biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:40/363)

Tort Księga Komunijna 169

myślałam:) Co prawda do łatwych ten tort nie należy, jednak jak widać nie jest to niewykonalne. Do przełożenia warstw użyłam kremu śmietanowego z dodatkiem mascarpone i czekolady oraz kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki dla przełamania słodyczy. Gościom bardzo smakowało:) Biszkopt:  7 jajek,  120g budyniu waniliowego (użyłam Master Cook) ,  1 i 1/4 szklanki cukru(...)Wymieszać delikatnie szpatułką i wylać na przygotowaną blaszkę o wym. 25x36cm.  Piec około 35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. UWAGA! Upiec dwa takie biszkopty!! Krem śmietanowy:    1 litr śmietanki 36%,  500g serka mascarpone,  niepełna szklanka cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) ,  200g mlecznej czekolady,  300g dżemu

Z miłości do słodkości
Pyszne CIASTO kokosowe z kremem ananasowym 220

przyślijprzepis ). Polecam Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne CIASTO kokosowe z kremem ananasowym Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 100g cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Bezę wyjąć z blaszki. Z biszkoptu zdjąć papier do pieczenia i papier włożyć z powrotem do blaszki, patrz FILM . Z wierzchu biszkoptu odciąć przypieczoną skórkę i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki. 10. Składniki do nasączenia wymieszać i ponczem nasączyć biszkopt w blaszce, zużyć cały poncz. 11. Ananasa pokroić na kawałeczki. Krem: 12. Do miski przełożyć masło i ucierać mikserem

Mała Cukierenka
Błyskawiczne ciasto biszkoptowe z kremem porzeczkowym – bez pieczenia 342

jajek, bez żelatyny. Właściwie wystarczą trzy składniki. Składniki na krem : 200 g czarnych porzeczek + 50 g owoców dodatkowo do kremu 4 łyżki drobnego cukru około 150-200 ml wody 500 g serka mascarpone 150 g cukru pudru opakowanie biszkoptów ( ja użyłam okrągłych) Blacha u mnie tortownica o średnicy 23 cm Wykonanie: Porzeczki opłukać, oczyścić. Wsypać do rondelka owoce, cukier(...)zmiksować. Na koniec dodać porzeczki – wymieszać. Spód tortownicy posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć biszkopty, starć się ułożyć je dość ścisło. Na biszkopty ułożyć warstwę kremu. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i resztę kremu. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 2 godziny. Prawda, że proste

Niebieski kubek z kawa
Torcik karmelowo- jeżynowy 227

było wyrzucać więc ku uciesze moich domowników postanowiłam, że i dla nich zrobię torcik- taki trochę inny bo bez masy plastycznej. Słodycz kremu została złamana galaretką jeżynową a całość przykryta delikatnym kakaowym biszkoptem. Torcik nie jest trudny w przygotowaniu ale troszkę pracochłonny.  A ten smak o matko- raj dla podniebienia mówię Wam;)  Wypróbujcie koniecznie :)  Składniki Biszkopt(...)ubić na sztywno i stopniowo dodawać do niej masę czekoladową.  Wykonanie ciasta: Pierwszy blat biszkoptu układamy w tortownicy, wykładamy na niego parę łyżek kremu czekoladowego- tak aby krem przykrył spód biszkoptu. Następnie na środek biszkoptu wykładamy zastygniętą galaretkę jeżynową i całość zalewamy resztą kremu, przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Całość wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Kolorowa szachownica 230

coś z tego wychodzi ;) Zaczęłam od upieczenia dwóch biszkoptów w keksówce a skończyłam w większej blaszce. ;) Ciasto nie tylko pięknie wygląda , ale też pysznie smakuje. Biszkopt jest niezwykle delikatny i puszysty a krem daje waniliowy posmak słodkości :)Keksówka wymiary : 24 x 12 cmBlaszka wymiary : 24 x 28 cmCzas pieczenia : 30 minutTemp. pieczenia : 180 C Składniki:Biszkopt biały: 3 jajka(...)paski. Układamy w większej foremce , gdzie pomiędzy paseczki nakładamy warstwę kremu , w ten sposób paseczki biszkoptów się przykleją do siebie. Na jedną warstwę ułożonych i posklejanych kremem pasków biszkoptów , wylewamy tężejącą galaretkę. Na galaretce układamy następne paseczki biszkoptowe pamiętając o kolejności układania . Jeśli na dole mamy paseczek jasny to na górnej warstwie układamy paseczek ciemny . :) Tak przygotowane ciasto wkładamy

Słodkości i nie tylko
Deser borówkowy - ekspresowy 163

ochoty na włączanie piekarnika i używam gotowca, którym jest krem do tortów. Od czasu do czasu gotowiec nie zaszkodzi, prawda ? I właśnie zrobiłam deser a może ciasto bez pieczenia ? Biszkopty, krem i borówki i wyszedł smaczny deser. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
MAKOWA PANIENKA Z BRZOSKWINIAMI 373

ciasta mama prosiła mnie już chyba z pól roku! Postanowiłam dogodzić Jej na weekend i tak oto w mojej kuchni narodziło się ciasto o nazwie Makowa Panienka. Makowy biszkopt pokryty słodkim kremem z brzoskwiniami i śmietanową pianą jest fantastycznym pomysłem na zbliżające się Święta. Jest bardzo łatwe i szybkie do zrobienia! Gwarantuję, że każdy z przyjemnością będzie sięgał po jego(...)Masło ucieramy na kremową masę, dodajemy łyżka po łyżce wystudzony budyń. CAŁOŚĆ: Wystudzony biszkopt kroimy na 2 blaty. Sok z brzoskwiń mieszamy z sokiem z cytryny, połową nasączamy biszkopt, smarujemy 1/3 kremu, układamy pokrojone brzoskwinie. Przykrywamy resztą kremu, wyrównujemy, układamy drugi biszkopt , nasączamy resztą syropu, dociskamy. Wierzch pokrywamy śmietana kremówką ubitą na sztywno z cukrem pudrem , cukrem waniliowym i fixem

Ostra na Słodko
Ciasto Mleczna kanapka 2366

Dzisiaj zdradzę Wam mój starty, sprawdzony przepis na pyszne ciasto szczególnie uwielbiane przez dzieci:)) Ciemny biszkopt przełożony kremem z dodatkiem mleka w proszku. Ciasto smakiem i wyglądem bardzo przypomina popularne batoniki Mleczna kanapka, stąd też jego nazwa. Ogromnym plusem jest to jak łatwo i szybko można je zrobić. A minusem, że jeszcze o wiele szybciej znika ze stołu:) Biszkopt(...)kolejno żółtka. Dodać przesiane mąki z proszkiem i kakao. Ciasto przelać do natłuszczonej formy o wym. 23x33cm. Piec około 40 min w temp. 170st. Ostudzić, przekroić na dwa blaty. Krem: 1/2 szklanki zwykłego mleka,  3/4 szklanki cukru,  2 opakowania cukru waniliowego,  250g masła lub margaryny,  2 szklanki pełnego mleka w proszku.  Zwykłe mleko i cukry

Z miłości do słodkości
Krajanka malinowa na super puszystym biszkopcie 280

dodaj do gorących owoców. Żelatynę w proszku dodaj do owoców bez odciskania. Zamieszaj i odstaw w chłodne miejsce. Kiedy galaretka zacznie tężeć to pora aby ją wylać na biszkopt. Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 250 g mascarpone 1 łyżka cukru podru 1 łyżeczka waniliowej pasty Beza 3 białka 150 g cukru 1 łyżka kukurydzianej skrobii 2 łyżki posiekanych pistacji Ubij(...)zmiksuj jeszcze raz. Formę, w której piekłaś biszkopt odwróć do góry dnem. Przykryj pergaminem o rozmiarach dna i wyłóż pianę. Posyp pistacjami i piecz bezę przez 90 minut w piekarniku rozgrzanym do 120ºC. Upieczoną bezę wysusz w wyłączonym piekarniku. Ubij śmietanę. Podkoniec ubijania dodaj mascarpone, wanilię i cukier puder. Pokryj ciasto śmietankowym kremem, a następnie przykryj bezą. Wstaw do lodówki

codojedzenia
Ciasto Cappuccino z orzechami 230

Lubicie Cappuccino? Jeśli tak to na pewno to ciasto wpasuje się w Wasze gusta. Biszkopt, krem oraz pyszna wkładka orzechowa. Proste ciasto, które świetnie się komponuje z filiżanką lub kubkiem...jak kto woli pysznej kawy lub herbaty. Zapraszam na mój przepis 😊 Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, proszek

kulinarne odsłony pati
Wielkanocny tort Limoncello! Przepyszny tort na Święta i inne uroczystości! 146

jakąkolwiek inną okazję. Torty wypiekam bardzo rzadko i bardzo żałuję bo kocham to robić.  Dla mnie idealny tort to tort z pysznym biszkoptem, musi być mocno nasączony -nie ma nic gorszego niż suchy tort!- biszkopt musi być mięsisty i gąbczasty.  Jeśli robimy tort śmietanowy to używamy tylko i wyłącznie śmietany 36% a nie żadnych śmietanopodobnych produktów. Każdy tort(...)łyżek cukru pudru *opcjonalnie, jak wyżej żelatyna 1,5 łyżki na 80 ml  wrzątku Śmietanę, serek umieść w misie robota i ubijaj na najwyższych obrotach na puszysty krem. Biszkopt kroimy na 4  części potrzebujemy: dżem porzeczkowy, opakowanie mini ptasiego mleczka dekoracja: czekoladowe jajeczka, truskawki, galaretki cytrynowe, liofilizowane owoce, domowej roboty ozdoby z białej czekolady PONCZ: - 4 kieliszki

SMYKWKUCHNI
Ciasto Plaster Miodu 155

krem cappuccino: 2 szklanki mleka ½  szklanki cukru cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 czubate łyżeczki kawy cappuccino 250 g masła Mąki miksujemy z cukrami i  1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodajemy cappuccino. Dodatkowo: ok. 26 okrągłych biszkoptów 2 torebki herbatki(...)łyżeczkami przegotowanej wody i ok. 3 kroplami olejku pomarańczowego. Gdy będzie gładki i lśniący dodajemy odrobinę barwnika pomarańczowego i  ponownie ucieramy. WYKONANIE: ciasto z kulkami   krem   biszkopty nasączone w herbacie rumowej   lukier + pokruszone pierniki( w szpary między biszkoptami) Smacznego

Domowe ciasta
Nie męcz się: 6 propozycji na ciasto bez pieczenia na Święta i nie tylko! 7510

jego opis oraz odnośnik, który przeniesie was na wpis z ciastem, które was interesuje. CIASTO MALAKOFF Ciasto Malakoff Ciasto Malakoff to ciasto pochodzące z Austrii. Jego warstwy to kolejno: biszkopty, krem budyniowo-maślany oraz konfitura lub dżem. Całość wydawać by się mogła słodkim „ulepkiem”, ale tak nie jest. Do masy budyniowej dodawany jest sok z cytryny, a biszkopty

Relaxtime
Marysieńka 614

Wiem, że uwielbiacie warstwowe, ciekawe ciasta, dlatego dziś mam dla kolejne, pochodzące z przepisów siostry Anastazji. Delikatny czekoladowy biszkopt, klasyczny krem budyniowy a w środku wkładka orzechowa, brzmi pysznie, a jeszcze lepiej smakuje i do tego wygląda bardzo efektownie. Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy(...)puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta: Biszkopt kroimy na pół. Na jedną z jego połówek wykładamy połowę kremu, przykrywamy plackiem orzechowym. Następnie dajemy pozostały krem i drugą część biszkoptu. Po wierzchu polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego. var widgetParams = "{ 'Id':'d8e9c810-c361-445b-a680-8242c254a747','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com

Cynamonowe szczęście
Urodzinowy tort owocowy 728

temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy lub cztery części.   Biszkopt bardzo wam urośnie, możecie zabezpieczyć boki tortownicy papierem do pieczenia podnosząc je wyżej, aby biszkopt nie wypłynął podczas pieczenia. Krem waniliowy 450 ml śmietany kremówki 200 g mascarpone 1 łyżeczka pasty waniliowej  2-3 łyżki cukru pudru( jeśli lubicie słodsze dodajcie więcej cukru) 300 g świeżych(...)Składanie tortu.  Tort najlepiej składać w rancie cukierniczym, lub w wysokiej tortownicy. Dzięki temu będzie równy. Pierwszy blat biszkoptowy ułożyć na podstawce (dobrze jest posmarować podstawkę odrobiną kremu, aby biszkopt sie przykleił i tort nie przesuwał). Nasączcie, ale nie za dużo będzie to nasza podstawa tortu i musi być stabilny. Podzielcie krem na cztery części.  Posmarujcie częścią kremu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk