biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:56/363)

Tiramisu dyniowe 155

Tiramisu bowiem zakochałam się od pierwszego spróbowania. Niestety nie wszystkie desery smakują tak samo. Bardzo ważne w Tiramisu jest odpowiednia proporcja mocnej kawy do alkoholu, odpowiednie nasączenie biszkoptów tą mieszanką i oczywiście krem. W klasycznym Tiramisu krem obowiązkowo na żółtkach, bez śmietany. Przepis na moje ulubione, klasyczne Tiramisu, z idealnie dobraną proporcją kawy do alkoholu, opracowałam jakiś czas temu(...)nasiąkły kawą, ale nie rozpadły się ). Namoczonymi biszkoptami wyłożyć dno formy (u mnie ceramiczna forma o wymiarach 24 cm x 24 cm) . 400 g podłużnych biszkoptów Na nasączone biszkopty wyłożyć połowę kremu. Posypać (przez sitko) bardzo delikatnie odrobiną przyprawą do dyni (przyprawa jest dość mocna, więc sypiemy dosłownie kilka małych szczypt) . Położyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i przykryć resztą kremu

Moja Delicja
Tiramisu z malinami makiem i herbatą matcha 94

mascarpone i sok z cytryny. Na koniec dodajemy matchę i mak. Gotowy krem schładzamy przez około 30 minut w lodówce. Kiedy krem się chłodzi zaparzamy herbatę malinową. Przestudzoną herbatę słodzimy syropem malinowym i opcjonalnie dodajemy malinową nalewkę. W szklankach, słoikach lub w jednym dużym naczyniu układamy połowę biszkoptów lekko nasączonych malinowym naparem. Na wierzch układamy połowę malin i przykrywamy połową(...)kremu. Następnie układamy drugą warstwę, czyli nasączone biszkopty, maliny i krem. Całość oprószamy herbatą matcha i dekorujemy malinami. Schładzamy w lodówce przez minimum 3 godziny. Smacznego! * Prosty w użyciu i niezwykle wydajny mikser ręczny Breville , dzięki unikalnej technologii HeatSoft odmieni Twoje podejście do pieczenia. To bardzo praktyczny pomocnik kuchenny, który uprości wiele zadań kuchennych. Mikser posiada ergonomiczny uchwyt, przełącznik

Tajemnice Smaku
Tęczowy Tort Urodzinowy 1131

tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, posypanym odrobiną bułki tartej. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150-180 stopni około 25-30 minut. Musimy upiec 3 biszkopty w dowolnie wybranych przez nas kolorach. KREM MILKY WAY: 150 g batoników Milky Way (około 6 sztuk) 300 ml śmietanki kremówki  750 g serka mascarpone Dodatkowo: 2 opakowania kolorowych groszków(...)małym ogniu, do momentu aż batoniki się rozpuszczą. Wystudzić i wstawić na minimum 12 h do lodówki. Po tym czasie dodać serek mascarpone i ubić na sztywno. Upieczone biszkopty przełożyć kremem, boki i wierzch tortu posmarować kremem. Boki obkładamy wafelkami, przewiązujemy wstążką, na wierzch wysypujemy M&M. Ja w jeden dzień upiekłam biszkopty i rozpuściłam batoniki w kremówce

Blondynka Gotuje
Tort z advocatem 162

pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut z drugą częścią postąpić tak samo. Następnie pozostawić biszkopty do wystudzenia. 2. Poncz: Kawę rozpuścić we wrzątku, ostudzić i wymieszać z likierem amaretto. 3. Krem advocatowy: W połowie ilości wody namoczyć żelatynę aby napęczniała, następnie dodać resztę wody i podgrzać aż do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować), dokładnie wymieszać(...)dodać advocat, całość dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. 5. Składanie tortu: Jeden biszkopt ułożyć w tortownicy o średnicy 26 cm, nasączyć połową ponczu, obłożyć dookoła podłużnymi biszkoptami, wylać połowę kremu advocatowego i przykryć drugim biszkoptem. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie nasączyć biszkopt resztą ponczu, wylać resztę kremu advocatowego i ponownie wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort Sylwestrowy 163

torcicho upiekłem na Sylwestra. Niesamowicie proste i ultraszybkie w wykonaniu, a wydaje mi się, że prezencję ma całkiem niezłą. Połączenie budyniowego kremu maślanego z konfiturą malinową okazało się bezbłędne i zachwyciło wszystkich wygłodniałych imprezowiczów. Szczęśliwego Nowego! ;)Biszkopt:Upiecz biszkopt z przepisu na biszkopt idealny dla tortownicy o średnicy 20 cm. Po wystudzeniu przekrój go na równe blaty.Krem:2 budynie(...)wystudzenia.Mikserem utrzyj masło do białości, a następnie łyżka po łyżce dodawaj schłodzony do temperatury pokojowej budyń, nadal ucierając, aż do uzyskania gładkiego kremu.Pierwszy blat biszkoptu posmaruj połową konfitury, a następnie nałóż 1/3 kremu i rozprowadź go równomiernie. To samo uczyń z drugim blatem. Nałóż następnie ostatni kawałek biszkoptu i całość (górę oraz boki) posmaruj otrzymanym kremem. Odstaw do lodówki

Food Square
Biszkopt z jabłkami 344

Lekki i puszysty biszkopt z jabłkami i kremem śmietanowym Biszkopt z jabłkami SKŁADNIKI:  Biszkopt jajka - 9 szt mąka - 2 szkl cukier - 2 szkl mąka ziemniaczana - 2 łyżki ocet - 1 łyżka proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki sól tłuszcz PONCZ woda gotowana -1 szkl sok z cytryny - 0,5 szt cukier - 1 łyżka KREM śmietana kremówka 36% - 250 ml cukier(...)masy lać cienkim strumieniem roztopioną gorącą margarynę, miksować na wyższych obrotach, aż polewa zgęstnieje. PRZEŁOŻENIE CIASTA Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na trzy części. Każdą część ciasta nasączyć ponczem. Na pierwszą część ciasta wyłożyć jabłka, przykryć drugą częścią ciasta, wyłożyć krem śmietanowy i ostatni placek. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową. Posypać ciasto wiórkami kokosowymi

Kuchnia Danusi
Maslany torcik z cytrusowym kremem 121

Połączenie idealne - słodki biszkopt i orzeźwiający śmietankowy krem. Do tego ciemna czekolada. Warto spróbować... Wbrew pozorom, ciasto robi się bardzo szybko i prosto. Najważniejsze, by pilnować proporcji, zwłaszcza przy biszkopcie. My używaliśmy wagi kuchennej do odmierzania produktów, jeśli takiej nie macie, postarajcie się, aby gramatura produktów, była jak najbardziej zbliżona do oryginału. Gwarantuje to, że ciasto na pewno się upiecze.i(...)roztapiamy masło w mleku. Kiedy masło rozpuści się do końca, wlewamy zawartość garnka do miseczki z jak najdrobniej pokrojoną czekoladą. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Przekrojony biszkopt smarujemy kremem, wierzch polewamy czekoladą. U nas zostało nieco kremu, więc został wykorzystany do posmarowania boków. Można także zostawić do gofrów lub naleśników. Doskonale się sprawdzi. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Pychotka 148

proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach (22x40 cm) Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę. KREM Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix na sztywno. DODATKOWO Do rondla wyłożyć dżem wiśniowy(...)marmoladę jabłkową, mieszając doprowadzić do zagotowania. Zdjąć rondel z ognia, wsypać galaretkę dobrze rozmieszać. Odstawić do ostudzenia. PRZEŁOŻENIE CIASTA Na pierwszą część biszkoptu, wyłożyć dżem, przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć krem śmietankowy. Czekoladę z orzechami, zetrzeć na tarce, posypać wierzch ciasta. Wstawić ciasto do lodówki

Kuchnia Danusi
CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA 94

SERDUSZKA Ciasto na serduszka 1 białko 30 g cukru 40 g mąki tortowej 20 g miękkiego masła czerwony barwnik Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl + 1 łyżka cukru 60 g roztopionego masła 1/2 szkl mąki tortowej 1/4 szkl kakao Krem: opakowanie mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wylać na płaski(...)przewrócić na drugą stronę. Zwinąć w roladę, zawinąć w ściereczkę i pozostawić do ostygnięcia. W między czasie przygotować krem: śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na puszysty krem. Ostudzony biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem i wyłożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Zwinąć dość ciasno w roladę i wstawić do lodówki do stężenia na co najmniej 2 godziny. Podawać z ulubiona

Pieguskowa Kuchnia
Torcik delicja jabłkowa 252

Biszkopt jasny (na dwa blaty):6 jajek2/3 szklanki cukru2/3 szklanki mąki pszennej tortowej1/4 szklanki mąki ziemniaczanejBiszkopt kakaowy (na jeden blat):3 jajka1/2 szklanki cukru1/3 szklanki mąki pszennej tortowej2-3 łyżki kakaoMus z jabłek:1,5 kg kwaśnych jabłek, umytych i obranych, pozbawionych gniazd nasiennych100 g miodu100 g cukru1 płaska łyżeczka cynamonu50 g zmielonych orzechów włoskichsok z 1/2 cytrynyniewielka ilość masłaBudyniowy(...)jabłek, wyrównać wierzch, przykryć kakaowym biszkoptem. Nasączyć go wystudzonym ponczem z likieru czekoladowego (Uwaga! Nie trzeba wykorzystać całej ilości).Na blat kakaowy wyłożyć krem waniliowy, wygładzić. Na wierzch wyłożyć frużelinę (fot.8), przykryć jasnym biszkoptem i nasączyć go ponczem z herbaty z cytryną.Na potrzeby dekoracji na wierzchu użyłam niewielkiej ilości ubitej na sztywno śmietany kremówki z dodatkiem cukru. Ale torcik

Świat Ciasta
Łatwy tort dla małego piłkarza 186

był choć podobny do butów piłkarskich.  Zabawa przednia była. Tort w środku to tradycyjny biszkopt, nasączony lemoniadą i mascarpone z bitą śmietaną i dużo malin. Biszkopt zabezpieczony kremem maślanym, aby masa cukrowa którą pokryłam tort się nie rozpuściła. Jubilat zachwycony a to dla mnie najważniejsze.  Dzieci miały niezła zabawę. Biszkopt pieczony w tortownicy-19 cm 5 jajek(...)Poncz to sok z cytryny i cukru Będziecie potrzebować około 700g masy cukrowej (kupiłam gotową w markecie) Wykonanie Pierwszy blat biszkoptowy delikatnie nasączcie i posmarujcie częścią kremu. Poukładajcie maliny i przykryjcie kolejną warstwą biszkoptu. Postępujcie tak samo przy kolejnych warstwach biszkoptu.  Złożony tort włóżcie do lodówki na 2 godziny, aby się porządnie schłodził. W tym czasie przygotujcie krem maślany

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Biszkopt z kremem malinowo – budyniowym i jeżynami 167

Pokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis! Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj! ) przełożony delikatnym kremem na bazie malinowego budyniu … pokryty jeżynami i galaretką o smaku owoców leśnych. Deser szybki , łatwy , w sam raz do popołudniowej kawy ;) Zamiast jeżyn śmiało możemy użyć np. maliny i swoją ulubioną galaretkę(...)cukier – 4 łyżki* mleko – 3/4 l* masło – 170 gDODATKOWO :* jeżyny – 200 g* galaretka ( owoce leśne ) – 2 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:BISZKOPT :Biszkopt jasny pieczemy wg. przepisu.Kroimy na 2 blaty.KREM :Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu zmniejszając przy tym wodę o ok. 125 ml.Zostawiamy do ostudzenia.Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka.Resztę wlewamy do garnka , dodajemy masło

Ostra na Słodko
Tort Hawana 206

kremu Kremówkę ubijamy, dodajemy cukier waniliowy, sok z cytryny, cukier puder oraz pokrojone w kostkę owoce. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody, gotową łączymy z kremówką. Przygotowanym kremem przekładamy biszkopty, zostawiając jego część (najlepiej z małą ilością owoców, albo bez) do posmarowania wierzchu oraz boków tortu. Na górnych krańcach tortu robimy z kremu coś w rodzaju płotka, aby można(...)było wylać galaretkę (płotek widać na zdjęciu). Na górze układamy pocięte w kawałki owoce, które następnie zalewamy przestudzoną i lekko tężejącą galaretką.  Gotowy krem należy jak najszybciej przełożyć na biszkopty, w przeciwnym razie zrobi się bardzo sztywny

Kuchenne aromaty
Tort kokosowo- ananasowy, niskowęglowodanowy, bezglutenowy z kremem z fasoli. 176

unikają cukru. Łatwy w przygotowaniu, jedynie trzeba poczekać aż biszkopt wystygnie. Najlepiej przygotowanie takiego tortu rozłożyć sobie na 2 dni. W pierwszym upiec ciasto, w drugim przełożyć kremem i ozdobić. Składniki na biszkopt (mała blaszka) 150g oleju kokosowego 3 jajka 150g stewii 100g wiórków kokosowych 50g orzechów włoskich Składniki na krem: 250g fasoli cannellini 4 łyżki stewii 80g wiórków kokosowych(...)pół. Fasolę (ja użyłam z puszki) odcedź i zmiksuj ze słodzikiem oraz wiórkami kokosowymi. Ananasa obierz a następnie pokrój na bardzo cienkie plastry tak by łatwo się wyginały. Biszkopt przełóż kremem oraz paroma plastrami ananasa a następnie rozsmaruj krem na całej powierzchni ciasta. Na wierzch ułóż plastry ananasa, posyp wiórkami kokosowymi. W przypływie szaleństwa na brzegach ułożyłam jeszcze raffaello jednak

wysmienity
Tort wiśniowy z kremem z białą czekoladą i kremem wiśniowym 291

cukru 1 gwiazdka anyżu 1 kieliszek wódki Krem wiśniowy i krem z białą czekoladą: 1 l śmietany 36% 250 g mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 1 łyżka cukru 1 opakowanie śmietan-fix 1 galaretka wiśniowa 80 ml mleka 90 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)gęstniejącą białą czekoladę i również zmiksować do powstania jednolitego białego kremu. Składanie tortu: Na dolnym placku rozsmarować równomiernie wiśnie. Następnie ułożyć warstwę kremu wiśniowego i następny placek biszkoptu. Ponownie rozsmarować pozostały krem wiśniowy i nałożyć górny placek biszkoptu. Górę i boki tortu posmarować kremem z białą czekoladą. Tort udekorować według uznania kremem, startą czekoladą lub innymi dekoracjami (u mnie kwiaty

Passions hobbies life