowego dowolne owoce ( użyłam czerwonych pomarańczy, mrożonych truskawek, malin, borówek i jagód) jadalne kwiaty (np. bratki, fiołki, stokrotki, płatki róży) opcjonalnie do posypania zmielone wiorki kokosowe, puder owocowy lub cukier puder kokosowy Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim foremki
Mienta blogjuż ktoś po obiedzie oczywiście :) Sernik zrobiłam na święta, był delikatny, nie za słodki i kolorowy niczym wiosenny koszyczek ;) Jeśli macie w zanadrzu mrożone owoce jagód lub borówek, to śmiało wykorzystajcie je właśnie w ten sposób co i ja :) Zapewniam, że nie pożałujecie! Składniki: Na tortownicę o śr 28cm Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki
Kuchnia w czekoladzierazem dałam, choć zawsze przygotowuję bez) Masa śmietanowa: - 300g słodkiej kremówki 30 lub 36% - 300g mascarpone - 1 łyżeczka pudru Dodatkowo: - ulubione owoce sezonowe (u mnie truskawki, maliny i borówki) Dokładnie oddzielone białka (bez grama żółtka) umieszczamy w misie miksera. Zaczynamy ubijać na średnich obrotach miksera. Dodajemy ocet winny i ubijamy na półsztywną masę. Następnie dodajemy po 1 łyżce cukier
Smaczne Zdrowejeszcze 2 minuty. 2. Mąkę, sól i sodę wymieszać w osobnej misce po czym dodać do ucieranej masy z cukru, jajek i oleju. Wymieszać. 3. Dodać płatki owsiane i borówki całość ponownie wymieszać łyżką. 4. Na blachę wyłożoną papierem nakładać łyżką ciasteczka w odstępach 3 cm. Piec w piekarniku nastawionym na temperaturę 180°C z funkcja grzania góra-dół około
Anioły w kuchnipapierowym i wstawiamy do lodówki. Taka domowa wędlina jest idealna na kanapki, podana jako zimna przekąska samodzielnie lub z zimnymi sosami (np. sosem tatarskim ), chrzanem, czy konfiturą z czerwonych borówek będzie królową imprezy. The post Schab ze śliwką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWkrótce zacznie się sezon świeżych owoców, a co za tym idzie - pysznych zdrowych koktajli. Już nie mogę się doczekać świeżych truskawek, borówek, malin... Mniam! Jednak cały rok można je robić, korzystając z mrożonych czy wekowanych owoców. Wymyśliłam inną formę drugiego śniadania, pysznej przekąski. Głównie dla Zuzi, ale i dla siebie. Zuzia tym razem nie była za bardzo zainteresowana, bo była
Anioszek w kuchniłyżki cukru pudru 5 listków żelatyny Galaretka z owocami: 1 opakowanie galaretki truskawkowej lub malinowej 100 gram świeżych malin lub mrożonych pestki z 1/2 granata Dodatkowo: świeże maliny i borówki Kruchy spód Herbatniki, ciastka i rozpuszczone masło miksuję w malakserze do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Obręcze lub tortownicę smaruję masłem a na ich dnie umieszczam ciasteczkowy spód mocno go przygniatając
Mango Papaja