ponczem i rozsmarowujemy warstwę śmietany, a następnie układamy wiśnie tworząc pierścienie. To samo robimy z drugą i trzecią wartswą. Pozostałą śmietaną smarujemy wierzch i boki tortu. Boki tortu możemy obsypać pokruszonym biszkoptem lub płatkami migdałów. Wierzch dekorujemy rozetkami ze śmietany i ozdabiamy wiśniami. Tort schładzamy w lodówce 2-3 godziny. Smacznego
Salonik smakówteż powstało ciasto brzoskwiniowe. Rozmyślałam, rozmyślałam, aż w końcu stworzyłam kompletny przepis. Ciasto jest bardzo pyszne i myślę, że śmiało można by było zrobić w ten sposób również tort. SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na krem brzoskwiniowy: 200 g masła 1 duża puszka brzoskwiń
Passions hobbies lifeciasto imieninowe nadaje się idealnie, na sobotnią popołudniową kawę również i na środową wieczorną herbatkę również;)Kombinacja ciasta i wafla - bezcenna, a to wszystko dzięki Justynce ;)Tort waflowy Składniki biszkopt:5 jajek5 kostek czekolady mlecznej10 dag posiekanych orzechów1 1/4 szklanki mąki1 1/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaSkładniki masa:gotowana masa krówkowa1 1/2 kostki masłaPozostałe składniki:powidło śliwkoweopakowanie wafli
Lawendowe Niebotrudno uwierzyć, że nie ma w nich ani odrobiny jajka. Takiej konsystencji i smaku długo szukałam. Jestem tak nim zachwycona, że mam zamiar wykorzystać tą recepturę do upieczenia tortu - bardzo przypomina biszkopt. Składniki: batat (słodki ziemniak) 400 g jabłko 1 duża szt mąka bezglutenowa (Mix it Schar) 350 g olej 4 łyżki proszek do pieczenia bezglutenowy
głodny alergikmożna zamienić na waniliowy (zamiast likieru dodaj do masy 2 łyżeczki esencji waniliowej i pomiń wiórki kokosowe).Zdjęcia krok po kroku przygotowałam w maju 2014. To waniliowa wersja tortu i z biszkoptem o średnicy 20 cm. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy AleksandryDelikatny i pyszny tort tiramisu. Na biszkoptach nasączonych mocną kawą i spirytusem, z kremem na bazie mascarpone i wanilii.Tort jest bardzo łatwy do zrobienia , nawet dla początkujących. Składniki: Biszkopt jajka 5 szt cukier 5 łyżek mąka pszenna 5 łyżek proszek do pieczenia 1 łyżeczka Krem kremówka 0,5 l mascarpone 500 g cukier waniliowy 3 łyżeczki cukier
Ala piecze i gotujeDziś tort bardziej tradycyjny , robiony dla dziadka z okazji 80 urodzin :) Tort w stylu tortu szwardzwaldzkiego - Czekoladowy biszkopt + bita śmietana + wiśnie . Do dekoracji użyłam wiśni mocno "alkoholowych" prosto z powstającej nalewki. Polecam
Malinowa Kawiarenkamiałam pomysłu na urodzinowy tort. A i biszkopt bez piekarnika się na pewno nie upiecze. Dlatego zrobiłam torcik śmietanowy, coś jak sernik na zimno czy jak pianka. Nam smakował, mam nadzieję że i Wy się skusicie na kawałek. Zapraszam! Składniki :* opakowanie okrągłych biszkoptów* szklanka mleka* 3 małe serki homogenizowane waniliowe * mała śmietana kremówka* 2 banany lub inne owoce
Magiczne Życie Martysztywno śmietanką. Amaretto łączymy z 1/2 szkl. przegotowanej i schłodzonej wody. Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuz na 3 równe blaty i nasączamy ponczem. Przygotowanym kremem przekładamy płaty biszkoptu.. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy płatkami migdałowymi i można jeszcze serduszkami czekoladowymi według uznania. Smacznego
Słodkości i nie tylkoBardzo się ucieszyłam z takiego wyróżnienia, ale też trochę przeraziłam! Mam w posiadaniu rant w kształcie serca, ale okazał się za mały. Musiałam zrobić serce z dwóch biszkoptów i całość złożyć. Tort miał być na 20 osób. Trochę zaszalałam i wyszedł mi na 30! Ale uwierzcie…nic się nie zmarnowało ;). Dostałam nawet kawałek, abym mogła zdjęcia zrobić :). Biszkopt kakaowy(...)masa zgęstnieje. Pod koniec dodajemy wodę i mieszamy. Nadal ubijając dodajemy żółtka, jedno po drugim (zanim dodamy kolejne żółtko dokładnie mieszamy poprzednie). Gdy […] Artykuł Jak zrobić tort serce? pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki Pomysłczekoladowym a słodycz przełamałam kwaśnym dżemem wiśniowym. To najprostsze połączenie kremu i dżemu zawsze się sprawdza- tort nie jest zbyt słodki i mulący. * Przygotowanie tortu zawsze rozkładam na trzy dni. Pierwszego dnia piekę biszkopt, bo najlepiej kroi się na drugi dzień. Drugiego dnia przekładam, a trzeciego kiedy dobrze zastygnie dekoruję. Dzięki temu tort ładnie się dzieli i nie topi(...)pociągnie charakterystycznego blaszanego smaku brytfanki i łatwiej będzie wyjąć ciasto. * Blaszki do pieczenia biszkoptu nie smarujemy masłem po bokach, wkładamy tylko dno papierem. Dzięki temu biszkopt przyklei się do obręczy i nie opadnie. * Latem torty wolę dekorować masą maślaną (zwłaszcza kiedy dekoracji jest niewiele), wtedy na stole tort wytrzyma dłużej niż ten dekorowany bitą śmietaną. Aby uzyskać masę maślaną masło
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnialekki wiosenny tort zbudowany jest z jasnego biszkoptu, przełożonego słodkim kremem chałwowym przełamanym kwaskową frużeliną malinową i delikatnym kremem śmietanowym. Wierzch tortu udekorowany jest pysznymi słodkościami, a dół kolorową posypką cukrową. Uwieńczeniem całości jest pyszna cieknąca czekolada mleczna. Biszkopt jasny: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej
Krokusowy Domjagodami. Na bardzo smaczny torcik z musem jagodowym na wilgotnym, kakaowym biszkopcie. Torcik jest troszkę waniliowy, nie za słodki, pięknie wygląda i na jednym kawałku nie można poprzestać. Przygotowałam przepis tak, aby osoby, które nie mają wprawy przy pracy z żelatyną, spokojnie dały radę zrobić ten tort. Nic nie powinno się tu zwarzyć, wszystko razem łączymy i blendujemy. Polecam! Proszę(...)krótko wymieszać. 13. Gotową śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego (foliowego woreczka) z tylką, użyłam tylki Wilton 1A, patrz FILM i na torcie zrobić ozdobne rozetki. Na koniec tort posypać jagodami i pokruszonym biszkoptem. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery
Mała CukierenkaPyszny, delikatny tort makowy na orkiszowym biszkopcie, bez dodatku cukru i proszku do pieczenia. Połączenie maku, cynamonu, musu z jabłek, orzechów z likierem pomarańczowym i migdałowym- hmmm, poezja smaku. Polecam bardzo gorąco. Ten tort to nasze wspólne, rodzinne dzieło, każdy dodał coś od siebie i wyszło takie oto świąteczne cudo. Piekłam w tortownicy o śr.25cm. Składniki na biszkopt
Smaczne ZdroweDziś Dzień Mamy, z tej okazji wszystkim Mamom składam najserdeczniejsze życzenia i zapraszam na pyszny Tort Prince Polo. SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 2/3 szklanki cukru, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Ciasto wafelkowe: 4 białka, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100g(...)razem z kakao na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimną masę jajeczną. Na końcu wlewam spirytus. Dokładnie ucieram. 4. Połowę masy wykładam na biszkopt, wyrównuję. Na masie układam ciasto wafelkowe. Pozostałą masą smaruję boki oraz wierzch tortu. Boki tortu obsypuję krokantem orzechowym. Wierzch tortu dekoruję czekoladowymi kuleczkami
Tradycyjna kuchnia Kasi