biszkopt - 17572 przepisów (strona:61/1172)

Torcik z truskawkami i bitą śmietaną. 55

rowerową więc była okazja żeby poświętować. Kiedyś moja mam robiła mi taki tort z okazji urodzin. :) Jest pyszny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Torcik z truskawkami i bitą śmietaną Składniki Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej szklanka 250 ml 1 łyżka mąki ziemniaczanej czubata Dodatkowo: 300 ml śmietanki(...)piekarnika nagrzanego do 170 C i pieczemy około 35-40 minut (do suchego patyczka), następnie tortownicę wyjmujemy i upuszczamy na blat z wysokości 40 cm, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Biszkopt wyjmujemy z rantu kiedy całkowicie wystygnie, odcinając najpierw ostrym nożem brzegi biszkoptu. Do przygotowania biszkoptu składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Biszkopt do tortu najlepiej upiec dzień wcześniej wtedy łatwiej się

To co lubię - gotuję i polecam
Pyszne, kremowe ciasto z białą czekoladą i likierem 105

Pyszne, kremowe ciasto z białą czekoladą i likierem – Zapraszam na nowe, wspaniałe ciasto w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne, wilgotne, kremowe, na kakaowym, puszystym biszkopcie. Wygląda apetycznie posypane pokruszonymi bezami i uprażonymi płatkami migdałowymi. W przygotowaniu jest proste i szybkie, polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony zjemto.blog ). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał(...)Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne, kremowe ciasto z białą czekoladą i likierem Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 150g cukru 80g mąki pszennej (użyłam tortowej) 35g kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 90ml oleju Do nasączenia: 80ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 500g serka

Mała Cukierenka
Śmietanowiec z galaretkami II 199

Bardzo lubię wykonywać ciasta nie tylko smaczne, ale i ładne- tak po babsku :) Ciasto najpierw ma cieszyć oko i swoim wyglądem narobic nam smaka… A to puchaty biszkopt przekładany masą śmietanową o smaku cytrynowym z mnóstwem kolorowych galaretek całość przykryta okrągłymi biszkoptami i pokryta polewą deserową. A żeby było ładniej : waflowe kolorowe wiórki ( na dole również macie wersję różową). Blacha(...)Biszkopt : 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i ubijamy na sztywną bezę. Następnie dodajemy stopniowo żółtka i dalej ubijamy na najniższych obrotach. Potem przesiewamy mąkę i lekko, ale dokładnie mieszamy. Wykładamy do blachy 25 x 36 cm. Pieczemy ok. 35-40 minut w temp

Domowe ciasta
Ciasto Brzoskwiniowy Puszek 56

inne okazje. Zobaczcie przygotowanie ciasta Brzoskwiniowy Puszek na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Moje ciasto z brzoskwiniami i budyniem przygotowujemy na jasnym biszkopcie. Możecie upiec go dzień wcześniej - mój jest bardzo prosty, bo bez oddzielania żółtek od białek. To świetny przepis na biszkopt dla początkujących, bo udaje się za każdym razem. Brzoskwiniowy Puszek zawiera(...)wypiek, który zawsze się udaje i smakuje gościom. Polecam, smacznego :) Ciasto Brzoskwiniowy Puszek, składniki: na blaszkę o wymiarach 36x25 cm: do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml: na biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, szklanka mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżek wody z sokiem z cytryny do nasączenia biszkoptu, puszka brzoskwiń (ok. 820 g) krem

Lekcje w kuchni
Ciasto Szmaragdowa kostka 125

przygotowaniu. Idealne na co dzień i od święta. Wielbiciele galaretki będą zachwyceni. Ciasto jest lekkie, puszyste, bardzo dobrze się kroi i pięknie prezentuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 dużych jajek L 1 i 1/4 szklanki cukru ( szklanka o pojemności 250 ml) 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 bez czubka(...)łyżki kakao Pozostałę składniki: 4 zielone galaretki, u mnie smak agrestowy ok 700 ml śmietany kremówki 30% ulubiony poncz do nasączenia biszkoptu, u mnie kawa cappuccino (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: w dwóch szklankach gorącej wody rozpuszczamy dwie galaretki agrestowe, odstawiamy do przestygnięcia, następnie przelewamy do pojemnika lub głębokiego talerza i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, pozostałe dwie zielone galaretki

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto krówka 70

Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto krowka na biszkopcie. Lekkie, puszyste i kremowe. Idealne na każdą okazje. Istny raj dla łasuchów i wielbicieli masy kajmakowej. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje i bardzo dobrze kroi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 i 1/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 660 ml śmietany 30% 460 gram masy krowkowej 4 łyżeczki żelatyny 2 garści rozdrobnionych/ zmielonych orzechów włoskich Kawa cappuccino do nasączenia biszkoptu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka ubijamy wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Gdy piana będzie ubita to cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku. Kolejno

Blog kulinarny S9.PL
Blok truskawkowy 57

Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na ciasto z dodatkiem truskawek . Tym razem jest to blok truskawkowy , który jest połączeniem ciasta biszkoptowego, biszkoptów ladyfingers i dwóch kremów: truskawkowego oraz waniliowego. Krem truskawkowy zrobiłam łącząc ze sobą zmiksowane truskawki, masło, wodę, cukier oraz budyń. Z kolei krem waniliowy powstał z połączenia masła, mleka, budyniu, cukru i ekstraktu waniliowego. Górę bloku truskawkowego(...)niezwykle smaczny. Już teraz polecam Wam poniższy przepis na blok truskawkowy . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasto z truskawkami Składniki na blok truskawkowy. Biszkopt: 4 duże jajka 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 10 dkg cukru pudru 10 dkg mąki pszennej Krem truskawkowy: 25 dkg truskawek 6 dkg cukru kryształu 1 opakowanie budyniu

MeCooks
Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką 66

Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką to smaczne i efektowne ciasto, którego przygotowanie jest bardzo proste. Biszkopt jest mięciutki oraz delikatnie wilgotny, a brzoskwinie z galaretką świetnie orzeźwiają. Dodatkowo odrobina kremu na bazie kremówki i serka mascarpone podkreślają wygląd oraz smak całości. Polecam! Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką - składniki: (Forma o średnicy 18 cm) Biszkopt: 4 jajka 100g cukru  100g(...)brzoskwinie (u mnie świeże) Krem na wierzch: 100 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru Dodatkowo: 2-3 brzoskwinie do dekoracji (i mnie w syropie) Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką - przygotowanie:  Biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać, aby jej "nie przebić".) Pod koniec ubijania powoli dodać cukier i po chwili po 1 żółtku

Di gotuje
Tort Tiramisu z malinami 48

Moja wersja jest dodatkowo wzbogacona o maliny. Robi się go bardzo szybko i smakuje wyśmienicie. Czas wykonania: 1 h   Ilość porcji: 8 -12 kawałków Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 filiżanka kawy 2 łyżeczki cukru Masa: 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 500 g serka mascarpone 2 usztywniacze do śmietany 6 łyżek cukru pudru Dodatkowo: 200 g malin(...)Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i na najmniejszych obrotach miksera połączyć ze sobą. Na końcu dodać 1 kieliszek alkoholu. Biszkopty delikatnie zanurzyć w kawie i wyłożyć na formę (forma o średnicy 24 cm) Na biszkopty wyłożyć 1/3 masy śmietanowej i wyrównać u góry. Na masę wyłożyć większą część malin

KuchniaWeDwoje.pl
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 137

uroczystości. Takie warstwowe ciasto z bezą, malinami i mascarpone posmakuje każdemu - jest słodkie, kremowe, mięciutkie, w sam raz do kawy lub herbaty. Kostka malinowo - bezowa składa się z jasnego biszkoptu, dżemu, kremu budyniowego, malin w galaretce, kremu z mascarpone i pysznej, chrupiącej owocowej bezy. To sporo warstw, dlatego takie ciasto doskonale sprawdzi się jako tort. Wszystkie warstwy ciasta przygotowuje się(...)Serowy Okruszek: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Kostka malinowo - bezowa, składniki: na blaszkę o wymiarach 36x25 cm: do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml: na biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, szklanka mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżek wody z sokiem z cytryny do nasączenia biszkoptu kilka łyżek kwaskowatego dżemu (malinowego

Lekcje w kuchni
Co to jest teramisu? 78

każdą okazję i jeśli macie chęci to możecie go zrobić choćby już na niedzielę. U nas torcik został zjedzony błyskawicznie. Wszystkim bardzo smakował. Można go przyrządzić z gotowych biszkoptów Savoiardi… Jakie szczęście, że nie muszę wymawiać tego słowa… he, he… Ja, jednak upiekłam mój wypróbowany biszkopt. Oczywiście jeśli mowa o teramisu to nie można nasączyć biszkoptu kawą(...)cytryny. Teraz możecie sobie wyobrazić jak ten torcik smakuje, prawda? A jeśli jesteście bardzo ciekawi przepisu to możecie skorzystać z przepisu poniżej. Mini torcik teramisu 8 porcji Składniki: Biszkopt 4 jajka 180 g cukru 50 g pszennej mąki 50 g ziemniaczanej mąki szczypta soli Do nasączenia 1 łyżeczka herbaty matcha 100 ml wrzątku ½ łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżka miodu Krem

codojedzenia
Tort z kremem czekoladowym bez laktozy i glutenu 72

Tort dla tych którzy lubią się zdrowo odżywiać lub z jakiegoś innego powodu nie jedzą glutenu i laktozy. Migdałowy biszkopt z kremem czekoladowym na bazie kaszy jaglanej. Dla przełamania smaku wzbogacony frużeliną malinową.  Proporcje na biszkopt do jednego przełożenia jeżeli chcemy dwa przełożenia to należy upiec dwa biszkopty. Średnica 19 cm Biszkopt   3 jajka M 50 gramów(...)cukru ksylitol 2 łyżki płynnego miodu sok z połowy małej cytryny 3  banany Frużelina około 150- 200 gramów malin ( mrożonych) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka żelatyny  Biszkopt Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijać ze szczyptą soli gdy będzie już w miarę gęsta piana dodawać stopniowo łyżka po łyżce ksylitol. Za każdym razem ubijać aż grudki cukru

Andzia Pichci
Kakaowy MAKOWIEC z orzechami 97

strony przyslijprzepis.pl ). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kakaowy MAKOWIEC z orzechami Składniki: Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 40g kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju 180g cukru Do nasączenia: 150ml mleka 70ml(...)120g posiekanych orzechów włoskich 80g rodzynek Polewa: 140g masła 70g cukru pudru 2 łyżki kakao bez cukru 5-6 łyżek gorącego mleka (dopiero co zagotowanego) posiekane orzechy do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Blaszkę o wymiarach 25cmx35cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem dodać cukier i mieszać

Mała Cukierenka