biszkopt - 18139 przepisów (strona:750/1210)

Małe jagodowe serniczki 167

łyżki cukru pudru 50 g jogurtu naturalny typu greckiego 3 łyżki mrożonych jagód + jagody do dekoracji 3/4 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki przyprawy do sernika 10 małych biszkoptów * ser nie może być zbyt "wodnisty" Na krem 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru płatki czekoladowe Przygotowanie Do miski wkładamy ser i dodajemy jogurt(...)grubszym dnem. Rozmrożone, ciepłe jagody przelewamy do naszej masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej fioletowej barwy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wkładamy po 1 małym biszkopcie na dno. Następnie wlewamy do około 3/4 wysokości naszą jagodową masę serową. Blachę wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Serniczki pieczemy około 25 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy

Słodkie okruszki
Ciasto Kopiec kreta z bananami 309

jest właśnie słodki kopiec kreta. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje i smakuje naprawdę pysznie:) Dzieci się nim zajadają, zresztą dorośli też nie pogardzą!  tortownica o śr. 24cm   Biszkopt:   3 jajka,  1/2 szklanki cukru,  6 łyżek mąki pszennej,  czubata łyżeczka proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao,  5 łyżek oleju rzepakowego. Całe jajka ubić(...)pudrem na sztywno. Żelatynę rozpuścić w trosze wrzącej wody, ostudzić. Dodać do niej 3 łyżki ubitej śmietanki, dokładnie wymieszać, po czym dodać do ubitej śmietany i krótko zmiksować. Z biszkoptu odciąć górną, wyrośniętą i część oraz delikatnie wyciąć dół o głębokości około 1cm, pozostawiając 2 cm brzegu o normalnej wysokości. Całe wycięte ciasto pokruszyć. Na spodzie ciasta ułożyć przekrojone

Z miłości do słodkości
KREM SUŁTAŃSKI- DZIEWCZYNY DO WZIĘCIA 293

prawdę bardzo smutny. " http://fdb.pl/film/4680-dziewczyny-do-wziecia  polecam z całego serca, oglądałam wielokrotnie. SKŁADNIKI: - 500 g śmietany kremówki (36%) - 100 g cukru pudru - 100 g bezików lub biszkoptów - 50 g rodzynek zalanych alkoholem lub wrzątkiem - 4 łyżki gorzkiego kakao ZIMNĄ ŚMIETANĘ KREMÓWKĘ ubij na gęsto, pod koniec ubijania dodawaj po trochę cukru pudru. Podziel krem na dwie części. DO JEDNEJ(...)CZĘŚCI DODAJ kakao i delikatnie wymieszaj. Do pucharków wkładaj beziki/ biszkopty, rodzynki i bitą śmietanę w dwóch warstwach- białą i ciemną. Mogą być różne proporcje. PODAWAJ SCHŁODZONE , jeśli planujesz podać krem sułtański dorosłym skrop deser alkoholem :) Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Sernik kukułka 270

sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 400g jogurtu naturalnego 100ml likieru czekoladowego 400g masy kukułka (dostępna w puszce) 2 budynie śmietankowe posypka czekoladowa/starta czekolada do dekoracji Biszkopt pieczemy zgodnie z przepisem, studzimy. Ser miksujemy z cukrem, jajkami i jogurtem naturalnym. Do gotowej masy dodajemy dwa budynie oraz likier czekoladowy, miksujemy około 2 minut. Połowę masy serowej wlewamy(...)upieczony biszkopt, pozostałą miksujemy z masą kukułkową. Drugą część masy wlewamy powoli do foremki, wyrównujemy. Delikatnie robimy zagłębienia łyżką, by masa się lekko wymieszała i utworzyła wzorki. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 160*C piekarnika na 70minut, studzimy w piekarniku (obowiązkowo, bo inaczej sernik pęknie), ostudzony wstawiamy do lodówki na 10 godzin. Gotowy sernik posypujemy płatkami czekoladowymi

Gotowanie i blogowanie
TRUSKAWKOWE USTA ADAMA 310

cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao Krem truskawkowy: 330 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 25 dag truskawek, 2 płaskie łyżki żelatyny Dodatkowo: małe okrągłe biszkopty, dżem truskawkowy, galaretka truskawkowa WYKONANIE Ciasto: suche składniki łączymy w 1 misce, mokre w 2. Następnie łączymy suche składniki z mokrymi, przelewamy do foremki. 2 biszkopty sklejamy ze sobą dżemem

słodki bratek
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 194

Nadchodzi sezon na ulubione, rodzime truskawki. Pora więc na ciasta z tymi wspaniałymi owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu          Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce wyłożonej(...)wymieszać z żółtkami, mąką i proszkiem budyniowym. Ugotować budyń. Wystudzić. Zmiksować masło i margarynę. Stopniowo dodawać zimny budyń. Dokładnie utrzeć. Pod koniec ucierania dodać alkohol. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt. Ponadto: 50 dag truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki agrestowej 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny

Praktyczna pl
Tęczowy śmietanowiec 217

smaczne, a do tego cieszy oczy tęczowymi galaretkami. Bez wątpienia ucieszy wszystkie dzieci. Dlatego polecam je na urodziny i wszelkie kinderbale i już nie gadam tylko zapraszam na przepis. :) Biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier, następnie(...)napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mleko podgrzewamy z cukrem (ale nie gotujemy) mieszamy z żelatyną, a gdy przestygnie dodajemy śmietanę. Galaretki kroimy w kostkę. Część wykładamy na biszkopt i pokrywamy masą śmietanową, resztę wciskamy na wierzch ciasta i gotowe. Odstawiamy całość do lodówki na kilka godzin by stężało

Cynamonowe szczęście
pyszny sernik na zimno z czekoladą gorzką i jagodami z galaretką... 194

Składniki: serek mascarpone 500 gram, serek śmietankowy 250 gram, żelatyna 3 łyżki, cukier puder 1/2 szklanki, czekolada gorzka 100 gram, biszkopty okrągłe 15 dag, jagody 1 szklanka/mrożone, galaretka wiśniowa 1 opakowanie serek mascarpone, serek śmietankowy, puder cukier zmiksować mikserem dokładnie gorzką czekoladę 70 % w rozdrabniaczu zmielić dokładnie, wsypać do serków i zmiksować do połączenia składników żelatynę romieszać w pół(...)szklanki gorącej wody i wystudzić, wlać do masy serkowej i mikserem wymieszać, keksówka26 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty, dać masę serkową, przycisnąć łyżką do dna, wyrównać wierzch na serniku rozsypać mrożone jagody, wlać tężejącą galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć sernik z formy, usunąć folię - sernik jest pyszny

W Mojej Kuchni Lubię
MINI SERNICZKI Z TRUSKAWKOWYM MUSEM 164

Małe serniczki z truskawkami, nie można im się oprzeć.     SKŁADNIKI Na 6 babeczek: 6 biszkoptów, 150 g mascarpone, 150 g śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, 25 dag truskawek, ½ op.galaretki cytrynowej WYKONANIE 1.Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szkl. wrzątku, wystudzoną przelewamy do 6 foremek sylikonowych, pozostawiamy do stężenia.  2.Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.  3.Truskawki(...)truskawkowy oraz żelatynę.  5. Odłożone truskawki kroimy w plastry, dodajemy do masy serowej. 6. Powstałą masą napełniamy foremki w których stężała galaretka. Na wierzchu układamy po 1 biszkopcie. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. RADA: Aby łatwiej było wyjąć babeczki, można foremki wysmarować olejem lub wyłożyć folią spożywczą

słodki bratek
Sernik na zimno z truskawkami i bananami 192

śmietanki 30%, 1,5 opakowania żelatyny fix do deserów Dr.Oetker , 1 łyżeczka cukru waniliowego, 5 łyżek cukru pudru, 1 galaretka truskawkowa Dr.Oetker , 1 galaretka cytrynowa Dr.Oetker ,  kilkanaście okrągłych biszkoptów, 1 łyżka soku z cytryny, 1 banan, ok.7-8 truskawek. Przygotowanie:  Serek miksujemy z śmietanką. Dodajemy cukier waniliowy i cukier puder. Żelatynę do deserów przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, czyli(...)opakowania żelatyny). Następnie dodajemy do niej 1 łyżkę masy śmietanowej i całość wlewamy do masy i krótko miksujemy. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Wylewamy masę śmietanową i odstawiamy ciasto do lodówki. W dwóch miseczkach przygotowujemy galaretki wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia. Z papieru technicznego lub kartonu wycinamy 2 paski o długości

Aga w kuchni
Tort śmietanowo-truskawkowy 221

BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubiajmy na sztywnę pianę pod koniec ubijania małymi partiami dodajemy cukier. Obie mąki z proszkiem przesiewamy i delikatnie mieszamy rózgą. Wylewamy do tortownicy, w której na dno wczesniej kładziemy pergamin. Nie smarujemy brzegów! Pieczemy(...)ciepła), jeśli to galaretka to fajnie jak zacznie tężeć. Śmietanę Dodajemy ją do serka z musem truskawkowym i delikanie mieszamy. Na koniec kawałki truskawek. Masę dzielimy na 2 części. Biszkopt nasączamy i wykładamy 1 część masy, przykrywamy blatem i wykładamy 2 część masy. Przykrywamy 3 blatem. WIERZCH: 1 serek mascarpone 0,33 l śmietany 30% lub 36% 3 łyżki cukru

Moje Słodkie Piekiełko
CIASTO MICHASZEK 210

czekolady mlecznej, ½ op. Czekolady gorzkiej 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: słoik wiśni drylowanych, paczka herbatników regionalnych blacky , herbata do nasączenia, liście czekoladowe do dekoracji WYKONANIE: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka mieszamy z octem i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie mieszankę z żółtkami. Powoli dodajemy mąkę i orzechy, delikatnie mieszamy. Formę(...)dodajemy cukier, mieszamy, następnie ostudzoną żelatynę a na końcu cukierki, mieszamy delikatnie łyżką Polewa: Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła, dodajemy śmietanę i mieszamy dokładnie. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Biszkopt smarujemy masą czekoladową, wciskamy wiśnie osączoną z zalewy, układamy warstwę herbatników nasączonych w herbacie, smarujemy pianką śmietankową, układamy drugą warstwą herbatników, polewamy rozpuszczoną czekoladą, ozdabiamy

słodki bratek
TORCIK SEROWY CZEKOLADOWO-TRUSKAWKOWY 198

Sezon na truskawki trwa, więc nie może zabraknąć sernika na zimno z truskawkami, który jest lekki i orzeźwiający - doskonały na majówkę.  SKŁADNIKI Składniki na spód: 100 g biszkoptów, 60 g masła, 1 łyżeczka kakao Masa serowa: 400 g serka waniliowego, 250 g serka z wiaderka, 4 łyżeczki żelatyny, 3 łyżki nutelli, 1 łyżka cukru pudru, Dodatkowo: galaretka truskawkowa, truskawki(...)WYKONANIE Spód: Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy szczelnie folią aluminiową. Masło rozpuszczamy, wystudzone mieszamy ze zmielonymi biszkoptami i kakao. Tak powstałą masą wykładamy dno tortownicy i wstawiamy do lodówki.  Połowę żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Oba serki mieszamy ze sobą za pomocą miksera, dzielimy na połowę. Do jednej części dodajemy nutellę i wystudzoną żelatynę. Na dno masy

słodki bratek
Bajaderki 200

natychmiast przez wszystkich domowników. Ja swój przepis zmiksowałam z przepisem znalezionym na Moje Wypieki , wyszły doskonałe, mięsiste, nie za słodkie, idealne :) Składniki: 600 - 700g suchego lub zakalcowatego ciasta 100g biszkoptów 1/3 szklanki ciepłego mleka 300g gęstej, twardej marmolady wieloowocowej 100g tartej, białej czekolady  100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych(...)szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki nutelli 2 łyżki Amaretto Przygotowanie:  Biszkopty i ciasta pokruszyć na drobne kawałki. Włożyć do dużej miski. Dodać bakalie, czekoladę, marmoladę, mleko, rozpuszczone masło, nutellę, kakao i Amaretto. Wszystko utrzeć najpierw do połączenia składników mikserem, a następnie najlepiej włożyć ręce do środka i wyrobić ręcznie. Masa jest dość

Cakes By Kejt
Sernik na zimno z musem truskawkowo-rabarbarowym 207

mleka 3 łyżki żelatyny mus 400 g rabarbaru 400 g truskawek, moga być świeże lub mrożone 4 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 2 galaretki truskawkowe 4 łyżki cukru* oraz biszkopty do wyłożenia formy Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami. Tortownicę wstawić do lodówki aby się schłodziła. Przygotować mus truskawkowo-rabarbarowy. Rabarbar pokroić na małe kawałki i przełożyć

Monia miesza i gotuje