biszkopt - 17572 przepisów (strona:723/1172)

DESER SHREKA 116

Lekki, orzeźwiający deser, doskonały gdy mamy ochotę na coś słodkiego.         SKŁADNIKI 1 szkl. zielonego soku, np. Pycholandia ½ op. budyniu śmietankowego kilka biszkoptów 1 serek waniliowy (200g), 1 łyżka galaretki wiśniowej, herbatniki albo inne ciastka na wierzch 2 łyżki galaretki agrestowej WYKONANIE W ¼ szkl. rozrabiamy budyń, resztę zagotowujemy, dodajemy budyń. Biszkopty nasączamy dowolnym sokiem, układamy

słodki bratek
Deserowa zebra 161

Serce w kształcie serca mieściło się w okrągłej o średnicy 26 cm. Na spód potrzebujemy biszkopty Masa jogurtowa: 500 g twarogu  delikatnego,naturalnego President  250 g serka mascarpone 100 g śmietany 18 % 200 g jogurtu greckiego 100 g czekolady deserowej od 80-100 gr cukru pudru (zależy czy lubimy słodkie czy bardziej słodkie ciasta)  5 łyżeczki żelatyny(...)małą górką + 8 łyżek bardzo gorącej wody  Przygotowanie : Biszkoptami wykładamy dno foremki, a wcześniej wykładamy ją folią spożywczą Twaróg, serek, śmietanę i jogurt przekładamy do miski mieszamy dokładnie Żelatynę zalewamy gorącą woda i mieszamy do idealnego rozpuszczenia, następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną Żelatynę hartujemy czyli mieszamy ją z 2-3 łyżkami mieszanki, a następnie

Proste Potrawy
JOGURTOWIEC Z KIWI DLA OCHŁODY BEZ PIECZENIA 234

słodka śmietana – 200 ml kiwi – 6 sztuk cukier – 5 łyżek lub inne słodzidło żelatyna – 1 opakowanie 50 g i 2 łyżeczki zimna woda – 4 łyżki herbatniki lub biszkopty – 12 – 15 sztuk sok z cytryny – kilka kropel PRZYGOTOWANIE : Naszykować tortownicę, wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Wsypać żelatynę do dwóch szklanek. Do jednej całe opakowanie 50 g i zalać(...)cukru. W rondelku podgrzać śmietanę. Do gorącej śmietany dodać żelatynę z pierwszego kubka i mieszać do momentu rozpuszczenia. Następnie dodać do jogurtu i zmiksować. Masę wylać na herbatniki lub biszkopty. Kiwi obrać pokroić na małe kawałki, przełożyć do garnka, wycisnąć trochę soku z cytryny, dodać pozostały cukier i zagotować. Gotować 10 minut mieszając od czasu do czasu. Gdy kiwi zmięknie

kuchniabellissima.wordpress.com
Sernik na zimno z musem z mango i pomarańczy 214

żelatyny 0,75 szklanki (180 ml) gorącej wody Mus: 1 dobrze dojrzałe mango 3 pomarańcze 2 łyżki (20 g) żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody Dodatkowo: 100 g okrągłych biszkoptów Przygotowanie: 1) Biszkopty ułożyć na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia (dociąć papier do dna formy). 2) Do misy miksera dodać twaróg, cukier oraz cukier z wanilią i miksować przez

Fitsweet.me
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MALINAMI 198

smakiem malin komponuje się idealnie. Ten sernik to TOP 3 wśród moich ukochanych serników! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 20 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło roztopione – 50 g + okrągłe biszkopty MASA SEROWA: * twaróg 3 x mielony – 400 g * śmietana 36% – 1/4 szkl * biała czekolada – 120 g * wanilia – 1 laska ( lub ekstrakt z ziaren wanilii ) * drobny cukier(...)jajko – 2 szt * świeże maliny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Herbatniki zmiksować z roztopionym masłem, wylepić tortownicę wyłożoną papierem, przykryć okrągłymi biszkoptami, wstawiać na 30 minut do lodówki. MASA SEROWA: Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Śmietanę podgrzewamy, dodajemy posiekaną czekoladę, rozpuszczamy, zostawiamy do wystudzenia. Ser biały ucieramy wanilią, cukrem i jajkami na gładką masę ( nie za długo! ). Dodajemy białą

Ostra na Słodko
Tort czekoladowy 145

Torty są niezwykłe, niecodzienne na wielkie i małe uroczystości. W środku tajemnica wielkie bogactwo smaków. Dziś jest specjalna okazja święto wszystkich dzieci, tort jest dla Was. Puszysty biszkopt owocowa żelka i genialny krem. Biszkopt czekoladowy

Kulinarne pyszności Molki
Tort cappuccino z żywymi kwiatami 196

okazał się idealny smakowo i wizualnie. Pod śmietaną kryje się masa z wafelkami oraz cappuccino, a całość z konfiturą z czarnej porzeczki. Tort cappuccino z żywymi kwiatami   Składniki : biszkopt : 7 dużych wiejskich jajek 3/4 szkl 250ml drobnego cukru 1 czubata szkl 250 ml mąki poznańskiej 2-3 łyżki duże skrobi ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta(...)pieczenia - delikatnie miksujemy. Powstałe ciasto dzielimy na dwie tortownice średnią i małą. Wkładamy je do zimnego piekarnika i nastawiamy na 180 stopni. Pieczmy około 30 minut do suchego patyczka. Biszkopty studzimy. Większy przekrawamy na 3 części, mniejszy na pół.  Pierwszy większy spód smarujemy konfiturą. Masa wafelkowoa:  Wafelki siekamy. Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy fix wraz z cukrem pudrem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tiramisu z mascarpone, bez jajek (Tiramisù con mascarpone, senza uova) 118

panna, poi aggiungetela alla crema di mascarpone.  Mescolate bene il tutto. Przygotowujemy prostokątną formę o wymiarach 25 x 30 cm.  Na dno formy układamy biszkopty wcześniej nasączone kawą i połowę kremu. Krem możemy nakładać łyżką lub szprycą. Układamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych kawą. Kończymy dekorując tiramisu ostatnią

La grande e la piccola cuoca
Kostka makowo herbaciana 132

herbatki owocowej i powiem Wam, że eksperyment muszę uznać za bardzo udany. Otrzymałam delikatną w smaku, nie słodką galaretkę, która doskonale komponowała się z budyniem malinowym i lekkim makowym biszkoptem. Jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich oryginalnym smakiem spróbujcie koniecznie.  Biszkopt: 4 jaja 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki maku 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Cynamonowe szczęście
Jogurtownik Zebra Bez Pieczenia 1432

przychodzą wtedy alternatywne wyjścia, bardzo smaczne wyjścia, a są to pyszne ciasta na zimno bez pieczenia :) Dzisiaj zaproponuje wam lekki jogurtownik :) Składniki na tortownicę 18 cm Spód: 100 gr biszkoptów 50 gr masła Masa jogurtowa: 600 gr jogurtu naturalnego lub mieszanki greckiego z naturalnym w t emp. pokojowej ! 80 gr czekolady mlecznej od 80-100 gr cukru pudru (zależy(...)lubimy słodkie czy bardziej słodkie ciasta) 4 łyżeczki żelatyny z małą górką + 7 łyżek bardzo gorącej wody 1. Biszkopty kruszymy i łączymy z masłem, następnie wylepiamy nimi tortownicę która wcześniej wykładamy folią spożywczą i chowamy na czas przygotowania jogurtów do lodówki. 2. Jogurty przekładamy do miski. 3. Żelatynę zalewamy gorącą woda i mieszamy do rozpuszczenia, następnie odstawiamy ją do lekkiego

Gotowanie...to proste !
Shrek 149

orzeźwiające ciasto w kolorze jednego z ulubionych bajkowych bohaterów dzieci. Idealne na wszelkie przyjęcia, urodziny a także do niedzielnej kawki, bo dorośli pewnie też nie odmówią kawałka. Pychotka Składniki: Biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa budyniowa: 900 ml zielonego soku 3 budynie waniliowe lub śmietankowe Masę śmietanowa(...)ciasto do ostygnięcia. W 250 ml soku mieszamy budynie. Pozostały sok zagotowujemy i dodajemy do niego budyń. Cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorący budyń wylewamy na biszkopt i odstawiamy do przestygnięcia. Na przestudzony budyniu układamy delicje. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia*. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz wystudzoną galaretkę i miksujemy

Cukiernia Pychotki
Torcik z adwokatem i brzoskwiniami 123

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki na biszkopt: 3 jajka 0,5szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Mikserem ubić białka z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka(...)dekoracji) i wyrównać. Dowolnie udekorować. Wskazówka; Ciasto zawsze chłodzę przez całą noc w lodówce wtedy bardzo ładnie daje się pokroić na porcje. Po upieczeniu nie zdejmuję papieru ze spodu biszkoptu, dopiero gdy jest już gotowy do przełożenia na paterę. Z masą trzeba postępować dość szybko aby nie zdążyła za bardzo stężeć zanim położymy górną warstwę. Normal 0 21 false false

W garach u Gosi
Piankowy torcik z truskawkami (na zimno) 152

pasuje na dzisiejsze święto. Przecież to Dzień Matki. Można go razem z życzeniami ofiarować naszym Kochanym Mamom z okazji ich święta.   (Tortownica średnicy 24 cm) Składniki: 100 g biszkoptów 40 g stopionego masła 2 budynie śmietankowe (bez cukru) 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe (w proszku) 180 g miękkiego masła 350 g dużych truskawek 1 galaretka(...)cytrynowa 250 g mleka skondensowanego niesłodzonego 1 galaretka cytrynowa Wykonanie: Na spód tortownicy: Biszkopty zmieliłam w blederze, dodałam stopione masło i dokładnie wymieszałam. Tą mieszanką wylepiłam spód tortownicy (średn. 24 cm) i wstawiłam do lodówki. Z trzech szklanek mleka odlałam 1 szklankę, a resztę zagotowałam z cukrem. Dwa budynie wymieszałam ze szklanką mleka i wlałam na gotujące się mleko

Kuchnia u Krysi
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI 131

ciasto łączy w sobie to co lubię :truskawki,jogurt,biszkopt i do tego ciasto ładnie się prezentuje.Jest to jogurtowiec na zimno dwukolorowy :) i nie jest za bardzo słodki. SKŁADNIKI Biszkopt 3 jajka 5 łyżek mąki pszennej 4 łyżki cukru łyżka kakao Masa jogurtowa  3 gęste jogurty naturalne po 330g 7 łyżek cukru pudru 1,5 łyżek kakao 3 łyżki

Mała w garnku miesza
Tort komunijny 205

ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić. W taki sam sposób i z takich samych składników upiec drugi blat biszkoptu. Masa twarożkowa z brzoskwiniami: 600 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 600 ml śmietany kremówki 150 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500 g brzoskwiń z puszki, pokrojonych w niedużą(...)mascarpone, cukier puder i wanilię przełożyć do naczynia. Całość ubić na sztywno. Wykonanie - Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptowy, na niego wyłożyć krem twarożkowy z brzoskwiniami, wyrównać. Przykryć drugim biszkoptem. Całość tortu, czyli boki i wierzch posmarować pozostałym kremem twarożkowym (bez brzoskwiń). Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Schłodzony tort posmarować z wierzchu i po bokach dużą warstwą śmietankową. Pozostały

Domowa cukiernia Ewy