biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:48/235)

Smakowite ciasto czekoladowo-kokosowe bez pieczenia 431

genialnie smakuje, a do tego nie wymaga pieczenia. SKŁADNIKI (na formę 28cm) 40 ml śmietany kremówki oraz 50 g czekolady (lub  1/2 opakowania gotowego czekoladowego kremu do tortu) herbatniki biszkopty (opcjonalnie) niesolone orzeszki ziemne (opcjonalnie) Masa kokosowa: 300 ml mleka 40 g masła 4 łyżki kaszy manny 4 łyżki cukru 100 g wiórek kokosowych Masa czekoladowa: 300 ml mleka

Zofiana
558. Owsianka z Bliskiego Wschodu. Tort, i takie tam. 167

już nigdy nie piekę tortów, wyszedł. I to dobry i to jak *.*Tak więc nadal będę je piekła :3Haha, nawet już mam zamówienie od cioci na dwa torty xd (biszkopty przełożone krem cappuccino i dżem wiśniowym z całymi wiśniami)A muffinki powędrowały do przyjaciela, który wczoraj też obchodził swoją "rocznicę"18 muffinek

More food, love and dreams
TORCIKI TIRAMISU 217

Torciki są elegantszą i łatwiejszą do podania wersją klasycznego włoskiego tiramisu.Nie jestem amatorem surowych jajek w masach, więc poniżej przedstawiam przepis bez nich.Jeżeli chcesz upiec duży tort, zrób biszkopt, masę i poncz z podwójnej porcji. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym

Przepisy Aleksandry
Pączki 212

Już Jędrzej Kitowicz wspominał, że w trakcie panowania Augusta III serwowano na dworze:"Ciasta także francuskie, torty, pasztety, biszkopty i inne, pączki nawet — wydoskonaliło się to do stopnia jak najwyższego. Staroświeckim pączkiem trafiwszy w oko mógłby go podsinić, dziś pączek jest tak pulchny, tak lekki, że ścisnąwszy go w ręku znowu się rozciąga i pęcznieje do swojej objętości

Smaki Edyty
Tort na rocznicę ślubu 228

skrzydeł. Każda miłość zaczyna się od obecności i do obecności się sprowadza. Gdybym mogła cofnąć czas... ponownie powiedziałabym TAK! A teraz przepis na tort, który towarzyszył Nam w tym pięknym dniu. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem ajerkoniakowy 250 ml ajerkoniaku * 500 g serka(...)rozpuszczenia się cukru i odstawiamy do wystudzenia. Przełożenie tortu Na paterze układamy pierwszy blat biszkoptu, nasączamy i wykładamy porcję kremu. Równo rozprowadzamy krem i przykrywamy drugim biszkoptem. Czynność powtarzamy. Przełożony tort chłodzimy w lodówce. Wierzch i boki tortu tynkujemy kremem maślanym tak, aby powierzchnia tortu była gładka. Ponownie wstawiamy do lodówki. Teraz pozostaje tylko zabawa z masą cukrową, powodzenia. * użyłam

Wędrówki po kuchni
Tort malinowo-kokosowy 153

życzenie Dominik i muszę przyznać, że udał się wspaniale. Jedynie dekorowanie wyszło mi nieco koślawo, ale trening czyni mistrza. Na święta piekę kolejny tort! :)   Do pieczenia używam tortownicy o wymiarach 23-25 cm. Ten biszkopt zawsze się sprawdza, rośnie bardzo wysoki, więc idealnie nadaje się do tortów. Upuszczenie go z wysokości zaraz po upieczeniu gwarantuje, że nie opadnie(...)ubitej śmietany. Następnie ubijamy ją do uzyskania pożądanej konsystencji.  Jeśli chcecie, by dekoracja była kolorowa dodajemy do niej odrobinę barwnika spożywczego i delikatnie mieszamy. Składanie tortu: Na paterze układamy dolną część biszkoptu, nasączamy ją 1/3 wody kokosowej z likierem, a następnie wykładamy 1/2 malin oraz 1/3 kremu kokosowego. Postępujemy tak samo ze środkowym blatem, a następnie z ostatnim pomijając

Cooking Monster
Tort wiśniowo- śmietankowy z nutką cynamonową 226

kolejny torcik w mojej kolekcji.  Tym razem solenizantem był 52 letni mężczyzna. Jak powszechnie wiadomo, panowie to mali chłopcy więc solenizant dostał tort z dwoma misiami ( pomysł podrzuciła partnerka solenizanta). Biszkopt orzechowy przełożony pyszną frużeliną wiśniową z wyraźnie wyczuwalną nutką cynamonu i dużą ilością lekkiej jak piórko bitej śmietany. Całość skomponowała się idealnie, tort nie był ani za słodki(...)kolejną porcję śmietany i również wymieszać. Następnie zmieszaną żelatynę z kremówką przelać do całości reszty masy i za pomocą miksera na najszybszych obrotach dokładnie wymieszać.  Wykonanie tortu: Układamy pierwszy blat biszkoptu, na to frużelinę owocową, 1/3 bitej śmietany, biszkopt, frużelinę kolejną porcję bitej śmietany, biszkopt, frużelinę i resztę kremu śmietanowego

Krakowskie smaki Ani
Czekoladowy tort urodzinowy z solonym karmelem 197

przełamany jest porzeczkową galaretką. Drip z solonego karmelu.  Polecam Wam. Jest słodki, orzechowy, z solonymi orzeszkami.  Praca przy tym torcie była czystą przyjemnością i fantastyczną zabawą dla młodszych dzieci, które brały czynny udział w ozdabianiu. Polecam ! Biszkopt - 20 cm tortownica 5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej(...)ganache czekoladowym. Przykryjcie trzecim blatem i ponownie posmarujcie galaretką, kremem orzechowym i na wierzch posmarujcie kremem czekoladowym(ganache) -zostawcie sobie trochę kremu czekoladowego na posmarowanie boków i góry tortu. Przykryjcie ostatnim biszkoptem nasączcie i odstawcie do lodówki aby się porządnie schłodził. Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu kremem czekoladowym (ganache) i ponownie schłodźcie.  Najlepiej tort wstawić na 10 minut

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort z Musem z Czarnej Porzeczki 188

głowie dosyc długo. Efekt smakowy przeszedł moje oczekiwania! W niedługim czasie musiałam upiec drugi o takim samym smaku, gdyż wszystkim tak smakował, że domagali się jeszcze :) Miłe. Tort jest łatwy, biszkopt jak do Wuzetki, a krem to masa budyniowa, przysłowiową wisienką na torcie jest mus z czarnej porzeczki.  Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm:BISZKOPT: 6 jajek

Blondynka Gotuje
Tort ananasowo- kokosowy 141

odkładamy do innej miski. Ananasy kroimy na cząstki i dodajemy do większej części masy. Następnie mieszamy do połączenia. Na dno tortownicy lub jeśli macie na podkładkę do tortu układamy pierwszą część biszkoptu. Do gorącej wody dodajemy cukier waniliowy, mieszamy, a następnie połową wody nasączamy biszkopt. Następnie nakładamy połowę masy z cząstkami ananasa, przykrywamy to ciastem kokosowym, następnie nakładamy drugą część(...)masy i biszkopt, który również nasączamy. Wierzch oraz boki tortu smarujemy pozostałą masą. Najłatwiej jest to zrobić za pomocą specjalnej szpachelki, wtedy łatwiej jest rozprowadzić masę, tak aby tort był równy, niestety ja takiej nie miałam, więc na torcie było widać pewne niedociągnięcia, także następnym razem obowiązkowo muszę użyć szpachelki. Wierzch i boki tortu możemy obsypać wiórkami kokosowymi lub obłożyć

kulinarne odsłony pati
TORT KOMUNIJNY DLA DZIEWCZYNKI 184

innym stylu od poprzedniego Tortu Komunijnego . W tym torcie tym dla podkreślenia że jest to tort dla dziewczynki dominuje kolor różowy. Poza tym, tak jak w poprzednim jest masa z bitej śmietany oraz konfitura z róży .     SKŁADNIKI  (tortownica 22cm) Biszkopt idealny 8 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana litr śmietany(...)waniliowy 2- 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo Słoiczek konfitury z róży listki mięt A także dla podkreślenia tego uroczystego dnia, użyłam dodatki  napisem nawiązujące do Komunii. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie

RAROSSA
Tort śmietanowo czeloladowy 201

mąką pszenna 10 łyżek   Składniki na obłożenie tortu: Krem do tortów o smaku czekoladowym Celiko 1 szt krem do tortów o smaku śmietankowym Celiko 2 szt mleko 750 ml Dekoracja: serduszka z czekolady i listki z czekolady Wykonanie biszkoptu: Jaja o  temp pokojowej wbijam do miski i wsypuje cukier waniliowy.Miksuje do momentu , aż zrobi się puch. Mąkę wsypuje(...)ciasta biszkoptowego. Produkt bezglutenowy .Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji.- Mi starczyło na biszkopt o średnicy 26 cm Krem do tortów o smaku czekoladowym to wspaniały i szybki sposób na przygotowanie torty, idealny do ciasta biszkoptowego. Produkt bezglutenowy .- Mi starczyło na biszkopt o średnicy 26 cm Porcja

Różowa kuchnia
Tort Amaretto 205

śmietan - fixu", ale nie jest to konieczne. Złożenie tortu: Składniki nasączenia wymieszać i rozdzielić równo pomiędzy 3 szklanki. Odłożyć około 5 łyżek kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu. Pierwszy blat biszkoptu ułożyć na tacy/paterze. Nasączyć go 1/3 ponczu. Następnie rozsmarować połowę konfitury wiśniowej i wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć kolejną częścią ponczu, rozsmarować drugą połowę(...)konfitury oraz drugą część kremu, wyrównać. Przykryć ostatnim blatem biszkoptu, nasączyć go pozostałym ponczem. Boki oraz wierzch posmarować odłożonym kremem. Tort wstawić do lodówki do schłodzenia, na około 1 godzinę. Część ciasteczek amaretti zmielić lub pokruszyć, np. umieszczając je w mocnym woreczku foliowym i uderzając wałkiem do ciasta - okruszkami obsypać boki i wierzch schłodzonego tortu. Dodatkową śmietanę kremówkę ubić wraz

Opowieści z piekarnika
Tort Jej Wysokość Zosia 236

Tort przygotowałam dla pewnej uroczej Zuzi. Zosia to jej ulubiona postać z bajki dlatego 6-ste urodziny postanowiła świętować razem z nią. Pomiędzy waniliowymi biszkoptami znalazł się truskawkowy krem oraz śmietanowy … Czytaj dalej Tort Jej Wysokość Zosia

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort orzechowo jabłkowy 290

tort to istny raj na ziemi. Orzechowy biszkopt, masa jabłkowa i krem z bitej śmietany pasują do siebie idealnie. Tort jest wilgotny nawet bez ponczowania biszkoptów. Jak wiadomo do wypieków nie zawsze potrzebujemy tylko formy ale w przypadku tego tortu potrzebna była również patelnia. Miałam okazję przetestować patelnię  Fissler SensoRed i powiem wam, że jest rewelacyjna.  Patelnia(...)brzeg umożliwia bezkroplowe wylewanie. Patelnia jest dosyć droga ale warta swojej ceny. To jest zakup, który będzie nam służył kilka lat więc na prawdę warto zainwestować.   Składniki: Biszkopt orzechowy: 5 jajek L 5 łyżek cukru 130 g orzechów włoskich 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki kaszy manny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 0,5 kg jabłek

Ala piecze i gotuje