borówki - 4037 przepisów (strona:197/270)

Czekoladowy pudding chia – na gładko! 102

Deser można podać sam, po schłodzeniu. Można przybrać bitą śmietaną (klasyczną) lub ubitym mlekiem kokosowym (w wersji dla wegan). Świetne będą do niego pasowały świeże owoce –mango, maliny, jagody, borówki amerykańskie czy truskawki, albo obrana z błonek pomarańcza i kilka listków mięty. SKŁADNIKI 1,5 szklanki mleka – krowiego lub dla wegan – wybranego roślinnego (polecam tutaj kokosowe lub migdałowe Alpro

Karo in the Kitchen
Sangria idealna, czyli jak komponować sangrię 185

wszystkich dodatkach nieco zgaśnie, wybierzcie dobre i charakterne wino.   Do wina i reszty dodatków dobieramy owoce – może to być pokrojony drobno arbuz, wszelkie owoce jagodowe – jeżyny, maliny, truskawki, borówka amerykańska, porzeczki. Sprawdzą się winogrona, brzoskwinie, śliwki, kiwi a nawet jabłka. Cytrusy zawsze dodają świeżości i lekkości – ja użyłam umytych i pokrojonych w cienkie plastry cytryn, limonek, grapefruita i pomarańczy

Karo in the Kitchen
7 kubkowe ciasto jogurtowe z malinami 123

zrobić zakalec, a ciasto osiądzie. Tak, to jest takie ciasto jak lubię –zwarte ale lekkie, delikatne i puszyste. Możecie użyć do niego każdych wybranych owoców – np. truskawek, jagód, porzeczek, borówek amerykańskich czy jabłek. Owoce nie mogą być mrożone SKŁADNIKI 1 kubek jogurtu 125-150ml (w zależności od firmy waży najczęściej 150-200g) 2 kubki mąki pszennej tortowej

Karo in the Kitchen
Tort Jagodowo – Cytrynowy 110

Ubijamy na szytwną, gładką masę. Wykonanie: Na pierwszy blat wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie wykładamy kolejną partię kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Wykładamy ostatnią część kremu i posypujemy borówkami. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. The post Tort Jagodowo – Cytrynowy appeared first on Made

Made By Mom And Son
Sernik bałkański (na jogurcie bałkańskim) 192

szklanki cukru 2 standardowe opakowania budyniu waniliowego 1 litr jogurtu bałkańskiego (byle nie light) - 3 opakowania po 340 g pół szklanki oleju Do dekoracji: dowolne owoce, np. borówki, maliny Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 ° C.  Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć biszkopty. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Wszystkie pozostałe składniki

Domowa Cookierenka Agi
8 szybkich WEGAŃSKICH ciast z owocami, Nieracjonalny mężczyzna 409

ciasto śliwkowe z kaszą manną / semolina plum cake 7. najszybsze ciasto z brzoskwiniami / quickest cake with peaches    8.  kruche ciasto z truskawkami, czereśniami i borówkami / pie with strawberries, sweet cherries and blueberies Nieracjonalny mężczyzna (2015, Woody Allen): profesor filozofii przeżywa kryzys egzystencjalny. Pewne wydarzenie sprawia jednak, że na nowo odzyskuje radość życia i nie jest to bynajmniej

Qlinarnie i Qlinarnie
Pavlova z owocami lata 97

Składniki: 4 białka jaj 150 gram cukru 1 łyżka octu lub soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej mascarpone 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka cukru pudru świeże owoce: borówki, maliny i czerwone porzeczki Ubijamy białka. Kiedy będą odpowiednio napuszone stopniowo dodajemy cukier, po jednej łyżce. Następnie dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy na blachę

Mango Papaja
Francuskie tosty z otrębami podane z jagodowym twarożkiem i bananami - mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 129

kromek chleba tostowego 2 jajka 1/2 szklanki zimnego mleka 2 łyżeczki otrąb orkiszowych 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4-5 łyżeczek masła 250 g chudego twarogu 4 łyżki jagód (opcjonalnie borówek) 1-1 1/2 łyżki wody 1 1/2 - 2 łyżeczki miodu lipowego 1-2 banany Przygotowanie: Przygotowanie tostów francuskich z otrębami: Przygotowujemy 2 głębokie talerze. Do jednego wlewamy 1/2 szklanki mleka

Słodkie okruszki
Koktajl z owoców leśnych 171

zapraszam na pyszne orzeźwienie :) Składniki: (na 4 porcje) -500-700 g owoców leśnych: malin, borówek, jeżyn i aronii -1 l kefiru -ew. łyżka miodu lub cukru Wykonanie: Wszystkie owoce miksujemy tak, aby powstał mus. Następnie przecieramy je przez sito, aby pozbyć się drobnych pestek. Mieszamy kefirem i dokładnie miksujemy. Jeśli koktajl jest zbyt kwaśny, można dodać trochę miodu lub cukru

KasiekGotuje
OreoLove 130

Można na tym etapie dosłodzić sobie cukrem pudrem. Następnie wylewamy masę na spód tortownicy, gdzie już mamy herbatnikowy spód. Polecam w połowie drogi wrzucić trochę owoców (u mnie były borówki i maliny) i przykryć je resztą masy i wstawiamy do lodówy, aż do stężenia (kilka godzin). Na koniec łączymy pozostałe herbatniki z resztą masła (można pominąć tłuszcz, ale wtedy warstwa

Karczma Honorietty
Mrożony deser owocowy z ryżem i ricottą 100

sycącym pucharkiem. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: 1 opakowanie ricotty 100 g 3 łyżeczki soku z cytryny około 1 1/2 łyżeczki płynnego miodu, np. lipowego 5 łyżek mrożonych jagód (opcjonalnie borówek) + 1 łyżeczka 5 łyżek śmietanki 10% około 3/4 szklanki ugotowanego wcześniej białego ryżu Przygotowanie: Do misy blendera przekładamy całe opakowanie ricotty. Dodajemy 2 łyżeczki soku z cytryny i miód, miksujemy. Odkładamy

Słodkie okruszki
Owocowe spring - rollsy 107

pełne witamin danie, które polubią wszyscy! Niezwykła odmiana od tradycyjnych sajgonek. Dla owocolubnych :) Składniki: 4 arkusze papieru ryżowego 1/8 melona (dowolnego) 2/3 banana kilka zielonych, bezpestkowych winogron kilka borówek 1/2 brzoskwini lub nektarynki Przygotowanie: Papier ryżowy zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie, położyć na desce do krojenia, aby się uelastycznił.  Owoce (które tego wymagają) obrać ze skórki, wypestkować

Cakes By Kejt
czekoladowa tarta z kremem z mascarpone i leśnymi owocami 150

następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone ok. 180 – 200 g białej czekolady dodatkowo: ok. 300 – 400 g owoców: borówki, maliny, jerzyny wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czekoladę białą rozpuszczamy w małej temperaturze), a następnie stopniowo dodajemy do rozmiksowanego serka. Miksujemy do połączenia się składników. Masę przekładamy na wystudzony spód. Na wierzchu

Domowy Smak Jedzenia
Jogurtowy łamaniec - dietetyczna przekąska zamiast czekolady 167

gotowe. Idealny na upalne dni. Składniki: Jogurt grecki 400 g 1-2 łyżki ksylitolu/miodu 2-3 łyżki wiórków kokosowych ulubione dodatki - u mnie jagody goi, orzechy nerkowca i borówki 1. Jogurt wymieszaj z wiórkami i ksylitolem. 2. Powstałą masą posmaruj silikonową formę (możesz też wyłożyć pudełko papierem do pieczenia lub folią spożywczą). 3. Posyp dowolnymi dodatkami i włóż do zamrażarki

Powiedz dietom nie
Bazyliowa zupa krem 87

lato, więc w moim ogródku bazylia też zachwycona takim stanem rzeczy rośnie jak szalona. Przerabiam ja na różne sposoby, ostatnio raczej na słodko:   Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliową panna cotta z poziomkami   Lemoniadę bazyliową II     Lemoniadę bazyliową   Syrop bazyliowy   Dziś natomiast przyszła kolej na danie wytrawne, oto pyszna bazyliowa zupa krem

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania