biszkopt - 18068 przepisów (strona:722/1205)

Rolada z kremem z białą czekoladą i borówkami 139

ciasto kojarzy mi się zawsze z latem, słońcem i wakacjami. Delikatny biszkopt z dodatkiem kakao, lekki krem śmietanowy z kawałeczkami białej czekolady i pyszne dojrzałe borówki. Całość daje nam smakowity deser na każdą okazję. Zachęcam do wypróbowania przepisu. składniki na biszkopt: 3 jajka 60 g cukru 100 g mąki tortowej 2 łyżki kakako szczypta proszku do pieczenia składniki na krem

noteskulinarnyfiga
MLECZNA KANAPKA, CZYLI KAKAOWY BISZKOPCIK PRZEŁOŻONY DELIKATNYM SERKIEM 172

łyżki, dodane do delikatnego kakaowego biszkopcika, którego przełożyłam osłodzonym miodem, naturalnym serkiem. Zwarta, a jednocześnie mięciutka, fajna mleczna kanapka, którą śmiało można wpakować do szkolnego lunch boxa. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka ( oddzielam białka od żółtek) 3 łyżki miodu 2 łyżki cukru ( lub innego zdrowszego słodzidła) 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 łyżki kakao 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki(...)będzie płynna, ale nie gorąca do żelatyny dodaję łyżkę serka, dokładnie mieszam, przelewam do serka i miksuję, aby składniki się połączyły. wkładam do lodówki, by masa stężała ZŁOŻENIE: biszkopt w blaszce przekrawam na pół, wykładam tężejący serek i przykrywam drugą połówką, zostawiam w lodówce, najlepiej

Upiecz sobie babeczkę
Dietetyczny tort z kremem bananowym 232

kropel cytryny  Przygotowanie:  Banany miksujemy z jogurtem, ksylitolem/erytrolem i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach wody. Dodajemy do masy. Wkładamy do lodówki na 20 minut. Biszkopt ponownie wkładamy do formy, skrapiamy odrobiną mocnej herbaty z rumem. Przekładamy 3/4 masy i przykrywamy drugim biszkoptem. Po 30 minutach smarujemy boki resztą masy (gdy za bardzo stężeje lekko podgrzewany

Czarnawisienka
Malinowa chmurka -ciasto znane ale każda gospodyni piecze go inaczej 243

opakowania galaretki truskawkowej 450 g malin przygotowanie galaretki rozpuścić w 4 szklankach przegotowanej wody, a maliny dajemy na sitko żeby nam się odsączyły, ja akurat mialam zamrożone maliny . Gdy biszkopt nam się upiecze zostawiamy go w blaszce, lepiej nam będzie wlewać galaretkę, ale jak już jest gotowa galaretka wkładamy maliny i mieszamy z galaretką i wylać na biszkopt

Moje Wyroby
ciasto "majorka" bez pieczenia 501

dużej paczki herbatników 700 ml mleka 2 opakowania budyniu z wanilią 3 łyżki cukru 150 g masła 2 opakowania galaretki bananowej 2 opakowania galaretki pomarańczowej paczka małych biszkoptów puszka pulpy z marakui 1/2 puszki ananasa banan kilka połówek brzoskwiń Budyń i cukier rozrobić w połowie mleka, resztę zagotować. Na gotujące się mlek wlać rozrobiony budyń i gotować mieszając aż zgęstnieje(...)przetrzeć, żeby pozbyć się pestek. Przelać do garnka, uzupełnić wodą do 750 ml i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki pomarańczowe i rozmieszać. Odstawić.  Na stężałe ciasto wyłożyć biszkopty i zalać gęstniejącym musem z marakui. Schłodzić i przechowywać w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto japońskie 204

ciasto, składające się z wilgotnego kakaowego spodu, masy serowej oraz frużeliny z wiśni. Wykonanie wcale nie jest trudne lecz składa się z kilku etapów. W pierwszej kolejności pieczemy ciemny biszkopt, następnie wykonujemy warstwę owocową, a gdy ta ostygnie zabieramy się za masę serową. Wykonanie ciasta w takiej właśnie kolejności jest dość ważne, ponieważ masa serowa szybko tężeje i gdy wyłożymy(...)już na biszkopt, od razu należy nanieść na nią frużelinę z wiśni. Powodzenia!     Składniki na ciasto: 150g masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej + 100ml wody 150g mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g cukru 3 jajka   Składniki na frużelinę: 450g wiśni – bez pestek (mogą być mrożone) 120g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 galaretka

Blog z Apetytem
Tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami 235

mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru szczypta soli Bita śmietana: 2 śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Ulubione owoce Sok do nasączenia biszkoptu: sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1/3 szklanki letniej wody 1 czubata łyżeczka cukru 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego. Wykonanie: Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania(...)formie z wysokości – około 40 – 50 cm. Odstaw do ostygnięcia do uchylonego piekarnika. Po całkowitym wystudzeniu – przekrój na 2 blaty. Wszystkie składniki na sok do nasączenia biszkoptu – wymieszaj dokładnie. Kremówkę ubij – pod koniec dodając cukru pudru. Pierwszy blat nasącz 1/2 soku, wyłóż 1/2 kremówki, dodaj 1/3 owoców. Dodaj drugi blat nasącz sokiem, pozostałą kremówkę, udekoruj owocami. Smacznego

Moja pasja smaku
Śnieżny puch na biszkoptach 154

wpisie przedstawię Wam alternatywę dla tradycyjnego sernika o nazwie śnieżny puch, który przygotowuje się z twarogu sernikowego, na herbatnikach i z prażonymi wiórkami kokosowymi. Mój śnieżny puch przygotowałam na biszkoptach, z dodatkiem borówek i polewą czekoladową. W takim wydaniu jest równie pyszny, jak nie lepszy. 🙂 Artykuł Śnieżny puch na biszkoptach pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Fiona - ciasto 151

mojej stronie wyczarować kompana dla tego właśnie ciasta i niedługo upiec Shreka :)  Fiona w wykonaniu jest bardzo prosta. jednak zanim ją zrobiłam wprowadziłam kilka zmian od siebie.  Biszkopt: * 4 jajka * 4 łyżki cukru * 1 budyń waniliowy albo śmietankowy * 2 łyżki mąki pszennej  * szczypta soli * duże opakowanie cukru waniliowego Białka ze szczyptą soli ubiłam na sztywną pianę. Kolejno(...)szklance gorącej wody. Do żelatyny dodałam również 1/2 opakowania galaretki malinowej.  Zanim doleje się rozpuszczoną żelatynę z galaretką do ubitej śmietany, trzeba ją dobrze wystudzić.  Na wystudzony biszkopt wylałam jeszcze ciepły budyń z soku.  Wyłożyłam delicje a na górę wylałam masę śmietanową.  Górę polałam galaretką malinową wykonaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Wykorzystałam również

Pieprzyć z Fantazją
Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych 168

szczególnie na upalne dni! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych Składniki: Spód: około 110g podłużnych biszkoptów około 60-80ml cytrynówki lub wiśniówki, malinówki lub delikatnie posłodzonej wody z sokiem z cytryny Krem: 17g żelatyny 170ml wody 600g waniliowego serka homogenizowanego 2 łyżeczki cukru pudru 250ml(...)około 15 minut, aby napęczniała. Spód: 2. Tortownicę o średnicy 21cm lub 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Brzeg blaszki wyłożyłam jeszcze folią rantową (jeśli nie mamy pomijamy). Biszkopty ułożyć na dnie blaszki i nasączyć wodą z sokiem z cytryny lub alkoholem. 3. Następnie podgrzewać, mieszając, aż żelatyna się rozpuści (nie gotować!!, podgrzewać przez około 60 sekund). Zdjąć

Mała Cukierenka
Ciasto z bezikami, cytrynowym kremem mascarpone i borówkami 165

bezami w środku. Możecie też użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, czy porzeczek... Kto z Was spróbuje? (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód:  około 16 podłużnych biszkoptów Krem:  250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru (płaskie) sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny 3/4 szklanki borówek (1 szklanka(...)sokiem z cytryny.  Na końcu wmieszać połówki borówek oraz pokruszone beziki.  Całość.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć warstwę biszkoptów. Na ciastkach umieścić krem. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce, a przed podaniem ozdobić bezikami oraz borówkami. (Ja dodatkowo użyłam chrupiących kuleczek w czekoladzie mlecznej

Di gotuje
SERNIK SMERF | rita food channel 172

cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody 400 gr. śmietany kremówki 36% 4 łyzki cukru pudru Dodatki: 15 szt. ciastek delicji 15 szt. biszkoptów 2 galaretki (granatowa i niebieska) 500 gr. borówek amerykańskich 4 kostki gorzkiej czekolady foremka odpinana o wymiarach 38 x 25 cm. WYKONANIE: do miseczki wlewamy pół szklanki gorącej wody(...)waniliowy, 6 łyżek cukru, ostudzoną żelatynę, troszkę barwnika niebieskiego (to już od Was zależy jak intesywny kolor chcecie otrzymać) i mieszamy aż barwnik dobrze się rozpuści. na blachę wyłożoną biszkoptami i delicjami wlewamy niebieską masę serowa. Wstawiamy do zamrażalki na 10 min. Po tym czasie na masę serową wylewamy ostudzoną granatową galaretkę i znów wstawiamy do zamrażalki

RITA food channel
Jak zrobić tort serce? 143

cioci :). Bardzo się ucieszyłam z takiego wyróżnienia, ale też trochę przeraziłam! Mam w posiadaniu rant w kształcie serca, ale okazał się za mały. Musiałam zrobić serce z dwóch biszkoptów i całość złożyć. Tort miał być na 20 osób. Trochę zaszalałam i wyszedł mi na 30! Ale uwierzcie…nic się nie zmarnowało ;). Dostałam nawet kawałek, abym mogła zdjęcia zrobić :). Biszkopt

Słodki Pomysł
Tort Kornelki 179

Dzisiaj chciałam się z Wami podzielić przepisem na tort, który upiekłam dla Mojej Malutkiej Córeczki :) Składniki: biszkopt piegowaty - 6 jajek - 100 g cukru kryształu - 150 g mąki pszennej - 1/2 szklanki suchego maku - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ciasto różowe - 5 jajek - 150 g cukru kryształu - 150 g margaryny - 150 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 kisiele wiśniowe(...)mleka - 1 budyń waniliowy - 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 350 g masła oraz - słoik powideł śliwkowych - puszka brzoskwiń - kolorowe draże - pianki Przygotowanie: Na początku zabieramy się za przygotowanie biszkoptu piegowatego. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Do masy dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz mak. Całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy

Zainspirowana w kuchni