biszkopt - 17572 przepisów (strona:741/1172)

Ciasto jogurtowe bez pieczenia 151

Zrobiłam w podwójnej porcji..no, ale w czasie zastygania galaretek pomyślałam o innym deserku, więc był także inny deserek na zimno..ale o nim w następnym wpisie. 1 paczka biszkoptów 0,5 l jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny dowolne owoce [ u mnie rodzynki i kiwi kandyzowane] 3 różne  galaretki 1/4 szklanki cukru Galaretki przygotować według przepisu. Dwie galaretki [ osobno(...)ciepłej wody.Jogurt zmiksować razem z cukrem. Na końcu dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, dodać pokrojone galaretki, rodzynki, owoce.Wymieszać i wyłożyć na zastygniętą galaretkę w foremce.Odstawić do zastygnięcia, ułożyć biszkopty i zalać  tężejącą galaretką.Zamknąć foremkę i wstawić do lodówki.  Wyjąć zastygnięty deser z formy, zdejmując białą pokrywkę.Przełożyć na talerz i pozostawić w temp. pokojowej przez

Moje domowe kucharzenie
Sernik na zimno 263

masła 1 szklanka cukru pudru  6 łyżeczek żelatyny (latem nawet 10) 1 szklanka mleka 1 kg twarogu półtłustego cukier waniliowy 2 galaretki dowolnego koloru owoce dowolne 1 opakowanie biszkoptów Wykonanie: Biszkoptami wykładamy dno tortownicy (średnica 26-28 cm). Twaróg mielimy lub miksujemy, żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym następnie dodajemy twaróg i dalej miksujemy. Żelatynę namoczyć

kgwjanczewo
Truskawkowe marzenie 308

smakuje wspaniale. Polecam Wam, koniecznie musicie upiec. Truskawki można zamienić na maliny lub inne sezonowe owoce. Za każdym razem będzie inne ciasto i inny smak. Żródło Ciasta S.Anastazji Biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo(...)truskawek Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu, ale w mniejszej ilości wody. Ja na dwie galaretki dałam 700 ml wody. Na ciasto wylewać lekko tężejącą galaretkę. Składanie ciasta biszkopt 1,2 masy jogurtowej galaretka zielona masa jogurtowa truskawki galaretka czerwona truskawkowe marzenie

O kuchni z uczuciem
ciasto oczy carycy 1148

puch. Następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładką masę. składniki na poncz: 150 ml mocnego napary z kawy, wystudzonego 4 łyżki likieru kawowego dodatkowo 1 paczka okrągłych biszkoptów wykonanie: Napar mieszamy z likierem. dodatkowo: 2 galaretki zielone lub czerwone 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Jeden blat(...)ciasta wkładamy do foremki, równomiernie rozsmarowujemy 1/2 cz. masy. Na masie układamy namoczone w ponczu biszkopty. Zalewamy je tężejącą galaretką i wstawimy ciasto do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje. Następnie na galaretkę wykładamy równomiernie pozostałą część masy i przykrywamy drugim blatem. Całość polewamy polewą czekoladową. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę łamiemy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik Oreo na zimno z bananami i galaretką 286

rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku, przestudzić, po czym dodać do masy serowej. Krótko zmiksować. Dodać pokruszone (ale nie za drobno!) ciastka, delikatnie wymieszać łyżką. Dodatkowo:   około 15 okrągłych biszkoptów,  2 duże banany, galaretka pomarańczowa.  Na dnie tortownicy o śr. 24cm rozłożyć biszkopty, jeden obok drugiego. Wylać masę serową. Wstawić na godzinę do lodówki.  Banany obrać

Z miłości do słodkości
Porzeczkowe pucharki 140

według uznania) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka żelatyny 1/3 szklanki wody DODATKOWO: pudding waniliowy Mlekoma (lub ugotowany budyń) 200ml śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru migdały do posypania biszkopty do wyłożenia dna Przygotowanie: FRUŻELINA: Owoce rozmrozić. Rozmrożone przełożyć do rondelka, dolać połowę wody i cukier. Gotować, aż owoce porzeczki będą się rozpadać, część płynu odparuje a cukier się rozpuści(...)Pogotować, aż zacznie gęstnieć. Wtedy bezpośrednio do rondelka wsypać żelatynę, rozmieszać i zdjąć z ognia - nie może się zagotować. Odstawić do całkowitego wystudzenia. SKŁADANIE: Na spodzie pucharków wyłożyć po biszkopcie. Na niech rozsmarować 3-4 cm warstwę puddingu następnie grubą warstwę frużeliny i ubitą na sztywno śmietankę z cukrem. Całość posypać migdałami. Schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
Słodkie trio dla Mamy 122

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy cukier i miksujemy do czasu aż się rozpuści a masa będzie błyszcząca, łączymy z żółtkami, a następnie przesiewamy sypkie produkty. Gotowy biszkopt przelewamy do tortownicy i pieczemy 25-30 minut w 180 C. Masa mocno kakaowa: - 2 kopiaste łyżki dobrego naturalnego kakao - wanilia z jednej laski - 1/2 litra mleka - 2 żółtka(...)cukrem, gdy zacznie wrzeć wlewamy mleko z dodatkami i robimy budyń, studzimy. Masło miksujemy na puszystą masę, łączymy z wystudzonym budyniem i miksujemy na gładką masę, wykładamy na wystudzony biszkopt. Masa śmietankowa: - 1/2 lita śmietany kremówki 30-36% - 3 łyżeczki żelatyny - 4 łyżeczki ciepłej wody - 2 łyżki cukru pudru 1. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy

Apetyczna babeczka
Szybki deser z solonym karmelem 322

Propozycja na wieczorny deser!  Szybki, sycący, wielowymiarowy i fantastycznie słodki :)  Polecam gorąco! Składniki na dwie porcje. Składniki spód: 50 g biszkoptów 2 łyżki czerwonego wina (półsłodkie) 1 łyżeczka kakao Składniki na solony karmel: 4 łyżki cukru brązowego 2 łyżki wody 4 łyżki śmietanki 30% Szczypta soli himalajskiej Pozostałe składniki: Kilka sztuk bezików 2 łyżki serka mascarpone Dwie gałki(...)ulubionych lodów (u mnie Peanut butter z Lidla) 1 łyżeczka krojonych migdałów Przepis spód: Biszkopty kruszymy, dodajemy wino i kakao. Dokładnie mieszamy do momentu aż powstanie tzw. mokry piasek. Rozdzielamy go na pół i układamy na dnie pojemniczków deserowych. Przepis na karmel: Do garnuszka o grubszym dnie wsypujemy cukier, tak aby równomiernie pokrywał jego dno. Cukier podgrzewamy do momentu

Emcia Pichci
Ciasto oczy carycy. 187

cukru waniliowego 25 dag  margaryny Galaretka 2 galaretki np. wiśniowe 1/2 litra wody Napar kawowy: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżka cukru 1 szklanka wody  Dodatkowo: okrągłe biszkopty WYKONANIE Jasne ciasto: Białka ubijamy na sztywno,  dodajemy stopniowo cukier.  Następnie delikatnie mieszając, dodajemy mąkę,ocet, olej, proszek. Ciasto ciemne: Żółtka razem z całymi jajkami ucieramy z cukrem(...)galaretką. odstawiamy do wystudzenia. Napar  Z podanych składników robimy napar i studzimy. Przekładamy ciasto: Pierwszy blat możemy nasączyć naparem z herbaty, nakładamy połowę kremu. Następnie kładziemy okrągłe biszkopty nasączone w naparze w z kawy. Wlewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy do ostudzenia, a następbie kłądziemy pozostały krem . Przykrywamy drugą częścia ciasta. Można udekorować polewą, u mnie bez polewy. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Tort Rafaello 167

Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej blachy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy biszkopt a następnie kroimy go na 3 części. Dolny blat nasączamy 1/3 przygotowanego napoju mlecznego o smaku kokosowym, następnie smarujemy sporą ilością dżemu wiśniowego. Na suchej patelni prażymy migdały a kiedy ostygną(...)wiórek kokosowych. Całość dokładnie mieszamy i 1/3 nakładamy na migdały. Masę przykrywamy blatem biszkopta i ponownie go nasączamy, smarujemy dżemem, posypujemy pozostałymi migdałami i smarujemy warstwą kremu. Wierzchni biszkopt smarujemy jedynie dżemem a następnie wierzch i boki pokrywamy masą. Boki tortu posypujemy wiórkami kokosowymi. Na tarce tarkujemy białą czekoladę i posypujemy nią wierzch tortu. Dodatkowo udekorowałam wierzch tortu jeszcze przygotowaną

paapilotkaa
Ciasto Prince Polo 152

masę, do której dodajemy stopniowo budyń. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka, dodajemy do kremu budyniowego. Miksujemy do momentu połączenia się składników.  Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - masa - wkładka - masa - biszkopt ciemny - polewa czkoladowa (rozpuszczona czekolada

kruche babeczki
CZEKOLADOWO WIŚNIOWY TORT DLA MAMY 152

oprawy. Tego dnia szczególnie zadbajmy o to , aby Nasze Mamy poczuły się wyjątkowo. Ja po raz pierwszy ,,bawiłam " się w takie torty, ale wyszło myślę nie najgorzej ;)   Składniki: biszkopt: 6 jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki cukier puder- ok 2 łyżek 2 tabliczki mlecznej czekolady dodatkowo: wiśnie(...)rumu masa cukrowa ze sklepu CUKIETERIA ozdoby cukrowe CUKIETERIA perełki cukiernicze CUKIETERIA Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę, stopniowo dodajemy po 1 żółtku,  następnie dodajemy cukier, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Przelewamy do dwóch tortownic. U mnie 20 i 16 cm. Pieczemy do suchego patyczka. Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej

Z Majeczką w kuchni
Sernik malinowy z piankami 173

torcik - sernik na zimno. Składniki: 1kg sera białego śmietankowego 400g jogurtu greckiego 200g malin (waga zamrożonych) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 50ml gorącej wody 100g małych pianek biszkopty Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostudzenia. Tortownicę wykładamy biszkoptami. Ser biały miksujemy z jogurtem i cukrem pudrem. Dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy do połączenia. Masę serową dzielimy

Gotowanie i blogowanie
SERNIK NA ZIMNO W PUCHARKU 124

prosty, szybki i smaczny deser      SKŁADNIKI 4 biszkopty, 1 szkl. soku brzoskwiniowego, 2 nektarynki, 1 łyżka żelatyny 200 g serka waniliowego  WYKONANIE Biszkopty łamiemy na 4 części, układamy w 2 pucharkach. Sok zagotowujemy, w gorącym rozpuszczamy żelatynę, studzimy. Serek mieszamy z 1/4 schłodzonego soku, wlewamy do pucharków, wstawiamy do lodówki. Kroimy nektarynki, układamy na zastygniętej masie

słodki bratek
Szpinakowa rolada z łososiem 150

wystudzonego szpinaku. Białka ubijamy i również dodajemy do masy. Całość delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 10 minut w temperaturze 190 o C. Biszkopt wyjmujemy na ręcznik kuchenny i zwijamy go w rulon. Zwijanie wykonujemy gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Do serków dodajemy chrzan, jogurt, dymkę i doprawiamy solą. Paprykę kroimy w kostkę. Delikatnie rozwijamy(...)biszkopt. Nakładamy łososia. Następnie smarujemy masą i na koniec układamy posiekaną paprykę. Ponownie zwijamy w rulon. Zawijamy w ręcznik i wkładamy do lodówki. Po schłodzeniu kroimy w plastry i układamy na półmisku. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy