biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:57/235)

Tort Brukselski 128

jeszcze jakoś mogła żyć Cóż po raz enty przekonuje nas to, że życie nie jest sprawiedliwe, a każda przyjemność kosztuje . Tak więc zróbcie tort ” Brukselski ” to Wam osłodzi tą przykrą prawdę Składniki : biszkopt na tortownicę 22 cm : 5 jajek (najlepiej białka i żółtka oddzielnie) 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki mąki kartoflanej mus : 1 l musu(...)wszystko się połączy , a żelatyna z galaretki rozpuści . Przestudzony mus wykładamy na warstwy biszkoptu , najlepiej składać wszystko w tortownicy Śmietanę kremówkę ubijamy mikserem , dodając do niej malutkimi partiami cukier puder i cukier waniliowy . Jak będzie sztywna , niczym nieboszczyk w trumnie , wykładamy ją na wierzch tortu . Najlepiej szprycą do dekorowania Całość zwieńczamy czekoladową posypką lub startą na tarce gorzką czekoladą . Wkładamy

Ogrodnik w podróży
Tort Kinder + II urodziny bloga 365

jedno jest pewne- dzisiaj obchodzimy urodziny! Z tej okazji zapraszam na tort. Tort wyjątkowy, pięknie udekorowany czekoladkami Kinder (i nie tylko). W środku mamy 3 blaty ciemnego biszkoptu przełożonego kremem czekoladowym. Góra tortu to błyszcząca i miękka polewa z deserowej czekolady smacznie spływająca po bokach. Na polewie mamy ulubione słodycze- czekoladki Kinder i inne czekoladowe łakocie. Tort zachwyci każde dziecko(...)kremu. Pierwszy blat biszkoptu nasączyć kompotem, wysmarować kremem czekoladowym i przykryć II blatem kakaowego biszkoptu. Ponownie nasączyć biszkopt ponczem, wysmarować kremem i przykryć ostatnim biszkoptem, podociskać, by wszystkie warstwy się skleiły. Wierzch i boki tortu wysmarować resztą czekoladowego kremu. Tort schłodzić w lodówce kilka godzin.   Polewa czekoladowa: Śmietankę kremówkę podgrzać w garnuszku (nie zagotowywać!). Dodać drobno posiekaną czekoladę deserową

Nastoletnie Wypiekanie
Urodzinowy tort dla dzieci 202

przygotowuje tort samodzielnie w domu. Tym razem był to tort z kolorową dekoracją z MM'sów w kształcie tęczy. Przepis znalazłam u Kasi z bloga " Gotuję bo lubię ". Tort ten to biszkopt przełożony masą z mascarpone i nutellą oraz konfiturą truskawkową.  Biszkopt nie zawiera proszku do pieczenia a mimo to pięknie i równo wyrasta. Po upieczeniu nie opada(...)zawdzięczamy opuszczeniu go na podłogę z wysokości 50 cm ;) Myślę, że nie jedno dziecko będzie tym tortem zachwycone. Polecam! Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: 5 jajek 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 3/4 mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę, następnie dodać łyżka po łyżce cukier. Zmiksować, aż piana będzie sztywna

Moja Galeria Smaku
Tort makowy z kremem kawowym i likierem Baileys 296

nutą pysznego likieru Baileys. Czego można chcieć więcej...?:) Tort jest przepyszny, nie mdli, dzięki dodatkowi dżemu porzeczkowego, który przełamuje smak i można zjeść go więcej niż jeden kawałek. Moja Rodzina była zachwycona... A wygląd...? Cóż dodać... Po prostu piękny.... Przepis, lekko zmodyfikowany pochodzi z Kuchni nad Atlantykiem.SKŁADNIKI NA BISZKOPT MAKOWY:10 białek (w temp. pokojowej)szczypta soliziarenka(...)dodawaj cienką strużką płynną mieszankę z kawą i likierem (jeśli żelatyna zastygła, można ją znowu podgrzać). Zmiksuj wszystko na gładką masę. Wsadź do lodówki do lekkiego stężenia.SKŁADANIE TORTU: Gotowy, ostudzony biszkopt przekrój na 3 blaty. Dolny placek połóż na paterze lub ozdobnym talerzu i posmaruj połową dżemu z czarnych porzeczek. Na to wyłóż warstwę kremu. Przykryj drugim blatem. Ponownie

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort tiramisu 194

TORT TIRAMISU Składniki: 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1/4 szklanki ojeju 7 jajek 3 łyżeczki kakao 1/2 litra śmietany 36% 3 serki mascarpone rum słodycze tabliczka czekolady odrobina mleka Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej(...)cukrem pudrem do smaku. Poncz: Parzymy mocną kawę (około 100 ml) i odstawiamy do przestygnięcia.  Następnie dodajemy do niej kilka kieliszków (wedle uznania) rumu. Wykonanie: Cały tort układamy na przemian biszkopt polany ponczem i krem. Całość smarujemy równą warstwą kremu. Górę naszego torty polewamy, wcześniej roztopioną z mlekiem na parze, przestudzoną czekoladą. Wierzch dekorujemy wedle uznania słodyczami

Słodkie ciacho
Komunijny tort truskawkowy 163

Wygładzamy boki i wierzch. Schładzamy ponownie (około 20 minut). Następnie poprawiamy i wyrównujemy obłożenie tortu. Powinien być równy i gładki.  Tak przygotowany tort schładzamy około 20 minut.  Następnie nakładamy koronkę i do lodówki. Mniejszy biszkopt dokładnie tak samo smarujemy kremem maślanym jak biszkopt większy. Zwracamy uwagę aby był pokryty kremek równo i dokładnie. Jeśli krem nam się(...)trzyma, spływa schłodźmy biszkopt w lodówce kilkanaście minut.  Na wyrównany i schłodzony krem przyklejamy koronki. Składanie tortu Proponuje wam składać tort w tym samym dniu w którym będzie ozdobą komunijnego stołu. Przygotujcie wsporniki.  5 słomek do napojów ( lepiej jak są nieco grubsze) 5 patyczków do szaszłyków W środek większego przełożonego biszkoptu wbijcie patyczek i oznaczcie wysokość. Wyjmijcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wytrawny tort chlebowo-serowy 325

Tort nie zawsze musi być słodki. Przecież nie wszyscy lubią słodkości. Tort można zrobić w wersji wytrawnej i biszkopt zastąpić chlebem , a kremy zrobić z pysznego, naturalnego twarożku, z dodatkiem świeżych warzyw, ryby czy wędliny. Obiecuję, że taki wytrawny torcik bardzo spodoba się Waszym gościom i wszystkim będzie smakować. Tort chlebowo-serowy jest jednocześnie wytrawnym sernikiem na zimno . Można(...)piekarniku. Powstały smakowite grzanki do zup czy sałatek. Można też wykorzystać do takiego tortu duży, okrągły bochenek chleba i pokroić go poziomo na blaty, jak biszkopt z tortownicy. Z czego zrobić masy/kremy do tortu wytrawnego? Tort nie może być suchy i musi dobrze smakować. Do zrobienia wytrawnych kremów doskonale nadaje się gładki, naturalny twarożek. Do większości serników, tych na zimno

Smaczna Pyza
Tortowo Imieninowo 2 180

Dziś zamieszczam obiecany drugi tort imieninowy. Tym razem troszkę zaszalałam i stworzyłam tort piętrowy. Czytaj więcej »

Moje Pyszne Siódme Niebo
Biszkopt jasny II (z olejem) 163

biszkopt nie zawsze wychodzi równy. Nie rzuca się nim również o podłogę. Ma za to jeden ogromny plus, który sprawia, że gdy przygotowuję tort, często sięgam właśnie po ten przepis. Co to za zaleta?? Biszkopt na oleju jest wilgotny i nie potrzebuje nasączania. Często piecze się z górką(...)jest przecież problemem, by po wystudzeniu ostrym nożem ściąć nierówności :) Bardzo często korzystam z tego przepisu, więc i Wam polecam! PS. Zaglądajcie na bloga... wkrótce przepis na tort z wykorzystaniem właśnie tego biszkoptu :)     Składniki: (na tortownice o średnicy 23 cm) 5 jajek 180 g cukru 1 1/4 szkl mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Nastoletnie Wypiekanie
Biszkopt kakaowy 165

mojprzepisna.pl | Biszkopt kakaowy Biszkopt upiekłam na potrzeby tortu z okazji naszej rocznicy ślubu. Jeżeli tort mi wyjdzie, podzielę się z Wami przepisem. Zaletą tego biszkoptu jest to że jest bez żadnych spulchniaczy (proszku do pieczenie czy sody) i jest bardzo puszysty. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='6 jajek 1 niecała szklanka cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki

moj przepis na
Tort panna cotta 172

Bardzo elegancki i zaskakujący tort. Możemy go udekorować go na wiele sposobów. Przygotowuje się go bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt. Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/3 szklanki kakao Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i kakao przesiewamy. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną

AleTorcik
Brzoskwiniowy tort 121

pianę, dodajemy cukier i śmietan fix. Następnie połowę brzoskwiń kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną. Nakładamy śmietanę między biszkopty i na wierzch. Na samej górze układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i dekorujemy brzegi tortu

Aga w kuchni
Na urodzinach musi byc tort 161

swoje 5 urodziny Viki zazyczyla sobie tort o smaku nutelli i migdalow. Zachodzilam w glowe jak polaczyc te smaki, dlatego tez zrezygnowalam z tradycyjnego biszkoptu zastepujac go ciastem migdalowym.Na szczescie Viki nie chciala by tort zdobil wizerunek Barbie czy innej basniowej panny. Inaczej skonczyloby sie na kupnym ciescie. Ucieszyla sie za to z rozanych dekoracji w kolorze rozowym(...)Pokrywamy biszkopt masa z wisniami i nakladamy kolejna warstwe ciasta. Pozostala mase dzielimy na 2 czesci i jedna z nich nakladamy na druga warstwe biszkoptu. Na gore kladziemy ostatni blat ciasta, sciagamy obrecz i caly tort (gora i boki) smakujemy ostatnia czescia masy. Dekorujemy wedlug uznania.Ciasto schladzamy przez godzine.Smacznego

Przysmaki Karolki
Tort truskawkowy z bezikami i biszkoptem kakaowym (szybki) 174

chwili pomyślałam, że głupio będzie jak go sobie nie zrobię...  I tak w dniu urodzin, na szybkiego powstało takie cudo. Tort okazał się wielkim hitem - w smaku, jak i z wyglądu. Rewelacyjne połączenie smaków, czyli kakaowy biszkopt nasączony herbatą i likierem toffi, truskawkowe nuty oraz chrupiące beziki w kremie - sprawiły, że zniknął w oka mgnieniu. Pyyyycha! Po mimo niewielkich(...)być zwykłe)  2 łyżki syropu truskawkowego 30-40g bezików Nasączenie: 100 ml mocnej herbaty 50 ml likieru toffi   Dodatkowo: mikro kropla truskawkowa do obsypania tortu (czekolada truskawkowa) 150 podłużnych biszkoptów do obłożenia bezy do dekoracji kilka truskawek do dekoracji Upiec biszkopt. Jajka wbić do metalowej miski, wsypać cukier i całość lekko ubić za pomocą "rózgi". Następnie miskę

Di gotuje
Naked cake z nutellą i truskawkami 142

tort znalazłam na jednym z popularnych blogów o pieczeniu. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go nie zmodyfikowała Naked cake z nutellą i truskawkami Składniki: Ucierane ciasto czekoladowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki czekolady gorzkiej (startej na drobnych oczkach tarki) 1 łyżka miękkiego masła 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladowy biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru(...)Smarujemy je połową kremu z nutelli, następnie na całym kremie układamy przecięte truskawki, przykrywamy je połową kremu śmietankowego. Na kremie układamy biszkopt. Smarujemy go resztą kremu z nutellą, następnie kremem śmietankowym. Na samej górze układamy przekrojone truskawki. Tort wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. Smacznego Artykuł Naked cake z nutellą i truskawkami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania