borówki - 4037 przepisów (strona:203/270)

Pełnoziarniste spaghetti z serem i owocami 167

się podczas krojenia. Prawda, że tak przygotowany makaron wygląda apetycznie i zachęcająco?! :))) 2 porcje: * spaghetti pełnoziarniste- 180 g * ser biały- 120 g * owoce- 350 g (użyłam czereśni, truskawek oraz borówek w różnych proporcjach) * syrop klonowy- do posłodzenia * świeża mięta- do ozdoby Makaron ugotować al dente. Owoce oraz ser pokroić. Na talerz wyłożyć porcję makaronu, dodać owoce, ser, polać syropem klonowym

Kraina Miodem Płynąca
Gotowany serniczek bananowy z jagodami 173

aromatu waniliowego 1 jajko 1/2 łyżeczki cynamonu pół szklanki jagód Wszystkie składniki oprócz jagód miksujemy na gładką masę. Gotujemy na małym ogniu ok. 10-15 minut. Pod koniec dodajemy borówki i mieszamy delikatnie. Podajemy z kolejną porcją jagód.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Śniadanka synka 149

przelewamy na sitku gorącą wodą. 2. Wodę zagotowujemy, wsypujemy kaszę i mieszamy. 3. Gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia wody. 4. Dodajemy owoce, mieszamy. Placuszki Możemy użyć różnych owoców borówek, truskawek, malin, ale koniecznie spróbujcie z brzoskwiniami (mogą być z puszki) są pyszne. Podałam z owocami z kompociku. Składniki: (na 2-3 porcje, około 6-7 dużych puszystych placuszków) Jogurt

NA MOIM TALERZU
Owocowa chmurka – ciasto bez pieczenia 3257

sobie odpuścić) 400 ml jogurtu naturalnego 300 g czereśni (lub innych owoców) do masy jogurtowej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2 galaretki owoce do galaretki (u mnie borówka amerykańska i maliny) Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby dobrze stężało, a herbatniki zmiękły. 200 ml mleka zagotować i dodać do niego drugą połowę mleka wymieszaną z budyniem. Ugotować budyń

Trzeci talerz
Domowy soczek, kompocik 179

jakieś witaminki w wodzie zostają ;) Kompocik Składnikami są owoce. Robię różne połączenia, ale kompocik z samych jabłek, śliwek czy samej gruszki też jest pyszny. Nasze ulubione zestawienia to: Truskawki, borówki, gruszka Gruszka z jabłkiem 1. Owoce zalewamy wrzątkiem. Gotujemy 5 minut. 2. Kompocik przelewamy do szklaneczek lub dzbanka przez sitko. Ja dodaję jeszcze wody mineralnej, szczególnie jak gruszki czy jabłka

NA MOIM TALERZU
Kruche ciasto z pianką waniliową i jagodami 137

cukrem i sokiem z cytryny na sztywną pianę. Dodać mieszankę budyniową i zmiksować na niższych obrotach. Na koniec wmieszać masło. Wyłożyć piankę na upieczony spod czekoladowy. Na wierzch wysypać borówki oraz zetrzeć na tarce jasne ciasto.  Piec 50 minut z termoobiegiem w 180°C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Szybkie, wegańskie, kruche ciasto z owocami, 9 i ½ tygodnia 192

boją – to wegańskie ciasto robi się ekspresowo i nie trzeba się babrać na stolnicy. Tak jak w tym przepisie , tylko podwoiłam ilość ciasta i owoców. Oprócz truskawek, dodałam borówki i czereśnie, i prawdziwy cukier waniliowy (zrobisz go bardzo łatwo: do pojemnika z cukrem dodaj kilka lasek wanilii i za kilka dni gotowe). Dzięki temu ciasto pięknie pachnie i smakuje. Dużo

Qlinarnie i Qlinarnie
Biszkopt z owocami 145

wody sok z dwóch limonek pół szklanki cukru trzcinowego Wszystko gotujemy razem do momentu aż się cukier rozpuści. Studzimy. Konfitura jagodowa lub borówkowa (jak kto woli): 3 szklanki czarnych borówek pół szklanki cukru trzcinowego Lekko przesmażamy do rozpuszczenia cukru. Studzimy. Można cukier pominąć. Masa serowa: dwa opakowania mascarpone szklanka serka na sernik (mielonego) łyżka pasty waniliowej lub ziarenka z dwóch

ladykitchen
Tarta z owocami 157

się sami. Zapraszam!!! Składniki: 250 g mascarpone, 200 ml śmietany 30% lub 36%, 3 łyżki cukru pudru, 300 g herbatników, 100 g masła, 600 g owoców ( maliny, truskawki, jeżyny, borówki) 1 galaretka (cytrynowa, agrestowa lub kiwi) Wykonanie: Galaretkę rozrabiamy w szklance gorącej wody. Herbatniki kruszymy i dokładnie mieszamy z masłem. Gotową masę przekładamy do formy na tartę o średnicy 26cm

Passion of Cooking
Ciasto z kaszą manną i truskawkami 1080

opakowania masła (100 g) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub wanilinowego duża szczypta cynamonu 2 czerwone galaretki np. truskawkowe świeże truskawki (można użyć też dodatkowo jagód i borówek) okrągłe lub podłużne biszkopty listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Galaretki rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia w chłodnym miejscu (po wystygnięciu warto wstawić

Poezja smaku
Buchty z jagodami 196

folią do żywności i odstawić do podwojenia objętości, ok. 40-50 minut. 2. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką, podzielić na mniejsze kawałki, uformować okrągłe kulki, rozpłaszczyć, nałożyć borówki i zlepić w zgrabną bułeczkę. Formę do pieczenia wysmarować masłem i układać na niej jagodzianki. Wierzch posmarować roztopionym masłem. Przykryć i odstawić foremkę na ok 40-50 min w ciepłym

Apetyczna babeczka
Ciasto szpinakowe z porzeczkami 346

duża gęsta śmietana (u mnie 18%) wcześniej wyjęta z lodówki cukier waniliowy (16 g) ewentualnie: śmietan fix owoce; u mnie teraz czerwone porzeczki, mogą być też cząstki truskawek, jagody, borówki, a najsmaczniejsze są maliny :), choć to oczywiście kwestia gustu ;) Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać szpinak i olej. Zmiksować. Dosypać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. zmiksować. Wylać

Weekendy w domu i ogrodzie
RATAFIA CZYLI TUTTI-FRUTTI 164

nalewkę o innym smaku, bo nie sposób "wyprodukować" ratafię, która zawsze będzie smakowała tak samo ... i to chyba jej urok :))) Nalewka po 3 tygodniach od nastawienia. Zawiera: truskawki, maliny, borówki i czereśnie

Walijskie Pichcenie
Sernik brzoskwiniowo-lawendowy na spodzie oreo 172

świeżych kwiatów lawendy lub łyżka suszonych, ok. 3-6 łyżek cukru pudru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru. Do przybrania kwiaty jadalne (u mnie lawenda, szałwia, bratki), owoce sezonowe (np. brzoskwinie, borówki, truskawki, winogrona). Zastawa  Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie Spód: Olej kokosowy zostawić w temperaturze pokojowej. Jeśli temperatura otoczenia jest poniżej 23 stopni lekko podgrzać do uzyskania ciekłej

SzczyptaSmaQ
Szybkie ciasto z jagodami i lukrem 170

mąki pszennej 7 dag świeżych drożdży 8 łyżek cukru 2 łyżki miodu szczypta soli 1 szklanka mleka 4 jajka 12 dag roztopionego ciepłego masła Dodatkowo: 1/2  kg borówek 8 dag roztopionego masła 8 łyżek cukru kryształu Lukier: 15-20 dag cukru pudru 4-5 łyżek wody lub soku z cytryny 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy łyżeczkę

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania