biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:58/363)

Mleczna kanapka 166

przerwę i kawę w zimowej scenerii. A do kawy słodki kawałek ciasta, które nie tylko nazywa się jak znany batonik dla dzieci, ale też tak smakuje.Ten delikatny czekoladowy biszkopt przełożony mlecznym kremem robi się bardzo szybko i na pewno nie tylko wasze dzieci będą zachwycone smakiem domowej "mlecznej kanapki" Kto zrobi na zbliżający się weekend?  MLECZNA KANAPKA Składniki: (forma(...)krem: Melko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, studzimy. Margarynę z temperaturze pokojowej (ważne) ucieramy dodając ostudzone mleko. Na koniec do may dodajemy mleko w proszku i mieszamy Kremem przekładamy biszkopt. polewa: Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy ciasto. Odstawiamy do stężenia polewy

Bon appetit mon amie
Tiramisu - łatwy i szybkie deser we włoskim stylu 216

kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika, by łatwiej było mi przechować ciasto w lodówce). Na warstwę biszkoptów wykładamy połowę kremu, a na niego kolejną warstwę biszkoptów i resztę kremu. Chłodzimy kilka godzin w lodówce, a przed podaniem oprószamy kakao. Ps. Moje tiramisu nie zastygło jeszcze całkiem gdy wzięłam się

Cynamonowe szczęście
Królewiec na pożegnanie starej pracy... 515

mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Mieszać bardzo delikatnie na gładką masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni ok 30 minut, aż biszkopt lekko się zrumieni. Krem: 15 dkg cukru 1/2 l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 cukry waniliowe 1 kostka masła Wszystkie składniki oprócz(...)masła wymieszać, doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i pogotować 3-4 minuty. Zdjąć z gazu i wmieszać w krem masło. Miodowe ciasto należy przeciąć na pół. Polać połową kremu i przykryć biszkoptem. Na biszkopt idzie druga połowa kremu i druga część miodowego ciasta. Wierzch można polać ulubioną polewą czekoladową (ja zrobiłam polewę z mlecznej i białej czekolady

Kulinarne Inspiracje
Budyniowy torcik z mlecznym kremem i galaretką 207

rodzinne spotkania, gdzie przy filiżance aromatycznej kawy można delektować się rodzinnymi chwilami. Budyniowy biszkopt (tortownica 20 cm): 4 jajka Szczypta soli ¾ szklanki białego cukru 4 łyżki oleju ¾ szklanki mąki pszennej 2 czekoladowe budynie 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mleczny krem: 0,5 szklanki mleka 3,2% 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego(...)krem będzie jednolity i gładki. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do wystygnięcia i delikatnego stężenia. Poszczególne blaty ciasta nasączamy słodką herbatą z cukrem. W tortownicy umieszczamy pierwszy biszkopt. Smarujemy go mlecznym kremem. Następnie wylewamy stężałą galaretkę. Tortownicę wstawiamy do lodówki aby galaretka zastygła. Następnie rozsmarowujemy kilka łyżek kremu. Dogniatamy delikatnie kolejnym biszkoptem. Na końcu wykładamy resztę kremu. Torcik polewamy mleczną

VioletoweKucharzenie
MONTE – CIASTO MEGA CZEKOLADOWE Z SERKAMI MONTE 534

czasu mocno reklamowany był w tv. Do tej pory dzieciaki go uwielbiają , a i ja od czasu d czasu „wrzucę go na ruszt!” :) Niesamowicie p uszysty biszkopt przełożyłam kremem zrobionym właśnie z serków Monte i tak lubianego przeze mnie mleka w proszku. Całość wyszła obłędna! Krem absolutnie nie jest za słodki … nie jest też tortowy – jest(...)pewnością znajdzie wielu wielbicieli! Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! SKŁADNIKI: ( tortownica 21 cm ) BISZKOPT: * jajko – 4 szt * mąka pszenna – 0,5 szkl * mąka ziemniaczana – 0,5 szkl * cukier – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM: * serki Monte – 6 x 100 g * mleko w proszku – 2 pełne szklanki * żelatyna

Ostra na Słodko
Bezglutenowy biszkopt przekładany kremem z batatów i daktyli z truskawkami 171

przepis. Tym bardziej, że zazwyczaj improwizuje, bo za każdym razem mamy inny zestaw bezglutenowych mąk w domu i mimo to, zawsze mu się udaje ten biszkopt, co nieustannie mnie zadziwia.  Miałam zrobić inny krem, ale zainspirowałam się przepisem z bloga Candy Pandas , oczywiście przerobiłam recepturę całkowicie po swojemu i wymieniłam większość produktów na inne, ale głównym składnikiem(...)rozpuści mieszamy ją starannie z masą z batatów i daktyli.  Biszkopt przecinamy w połowie i obie części skrapiamy pozostałym sokiem cytrynowym i likierem amaretto. Na spodnią część biszkoptu nakładamy krem (zostawiamy dwie łyżki kremu do dekoracji) wciskamy w niego plastry truskawek (2 -3 duże sztuki), wyrównujemy i przykrywamy wierzchnią częścią biszkoptu. Na środek nakładamy pozostałe dwie łyżki kremu rozsmarowujemy

Quinoa Raz!
Tort tiramisu 331

Delikatny i pyszny tort  tiramisu. Na biszkoptach nasączonych mocną kawą i spirytusem, z kremem na bazie mascarpone i wanilii.Tort jest bardzo łatwy do zrobienia , nawet dla  początkujących.  Składniki: Biszkopt jajka 5 szt cukier 5 łyżek mąka pszenna 5 łyżek proszek do pieczenia 1 łyżeczka Krem kremówka 0,5 l mascarpone 500 g cukier waniliowy 3 łyżeczki cukier(...)espresso i wystudzić.Dodać spirytus i uzupełnić przegotowaną zimną wodą do uzyskania 3/4 szk ponczu. Biszkopt przekroić na trzy części.Pierwszą część nasączyć połową ponczu,rozsmarować porcję kremu,oprószyć kakao.Przykryć drugim biszkoptem,nasączyć resztą ponczu,rozsmarować krem,oprószyć kakao.Przykryć trzecim biszkoptem.Posmarować boki i górę toru kremem. Boki toru udekorować rurkami waflowymi przekrojonymi na pół.Górę toru oprószyć

Ala piecze i gotuje
Ciasto mleczne z czekoladą i biszkoptami 271

proszku lubię;)) Ostatnio ogarnął mnie kulinarno-blogowy kryzys, dlatego też jakość taka jak poniżej;) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. gorącej wody 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Krem ciemny: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szkl. śmietanki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku(...)otrzymania gęstego kremu, nie dłużej). Dodajemy porcjami schłodzoną masę mleczno-czekoladową i mieszamy rózgą kuchenną (nie ubijamy). Jednolity ciemny krem czekoladowy rozprowadzamy na jednym z biszkoptowych blatów. Na kremie rozkładamy okrągłe biszkopty (można je wcześniej delikatnie nasączyć osłodzoną kawą). Odstawiamy do lodówki do stężenia. Przygotowujemy krem jasny postępując dokładnie według opisanych wyżej wskazówek. Jasny krem rozprowadzamy na biszkoptach. Przykrywamy pozostałym

Smaki Na Talerzu
Biszkopt szpinakowy z kremem i truskawkami 290

tylko kolor, ale sprawia również, że ciasto jest wilgotne. Myślę, że takim zielonym biszkoptem zaskoczycie gości. I z całą pewnością wypiek przypadnie im do gustu. PRZEPIS NA BISZKOPT SZPINAKOWY  Z KREMEM I TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Zielony biszkopt: 300 g mrożonego szpinaku - brykiet 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem mascarpone(...)rozpuszczenia, w między  czasie zamieszać. Serek mascarpone lekko ubić. Dodac płynną czekoladę i połączyć składniki. Schłodzoną śmietankę ubić i dodać do mascarpone. Całość delikatnie wymieszać. Krem mascarpone równomiernie wyłożyć na ostudzony biszkopt. 3. Truskawki pokroić w plasterki lub pozostawić całe ( całych będziemy potrzebowali więcej niż    200 g ). Plasterki truskawek układać na kremie. Ciasto wstawić do lodówki

kolorowotorcikowo
Praktyki w piekarni. I kojąca szarlotka 208

już wszelkiego rodzaju słodkościami, pomagałam przy robieniu chleba - nauczyłam się składać bochenki, formować bułeczki, układać je ekonomicznie na blachach. Na końcu przygotowywałyśmy ciasta na zapas , czyli na przykład biszkopt i kremy do dziewięćdziesięciu tortów Othello (duńska klasyka - dwa biszkopty przełożone bitą śmietaną i kremem budyniowym oraz obłożone marcepanem; w naszej wariacji występował jeszcze dżem malinowy i pokruszone ciasteczka amaretti oraz

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zguba i przedwyjazdowy torcik 201

plusy... Ale o nich może innym razem.Dzisiaj będzie jeszcze jeden zaległy przepis, sprzed wyjazdu do Polski. Powstał, bo nagle naszła mnie ogromna ochota na tort. Znaczy się - na biszkopt z kremem. Zrobiłam taki w wersji mini - żebyśmy zdążyli zjeść przed wyjazdem. Ale wyszedł naprawdę bardzo smaczny, i spokojnie, przygotowany z większych proporcji, sprawdziłby się jako pełnowymiarowy tort, na przykład urodzinowy(...)Wymieszać kawę z likierem, nasączyć blaty.Kremówkę zmiksować na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. Dodać serek, dokładnie wymieszać.Na talerzu ułożyć jeden blat biszkoptu, wyłożyć żurawinę. Na to nałożyć nieco mniej niż połowę kremu, przykryć drugim blatem. Kremem obłożyć wierzch i boki tortu, udekorować ziarenkami kawowymi.Przechowywać w lodówce.Smacznego!Ostatnio nie mam czasu - posty piszę dosłownie w kilka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej 203

pomysł rodził się dalej… Po krótkiej burzy mózgów postawiłam na ciemny dla kontrastu z bezami i biszkopcikami kolor ciasta, przełożony mocno kawowym, delikatnym kremem, obłożony biszkopcikami i przyozdobiony pastelowymi bezikami. Ciemne czekoladowe biszkopty o średnicy 20 cm, stąd też torcik miał być nie za duży, skromniutki i kameralny. Po przełożeniu, udekorowaniu uzyskałam piękny, pokaźny torcik, który z przyjemnością zaszczyciłby(...)kremu. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Ostatnią część kremu wykładamy na boki. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Dodatkowo: kilka bez waniliowo-pastelowych lub kupionych 24 sztuk biszkoptów podłużnych tzw. ladyfingers ewentualnie kokardka Biszkoptami obkładamy wysmarowane kremem boki tortu. Na wierzch na krem układamy bezy, kilka możemy pokruszyć. Obwiązujemy kokardą do dekoracji. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Źródło na biszkopt

Made By Mom And Son
Wszystkiego najlepszego i subtelnie słodkiego w Dniu Kobiet! 194

masą serową. Wystudzoną kawę mieszamy z alkoholem. Dwa podłużne biszkopty porządnie moczymy w mieszance kawy z alkoholem. Nasączone biszkopty dzielimy na kawałki i układamy na dnie pucharka, na biszkopty wykładamy porcję kremu, następnie kolejne dwa nasączone biszkopty i kolejna porcja kremu, całość oprószamy przesianym przez sitko kakao. Z podanego przepisu wyjdzie około 4-6 deserów, wszystko zależy od tego

KulinarneImpresje.pl
Torcik z pianką bez pieczenia 283

Zapraszam na torcik bez pieczenia, z owocami z puszki i kremem budyniowym, na biszkoptach nasączonych likierem migdałowym. Wierzch zdobi pianka z mleka skondensowanego i galaretki. Deser bardzo mi smakuje, jest delikatnie owocowy i ciekawy w smaku, w ogóle nie czuć masła. Ja do masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak. Przed samym(...)około 4-5 minut. Następnie cały czas ucierając mikserem, stopniowo dodawać galaretkę z budyniem. Mieszać, aż powstanie jednolity, dosyć gęsty krem. 5. Papaję osączyć na sitku. 6. Połowę kremu wyłożyć na biszkopty w tortownicy. Na wierzchu poukładać owoce, na owoce wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Wierzch: 7 Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić 1 szklance

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania