biszkopt - 17572 przepisów (strona:747/1172)

Rolada z galaretką z nutą amaretto 156

cukier puder do posypania rolady Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody każdą. Zostawiamy do przestudzenia (ja się tak zabierałam za to ciasto że galaretki czekały 2 dni w lodówce). Biszkopt przyrządzamy zgodnie z tym przepisem  (ważne by dobrze wystudzić biszkopt). Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem soku z cytryny (możemy pominąć i po prostu

Piekielna Kuchnia Pati
Pastelowa pokusa 190

łyżki cukru pudru  4 opakowania galaretek ( u mnie : truskawkowa, pomarańczowa, agrestowa,cytrynowa) 800 ml wody do rozpuszczenia galaretek 200 ml na każdą.  małe opakowanie biszkoptów Wykonanie:  1.Galaretki rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Odstawić do lekkiego stężenia,  2. Mleko skondensowane wlać do wysokiego naczynia, ubić mikserem na wysokich obrotach dodając cukier puder. Ubijać do momentu powstania(...)puszystej pianki . Piankę podzielić na 4 równe części. 3.Wymieszać kolejno każdą porcję pianki z tężejącą galaretką.  Tortownicę o wymiarach 28 cm wyłożyć biszkoptami, Wylewać na przemian kolorową masę mleczną. Włożyć do lodówki na min, 1 godzinę

vaniliowoczekoladowa
Ciasto "Waniliowiec" wg s. Anastazji 214

jajek Składniki na masę: 0,5 litra mleka 0,5 szklanki cukru  kopiata łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła paczka dużych biszkoptów (okrągłych) Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa lub ok. 150g czekolady (u mnie mleczna z gorzką pół na pół) rozpuszczona w kąpieli wodnej wraz z 4 łyżkami masła dekoracje cukrowe (opcjonalnie) Wykonanie(...)jest surowy w smaku. Wystudzić. Utrzeć masło i stopniowo dodawać do niego wystudzony budyń.  Przełożenie ciasta (od dołu):  1. Połowa ciasta 2. połowa masy budyniowej 3. biszkopty 4. połowa masy budyniowej 5. druga połowa ciasta 6. polewa czekoladowa + dekoracja Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce.    Blacha: prostokątna, ok. 25x35cm Przepis pochodzi z książki "Wielka księga ciast

Mania Wypiekania
Mleczna kanapka 112

przerwę i kawę w zimowej scenerii. A do kawy słodki kawałek ciasta, które nie tylko nazywa się jak znany batonik dla dzieci, ale też tak smakuje.Ten delikatny czekoladowy biszkopt przełożony mlecznym kremem robi się bardzo szybko i na pewno nie tylko wasze dzieci będą zachwycone smakiem domowej "mlecznej kanapki" Kto zrobi na zbliżający się weekend?  MLECZNA KANAPKA Składniki: (forma(...)Melko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, studzimy. Margarynę z temperaturze pokojowej (ważne) ucieramy dodając ostudzone mleko. Na koniec do may dodajemy mleko w proszku i mieszamy Kremem przekładamy biszkopt. polewa: Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy ciasto. Odstawiamy do stężenia polewy

Bon appetit mon amie
biramisu 163

składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 500 ml piwa o smaku cytrynowym ok. 400 g podłużnych biszkoptów 4 banany, dojrzałe 4 żółtka 150 g cukru 1 laska wanilii 200 ml mocnego naparu kawy 2 łyżki likieru kawowego kakao do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Napar z kawy mieszamy z likierem kawowym. 250 ml piwa wlewamy(...)wystudzenia. W następnym naczyniu miksujemy serek mascarpone ze zredukowanym piwem, pozostały piwem oraz masą jajeczną. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno śmietanę i mieszamy. W 6 szklaneczkach rozkładamy połamane biszkopty, polewamy je naparem kawowy. Układamy warstwę bananów, pokrojonych w plastry. Umieszczamy warstwę kremu i powtarzamy warstwy. Całość schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Przed podaniem oprószamy kakao

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z kremem, galaretką i owocami. 96

Przepis na biszkopt Składniki: -4 jajka -1 szklanka cukru -1/2 szklanki mąki -1/2 szklanki kartoflanki -proszek do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Dodajemy na przemian mąkę i kartoflankę cały czas miksując. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Przepis na krem maślany Składniki: -1 kostka masła -1 szklanka cukru -sok z 1/2 cytryny(...)mikserem stopniowo dodając cukier puder. Miksujemy aż wytworzy się puszysty krem. Następnie cały czas miksując wlewamy mleko. Na końcu dodajemy sok z cytryny lub aromat waniliowy. Krem rozsmarowujemy na biszkopt. Na krem dodajemy dowolny owoc np: truskawki, brzoskwinie, ananas itp. Owoc zalewamy galaretką przyrządzoną według przepisu na opakowaniu. Na blachę placka wystarczą nam 2 galaretki. Placek wstawiamy

Magia jedzenia.
Ciasto z kremem migdałowym. 108

Przepis na biszkopt Składniki:   -4 jajka  -1 szklanka cukru  -1/2 szklanki mąki  -1/2 szklanki kartoflanki  -proszek do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Dodajemy na przemian mąkę i kartoflankę cały czas miksując. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Przepis na krem Składniki: -3 szklanki mleka -3 żółtka(...)Mieszać, aż się zagotuje i zgęstnieje do postaci budyniu. Odstawić do ostygnięcia. Kiedy masa przestygnie zmiksować razem z margaryną, aż powstanie puszysty krem. Na koniec dodać olejek migdałowy. Na biszkopt wykładamy krem migdałowy. Następnie na krem kładziemy herbatniki a na herbatniki lukier  (najprostszy lukier można przygotować mieszając gorącą wodę z cukrem pudrem). Smacznego

Magia jedzenia.
ZApp Śmietanowiec 147

Składniki: 1 duże op. okrągłych biszkoptów, 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 szkl. gorącej wody,, 4 różne galaretki o kontrastowych kolorach ( u mnie truskawkowa, gruszkowa, niebioeska - wieloowocowa + jabłkowo-miętowa na wierzch deserku) owoce do dekoracji ( u mnie banany i truskawki) ewentualnie 3-4 łyżki cukru pudru (jeśli ktoś woli słodsze deserki) Blaszkę 25x40(...)wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami. 3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić. Mleko Ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce. Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3−4 łyżki na przemian

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto Pijana wiśnia 633

dniu pełnym relaksu, wymyśliłam przepis na Ciasto Pijana Wiśnia;) Bardzo proste a zarazem smakowite;)U mnie w domku zrobiło furorę;)Można przygotować  wersję dla dzieci bez alkoholu. Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta soli 2 łyżki kakao Białka ubić(...)Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wody. Zostawiamy do ostudzenia. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder a na koniec cienkimi strużkami żelatynę.  Na upieczony biszkopt wykładamy cienką warstwę pianki. NA piance układamy wiśnie i zalewamy frużeliną. Na zastygnięta frużelinę dajemy resztę pianki i dekorujemy:) Zdjęcia nie mam, ponieważ ciasto błyskawicznie zniknęło ze stołu

Moje Słodkie Piekiełko
Dupa Pawiana- ciasto z ciepłymi lodami:) 17591

wiem dlaczego to ciasto ma takową nazwę Dupa Pawiana;) Ale jest pyszne;) Biszkopt: 4 jaja 0,5 szklanki cukru kryształu 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej Białka ubić na puszystą pianę dodać obydwa cukry. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Kiedy cukier się rozpuści, dodajemy po jednym żółtku(...)się nie stanie) Obie galaretki rozpuszczamy w szklance wody. Musi być gęsta. Studzimy. Gdy zacznie tężeć to ubijamy śmietankę z cukrem wanilinowym, później dodajemy serek homogenizowany i galaretki. Biszkopt nasączamy, układamy na nim ciepłe lody i wylewamy masę. Gdy masa zastygnie to przygotowujemy polewę. Lody ok 36 szt mini ja układałam dość gęsto, użyłam ciepłych lodów z Lidla. POLEWA

Moje Słodkie Piekiełko
Sernik na zimno 175

zimno:) SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku (z lidla) 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru kryształu 0,5 l śmietany 30% można dodatkowo dodać aromat cytrynowy 1 opakowanie biszkoptów 1 galaretka truskawkowa na wierzch ciasta Ser ucieramy z cukrem, obie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody (u mnie szklanka ma pojemność 250ml). Studzimy.  Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy śmietanę(...)sztywno.  Do masy serowej delikatnie wlewamy tężejącą galaretkę i delikatnie mieszamy. Następnie musimy wmieszać bitą śmietanę.  Taką mase wylewamy na blaszkę, na której są ułożone biszkopty. Odstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy galaretkę wg przepisu podanym na  opakowaniu. Wylewamy na wierzch. Znów wkładamy do lodówki

Moje Słodkie Piekiełko
Śmietanowiec 161

galaretkę cytrynową w 1 szklance wody). Śmietanę delikatnie ubijamy, dodajemy cukier a na koniec wlewamy żelatynę mieszamy. Kiedy masa się połączy wsypujemy galaretki i bardzo delikatnie mieszamy. Wylewamy na biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem

Moje Słodkie Piekiełko
Pianka Cytrynowa 184

Super delikatna pianka cytrynowa z bitą śmietaną. Biszkopt: 5 jaj 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanku cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 mąki ziemniaczanej olejek cytrynowy Białka ubić na sztywno (wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową). Pod koniec ubijania dodać oba cukry oraz po jednym żółtku. Na koniec delikatnie przesiewamy mąki do piany i łyżką drewnianą mieszamy. Na sam koniec(...)400ml wody Najpierw zaczynamy od galaretki. 2 galaretki rozpuszczamy w 400ml wody- studzimy. Śnieżki ubijamy z mlekiem i dodajemy tężejącą galaretkę. Mieszamy i wylewamy na wcześniej upieczony i ostudzony biszkopt. Od razu wstawiamy do lodówki. DODATKOWO: 2 galaretki rozpuszczamy w 800ml wody.  Zostawiamy do ostudzenia, gdy zacznie tężeć wylewamy na piankę i odkładamy do lodówki, do całkowitego zastygnięcia. Masa

Moje Słodkie Piekiełko
Piękny Cygan 240

mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki tortowej 20 dag masła polewa 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki jogurtu gęstego ponadto 2 galaretki wiśniowe 12 podłużnych biszkoptów Wykonanie: Mikserem ucieramy masło z cukrem i żółtkami, w trakcie ucierania dodajemy miód, mak, orzechy dalej, ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Kakao, sodę i cynamon mieszamy z mąką dodajemy stopniowo(...)litra przegotowanej wody odstawiamy do stężenia. Ciasto kroimy na dwa placki, na pierwszą część ciasta wykładamy połowę masy budyniowej na masę wylewamy stężałą galaretkę na galaretkę układamy biszkopty i drugą część masy przykrywamy drugą połową ciasta. Przygotowujemy polewę: masło rozpuszczamy dodajemy cukier, kakao i jogurt podgrzewamy przez chwilę ciągle mieszając. Przestudzoną polewą rozprowadzamy na wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi

kgwjanczewo