cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 50g roztopionego masła 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej lub pasty waniliowej otarta skórka z cytryny 1 szklanka jagód lub borówek amerykańskich Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C i przygotowujemy forme na muffinki. W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy
Smaki Przyprawy i KoloryIngredients: watermelon peeled, prickly pear peeled, grapes, blueberries Składniki: arbuz obrany, opuncja obrana ze skóry, winogrona, borówki Arrange the fruit in the bowl. Chill in the fridge before serving. You can use different fruits flavors and imagination are the most important in the kitchen. Należy poukładać owoce na talerz. Schłodzić przed podaniem. Można dodac innych owoców, smaki i wyobraźnia
Smaki Przyprawy i KoloryZarówno mi jak i moim dzieciom tak zasmakowały te lody, że z pewnością często będziemy je robić. Składniki: ( na 4 gałki ) 2 dojrzałe banany, 200g truskawek, kilka truskawek, kilka borówek i wafelek jako dodatek. Przygotowanie: Banany i truskawki razem zblenderować. Zamknąć w pojemniku i włożyć do zamrażalnika. Co jakiś czas zamieszać. Gdy lody są już gotowe ( ja nie zamrażam
W kuchni u Monikipszennej 1 szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka szczypta soli 3 łyżki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego owoce sezonowe: truskawki, maliny, wiśnie, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, brzoskwinie, borówki 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Pozostawiamy w lodówce na około godzinę. 2. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę
Szefowa kuchniłyżka śmietany 18% szczypta soli Krem: 250ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 biała czekolada 2 łyżki mleka Dodatkowo: 60 dkg świeżych truskawek 10 dkg borówek Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w woreczek foliowy i odkładamy na godzinę do lodówki. 2. Ciasto dzielimy na kuleczki o średnicy
Kuchnia w czekoladzie320g mąki pszennej, może być krupczatka /lub pół na pół krupczatka i tortowa/ 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżka cukru pudru 120ml lodowato zimnej wody SKŁADNIKI NADZIENIA 100g borówek/jagód 300g drobnych truskawek 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki wiórków kokosowych 2 pełne łyżki cukru 350ml mleka 3 łyżki płatków migdałowych 1 małe jajko do posmarowania ciasta
Karo in the Kitchenwyobraźnia dzisiaj poszalała. Ale się opłacało! Wyszła obłędnie! Idealne połączenie aromatu śliwki z migdałem, gruszki, i świeżej i chrupiącej sałaty. Polecam! SKŁADNIKI: - sałata masłowa - szpinak świeży - gruszka - borówka amerykańska - pomidorki koktajlowe - pomidory malinowe - jajka ugotowane na pół miękko - śliwki - migdały - masło - oliwa z oliwek - ocet morelowy - sól himalajska Składniki układamy warstwo jak na zdjęciu. Na maśle
SMYKWKUCHNIgalaretki, u mnie marki Winiary, 1000 g jogurtu greckiego + 1 galaretka malinowa rozpuszczona w ½ szklanki wrzącej wody 4 łyżki domowego cukru waniliowego 1/3 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny Winiary borówki i maliny 100 g gorzkiej czekolady z chilli Każdą galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody i wlewamy do płaskich talerzy. Odstawiamy do stężenia. Gdy galaretki już stężeją kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębardziej nowoczesnym wydaniu. Odkryłam fakt , że Szwedzi również lubią przyrządzać podobne potrawy. Polskie pyzy na przykład przypominają szwedzkie palt, które Szwedzi jedzą z wędzonką i dżemem z czerwonej borówki. Postaram się takie palt przygotować we wrześniu Pisząc dzisiaj o takich pysznościach miałam problem z koncentracją, a jeszcze na dodatek fotografowałam moje dzisiejsze danie, kopytka z jarmużowym pesto i kurkami. Zadowolona
codojedzenianiby deserze na zimno wspominała mi sąsiadka. Że smaczny i mało przy nim roboty. Ale ona robiła go z truskawkami. Truskawek już brak więc zrobiłam go z borówkami. A nazwę wzięłam ze składników. No nie zupełni bo powinnam jeszcze dodać śmietanowiec, ale niech już tak zostanie. A deser zrobiony na szybko jako, że miałam pracowite dni ostatnio bo piekłam torcik
Ewa w kuchnisię w nim zakochałam i myślę, że bardzo często będzie gościć w moim domu. Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu. Zamiast malin można dać inne ulubione owoce: borówki, truskawki, jeżyny itp. Zapraszam!!!! Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka), 250 g masła lub margaryny, zimnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Passion of Cookingkleksy ciasta, smażyć na rumiano z obu stron. 4. Jaglanka z owocami Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżka miodu 2 łyżki jogurtu greckiego lekkiego owoce (u mnie borówki i nektarynki) ziarenka (dowolne) Przygotowanie: Abu ugotować kaszę jaglaną należy najpierw wypłukać ją bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Zalać mlekiem - ilość dwa razy większa niż kaszy (na 1/2 szklanki surowej
Cakes By Kejtjajko 1/2 łyżeczki cynamonu plasterki banana maliny orzechy kawałki nektarynki Wszystkie składniki oprócz dodatków miksujemy na gładką masę. Gotujemy na małym ogniu ok. 10-15 minut. Pod koniec dodajemy borówki i mieszamy delikatnie. Podajemy z kolejną porcją dodatków. Smacznego
Chocolate Muffin BlogMocno kolorowa owsianka! Pyszna! SKŁADNIKI: - 3 łyżki mieszanki płatków owsianych, jaglanych i orkiszowych - słodzik - 150 ml wody - 50 ml mleka kokosowego - owoce: borówka, mango, winogrono - łyżeczka płatków tropikalnych do posypania na wierzch Płatki wrzucamy na gotującą się wodę z mlekiem, gotujemy 5 minut. Wlewamy do miseczki dodajemy owoce. Gotowe
SMYKWKUCHNIszczelnie zamykanego słoika. Możemy jesć je z mlekiem, jak standardowe płatki śniadaniowe lub trochę zaszaleć. U mnie w towarzystwie jogurtu greckiego, musu z malin oraz świeżych malin i borówek
Zawsze głodna!