biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:63/363)

Wiśniowa bajka 1125

upieczeniu studzimy biszkopt . Masa wiśniowa: Z wiśni odlewamy pół szklanki soku-zostawiamy go na poncz, resztę razem z wiśniami przekładamy do rondla, zasypujemy cukrem żelującym i gotujemy 4 minuty, dodajemy w trakcie sok z cytryny. Zestawiamy z ognia i do gorącej masy wsypujemy galaretkę, mieszamy do jej rozpuszczenia. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Krem budyniowy: Żelatynę zalewamy 150 ml gorącego mleka(...)trakcie cukier puder oraz śmietan fiksy aż do uzyskania puszystej masy. Przełożenie: Biszkopt nasączamy ponczem wiśniowym, wykładamy  tężejącą masę wiśniową , następnie krem budyniowy, układamy warstwę podłużnych biszkoptów i następnie krem śmietanowy, oprószamy grubo białymi wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na całą noc do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się połączą. Słodkich wypieków! Rady: Jeśli nie macie cukru żelujacego

Wanilia i Kardamon
Tort fistaszkowy z nutą kawy i karmelem czekoladowym 216

bardzo zbliżony do domowego batonika Snickers , jako że mój mąż uwielbia te batoniki. Czy dobrze trafiłam w gust, to się dopiero okaże. Tort składa się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawowym likierem, przełożony kremem na bazie masła orzechowego z chrupiącymi orzeszkami, oraz karmelem czekoladowym(...)Tort przyozdobiłam kremem na bazie bitej śmietany, mascarpone, kawy i kakao oraz różami z kremu maślanego. Przygotowanie tortu jest bardzo szybkie, warto wcześniej przygotować sobie róże oraz upiec biszkopt. Inspiracja na krem Moje Wypieki. Składniki na tort o średnicy 18 cm: 4 jajka rozmiar L, w temperaturze pokojowej 8 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 5 łyżek kakao Mąkę pszenną

moj przepis na
Jagodowe Tiramisu 179

mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem.  Na samą górę wykładamy jagody, wcześniej osuszone i umyte.  Wsadzamy do lodówki aby deser się schłodził ( najlepiej zrobić dzień przed podaniem). W lesie wysyp jagód, więc

W Moim Magicznym Domu
Tiramisu bez jajek 307

mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem. Wsadzamy do lodówki aby deser się schłodził ( najlepiej zrobić dzień przed podaniem). Na sam koniec obsypujemy kakao i cieszymy się cudownym smakiem Tiramisu

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowe kratery z kremem budyniowym i galaretką 421

połączeniu z lekkim kremem budyniowym , galaretką i czekoladą zachwyci podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Całość tworzy lekką , ale nie przesłodzoną całość i śmiało można sięgnąć po dokładkę!Miękki biszkopt nasiąknięty od kremu budyniowego wręcz rozpływa się w ustach!SKŁADNIKI:BISZKOPT JASNY :* jajka – 3 szt* cukier – 6 łyżek* mąka pszenna – 3 łyżki* mąka ziemniaczana – 3 łyżki* proszek

Ostra na Słodko
torcik z pijanymi suszonymi śliwkami 342

szpatułki. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 – 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na I biszkopt jasny: 80 g mąki orkiszowej 140 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 łyża mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo(...)alkoholu 150 ml zimnej wody wykonanie: Alkohol mieszamy z wodą. wykonanie ciasta: W blaszce umieszczamy jeden biszkopt ciemny, nasączamy go i wykładamy na 1/2 cz. kremu. Następnie kładziemy jasny biszkopt, na nim rozsmarowujemy pozostałą część kremu i kładziemy drugi ciemny biszkopt, który nasączamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto ,,niebo w gębie’’ 186

Bardzo smaczne ciasto biszkoptowe z masą jabłkowa i kremem budyniowym. Upiekłam je uroczystość rodzinną, bardzo wszystkim smakowało, znikło ze stołu w oka mgnieniu. Składniki: Biszkopt: 3/4 szklanki mąki tortowej Młyny Stoisław 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 6 jajek 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kilogram jabłek 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru 2 łyżki masła(...)gotujemy budyń, odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło przekładamy do miski, ucieramy do białości, ucierając dodajemy stopniowo po łyżce zimnego budyniu. 3/4 kremu wykładamy na masie jabłkowej, przykrywamy biszkoptem, pozostały krem rozsmarowujemy na wierchu. 4)  Na patelni roztapiamy masło z cukrem, wsypujemy wiórki kokosowe i smażymy na małym ogniu ciągle mieszając do uzyskania złocistego koloru. Ostudzonymi wiórkami posypujemy wierzch ciasta

Bajeczna Kuchnia
Karmelowiec bez pieczenia 187

kremówki (użyłam śmietanki 35% Mlekoma ) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa + 2 łyżki żelatyny 1 szklanka wrzątku DODATKOWO: 200g herbatników 150-200g biszkoptów 1 duża puszka kajmaku 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (startej) Przygotowanie: KREM: Z 800ml mleka odlać 3/4 szklanki, resztę zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Wlać na gotujące się mleko, ugotować klasyczny budyń(...)prawie tężejąca. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier i wlewając tężejącą galaretkę.  SKŁADANIE: Na dnie foremki ułożyć 1 warstwę herbatników. Na nich wyłożyć krem, na kremie jedną warstwę biszkoptów które po całości należy posmarować kajmakiem. Przykryć czapeczkami z biszkoptów. Na nich - krem śmietankowy. Całość posypać tartą, gorzką czekoladą. Schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
Ciasto z truskawkami na biszkoptach 6906

Fantastyczne ciasto bez pieczenia z truskawek na biszkoptach. Przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Charakteru dodaje likier i świeży sok pomarańczowy. W smaku lekkie, pyszne, orzeźwiające. Koleżanka powiedziała, że jest to po prostu truskawkowe tiramisu… Deser tak mi zasmakował, że spróbuję go przygotować teraz w formie tortu:). Bardzo polecam…     Składniki: około 400g podłużnych biszkoptów 800g(...)sztywno z cukrem pudrem. Dodać do niej serek i wymieszać mikserem na średnich oborach do połączenia składników.     6. Dno blaszki wyłożyć biszkoptami i polać je połową konfitury z sokiem. Wierzch przykryć połową kremu z mascarpone, wyrównać. Na kremie położyć truskawki (plastry kłaść jeden obok drugiego). 7. Na truskawki położyć biszkopty i polać je resztą konfitury z sokiem

Mała Cukierenka
Cappuccino 308

połączenie smaków. Po prostu idealne ciasto na różne okazje! Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 5 żółtek cukier waniliowy(...)Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodać po łyżce zimny budyń i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać cappuccino w proszku i dokładnie razem zmiksować. 4. Przełożenie: pierwszy blat biszkoptu kakaowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - drugi blat biszkoptu kakaowego. Gotowe ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Wuzetka z mascarpone 715

wzdłuż na pół.  Przygotowujemy poncz:  Z cytryny wyciskamy sok – uważamy by nie było pestek, dodajemy cukier puder oraz ciepłą wodę i dokładnie mieszamy. Powstałym ponczem nasączamy biszkopt.  Przygotowujemy krem:  W wodzie namaczamy żelatynę, kiedy napęcznieje podgrzewamy ją w kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie dodajemy porcjami ser i mascarpone. Na koniec(...)dodajemy ciepłą żelatynę i miksujemy do połączenia.  Składamy ciasto: Dolną nasączoną część biszkoptu przekładamy do formy, makadamy krem i przykrywamy drugą częścią. Delikatnie dociskamy by równo rozłożyć krem.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy śmietanę dokładnie mieszamy. Polewę wylewamy na wierzch ciasta i wkładamy do lodówki na około 5-6  godzin

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Torcik budyniowy z Prince Polo 172

będę go robić, dołożę zdjęcia wnętrza tego smakołyku blaszka o średnicy 16 cm około 4 godzin Składniki: biszkopt: 4 jajka, w temperaturze pokojowej, oddzielnie żółtka i białka 200 g cukru pudru 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 1 żółtko 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 6 kropel(...)zagotowania. Odstawić z ognia i dokładnie ostudzić. Masło ubić na puszystą masę, powoli dodając wystudzony budyń. złożenie tortu: Pierwszy z blatów biszkoptu nasączyć przygotowanym ponczem, wyłożyć 1/3 kremu budyniowego. Położyć kolejny blat biszkoptu i ponownie nasączyć. Wyłożyć kolejną porcję kremu budyniowego. I to samo zrobić z ostatnim blatem biszkoptu, nasączyć i obłożyć tort na wierzchu i po bokach kremem budyniowym

Ania i Marcin gotują
Orzechowiec przekładany kremem budyniowym 665

powstał kolejny wypiek. Była już kora orzechowa i ciasto marchewkowe z orzechami teraz kolej na orzechowca. orzechowy biszkopt: 8 białek 5 żółtek 3/4 szkl. cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia krem: 500 ml mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru z wanilią(...)mleku,wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń. Budyń wystudzić po czym utrzeć z masłem na puszysty krem dodając podczas ucierania ekstrakt z wanilii.  Gotowym kremem przełożyć orzechowe biszkopty zostawiając trochę kremu na posmarowanie góry ciasta. Wierzch posypać posiekanymi orzechami. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki po czym pokroić w kostkę

Kolorowa kuchnia Elki
Pomarańczowy puszek 189

Przy weekendzie zostawiam Wam przepis na lekkie puszyste ciasto biszkoptowe z aksamitnym rozpływającym się w ustach kremem z nutą pomarańczy. Składniki Biszkopt: 6 jaj wiejskich 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 2 łyżki startej skórki z pomarańczy Krem: 850 ml mleka 3,2% 250 g masła(...)zimnego budyniu oraz sok z cytryny. Miksujemy na puszysty krem. 3. Składniki ponczu łączymy ze sobą 4. Przełożenie: Pierwszy płat biszkopta nasączamy ponczem smarujemy musem pomarańczowym oraz połową kremu przykrywamy biszkoptem i czynność powtarzamy, przykrywamy znów biszkoptem polewamy polewą czekoladową i dekorujemy.  Zostawiamy ciasto na całą noc w lodówce aby stężało

Wanilia i Kardamon
Ciasto Pierrot 196

stworzenia tego ciacha. Nadziany orzechami, osłodzony kajmakiem, nasączony lekko alkoholem… Myślę, że warto się skusić- będzie słodko, z nutą nostalgii do czasów gdy cukierki smakowały beztroską… Składniki na biszkopt: 4 jaja ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki przegotowanej wody 2-3 krople aromatu rumowego Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy(...)cukru 150 g dżemu wiśniowego kajmak z puszki ( krówka )* uwaga przed użyciem można lekko podgrzać puszkę w garnku z gorącą wodą 150 g posiekanych orzechów włoskich WYKONANIE: biszkopt + nasączenie   dżem wiśniowy krem orzechowy       biszkopt + 3/4 ( lub więcej) puszki kajmaku   posypujemy orzechami       Ciasto najlepiej podawać schłodzone.    Smacznego

Domowe ciasta