panierce z pistacji – możemy delikatnie panierkę docisnąć. Kawałki ryby układamy na blaszce do pieczenia. Wszystkie kawałki skrapiamy z wierzchu odrobiną oleju. Wstawiamy całość do piekarnika i pieczemy około 15 minut, aż ryba będzie wypieczona a panierka złocista. Upieczone kawałki ryby podajemy z porcją gorącej kaszy jaglanej z pomidorami. Powrót na górę
Smaczna Stronagruba morska Szczupaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do ryb (zewnątrz i wewnątrz). Rybę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu robimy nacięcia co 5 cm. W nacięte miejsca wkładamy masło oraz posiekaną natkę pietruszki. Wnętrze ryby dodatkowo nacieramy cytryną oraz resztą pietruszki. Na wierzchu układamy pokrojone plastry cytryny. Całość solimy jeszcze gruboziarnistą
VioletoweKucharzeniecebule dymki 2 ząbki czosnku pół korzenia selera 1,5 l wody 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego Wykonanie wywaru Dobrze wymyte ości i resztki ryb ułożyć na blaszkę na papier. Dołożyć pokrojony seler,cebulę i czosnek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C,przez 30-35 minut. Upieczone składniki włożyć do rondla ,dołożyć resztę składników ,zalać woda(...)papier do pieczenia na blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 ° Cz termoobiegiem 8-10 minut. Dodać do zupy przed podaniem. ps.Polecam...... dziwię się ,że zwlekałam ze zrobieniem tej zupy. Okazała się hitem dnia .Rodzinka zajadała się zupą do ostatniej łyżki .Niestety nic nie zostawili na jutro. Inspiracją był Okrasa.,którego mam książkę „Ryby są super”ze wspaniałymi przepisami
w mojej kuchniskładniki marynaty i nacieramy nimi rybę z każdej strony. Ja do swojej ryby używam zalewy z oliwek nadziewanych anchois, jednak wtedy trzeba uważać, żeby marynata nie była za słona. Nadaje ona orzechowy, aromatyczny smak. Efekt ten można również uzyskać przez dodanie kilka kropel oleju sezamowego. Rybę wkładamy do pojemnika i szczelnie zamykamy. Powinna macerować się przez(...)były zanurzone) - jeśli są całe po kilku minutach odcedzamy i siekamy, Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni. Rybę wyciągamy z marynaty, układamy na tacce do grillowania i wkąłdamy do piekarnika na drugą półkę od góry. Ważne, aby pod kratkę włożyć blaszkę, ponieważ z ryby może ściekać marynata. Pieczemy przez 5 min z jednej i drugiej strony. Po tym czasie
Kuchnia od dwojgakolację. Składniki: 4 filety z mintaja 300 g szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 1 łyżka masła 2 plasterki sera feta sól pieprz pieprz cytrynowy Rybę ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać solą i pieprzem cytrynowym. Szpinak usmażyć na maśle, dodać czosnek, sól i pieprz a na końcu śmietanę. Wyłożyć na rybę. Fetę pokroić w kosteczki i ułożyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzyprawą do sałatek. Za pomocą noża naciąć jeden bok ryby. Na sam koniec pstrąga skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Pomidora umyć, przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Cukinię umyć i pokroić w cienkie talarki. Rybę przełożyć na blaszkę do pieczenia (wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia). Następnie naprzemiennie ułożyć pocięte warzywa
UgotowaćPieczone pstrągi tęczowe z gałązkami rozmarynu i suszonym czosnkiem niedźwiedzim oraz frytkami ze słodkich ziemniaków-batatów. Zdrowy, pyszny i aromatyczny obiad przygotowany na jednej blaszce do pieczenia Składniki: 2 pstrągi tęczowe (wypatroszone) 1 duży batat 3 gałązki rozmarynu 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego sok z cytryny około 4 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Batata obieramy, kroimy w kształcie(...)stronie. Ryby nacieramy dwoma łyżkami oliwy z oliwek, solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po gałązce rozmarynu, a nacięcia wypełniamy czosnkiem niedźwiedzim. Ryby przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, a na około rozkładamy przygotowane bataty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut. Około 8 minut przed końcem pieczenia blaszkę przestawiamy
Oryginalny smakŹródło Ryby z Norwegii Dorsz pieczony z rozmarynem i cytryną Czas przygotowania: Składniki: 40 minut 1000 g fileta z dorsza norweskiego ze skórą 1 cytryna rozmaryn zmielone płatki chili odrobina oliwy z oliwek EV gruboziarnista sól morska Do podania: listki kolendry ósemki cytryny Wykonanie: Rybę układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem lub folią aluminiową. Posypujemy
Kulinarne przygody Gatityupodobań. Do brzucha wkładamy kawałek pora, przeciętego wzdłuż. Folię aluminiową składamy na pół, formujemy tak brzegi aby z foli nic nie wypłynęło na blaszkę. Folię układamy na blaszce i kładziemy rybę. Do ryby dokładamy jeszcze pokrojonego pomidora. Rybę polewamy łyżką oliwy. Pozostawiamy na około 15 – 20 minut do zamarynowania. Pieczemy w piekarniku ( termoobieg ) 180 o C przez około
Smaki Ewyryż mi wystygnie. To teraz bierzemy się za rybkę. Rybkę miałam już przyprawioną. Na rozgrzanej patelni rozgrzałam sklarowane masło i smażyłam kilka chwil obracając co chwilę. Przesmażoną rybę położyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiłam na bok. Włączyłam piekarnik i nastawiłam go na 160 stopni. Na drugiej patelni przesmażyłam posiekaną cebulę, wlałam bulion i gotowałam do czasu, aż ilość(...)trawy cytrynowej i dorzuciłam trawę do patelni. Po chwili wlałam śmietanę kremówkę, zamieszałam i doprowadziłam do wrzenia, a po tym czasie zestawiłam patelnię z ognia. W tym czasie wstawiłam rybę do nagrzanego piekarnika i piekłam ok 6 minut. W czasie sos przetarłam przez sitko (chodzi tu o przetarcie cebuli), trawę cytrynową wyrzuciłam, postawiłam sos na malutki ogień, wrzuciłam odrobinę skórki
Blondynka Gotujekomentarzach. Zdjęcia Waszych potraw również mile widziane. Składniki 5 filetów z ryby (dałam dorsza) sok z 1/2 cytryny 120 g parmezanu 70 g żółtego sera typu gouda 3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka śmietany 1 duża cebula sól pieprz Rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószyć ją solą i pieprzem oraz skropić(...)dość grubą warstwę pasty jajeczno -serowej. Cebulę pokroić w piórka i porozkładać na masie. Posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ryba będzie upieczona, a ser się rozpuści. (Około 25-30 minut) Po wyjęciu posypać natką pietruszki. ryba po francusku
O kuchni z uczuciemużywam tej w młynku z Kamisa) Jajko ugotować na twardo. Cytrynę sparzyć wrzątkiem. Cukinię, cebulę i cytrynę pokroić na plastry. Rybę posypać solą, pieprzem i przyprawą. W blaszce lun naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę a obok niej plasterki warzyw i cytryny. Natkę pietruszki posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać je z masłem. Masło pokroić na kawałki i ułożyć na rybie. Wstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniażeby się nam składniki w miarę połączyły. 3. Tak przygotowanym masełkiem nacieramy rybę (ja więcej dałam w nacięcia i trochę masełka włożyłam do środka ryb). Ryby przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i ja dała folię aluminiową. 4. Pieczemy w 200 stopniach około 30 minut. Smacznego
kruche babeczkistron. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Do cebuli dodajemy ketchup i mieszamy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie porcje ryby przekładamy na blaszkę do pieczenia. Na każdą wykładamy starte jabłko, cebulę z ketchupem oraz plasterki sera. Całość zapiekamy tylko do roztopienia się sera. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami
Domowy Smak Jedzenia