zetrzeć na tarce i wymieszać. Na podpieczonym spodzie ułożyć szynkę, rozsypać równomiernie sery , wyrównać i posypać szczyptą oregano i zapiec przez ok 20 min. Tartę podawać z konfiturą z borówek. Jest przepyszna
Gotowanie jest łatwewystudzić. Dodać jajko i mąkę, wymieszać i smażyć małe placuszki. Są delikatne więc nie warto robić dużych , mogą się rozpadać. Placuszki podać z konfiturą z jarzębiny, ewent z borówek lub żurawiny
Gotowanie jest łatweWartość kaloryczna: 300 kcal Składniki: 6 łyżek płatków owsianych* kilka łyżek wody 1 i ½ szklanki mleka** 1 banan garść malin, borówek, jagód lub innych ulubionych owoców Przygotuj: półlitrowy garnuszek Podaj z: ulubionymi orzechami czy ziarnami Jak już wspomniałam, owsianka robi się praktycznie sama. Czyli płatki wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą do ich powierzchni i wstawiamy na mocny ogień
Bazując na smakutakie zostały przez nas obdarowane pasztetem na spróbowanie - jednoznacznie każdy powiedział, że nie jadł lepszego pasztetu! Idealnie doprawiony, cudownie wilgotny i jeszcze ta galaretka - nasza była zrobiona z malin, borówek, wiśni i świeżej żurawiny! Możecie być pewni, że będziemy z pomysłami na pasztety kombinować i z pewnością upieczemy go razem :) Zdecydowanie warto! Na koniec wyciągaliśmy królika z piekarnika! Rany, aromaty
Plate of Joysobie na wzajem trochę słońca i witamin . Takie smoothie możecie zabrać ze sobą nawet do pracy i tam też zasięgnąć trochę ciepełka wakacyjnego. Składniki: 100 g borówek sok z dwóch pomarańczy 1 duże jabłko 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka miodu Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Jabłko myjemy, obieramy i pozbywamy się z niego nasienia
Niezły Młynekzapraszam na gofry. Tym razem czekoladowe (choć może bardziej kakaowe) z rozmaitymi dodatkami. Przepis Pawła Małeckiego z "Cukierni Lidla". W wersji z bitą śmietaną i borówkami smakowały bardzo ale prawdziwie pyszne były z masłem orzechowym, bananami i łezkami czekoladowymi. Gofry czekoladowe 3 jajka (osobno białka i żółtka) 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki miodu
Dzieje kuchennej Wiewióryprzechowujemy do tygodnia w lodówce. Smacznego, Klaudia. Ja mój krem wykorzystałam na przykład w tym przepisie, jako świetny dodatek do pietruszkowego budyniu: tu. Babeczki nadziane blackcurrant curd z borówkami
Mango PapajaDyniowo-kokosowy tofurnik z borówkami, na spodzie daktyle-płatki owsiane-masło orzechowe Upieczony wieczorem, zdjęcia jak zwykle w całkowitej ciemności gdzieś tam miedzy kartkami dwóch lektur (bo tak też można), spakowany na drogę, bo znów na godzinę 0 do szkoły, trzymajcie kciuki.. za następne dwa tygodnie, bo nie dość, że szkoła powoli... bardzo mi się rozkręca, to jeszcze
More food, love and dreamsbułeczki super mięciutkie, ogólnie ciasto jest elastyczne i pięknie się z nim pracowało...moje bułeczki rosły jak szalone i wyszły buły..ja robiłam z dżemem wiśniowym , a Danusia z borówkami....moje nie wyglądają tak pięknie jak u Danusi i moje są bez lukru..po prostu zabrakło czasu..no i akurat trafiła bułeczka w przekroju, gdzie najmniej dżemu... 4 szkl.mąki
Moje domowe kucharzenieZestaw I: 4 szt. naturalnych wafelków kukurydzianych - cieniutkich kabanos drobiowy gwiazdki z sera gruszka + bidon z wodą Zestaw II: 2 rogaliki z kremem orzechowo-kakaowym (60% orzechów) borówki banan + bidon z wodą
Atlas Smakówsię działo 2 dnia … a działo się dużo ojj działo! :D Odespałyśmy poniedziałkowe wojaże i zaraz po pysznym, włoskim śniadaniu w hotelu ( kurde, jakie były pyszne muffinki z borówkami, to łooo :D ) wyruszyłyśmy z stronę metra, by stamtąd odjechać w kierunku EXPO . Tak, tak to EXPO 2015 było celem drugiego dnia naszej wycieczki. Po kilkunastu minutach zajechałyśmy na miejsce
Ostra na Słodkosposób nadajemy jej niesamowicie owocowego smaku. Spróbujcie. Szczególnie polecane dla dzieci, aby w ciekawej formie przemycić im owoce. Ja próbowałam wersje jedną z winogronami a drugą z borówką amerykańską i obie były pycha. Sądzę że tak samo możemy użyć owoców leśnych, malin, truskawek itp. Spróbujcie z wybranymi przez Was owocami i podzielcie się opinią :) Bardzo owocowa galaretka winogronowa - przepis Składniki
Pyza i Surówkawspaniałe, soczyste i pełne aromatów mięso jest idealną propozycją na niedzielny, świąteczny obiad. Do potraw mięsnych często dodajemy żurawinę lub borówkę. Zapominamy jednak o jarzębinie - wspaniałym skarbie jesieni, który naprawdę może zagrzać miejsce w Waszej kuchni. Ja przetwarzam jarzębinę co roku. Nie robię wielkich zapasów, jednak staram się aby 5 - 6 słoiczków znalazło się w mojej spiżarni. I właśnie
Nie tylko w kuchnidopiero na stołówce w szkole podstawowej i szczerze mówiąc, nie posmakował mi, a teraz wyrósł na miano 'comfort food'. Ryż na mleku z wanilią; podany z malinami i borówkami Przepis: / 1 porcja / składniki: 60 g ryżu (najlepiej arborio, do risotto) 300 ml mleka opcjonalnie: ziarenka około z jednego centymetra laski wanilii coś do posłodzenia (np. łyżeczka cukru, miodu
tost z dżemem