biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:48/363)

Tiramisu. 219

kilku częściach serek mascarpone i ubijamy do połączenia się składników. Biszkopty maczamy delikatnie z dwóch stron w kawie z alkoholem i układamy na dnie pucharków. Na pierwszej warstwie biszkoptów kładziemy krem ,na krem kolejną warstwę biszkoptów namoczonych delikatnie w kawie i kolejną warstwę kremu .Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem oprószyć kakao .Smacznego

Ladylaura.
Wuzetka z niespodzianką 204

szklanki mąki - 1/4 mąki ziemniaczanej - 2 czubate łyżki kakao - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt 2 - 1 szklanka mąki - 2 budynie czekoladowe - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia krem - 1,2 l śmietany 30 % - 20 g żelatyny miałam w płatkach - 1 puszka brzoskwiń - 50 g wódki - sok z brzoskwiń(...)ostudzoną żelatynę - ciasto ciemniejsze podzielić na połowę do soku z brzoskwiń  dodać 1/2 szklanki przegotowanej wody i wódkę (nie koniecznie) nasączyć biszkopt  Posmarować cienką warstwę kremu -W drugim biszkopcie wyciąć literatką otwory  Wykrojone ciasto położyć na posmarowany krem ,nasączyć ciasto Do każdego otworu  dać krem wcisnąć ćwiartkę brzoskwini przykryć resztę kremu - na górę dać drugą

W królestwie smaków Beaty
Śmietanowiec warstwowy z wafelkami i nutką kawy 177

grudek, następnie dodajemy śmietanę i ubijamy , pod koniec ubijania wlewamy galaretkę i chwilkę mieszamy do połączenia składników. Keksówkę wykładamy folią spożywczą, następnie wkładamy spodni blat biszkoptu i delikatnie go nasączamy herbatą, na cieście rozsmarowujemy krem tak na około 1cm, następnie wzdłuż środka ciasta układamy wafelki ( każdy na chwilę wkładamy do mleka i otrząsamy z jego nadmiaru) następnie rozsmarowujemy trochę kremu(...)kolejny blat biszkoptu, biszkopt skrapiamy herbatą i rozsmarowujemy krem na kremie układamy po całości wafelki również namoczone na chwilkę w mleku lekko je dociskając. Na wafelki rozkładamy resztę kremu i układamy biszkopt. Ciasto odstawiamy do stężenia. W 300 ml mleka ubijamy krem Delecta, worek cukierniczy z ozdobną tylką napełniamy kremem. schłodzone ciasto wyciągamy z blaszki i delikatnie ściągamy folię, następnie

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowe z truskawkami 339

Biszkopt budyniowy z kremem maślano- truskawkowym i lekko poziomkową galaretką to kolejna propozycja w tym sezonie. Składniki biszkopt budyniowy 5 jajek 1 budyń czekoladowy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 200 g miękkiego masła ok. 900 g truskawek 4-5 łyżek cukru cukier waniliowy Gellwe galaretka 1 l wody o smaku poziomkowym(...)Masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy mus z owoców. Krem powinien mieć mocno truskawkowy smak. Nie należy jednak przesadzić z ilością, bo może się rozwarstwić. 6. Połową kremu smarujemy jeden blat biszkoptu. Resztę wykładamy na wierzch. 7. Pozostałe truskawki kroimy w plasterki i układamy na górze. 8. Wodę poziomkową podgrzewamy do momentu aż rozpuści się w niej cukier. Wsypujemy żelatynę

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto z kremem budyniowym i truskawkami 667

truskawkami. Wiem cena jeszcze dosyć wysoka ale mam nadzieje, że będzie spadać. Ciasto powiem krótko "pychotka". Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki pszennej ekologicznej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 750 ml mleka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki(...)masło utrzeć do białości ucierając dodawać stopniowo zimny budyń i ucierać aż powstanie gładki i jednolity krem. Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie i odłożyć do lekkiego stężenia. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu ułożyć jeden obok drugiego biszkopty i rozsmarować resztę kremu. Na kremie ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą

Ala piecze i gotuje
Ciasto mocca z orzechami 1116

mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Krem kawowy: 500 ml kremówki 36% 500 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru 100 ml mocnego naparu z kawy mielonej 50 ml wódki Do nasączenia i kremu: 4 łyżki kawy mielonej 250 ml wrzątku 50 ml wódki 2 łyżki cukru Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym(...)masę. Piec w 160 stopniach około 30 minut. Krem: Składniki na krem powinny być zimne. Umieścić wszystkie w misie miksera i zmiksować na gęsty krem. Kawę przygotować najlepiej w zaparzaczu i ostudzić. Odlać 100 ml zaparzonej kawy do kremu.  Do reszty wsypać cukier wlać wódkę i wymieszać. Pierwszy blat biszkoptu nasączyć kawą z wódką. Posmarować kremem, przykryć wkładem orzechowym

Ala piecze i gotuje
TORT Z KREMEM ŚMIETANOWYM 182

tort zrobiłam na urodziny męża. Biszkopt kakaowy i krem ze śmietany i serka mascarpone.  Nie jest idealny bo nie mam zdolności ani cierpliwości do dekoracji tortów ale był pyszny :)   Składniki na biszkopt: * 5 jajek * 1 szklanka cukru * 1 szklanka maki * 2 łyżki mąki ziemniaczanej *2 łyżeczki proszku do pieczenia *2-3 łyżki wody *2 łyżki kakao Składniki(...)rozkroić na dwie części wzdłuż. Wykonanie kremu: Schłodzona śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder do smaku i wszystko wymieszać dokładnie. Na jeden płat biszkoptu wyłożyć część kremu, rozsmarować i zakryć drugim płatem ciasta. Ciasto obsmarować resztą kremu i udekorować według uznania

Zrób to smacznie
Bananowiec 147

ubijając. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej. Blachę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na połowę. KREM  Dobrze schłodzoną śmietankę czekoladową, ubić ze śmietan fiks na sztywno. Banany obrać(...)skórki, połowę pokroić w plastry, resztę w kostkę. SKŁADANIE CIASTA biszkopt nasączyć ajerkoniakiem, nałożyć na ciasto połowę kremu i ułożyć banany pokrojone w plastry. Przykryć drugą połową biszkoptu, wyłożyć resztę kremu śmietanowego. Wierzch ciasta posypać bananami pokrojonymi w kostkę i startą na tarce czekoladą

Kuchnia Danusi
Tort mimoza 250

tego kwiatu zbytnim sentymentem. Może dlatego, że w pamięci pozostało mi trochę pejoratywne skojarzenie: ”ale z ciebie mimoza”.... Mimo negatywnych skojarzeń zapraszam na bardzo delikatny tort na bazie biszkoptu i kremu budyniowo-śmietankowego. Składniki na biszkopt(z górką) tortownica  22 cm: v  6 jajek v  160 g cukru v  150 g mąki pszennej(...)odkroiłam, a resztę przekroiłam na pół, chociaż tak teraz patrząc mogłam przekroić na 3 krążki..., albo odkroić większą górkę... Z całego biszkoptu odcinamy beżową skórkę, górę kroimy na małe kwadraciki, lub drobimy na okruszki, którymi obsypiemy torcik. Krem budyniowy: W nieprzywierającym garnku ucieramy cukier z jajkami do białości, wsypujemy przesianą mąke i dalej miksujemy do uzyskania gładkiej masy. W innym

Mia Cucina Sofieta
Brzdąc 223

mąkę i dokładnie wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować i ugotować budyń wlewając masę kakaową. Wystudzić. 3. Masło utrzeć, dodawać po jednej łyżce budyniu do połączenia. Na jedną część biszkoptu położyć krem i przykryć drugą częścią biszkoptu. Wierzch również posmarować kremem. udekorować według uznania

Motylkowa Kuchnia
Biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką 322

rady wykorzystać dwóch szuflad wypełnionych po brzegi zamrożonych owoców. Chyba   „przegięłam” z ilością ;-). To już chyba ( przynajmniej na razie) ostatnie ciasto z owocami. Tym razem zrobiłam biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką. Składniki na biszkopt ( duża blacha) 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową: 2 budynie waniliowe(...)stopni C. Przed nałożeniem masy budyniowej wystudzić. Ugotować budynie z cukrem, przykryć ( żeby się nie tworzył kożuch) i wystudzić. Wystudzony budyń dokładnie zmiksować z masłem. Gotowy krem budyniowy przełożyć na wystudzony biszkopt i dokładnie wyrównać, pamiętając, żeby brzegi były dokładnie „uszczelnione” kremem, wtedy galaretka nie ucieknie. Na ciasto wyłożyć owoce ( ja dałam jagody, jeżyny, czarną i czerwoną porzeczkę. Przygotować galaretki

Na słodko lub wytrawnie
”Wszystkiego najlepszego” wg Aleex 202

szklanki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 3 łyżki ciemnego kakao bez cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: • 5 białek • 1 szklanka cukru • 200 g wiórków kokosowych • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: • 300 g masła w temperaturze pokojowej • 6 łyżek cukru pudru • 2,5 łyżki kawy rozpuszczalnej • 50 g zmielonych orzechów włoskich(...)przeciąć w poziomie na dwie równe części. Spodnią część włożyć z powrotem do blaszki. 14. Składniki do nasączenia wymieszać i gotowym ponczem skropić biszkopt w blaszce. 15. Nasączony biszkopt posmarować połową kremu i przykryć go biszkoptem kokosowym. 16. Biszkopt kokosowy posmarować pozostałym kremem i na wierzch wyłożyć masę wiśniową, wyrównać. 17. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem

W mojej kuchni
Tiramisu 533

Tiramisu – po włosku ” PODERWIJ MNIE „Myślę , że każdego uda się poderwać tym sposobem.Deser smakuje obłędnie!Delikatny krem przełożony biszkoptami wręcz rozpływa się w ustach.Wielbiciele kawowych deserów będą zachwyceni!Ci, którzy za kawą nie przepadają – myślę, że w pucharku nie zostawią ani kęsa!Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* żółtko – 3 szt* cukier – 3 łyżki* mascarpone(...)przez ok. 5 minut, studzimy.Do wystudzonej masy dodajemy mascarpone i dokładnie miksujemy.Śmietanę ubijamy na sztywno.Do masy z żółtek dodajemy śmietanę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.Pucharki  wykładamy biszkoptami, nasączamy kawą, przykrywamy kremem , oprószamy kakao.Powtarzamy do wykończenia składników.Wkładamy na ok. 2-3 godziny do lodówki.Podajemy mocno schłodzone!Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto z serków kanapkowych (Ostrowia) 385

już od 20 lat :) uwielbiam krem z serków ostrowia. Następnym razem zrobię z nich deser. Love :D Składniki na krem:4 serki ostrowia (po 120 g)300 g śmietany 18 %4 śnieżki1 tabliczka gorzkiej czekoladySkładniki na biszkopt:6 jajekszczypta soli1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 szklanki mąki pszennej3 łyżki dobrego kakao2 łyżki oleju3/4 szklanki białego cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiszkopt(...)pieczenia, kakao i wszystko delikatnie miksujemy. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia średniej formy do pieczenia. Ciasto pieczemy ok. 25-30 min w 180 stopniach C. Biszkopt studzimy:Krem: Serki miksujemy ze śnieżkami następnie dodajemy śmietanę. Finał: Krem wylewamy na biszkopt. Dekorujemy wiórkami czekolady. (Czekolada lepiej się ściera na tarce jak jest zimna z lodówki) :)ciasto z kremem

Bon Appetit Małgorzaty
TORCIK NA ZIMNO WANILIOWY Z TRUSKAWKAMI 852

włożyć biszkopt i nasączyć esencją herbaciano - cytrynową. Następnie wyłożyć połowę kremu waniliowego, na który ułożyć przekrojone na pól truskawki (lekko docisnąć w krem). Na krem wyłożyć biszkopty zanurzone pojedynczo na bardzo krótko w esencji herbaciano - cytrynowej z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy. Na biszkopty wykładamy pozostały krem waniliowy. Wyrównać i ułożyć pokrojone na pół truskawki. Wstawić

Ciastka - domowe słodkości