biszkopt - 17572 przepisów (strona:70/1172)

Tort cytrynowy 97

takie cytrusowe smaki zdecydowanie bardziej mi już pasują, niż takie ciężkie czekoladowe. Tort przygotowałam z użyciem soku cytrynowego z cytryn z Sycylii od firmy Limmi, który użyłam zarówno do biszkoptu, jak i nasączenia i wszystkich trzech kremów. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 7 dużych jaj 14 łyżek cukru 14 łyżek mąki tortowej 4,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)łyżka soku z cytryny 1 mały cukier waniliowy Nasączenie: 250ml wrzątku 1łyżeczka cukru 1 łyżka soku cytrynowego Limmi Dekoracja: kilka kostek gorzkiej czekolady cukierki malinki Sposób przygotowania: Jaja na biszkopt wyjęłam wcześniej z lodówki, aby były w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzieliłam od białek. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie, nie przerywając miksowania, dosypywałam partiami cukier i miksowałam

Waniliowe Improwizacje
Ciasto góra lodowa bez pieczenia 164

Poznaj nasz sprawdzony przepis na pyszne ciasto góra lodowa bez pieczenia . Ciasto góra lodowa na herbatnikach , to prosty w wykonaniu deser z biszkoptami i kremowo – waniliową masą budyniową. To piękne i przepyszne ciasto będzie bez wątpienia idealną propozycją na różne okazje. A co najważniejsze: przygotujesz je bez użycia piekarnika. U nas znajdziesz dokładny przepis krok po kroku wraz(...)kremu na bazie mleka w proszku. Jak zrobić ciasto góra lodowa? Zapraszamy na przepis! Blaszka 24 x 38 cm Ciasto góra lodowa bez pieczenia Składniki: Ciastka: herbatniki: 300 g biszkopty podłużne: 250 g mleko: 200 ml Krem: mleko: 1 litr budyń waniliowy z cukrem: 3 op. (3 x 40 g) żółtko jaja: 3 szt. masło: 180 g ekstrakt z wanilii

Kuchnia Na Wypasie
Tort adwokatowy z mielonymi orzechami w śmietanie 74

składników, projektu. Są osoby, dla których pieczenie wiąże się ze stresem,  ponieważ, starania stają odwrotnie proporcjonalne do efektów.  Spodziewałam się właśnie takiego scenariusza,  a tym czasem - biszkopt puchaty, śmietana ubita na sztywno nawet bez fixu, wlewany adwokat pięknie rozprowadził się w masie. Podejrzanie bezproblemowo tort trafił do lodówki,  by czekać na pierwszy dzień świąt. Pomimo wysokiej(...)wymaga postawienia na stole eleganckiego,  wyszukanego w smaku tortu, nie przewidujecie dzieci wśród gości  - polecam go z pełnym przekonaniem. Składniki: na tortownicę o średnicy 20 - 22 cm Biszkopt upieczony z gotowej mieszanki  do biszkopta firmy Delecta - wykorzystałam 1/2 paczki. na masy: 500 ml śmietany 30 % 1 tabliczka białej czekolady 100 gram zmielonych orzechów włoskich ( można zastąpić zmielonymi

Kronika Piekarnika
Ciasto jajko sadzone na biszkoptach 72

wiaderka 2 galaretki cytrynowe 500ml wrzątku 1 serek mascarpone (opakowanie 250g) 3 łyżki cukru pudru 200 ml śmietanki 30 – 36% 1,5 łyżeczki żelatyny Spód ciasta: około 200g biszkoptów (mogą być okrągłe lub podłużne jak np. do Tiramisu) Poncz do nasączenia biszkoptów: pół szklanki wody 1 łyżka cukru 2 łyżeczki soku z cytryny (ewentualnie możesz zastąpić kroplami aromatu cytrynowego(...)kilku składników. Uda się każdemu :-). Święta Wielkanocne to z pewnością idealny czas na przygotowanie tego ciasta. W gorące, letnie dni sprawdzi się jako orzeźwiający deser . Przygotowuję spód ciasta na biszkoptach. Krok 1. Wykonanie ciasta rozpoczynam od przygotowania dużej blaszki 25 x 36cm. Polecam blachę z odpinanym brzegiem . Wyścielam ją papierem do pieczenia. Na dnie układam biszkopty , tak aby wyścieliły całe

Ania gotuje
Tort węgierski 68

wyłącznie dla dorosłych, my dzieci mogliśmy tylko łyżeczkę skubnąć od mamy, pewnie dlatego tak bardzo mi smakował. Tort jest z dużą ilością alkoholu, z maślanym czekoladowym kremem i kakaowym biszkoptem. Babcie strzegła swojego przepisu aż do śmierci, a przepis, pobieżnie napisany, dostałam od cioci, która go potajemnie spisała. Długo zbierałam się aby przygotować ten tort ale w końcu się odważyłam(...)poniedziałek (jedliśmy go jeszcze w czwartek i nadal był świetny). [:Listonic] Składniki na formę okrągłą o średnicy 26 cm lub prostokątną o wymiarach 29 cm na 19 cm. Biszkopt kakaowy wykonany dokładnie z tego przepisu. Biszkopt najlepiej przygotować dzień wcześniej. Dzień wcześniej warto również wyjąć masło z lodówki. Biszkopt kakaowy: 6 jajek 1 niecała szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej

moj przepis na
Mocno owocowe ciasto biszkoptowe 48

mleka i produktów zawierających mleko, z małą ilością cukru, za to z dużą ilością owoców. Ciasto składa się z 4 warstw i jest na bardzo dużą blachę. Spód to biszkopt, następnie jest mus rabarbarowo-morelowy, następnie blat biszkoptowy i warstwa musu truskawkowego. Ciasto jest mojego autorstwa. Ciasto robi się szybko, tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje. Polecam upiec biszkopt(...)zrobić mus rabarbarowo-morelowy wieczór wcześniej. Składniki na formę 38 cm na 25cm: Składniki na biszkopt: 6 jajek (u mnie każde po 50 gr) w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki i 1 łyżka mąki ziemniaczanej Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Piekarnik nagrzać do 220 st. Białka oddzielić

moj przepis na
KLASYCZNY BISZKOPT DO WYSOKIEGO TORTU I PODSTAWOWY KREM MAŚLANY POD MASĘ CUKROWĄ – JAK ZROBIĆ TORT OD PODSTAW? 70

moja bajka i moja cierpliwość ( a raczej jej brak ) nie pomoże mi w tej kwestii! Postanowiłam jednak przygotować Wam wpis o tym, o co najczęściej mnie pytacie – biszkopt idealny do tortu i klasyczna masa maślana do tortu służąca jako nadzienie i podkład pod masę cukrową. Kto wie – może na tym tortowe wpisy się nie skończą! Mam jednak nadzieję(...)okażą się moje rady! We wpisie pokazuję Wam też jakich forma i narzędzi używam do pieczenia. Polecam mój ukochany 16 cm rant – sprawdza się znakomicie zarówno przy pieczeniu biszkoptu, jak i składaniu tortu. Krem do tortów, który używam jako podkład pod masę cukrową to krem robiony na bezie szwajcarskiej. Łatwy, smaczny, prosty do zrobienia i można bez problem zmieniać

Ostra na Słodko
Tort węgierski 59

wyłącznie dla dorosłych, my dzieci mogliśmy tylko łyżeczkę skubnąć od mamy, pewnie dlatego tak bardzo mi smakował. Tort jest z dużą ilością alkoholu, z maślanym czekoladowym kremem i kakaowym biszkoptem. Babcie strzegła swojego przepisu aż do śmierci, a przepis, pobieżnie napisany, dostałam od cioci, która go potajemnie spisała. Długo zbierałam się aby przygotować ten tort ale w końcu się odważyłam(...)poniedziałek (jedliśmy go jeszcze w czwartek i nadal był świetny). [:Listonic] Składniki na formę okrągłą o średnicy 26 cm lub prostokątną o wymiarach 29 cm na 19 cm. Biszkopt kakaowy wykonany dokładnie z tego przepisu. Biszkopt najlepiej przygotować dzień wcześniej. Dzień wcześniej warto również wyjąć masło z lodówki. Biszkopt kakaowy: 6 jajek 1 niecała szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej

moj przepis na
Mocno owocowe ciasto biszkoptowe 54

mleka i produktów zawierających mleko, z małą ilością cukru, za to z dużą ilością owoców. Ciasto składa się z 4 warstw i jest na bardzo dużą blachę. Spód to biszkopt, następnie jest mus rabarbarowo-morelowy, następnie blat biszkoptowy i warstwa musu truskawkowego. Ciasto jest mojego autorstwa. Ciasto robi się szybko, tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje. Polecam upiec biszkopt(...)zrobić mus rabarbarowo-morelowy wieczór wcześniej. Składniki na formę 38 cm na 25cm: Składniki na biszkopt: 6 jajek (u mnie każde po 50 gr) w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki i 1 łyżka mąki ziemniaczanej Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Piekarnik nagrzać do 220 st. Białka oddzielić

moj przepis na
Ciasto Zebra z Musem Porzeczkowym 76

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto zebra z musem porzeczkowym to mocno kakaowe ciasto składające się z puszystych biszkoptów, puszystej piany i pysznego powidła porzeczkowego. Wszystkie te składniki połączone razem dają ciekawą kompozycję smakową. Słodka masa przełamana jest lekko kwaśnym powidłem, a kakaowy biszkopt uzupełnia całe ciasto. Ciasto zebra to jeden z najłatwiejszych wypieków, jakie znam. Wystarczy upiec 3 biszkopty i przygotować(...)PRZEPIS NA CIASTO ZEBRA Z MUSEM PORZECZKOWYM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO 4 jajka 30 g mąki 30 g kakao 100 g cukru 1/2 łyżeczki sody należy przygotować 3 biszkopty MASA 1 l śmietanki 30% 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki wrzątku 2 łyżki żelatyny DODATKOWO dżem porzeczkowy Przygotowanie Białka ubijamy na pianę. Stopniowo dodajemy po łyżce cukru

Przepiski.pl
Bananowa fantazja 83

jest przesadnie słodkie a do tego zawiera owoce, które mają kremową formę. Do przygotowania ciasta Bananowa fantazja potrzebne są dojrzałe, słodkie banany, śmietana kremówka, serek mascarpone, herbatniki maślane oraz biszkopt kakaowy. Biszkopt kakaowy zrobicie bez większego trudu, jest on naprawdę z grupy tych łatwych. Polecam Wam to ciasto do kawy, na słodki stół oraz kiedy chcecie zrobić w miarę łatwe(...)smaczne ciasto. Przepis na ciasto Bananowa fantazja znajdziecie poniżej. Udanych wypieków Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Bananowa fantazja Składniki na ciasto Bananowa fantazja. Biszkopt kakaowy: 8 dkg mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dkg cukru pudru 4 duże jajka 2 dkg ciemnego kakao Krem bananowy: 3 duże banany (35 dkg po upieczeniu

MeCooks
Torcik migdałowy na makowym biszkopcie (bez glutenu, laktozy, białego cukru) 69

ukryta fantazja na temat solonych migdałów! 😎  Odkryłyśmy, że pasta z prażonych migdałów Nutura z nutą soli to cudeńko deserowe, dlatego szybko zrobiłyśmy z niej krem. Do tego piękny biszkopt z makiem nie przyćmiewa smaku kremu a tylko go podkreśla i daje fantastyczny wizualny efekt 😍  Warto wypróbować przepis 💛        Składniki (18cm): Biszkopt -4 duże jajka(...)pasty migdałowej Nutura -ok 100ml mleka kokosowego -sól Dodatkowo -woda, sok z cytryny i ksylitol (mieszanka lekko kwaśna do nasączania blatów) -ulubione owoce -migdały i płatki migdałowe Nutura BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować do jego rozpuszczenia. 3. Nadal ubijając

Candy Pandas
Tarta kremowa z mascarpone, mleczkiem kokosowym pod śmietanową kołderką 68

Mój debiut z mleczkiem kokosowym w roli głównej. Tarta bez pieczenia, na gotowych biszkoptach,  z masą serową i warstwą puszystej śmietany  z kawałeczkami gorzkiej czekolady. Wystarczy kilka godzin w lodówce,  by była idealnie stężona i gotowa do podania. Masa na bazie mleczka kokosowego jest przyjemnie gęsta, kremowa.  Obawiałam się, że może wydawać się mdła. Nic bardziej(...)kokosem. W tym serowym kremie jest zakamuflowany.  Tylko jedna osoba wyczuła jego subtelny aromat.  Składniki: Na formę na tartę o średnicy 23 cm 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 100 ml wody z sokiem z połowy cytryny - do nasączenia biszkoptów. Na masę serowo - kokosową: 350 gram gęstego naturalnego jogurtu  250 gram serka mascarpone skórka starta z połowy cytryny

Kronika Piekarnika
Ciasto mojego dzieciństwa - biszkoptowe z galaretkami 311

swoim dzieciom. Jest pyszne, lekkie z kremem budyniowym. Wilgotności i lekkości w smaku nadają mu galaretki. Raz spróbujecie i się zakochacie ;-) A tu nieco inna wersja tego ciasta z biszkoptem orzechowym KLIK . Składniki (blaszka 34x23cm): Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt jasny: 2 jajka(...)mleka 1 budyń waniliowy / śmietankowy 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka miękkiego masła Dodatki: 2 kolorowe galaretki, każda rozpuszczona w niepełnej szklance wody Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt kakaowy: ubić białka ze szczypta soli, partiami dodawać cukier, potem żółtka. Na koniec wmieszać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Piec w 180 st.C przez

Kuchnia domowa Ani
Tort szwarcwaldzki 94

tortu szwarcwaldzkiego rekompensuje czas i nakład pracy włożone w jego zrobienie. Tym samym możemy Wam podpowiedzieć, że przygotowanie Black Forest Cake najlepiej rozłożyć na dwa dni – pierwszego przygotować biszkopt i frużelinę, a drugiego złożyć i ozdobić cały tort. Trzeciego dnia można zrobić sobie kawkę i delektować się smakiem pysznego tortu szwarcwaldzkiego . Udostępnij Tort szwarcwaldzki – składniki Biszkopt czekoladowy(...)nalewki wiśniowej: 50 ml nalewki wiśniowej 50 ml wody Dodatkowo do ozdoby: 200 g gorzkiej czekolady (posiekanej na drobne kawałki) 1 opakowanie wiśni kandyzowanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt czekoladowy: Jajka w temperaturze pokojowej rozbić i oddzielić żółtka od białek. Do miseczki przesiać mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz kakao. Do misy robota kuchennego przelać białka, dodać szczyptę soli. Miksować

niecodziennikpary