blaszki na ryby - 468 przepisów

Restaurant Week w Vivian - lekko, pysznie i z klasą 110

parmezanowa bułeczka, którą można było zamoczyć w rozlanym na talerzu żółtku. Dania główne Skuszony egzotyczną nazwą ryby wybrałem molwę przyrządzoną metodą sous-vide . Lekka, przyjemna, z cudownie odchodzącymi blaszkami ryba przypominała mi poznanego niedawno dorsza skrei. Jej łagodny smak nie był w tym daniu niczym zakłócany. Purée ze szpinaku było równie łagodne, jak sama ryba, a dodatkowy element ekscytacji

Food Square
Ryba pieczona z warzywami 586

zwykły) opcjonalnie świeże zioła   *** Filety rybne myjemy osuszamy i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Rybę przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem cytrynowym ( zamiennie można użyć zwykłego pieprzu i skropić rybę delikatnie cytryną ) *** *** Na filetach układamy wiórki zimnego masła. Wokół ryby rozsypujemy mrożone warzywa *** *** Potrawę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (piekłam z termoobiegiem

Blog z Apetytem
Dorada z farszem w towarzystwie warzyw z piekarnika 93

podczas smażenia farsz nam nie wypadnie rybę zakleszczamy wykałaczkami. Z każdej strony rybę obsypujemy przyprawami. Rybę przekładamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową. Dodajemy pomidory, paprykę i pieczarki. Blaszkę z rybą umieszczamy w rozgrzanym piekarniku 200 stopni z opcją góra i dół. Pieczemy około 30 minut, cały czas obserwując rybę.  Na sam koniec możemy posypać rybę serem

ClauditteMissCooking
Fish and chips z pieca 124

mące, następnie przełóż do misy z masą jajeczną. Dokładnie pokryj nią rybę. Na koniec włóż rybę do misy z panierką i dokładnie obtocz, dociskając panierkę do ryby. Przełóż rybę na blaszkę do pieczenia posmarowaną olejem lub ułóż na ruszcie (również wcześniej natłuszczonym). Krok 5 Odsącz ziemniaki z wody, osusz, polej 2 łyżkami oleju, posyp łyżką oregano, posól i wymieszaj(...)Wyciągnij z piekarnika rozgrzaną blaszkę i (ostrożnie żeby się nie poparzyć) wysyp na nią pokrojone ziemniaki. Wstaw do piekarnika pod grill. Na środkową półkę wstaw rybę. Piecz 12 minut. Wyciągnij rybę, przykryj i odstaw. Wyjmij frytki, przemieszaj, żeby zapiekły się też z drugiej strony i wstaw do piekarnika pod sam grill jeszcze na 5 minut. Krok 6 W międzyczasie przygotuj

Niedzielny kucharz
Pieczony z pieprzem cytrynowym łosoś z kuleczkami ziemniaczanymi i pesto z rukoli 207

lada wyzwaniem, zwłaszcza w przypadku tych młodszych. Sposobem może być ciekawe podanie ryby. Pobawmy się zatem w kolory – różowy filet z łososia z zielonym pesto z rukoli i cytryną podane z chrupiącymi i rumianymi kuleczkami ziemniaczanymi. Zaletą tego połączenia jest sposób pieczenia, ponieważ i rybę i kuleczki pieczemy w tej samej temperaturze w tym samym czasie, a w międzyczasie(...)latin;} Przygotowanie: Filet z łososia delikatnie myjemy i kroimy na porcje. Z obu stron delikatnie solimy rybę i posypujemy pieprzem cytrynowym. Wykładamy na folię aluminiową ( ok. 30x30cm) i przykrywamy plasterkiem cytryny oraz odrobiną masła. Folię delikatnie zawijamy, tak aby zakryła rybę. Na blaszkę do pieczenia (wyłożona papierem do pieczenia) wkładamy folię z rybą oraz kuleczki ziemniaczane. Kuleczki również delikatnie posypujemy

ChilliJemy
Pieczony pstrąg cytrynowo - tymiankowy. Dieta szybka przemiana - faza II 113

włożyć kilka plastrków cytryny i gałązki świeżego ziela tymianku. Rybę naciąć ostrym nożem z jednej strony, prowadząc nóż ukośnie, by nie przeciąć ryby. W każde nacięcie włożyć po połówce plasterka cytryny  ułożyć rybę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 220`C około 20 minut. Mniejsze ryby 15 minut podałam z duszoną grzybową kiszoną kapustą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki rybne ze szpinakiem 284

jeszcze chwilę smażymy. Umytą i osuszoną rybę kroimy w paski. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku

MarcinChef
Pstrąg łososiowy ze szpinakiem w cieście francuskim 216

osuszoną rybę kroimy w trójkąty. Tak będzie łatwiej uzyskać pożądany kształt. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy kawałek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę nadając odpowiedni kształt. Następnie nakładamy ostudzony farsz. Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta francuskiego, które nakłuwamy umożliwiając

MarcinChef
Dorsz w sosie 167

dorsza (lub inna białej ryby) świeżej kolendry do dekoracji Wykonanie Wieczorem,oczyszczona i osuszona rybę  posypujemy , solą i pieprzem i pozostawiamy na noc w lodówce.Następnego dnia przekładamy rybę na blachę, wyłożoną  naoliwionym papierem do pieczenia .Można gotować dorsza ,ale można też   ,przyrządzić  w piekarniku z para ,umieszczając pod blaszka z ryba, na dolnej

w mojej kuchni
ZAPIEKANA RYBA Z CEBULKĄ I SEREM 161

blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy olejem Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekamy15-20 minut, funkcja termoobieg. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę z rybą. Na podpieczonych kawałkach ryby układamy podsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypujemy startym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 10 minut aż ser się rozpuści. Rybę podałam z młodymi ziemniaczkami

Mała w garnku miesza
Co nieco o pieczeniu w soli- Dorada 112

tylko wypłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypałam kolorowym pieprzem, do środka włożyłam kilka suszonych pomidorów, już sięgałam po solniczkę... ale zaraz! Po co? Ułożyłam moje ryby na blaszce pokrytej grubą warstwą soli, a następnie zasypałam jeszcze grubszą warstwą soli, tak aby nie wystawał nawet najmniejszy kawałek płetwy. Delikatnie wstawiłam ciężką blachę do piekarnika nagrzanego(...)obiad gdy wszystko jest w zamrażalniku. Jakby tego było mało, sól, w której piekła się ryba zaczęła zabarwiać się na żółtobrunatny kolor. Otworzyłam okno i włączyłam odświeżacz powietrza- za chwilę goście mają wpaść na herbatę. Jak ja się pozbędę z domu tej suszonej ryby! Po 30 minutach, piekarnik zadzwonił. Razem z Mężem pochyliliśmy się nad blachą, wąchając solną bryłę

Zapiski Młodej Żony
Nuggets z dorsza z pieca 139

musztardę, olej, sól i przyprawę z grilla. Rozmąć trzepaczką. Dodaj rybę i wymieszaj. W drugim naczyniu wymieszaj bułkę, parmezan i zioła. Obtocz kawałki ryby w panierce i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw rybę do nagrzanego piekarnika na 175ºC na termoobiegu (lub wedle piekarnika). Piecz nuggets przez 20 minut. Surówka z kapusty 350 g białej kapusty 1marchewka(...)blaszkę, polej olejem, oprósz przyprawami i wymieszaj. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 175ºC i piecz aż ziemniaki będą miękkie, około 40 minut. Po 20 minutach można wstawić blaszkę z rybą na górnym poziomie, aby nuggets były gotowe razem z ziemniakami.   The post Nuggets z dorsza z pieca appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ryba z grilla lub piekarnika nadziewana warzywami 250

rybki włożyć kilka plasterków cebuli. Rozłożyć do środka potartą marchewkę, posiekaną natkę pietruszki i koperku. Na górę położyć plasterki cytryny i malutkie kosteczki masełka. Dokładnie zawinąć i rozłożyć ryby na blaszce. piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 20 minut. Rozchylić folię i piec jeszcze 10 minut. Na koniec otworzyć jedną rybkę i sprawdzić czy jest upieczona

Kuchnia Pokoleń
Okoń pieczony z pomarańczami w migdałowej posypce 178

pieprzem. Pomarańczę kroję w półplasterki. Ryby nacinam na wierzchu. W każde nacięcie wkładam kawałki pomarańczy. Migdały siekam nożem. Połowę migdałów wkładam do środka ryb. 2. Ryby układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Masło kroję na mniejsze kawałki i układam na rybach oraz wkładam do środka ryb. Okonie piekę około 40 minut w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pstrąg pieczony z masłem chili i warzywami 119

doprawiamy solą, pieprzem i posiekanymi listkami rozmarynu. Do środka każdej ryby wkładamy po plasterku cytryny i 2 ząbki czosnku (nieobrane). Ryby i warzywa układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ryby nacięciami do góry).  Roztopione masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną papryczką (bez pestek) i pietruszką. Doprawiamy solą i pieprzem i polewamy ryby

Moje Kuchenne Rewelacje