biszkopt - 18068 przepisów (strona:70/1205)

Orzechowy tort z kremem marcepanowym i dżemem 60

świąteczny stół upiekłam taki tort, a dzisiaj dzielę się z Wami recepturą. Orzechowe biszkopty przełożyłam dżemem z czarnej porzeczki i delikatnym kremem marcepanowym. Do tego delikatna dekoracja z prażonych i siekanych orzeszków ziemnych. Tort lekki, pyszny i na każdą okazję. Bardzo polecam.   Potrzebujemy:   Na biszkopt: 4 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej(...)marcepanu   Dodatkowo: 2-3 łyżki siekanych orzeszków ziemnych lub migdałów pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki       Wykonanie pysznego tortu:    1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy, dodajemy żółtka i ubijamy dosłownie chwilkę. Obie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i razem z orzechami delikatnie mieszamy z ubitymi białkami

Izabelawkuchni
Ciasta na Boże Narodzenie - 20 najlepszych przepisów 77

budyniową przygotowaną na maśle smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto to zawsze było hitem u nas w domu! Czytaj dalej >> 6) Fantazja czekoladowo-makowa Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą makową z dodatkiem powideł śliwkowych i bakalii oraz kremu czekoladowego z gorzkiej czekolady przygotowanego na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Czytaj dalej(...)Sernik japoński Sernik tylko z 3 składników. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest to, że można go więcej zjeść, bo jest piankowy i smakuje jak ptasie mleczko. Czytaj dalej >> 8) Seromakowiec Seromakowiec

Kuchnia MagdaLeny
Ciasta na Boże Narodzenie - 20 najlepszych przepisów 78

budyniową przygotowaną na maśle smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto to zawsze było hitem u nas w domu! Czytaj dalej >> 6) Fantazja czekoladowo-makowa Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą makową z dodatkiem powideł śliwkowych i bakalii oraz kremu czekoladowego z gorzkiej czekolady przygotowanego na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Czytaj dalej(...)Sernik japoński Sernik tylko z 3 składników. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest to, że można go więcej zjeść, bo jest piankowy i smakuje jak ptasie mleczko. Czytaj dalej >> 8) Seromakowiec Seromakowiec

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto orzechowo-kokosowe z masą kawową 58

jest ciasto, które piekła jeszcze moja mama. Często na różne okazje przygotowywała różnego rodzaju ciasta tortowe. Oto jedno z nich.  Składniki (blaszka 32x20cm): Biszkopt orzechowy: 5 jajek 1 i 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: 3 jajka 3/4 szklanki cukr u 3/4 szklanki  mąki(...)cukru pudru 2-3 łyżki kawy cappuccino + 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (z zależności od intensywności smaku jaką chcemy uzyskać) mleko na budyń ok. 230 ml Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt orzechowy, oddzielić białka od żółtek, białka ubić, następnie dodać cukier, utrzeć i partiami dodawać po jednym żółtku. Partiami dodawać mąki i proszek do pieczenia, a na koniec wmieszać orzechy

Kuchnia domowa Ani
Ciasto czekoladowo pomarańczowe 64

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To ciasto to prawdziwa uczta dla podniebienia. Wilgotny biszkopt, pyszny krem i świeże owoce. Brzmi bardzo pysznie. Połączenie wszystkich składników daje niesamowity posmak. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Skladniki na biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia do nasączenia biszkoptu 1/4 szklanki wody(...)soku pomarańczowego Składniki na krem: 450 g serka homogenizowanego 1 galaretka pomarańczowa 150 ml wrzątku Ponadto: 2 galaretki pomarańczowe kilka mandarynek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Rzygotowujemy biszkopt. W tym celu mąkę łączymy z kakao i calość przesiewamy przez sito. Doajemy proszę do pieczenia i wszystko mieszamy. Jajka ubijamy na puszystą jasna pianę. Nasrepnie ubijając dodajemy stopniowo po 1 lyzce cukru

Olcia gotuje!
Ciasto z kawowym kremem, biszkoptami i malinami 76

malinami. Polecam je w szczególności miłośnikom ciast z malinami i kawowych smaków. Kawa pojawia się w cieście dwukrotnie – częściowo dodajemy ją do masy, a częściowo nasączamy w niej biszkopty, dokładnie tak jak w przypadku Tiramisu. Ciasto ładnie wygląda i bardzo dobrze smakuje. Jeśli wykorzystacie mrożone maliny, nie trzeba ich wcześniej rozmrażać, ale muszę Was ostrzec, że dodane do przestudzonej(...)resztą odłożonej galaretki, by wyrównać ewentualne nierówności Wracając do samego ciasta, jest ono tak dobre, że z powodzeniem może stanowić świąteczny wypiek czy poczęstunek podczas różnych ważnych uroczystości rodzinnych. Biszkopt: 4 jajka 100 g drobnego cukru (u mnie wymieszany z erytrytolem) 60 g mąki pszennej 10 g ciemnego kakao 3 łyżki oleju 2 łyżki rumu lub likieru amaretto (lub wody

Smaki Na Talerzu
Ciasto tortowe z dżemem i serkiem mascarpone 182

Bardzo polecam Wam to ciasto. Bardzo proste w wykonaniu. Mięciutkie orzechowe biszkopty przełożyłam dżemem z czarnej porzeczki i kremem z serka mascarpone. Takie proste, a takie pyszne. Do tego ładnie wygląda. Ciasto na różne okazje. Upieczcie i dajcie znać czy smakowało. Udanych wypieków.     Potrzebujemy:   Na biszkopty: 10 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka(...)puder do smaku 1 łyżka żelatyny spożywczej kilka łyżek gorącej wody   Dodatkowo: 5 dag białej czekolady 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki     Wykonanie pysznego ciasta: 1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do dokładnego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę tortową przesianą z proszkiem

Izabelawkuchni
Ciasto Madeira 63

Biszkopt Madeira, to zwarty, puszysty i wilgotny biszkopt. Nadaje się do przycinania i formowanie z niego różnych kształtów. Przez wielu nazywany również biszkoptem tłuszczowym. W porównaniu do biszkoptu tradycyjnego, nie kruszy i nie zniekształca się podczas cięcia. Niestety często rośnie z górką, tak jak u mnie na załączonym obrazku. Górkę należy ściąć i otrzymujemy prościutki biszkopcik :). Ta górka spowodowana jest(...)równomiernym nagrzewaniem się ciasta. Przy brzegu gorącej blaszki ciasto nagrzewa się szybciej, a w środku wolniej. Gdyby opóźnić nagrzewanie się blaszki biszkopt urósłby nie tylko płaski, ale i wyższy. Jest na to kilka sposobów. Photos by Erin Bakes W sprzedaży dostępne są specjalne pasy, które opóźniają ogrzewanie się blaszki. Czytałam również, że blaszkę można wstawić do metalowego pojemnika z zimną

SmartBake.pl
Biszkopt Genueński 55

Biszkopt Genueński , dzięki zawartości masła jest bardziej wilgotny niż biszkopt tradycyjny. Jak dla mnie, jest dużo łatwiejszy w przygotowaniu, ponieważ nie wymaga oddzielania białek od żółtek. Białka wraz z żółtkami ubijają się nadspodziewanie dobrze. Mówią, że piana z białek nie ubije się, gdy dostanie się do niej żółtko. Prawda jest taka, że żółtka ubijają się tak samo dobrze jak białka(...)się i łączą z innymi substancjami. W naszym przypadku z białkami jaj. Więcej o ubijaniu piany dowiesz się w dziele Porady – Jak ubijać piany? . Podsumowując, aby przygotować wspaniały biszkopt genueński potrzebujemy: – bardzo ciepłych jajek ubijanych w całości, – stabilizatora piany, czyli cukru, dodawanego powoli do piany. – masło musi być rozpuszczone, ale ostudzone (poniżej 35*C). -mąka musi

SmartBake.pl
Tort z dripem na bazie wody. 61

Biszkopt Genueński Pierwszym krokiem do zrobienia jakiegokolwiek tortu jest wykonanie ciasta. W naszym przypadku jest to biszkopt genueński , który jest miękki, pulchny i łatwy w przygotowaniu. Kliknij na obrazek , aby poznać przepis . Biszkopt odwracamy oczywiście do góry nogami , tak że je go wierzch stanie się naszym spodem. Kroimy go na 3 równe blaty. Warstwy tortu: Pierwszy blat biszkoptu. Pierwszy blat(...)naturalnych owoców jest to mocno malinowy krem. Zachwyca nie tylko głębią smaku, ale również stabilnością. Uwaga: przygotowując ten krem, zrób trochę więcej pasty malinowej, będzie potrzebna potem. Środkowy blat biszkoptu i pasta malinowa. Na krem malinowy kładziemy środkowy blat biszkoptu. Nasączamy go przygotowanym wcześniej sokiem z cytryny. Następnie smarujemy odłożoną pastą z malin. Masa śmietanowa z serkiem maskarpone Następną warstwą

SmartBake.pl
Biszkopt z kremem budyniowym i galaretką z owocami 80

pyszne warstwy ciasta, składające się z delikatnego biszkoptu, kremowego budyniu i słodkiej galaretki z owocami, stanowiły kwintesencję lata w moim rodzinnym domu. Gdy tylko przychodzi czerwiec, ten wypiek wciąż wraca do mnie w myślach. Biszkopt z kremem budyniowym i galaretką z owocami – klasyk naszych babć, teraz nieco zapomniany. A jednak, zajadając się kolejnym kawałkiem przekonuje się ponownie, że nasze(...)lody. Możemy bawić się kolorami i smakami galaretki – dać niebieską, jagodową i same borówki, przezroczystą z kawałkami malin lub tak jak ja wymieszać różne owoce z czerwoną galaretką. Biszkopt: 5 jajek M/L w temp. pokojowej 125 g drobnego cukru (½ szklanki) 2 łyżki oleju 150 g mąki pszennej tortowej (¾ szklanki) 40 g mąki ziemniaczanej (ciut mniej niż ¼ szklanki) szczypta soli

Poezja smaku
Śmietankowa rolada bez pieczenia z truskawkami szybka i delikatna +FILM 79

truskawkami. Tą roladą chcę zakończyć sezon truskawkowy na blogu. Roladę zrobicie w kilka chwil, jest bardzo delikatna, rozpływa się w ustach. mamy tu klasyczne smaki jak krem śmietankowy, biszkopty, truskawki.  zapraszam też na film z jej przygotowaniem krok po kroku  SKŁADNIKI * z tych proporcji wychodzi jedna duża rolada 4x8 biszkoptów lub dwie mniejsze  -500ml śmietanki(...)serka mascarpone -5 kopiastych łyżek cukru pudru -kilkanaście truskawek -ok 32szt biszkoptów podłużnych  -mleko do namoczenia biszkoptów -czekolada do dekoracji Dodatkowo będzie potrzebna folia  Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, gdy zacznie gęstnieć ale jeszcze nie będzie w pełni ubita dodajemy serek mascarpone i wszystko ubijamy do uzyskania gęstego kremu. Na ściereczkę dajemy folię, na folii układamy namoczone

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszny kremowy przekładaniec z bezą i jabłkami-rewelacyjne ciasto +FILM 78

rewelacyjne ciasto, które jest dość czasochłonne ale zachwyca zarówno smakiem jak i wyglądem. Idealnie sprawdzi się na wszelkie okazje :) Jest to pyszny przekładaniec z masa budyniową na gorąco, jabłkami, biszkoptami (można je pominąć, ja je dodałam, bo chciałam wykorzystać zalegającą mi paczkę biszkoptów),pianką śmietankową oraz chrupiąca bezą. Polecam serdecznie, ciasto jest wspaniałe  Zapraszam na film z jego przygotowaniem(...)krok po kroku   SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm BISZKOPT  -4 jajka -0,5 szkl cukru -1,5 łyżki kakao -3/4szkl mąki -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia JABŁKA -2 kg obranych jabłek -galaretka cytrynowa -łyżeczka żelatyny MASA BUDYNIOWA -1000ml mleka -200g masła -3/4 szkl cukru -1 cukier waniliowy -4 żółtka (białka do bezy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną 120

orzechami laskowymi Kremówka bez pieczenia na paluszkach ptysiowych Kopiec kreta bez pieczenia Ebook znajdziesz tutaj – https://www.estante.pl/produkt/kulinaria/ciasta-i-desery/ciasta-bez-pieczenia-15-przepisow/ Składniki – gotowany sernik z brzoskwiniami sernik z brzoskwiniami biszkopty twaróg masło cukier jajka budyń waniliowy mleko brzoskwinie z syropu galaretki brzoskwiniowe śmietanka 30% lub 36% cukier puder żelatyna Czas przygotowania – 1 godz. 20 min. Na spodzie formy(...)ułóż okrągłe biszkopty. Następnie przejdź do zrobienia warstwy serowej. Twaróg zmiel lub zblenduj. Mikserem lub robotem utrzyj masło na jasną, puszystą masę. Następnie dodaj zmielony […] TU ZNAJDZIESZ DOKŁADNY PRZEPIS ZOBACZ EBOOK sernik z brzoskwiniami – przepis bez pieczenia Oto kilka innych pomysłów na desery na zimno z wykorzystaniem brzoskwiń z puszki: Brzoskwiniowy sernik bez pieczenia: Przygotuj spód z pokruszonych

Via Gusto
Biszkopt śmietanowo-truskawkowy 60

Dzień Dziecka delektowaliśmy się takim oto biszkoptem z masą śmietanowo-galaretkową i dużą ilością truskawek. Ciasto najbardziej smakowało 5-letniemu Szymonowi, najmłodszemu uczestnikowi wczorajszej grillowej imprezy. Aż miło było patrzeć, jak pałaszował kolejne porcje, a to chyba najlepsza rekomendacja. Składniki: Biszkopt ? 6 jajek ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 szklanka cukru ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? sok z 1 cytryny(...)szklanki wody do nasączenia biszkoptu Krem truskawkowy ? 1 galaretka truskawkowa / 250 ml wody ? 250 ml śmietany 18% Krem cytrynowy ? 2 galaretki cytrynowe / 500 ml wody ? 450 ml śmietany 18% ? ok. 1 kg truskawek pokrojonych Wierzch biszkoptu – 1 galaretka cytrynowa / 250 ml Wykonanie: ? Ubić białka na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku ciągle ubijając. ? Wsypać przesianą

To co kocham