Można na tym etapie dosłodzić sobie cukrem pudrem. Następnie wylewamy masę na spód tortownicy, gdzie już mamy herbatnikowy spód. Polecam w połowie drogi wrzucić trochę owoców (u mnie były borówki i maliny) i przykryć je resztą masy i wstawiamy do lodówy, aż do stężenia (kilka godzin). Na koniec łączymy pozostałe herbatniki z resztą masła (można pominąć tłuszcz, ale wtedy warstwa
Karczma Honoriettysycącym pucharkiem. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: 1 opakowanie ricotty 100 g 3 łyżeczki soku z cytryny około 1 1/2 łyżeczki płynnego miodu, np. lipowego 5 łyżek mrożonych jagód (opcjonalnie borówek) + 1 łyżeczka 5 łyżek śmietanki 10% około 3/4 szklanki ugotowanego wcześniej białego ryżu Przygotowanie: Do misy blendera przekładamy całe opakowanie ricotty. Dodajemy 2 łyżeczki soku z cytryny i miód, miksujemy. Odkładamy
Słodkie okruszkipełne witamin danie, które polubią wszyscy! Niezwykła odmiana od tradycyjnych sajgonek. Dla owocolubnych :) Składniki: 4 arkusze papieru ryżowego 1/8 melona (dowolnego) 2/3 banana kilka zielonych, bezpestkowych winogron kilka borówek 1/2 brzoskwini lub nektarynki Przygotowanie: Papier ryżowy zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie, położyć na desce do krojenia, aby się uelastycznił. Owoce (które tego wymagają) obrać ze skórki, wypestkować
Cakes By Kejtnastępnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone ok. 180 – 200 g białej czekolady dodatkowo: ok. 300 – 400 g owoców: borówki, maliny, jerzyny wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czekoladę białą rozpuszczamy w małej temperaturze), a następnie stopniowo dodajemy do rozmiksowanego serka. Miksujemy do połączenia się składników. Masę przekładamy na wystudzony spód. Na wierzchu
Domowy Smak Jedzeniagotowe. Idealny na upalne dni. Składniki: Jogurt grecki 400 g 1-2 łyżki ksylitolu/miodu 2-3 łyżki wiórków kokosowych ulubione dodatki - u mnie jagody goi, orzechy nerkowca i borówki 1. Jogurt wymieszaj z wiórkami i ksylitolem. 2. Powstałą masą posmaruj silikonową formę (możesz też wyłożyć pudełko papierem do pieczenia lub folią spożywczą). 3. Posyp dowolnymi dodatkami i włóż do zamrażarki
Powiedz dietom nielato, więc w moim ogródku bazylia też zachwycona takim stanem rzeczy rośnie jak szalona. Przerabiam ja na różne sposoby, ostatnio raczej na słodko: Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliową panna cotta z poziomkami Lemoniadę bazyliową II Lemoniadę bazyliową Syrop bazyliowy Dziś natomiast przyszła kolej na danie wytrawne, oto pyszna bazyliowa zupa krem
Kulinarne przygody GatityZdrowe śniadanko to podstawa! Owsianka z płatków pszennych: - 50 ml mleka -100 ml wody - borówki - mango - mieszanka żurawiny, orzechów laskowych, nerkowca, migdałów, ziaren słonecznika i dyni - 3 łyżki płatków owsianych Smacznego
SMYKWKUCHNInapiszcie jakie są Wasze odczucia smakowe. Zapraszam na prostą i szybką sałatkę owocową :) Składniki: 40 g kaszy jaglanej 200 ml mleka owoce sezonowe (u mnie: jeżyny, maliny, borówki, porzeczki i poziomki) Dressing: 1 łyżeczka oleju arganowego Bio Planete (dostępny np. TUTAJ ) 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżka soku ze świeżej cytryny Przygotowanie: Kaszę jaglaną opłucz pod bieżącą
Zdrowie na języku :Pjajko - 1 jabłko - 1 banan - garść orzechów ziemnych - dodatkowo co kto lubi: pestki słonecznika, pestki dyni, sezam itp. - do ozdobienia: naturalny serek homogenizowany/jogurt naturalny i dowolne owoce (winogron, borówki etc.) Przygotowanie : 1. Wsypać płatki do miski i zalać szklanką ciepłej wody. Odczekać chwilę aż płatki nasiakną wodą. 2. Dosypać wszystkie suche składniki, tj. orzechy, pestki dyni, słonecznika, sezam
Kuchenne innowacjeminimalnej ilości składników - chociaż to akurat u mnie norma. Po prostu galaretki z ulubionymi dodatkami. Polubią dorośli i dzieci. Składniki: galaretka zielona galaretka żółta galaretka czerwona kilka borówek kilka winogron pół startego jabłka pół brzoskwini pokrojonej w plasterki garść rodzynek ewentualnie bita śmietana Przygotowanie: Galaretki rozpuścić, każdą w 1,5 szklanki wrzątku. Rodzynki sparzyć, owoce umyć i osuszyć. Galaretki
Cakes By Kejtbrokułem Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły A na koniec mały słodki akcent.. Omlet cukiniowo-kokosowy z ricottą, ufo i borówkami
More food, love and dreamsNadal jest upalnie, nadal przyjemnie jest napić się czegoś zimnego. A jeśli dodatkowo jest to smaczne i zdrowe, to czego chcieć więcej? zielona herbata brzoskwinia garść borówek amerykańskich kilka kawałków ananasa kilka plastrów cytryny Jeśli parzycie herbatę liściastą, trzeba ją odcedzić i do jeszcze ciepłej dodać owoce, jeśli parzycie tą w torebkach owoce poza
Polska Zuparównież idealna kolacja bądź śniadanie ;) LEKKI DESER OWOCOWY Z MIODOWYM JOGURTEM Składniki: - 1 jogurt grecki (340 gram) - 2-3 łyżki płynnego miodu - 3 rodzaje dowolnych owoców (u mnie: borówka amerykańska, granat i kiwi) Przygotowanie: Jogurt mieszamy z miodem, koniecznie płynnym. Jeżeli nasz miód zdążył się już skrystalizować możemy go podgrzać - w kąpieli wodnej czy mikrofalówce - wtedy ponowne stanie się płynny
Życie zamknięte w smakupokusić się o własne wędzonki? Wszystkie podstawowe informacje z tego zakresu znajdziecie właśnie w „Zdrowiu z natury”. Ponadto czytelnicy dowiedzieć mogą się więcej o ulubionych owocach. Wiedzieliście, że borówki amerykańskie i maliny są świetne na wzmocnienie odporności i poprawę wzroku? A brzoskwinie świetnie sprawdzają się w stresowych sytuacjach? Albo, że jedna pistacja to raptem trzy kalorie, a orzechy laskowe najszybciej
Życie zamknięte w smakuprzez 30-40 minut. ( warto sprawdzić widelcem, czy jest dla nas odpowiednia ) Pod koniec pieczenia ( ok 10 min ) przykrywamy naczynie folią aluminiową. Podajemy z żurawiną lub borówką. SMACZNEGO
Smaki Ewy