jabłek z nutą brzoskwini. Taki mus jest idealny do ciast. Warto mieć pod ręką taką bazę. Można zrobić szarlotkę (taką nietypową, bo przełamaną brzoskwinią). Albo po prostu szybki biszkopt, przesmarować tym musem, na górę drugi biszkopt i ciasto gotowe. To tak na wypadek niespodziewanych gości. Zresztą ogranicza Was tylko wyobraźnia. Podzielcie się z nami w komentarzach do czego Wy byście
Marder&Marder Manufacturebiałej czekolady; 50 g + 20 sztuk malin; 2 łyżki cukru kryształu; 1/2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny; 50 ml śmietany 30%; 30 g masła; 100 g biszkoptów; kilka kropli aromatu malinowego (opcjonalnie); cukier puder do obtoczenia pralin; Czekoladę połamać na małe kawałki, dodać śmietanę i masło i wszystko razem podgrzać w kąpieli wodnej, cały czas mieszając do uzyskania(...)schłodzić do temperatury pokojowej. 50 g malin, cukier i sok z cytryny zmiksować i zagotować, następnie przetrzeć przez sito, by usunąć pestki. Przetarte maliny, aromat malinowy i zmielone biszkopty dodać do przestudzonej masy czekoladowej, wymieszać i odstawić do lodówki, by masa delikatnie stężała i zrobiła się lekko plastyczna. W dłoniach uformować trufle wkładając do każdej jedną malinkę
In my kitchenSkładniki: galaretka agrestowa 1 opakowanie, maślanka zimna 600 ml, sernik 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 150 gram, maliny 25 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 2 płatki galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody, wystudzić i schować do lodówki do stężenia, gdy galaretka jest sztywna do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy na dno biszkopty, sernik w proszku zmiksować
W Mojej Kuchni Lubięlekkie ciasto na bazie mojego ulubionego jogurtu greckiego. U mnie z pysznymi, leśnymi jagodami i galaretką żurawinową, poza sezonem takie ciasto przygotować można z innymi owocami, będzie super! składniki: biszkopt: 3 jaja 3/4 szkl cukru łyżka zimnej wody 1/2 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 500 ml jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru(...)zimnym mleku, odstawić na ok 10 minut. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym, żelatynę podgrzać aż do rozpuszczenia (nie gotować!), dodać do jogurtu, wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt. Część jagód wysypać na wierzch, delikatnie wcisnąć w jogurt, odstawić do stężenia. Galaretkę rozrobić wg przepisu na opakowaniu. schłodzić, kiedy zacznie tężeć wymieszać z resztą jagód, wyłożyć na wierzch ciasta
6niebociągnące się w środku. Dżem powinien być lekko kwaśny, aby przełamał słodycz masy. Ciasto smakuje najbardziej na drugi dzień. Jeśli macie ochotę na inne moje ciasta to zapraszam tutaj Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyzki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania(...)mikrofali lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Przestudzić i wlewać stopniowo do masy miksując. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 80 g startej mlecznej czekolady Składanie ciasta biszkopt dżem masa kajmakowa masa śmietanowa starta czekolada kostka alpejska
O kuchni z uczuciemduże dojrzałe awokado 2-4 łyżki mleka kokosowego 1½ łyżki miodu surowego 1 łyżka proszku kakao 1 łyżeczka oleju kokosowego ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 biszkopty okrągłe ,lub jakie są w domu. Wykonanie Umyte i obrane połączyć z mlekiem kokosowym , miodem , olejem kokosowym, kakao w proszku i wanilią . Zblendować(...)przez minute do uzyskania jednolitej masy. Wkruszyć biszkopty i wszystko odstawić do lodówki na około 25-30 minut. Po tym czasie możemy cieszyć się zdrowym deserkiem... Mmm .. po prostu pyszne! Awokado budyń , może zrównoważyć hormony, zwiększyć metabolizm i walczyć z chorobami ,a co najważniejsze smakuje świetnie--- Smaczny budyń z pewnością będzie jednym z twoich ulubionych deserów. Przygotowuje
w mojej kuchniSkładniki na biszkopt: - 6 jajek - 100g cukru - 100g mąki pszennej - 1/2 szklanki gorzkiego kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 160 mielonych migdałów Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzej do 170stopni C. Dno tortownicy o średnicy 23cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2 . Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia. 3 . Ubić białka, dodawać po łyżce cukier cały czas miksując(...)połączą. 5 . Na koniec dodać zmielone migdały i wymieszać łyżką. 6. Masę wyłożyć do tortownicy i wstawić do piekarnika, piec przez 30 min( do suchego patyczka) 7. Po ostudzeniu biszkoptu pokroić go na 3blaty. Składniki na masę z malinami: - 600g śmietany 36% - 100g cukru pudru - 200 g świeżych malin - 1łyżeczka żelatyny Przygotowanie: 1 . Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić
Coś z niczegośmietany kremówki 30-36 % 1 galaretka truskawkowa Masa waniliowa: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym 100 ml śmietany kremówki 30-36% 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: Galaretka wiśniowa Biszkopty do wyłożenia tortownicy Sposób wykonania: Zarówno w przypadku masy truskawkowej jak i waniliowej postępujemy tak samo. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy serki(...)koniec wlewamy galaretkę i dokładnie mieszamy. Tortownice wykładamy biszkoptami. Wylewamy masę truskawkową. Kiedy lekko stężeje po łyżce wlewamy masę waniliową. Wkładamy do lodówki. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 ½ szklance wody i ostudzoną wylewamy na sernik(w którym warstwy już stężały
Smaki NataliiZachęcam do wypróbowania przepisu! :) Sernik pieczony z serków homogenizowanych Składniki: 4 serki homogenizowane waniliowe (każdy po 150g) 3 jajka 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru biszkopty do wyłożenia blachy Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać cukier i ubijać do uzyskania puszystej masy. Dodać po jednym serku ciągle miksując. Następnie wsypać proszek budyniowy. Pod koniec(...)dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać( już bez użycia miksera). Tortownicę wyłożyć biszkoptami i na to wylać masę serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp. 180 st i piec około 50 min. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem
Smaki Nataliidwukolorowy na śmietanie Masa śmietanowa: 3 x 400 g śmietany 18% 5 białek 1/2 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao paczka biszkoptów Sposób wykonania: Szykujemy dwie miski. Do jednej wlewamy 600 g śmietany oraz budyń śmietankowy natomiast do drugiej następne 600 g śmietany i budyń czekoladowy wraz z kakao. Białka ubijamy(...)sztywno z cukrem, połowę wlewamy do masy śmietanowej drugą połowę do czekoladowej. Tortownice wykładamy biszkoptami. Następnie wylewamy po kolej masę śmietanową-masę czekoladową-masę śmietanową- masę czekoladową aż do momentu skończenia się mas. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 st i pieczemy około
Smaki Nataliiserniczek na zimno z truskawkami. Jest tak delikatny i puszysty, że rozpływa się w ustach. Znika w tempie ekspresowym i połowy już nie ma :) Gorąco polecam! Składniki: Na biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju szczypta soli Masa serowa: 5 serkow homogenizowanych (po 150g) 2 galaretki(...)następnie dalej miksując dodać (na dwie tury) serki homogenizowane. Masę serową podzielić na dwie części. Do jednej części powoli dodawać pierwszą tężejącą galaretkę i dokładnie zmiksować. Masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki żeby się trochę ścieła. Do drugiej części masy serowej dodawać drugą galaretkę i również dokładnie zmiksować. Wylać na pierwszą warstwę i schłodzić w lodówce. Górę sernika
kuchnia doskirozstać się z truskawkami, stąd jeszcze to ciasto... Składniki na masę jogurtową: 2 naturalne jogurty 400 g 2 galaretki - cytrynowe plus 1 na wierzch ciasta truskawki Składniki na biszkopt : 2 jajka 1/2 szklanki mąki tortowej i ziemniaczanej (pół na pół ) płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru Przygotowanie : Żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesiane i zmieszane mąki pszenną(...)masę jogurtową możemy wylać rozpuszczoną, już tężejącą galaretkę. Moja foremka, okazała się za mała i nie zmieściła się w niej cała galaretka rozpuszczona w szklance wody :( Biszkopt piekłam w okrągłej foremce o średnicy 24 cm. Jeśli upieczemy ciasto w większej foremce to będzie niższe i wtedy zmieści się nam 3 galaretka
Proste Potrawysmakołyki z jagodami póki się nie skończą.Po jagodach przerzucę się na następne owoce sezonowe hihi .Dobrze, że robię w różnej postaci bo by się szybko znudziły. Składniki na biszkopt: jaja 6 szt mąką pszenna typ 500 1 szklanka proszek do pieczenia 1 szczypta ksylitol 1/3 szklanki Masa śmietanowa: serek danio 1 kg żelatyna 5 płaskich łyżeczek Dodatkowo: jagody(...)lekko przestygła, a następnie dokładnie miksujemy z serkami (można najpierw rozrobić w niewielkiej ilości serka, a później powoli wymieszać z jej resztą).Wykładamy zmiksowany serek na ostudzony biszkopt i kładziemy jagody lekko dociskając w serek.Wkładamy do lodówki. Krok 3 Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczam litrze wrzątku i zostawiam do ostudzenia.Ostudzoną galaretkę wkładam do lodówki do stężenia.Zalewam serek
Różowa kuchniaBardzo proste i lekkie ciasto z nutą czekoladową. Krem na bazie bitej śmietany i wilgotny biszkopt tworzą wspaniałe połączenie- nie zamulające choć dość kaloryczne. Doskonałe na lato ale należy pamiętać, żeby przechowywać je w lodówce, w innym razie się roztopi. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaśmietany dodać porzeczki z żelatyną – najpierw do porzeczek dodać trochę ubitej śmietany, wymieszać, następnie wlać porzeczki do reszty śmietany, lekko ubijając. Odstawić do schłodzenia, aż masa zacznie „sztywnieć”. Biszkopt rozwinąć. Na biszkopcie rozłożyć masę śmietanowo-porzeczkową, zostawiając około 3 cm wolnego ciasta, wzdłuż dłuższego brzegu. Zwijać ciasto w rulon, zaczynając od dłuższego brzegu z masą. Następnie odstawić w chłodne miejsce
królestwo garów