biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:41/235)

Tort Ciasteczkowy Potwór 398

Pieguski . Dzień 2: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy batoniki w kremówce i robimy frużelinę. Dzień 3: Robimy krem z Milky Way, składamy i dekorujemy tort. Składniki na biszkopt (tortownica śr 24cm): 6 białek 180 g cukru 6 żółtek 145 g mąki pszennej 55 g skrobi ziemniaczanej Oddzielamy białka od żółtek. W misce, przy pomocy miksera(...)drugi dzień. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 165ºC. Z termoobiegiem ustawiamy temperaturę niższą o 15ºC. Piekłam biszkopt na najniższym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej

Słodki Pomysł
TORCIK BORÓWKOWO-ŚMIETANOWY 226

dzięki dodatkowi kakao jest wilgotny i też nie jest za słodki. Oprócz tego, że tort świetnie smakuje, również super się prezentuje ze względu na fioletowy kolorek 💜 Tort wart polecenia! Składniki: (tortownica 16 cm) Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu 1 szklanka mąki 4 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao szczypta soli Masa borówkowa(...)rozsmarowujemy 1/3 masy borówkowej i przykrywamy drugim biszkoptem. Na nim rozsmarowujemy masę śmietanową i w masie umieszczamy świeże borówki. Przykrywamy trzecim biszkoptem, na którym rozsmarowujemy kolejne 1/3 porcji masy borówkowej. Przykrywamy ostatnim blatem biszkoptowym. Wierzch oraz boki tortu pokrywamy pozostałą masą borówkową. Dekorujemy bezami, świeżymi borówkami oraz miętą. Wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Przechowujemy w lodówce. P.S. Miska

Kuchnia MagdaLeny
TORT ANANASOWO- KOKOSOWY. PINACOLADA 170

ukochanego na urodziny ;-). Puszysty, z dwoma blatami bezy kokosowej, z kremem ananasowym, marmoladą z pigwy i ponczem z Pinacoladą. Całość obsypałam podprażonymi wiórkami kokosowymi! Serdecznie zapraszam! TORT ANANASOWO- KOKOSOWY SKŁADNIKI  1. BISZKOPT (mała tortownica) - 4 jajka - 0,5 szklanki cukru - 3/4 szklanki mąki tortowej - 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia - łyżka mąki ziemniaczanej WYKONANIE:  białka oddziel od żółtek(...)puszki) 4. PONCZ DO BLATÓW BISZKOPTOWYCH: - 100 ml przegotowanej wody - 50 ml syropu z pigwy lub cytryny - 100 ml pinacolady Ponczem nasączamy każdy blat biszkoptowy. Składanie tortu ;-) Na sam spód używamy blat biszkoptu, nasączony dwustronnie ponczem, następnie cieniutka warstwa marmolady z pigwy, krem ananasowy, blat kokosowy, krem ananasowy, blat biszkoptu nasączony ponczem, marmolada z pigwy, krem, biszkopt nasączony ponczem, krem

SMYKWKUCHNI
Czekoladowy tort z wiśniami 263

prostu wina czekolady, którą kocham, a może najzwyczajniej w świecie ja nie potrafię żyć bez słodyczy ;-) Z czystym sercem polecam więc ten tort wszystkim łasuchom. Czekoladowy tort z wiśniami biszkopt tradycyjnie z tego przepisu składniki na masę mały słoik wiśni 500 g mascarpone 2 śmietany kremówki po 250 ml każda 200 g gorzkiej czekolady cukier puder 30 g masła(...)Mieszamy. Masę czekoladową łączymy z wiśniami i wylewamy na dolny biszkopt. Przykrywamy środkowym krążkiem biszkoptu, na który wykładamy cześć masy czekoladowa z serka mascarpone. Przykrywamy górnym biszkoptem. Pozostałą masą dekorujemy górę i boki tortu.. Wykańczamy dekoracje posypując boki wiórkami czekolady, a na górze robimy dekoracje za pomocą szprycy wyciskając wzory z kremu, układamy wiśnie, a środek posypujemy wiórkami czekolady

Przysmaki Karolki
Tort brzoskwiniowy z misiem 198

Delikatny biszkopt przełożony lekkim kremem śmietankowym z dodatkiem białej czekolady. Pomiędzy nim owocowy akcent w postaci musu brzoskwiniowego. Taki tort idealnie sprawdzi się na urodziny dziecka. BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej KREM CZEKOLADOWY: 100 g czekolady białej 2 galaretki brzoskwiniowe 1 szklanka wody 3 szklanki śmietanki kremówki 30% MUS BRZOSKWINIOWY(...)wmieszać w czekoladową galaretkę. Gęstą masę podzielić na trzy części. Dwie z nich wyłożyć na stężały mus brzoskwiniowy, a trzecią na wierzch i boki. Tort najlepiej składać w rancie lub tortownicy, w której piekł się biszkopt. Ciasteczka oreo bez kremu rozdrobnić i kładąc na dłoń przyklejać do boków tortu zanim krem stężeje. Ciemny krem czekoladowy. Kremówkę mocno podgrzać

https:KKuchniaMniam
Tort z owocami 168

Upiec biszkopt według przepisu. Całkowicie ostudzić. Przekroić na 3 blaty. 2. Zrobić krem - zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać partiami ser i sok z cytryny. 3. Przełożyć tort (od dołu): biszkopt nasączony zimną herbatą cienka warstwa dżemu malinowego świeże maliny 1/3 kremu biszkopt nasączony zimną herbatą cienka warstwa dżemu malinowego banany skropione sokiem z cytryny i kiwi 1/3 kremu(...)biszkopt nasączony zimną herbatą Pozostałą masę wyłożyć na boki i wierzch tortu. Udekorować wedle uznania, najlepiej owocami. U mnie akurat tort był robiony na urodziny synka, więc na wierzchu znalazł się opłatek z bohaterami bajki. Tort schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Niebieski tort urodzinowy. Projekt WIOSNA!!! 371

okna łazienki 6:00!!! Aż chce się rano wstać!!!  Na poprawę humoru przedstawiam Wam przepis na tort zrobiony przeze mnie na urodziny Synka. A właściwie na dwa torty. Choć podstawa - biszkopt w obu przypadkach jest taki sam. Przepis znalazłam oczywiście na: Moje Wypieki, tam też znalazłam przepis na jeden z użytych przeze mnie kremów. Drugi krem to krem(...)zaszalałam z barwnikami. No ale w końcu pierwsze urodziny ma się raz. A takiego torcika nie jada się na co dzień. Opłatek na tort i masę cukierniczą kupiłam w Galerii Cukiernika w Krakowie. Zacznijmy więc od biszkoptu: Biszkopt rzucany Składniki na tortownicę 22 cm: 5 jaj; 3/4 szkl. mąki pszennej; 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej; 3/4 szkl. cukru. Ewentualnie barwniki spożywcze

Miksturownik
Torcik truskawkowy z żelką z owoców leśnych 210

ubijania dodajemy cukier puder według własnych preferencji słodkości. Torcik truskawkowy z żelką z owoców leśnych: Przekrawamy biszkopt na dwa blaty równej grubości. Smarujemy dolny blat całą masą truskawkową, przykrywamy górnym blatem. Odstawiamy na chwilę do lodówki, aby masa stężała. Smarujemy wierzch i boki tortu bitą śmietaną (opcjonalnie). A na koniec delikatnie oblewamy torcik żelką z owoców leśnych, by spłynęła

W kuchni Katie
Torcik truskawkowy z żelką z owoców leśnych 199

ubijania dodajemy cukier puder według własnych preferencji słodkości. Torcik truskawkowy z żelką z owoców leśnych: Przekrawamy biszkopt na dwa blaty równej grubości. Smarujemy dolny blat całą masą truskawkową, przykrywamy górnym blatem. Odstawiamy na chwilę do lodówki, aby masa stężała. Smarujemy wierzch i boki tortu bitą śmietaną (opcjonalnie). A na koniec delikatnie oblewamy torcik żelką z owoców leśnych, by spłynęła

W kuchni Katie
Biszkopt rzucany kakaowy 176

Mój ulubiony, jak na razie, przepis na biszkopt kakaowy – “ biszkopt rzucany kakaowy ” (przepis na zwykły biszkopt rzucany znajduje się tutaj ). Biszkopt bardzo kakaowy

Moja Delicja
Tort z truskawkowym kremem maślanym 127

jest bardzo prosty w przygotowaniu i zapewniam, że każdy sobie z nim poradzi, nawet osoba początkująca! (Przepis na sprawdzony biszkopt znajdziecie tu - klik .)  Dodatkowo świetnie smakuje i zawsze znika ekspresowo. Wiele osób zawsze pyta mnie czym obsypałam tort... To świetny i sprawdzony patent mojej mamy - bułka tarta! A jeśli nie macie pomysłu na udekorowanie Waszego dzieła, wszakże ozdoba tortu(...)drobno pokrojone truskawki. Całość schłodzić w lodówce. Przygotować nasączenie.   Nalewkę wymieszać z wodą. Przygotować posypkę.  Bułkę tartą zarumienić na suchej patelni i pozostawić do ostudzenia. Tort.  Każdą część biszkoptu równomiernie nasączyć i posmarować kremem z truskawkami.   Wierzch i boki dokładnie wysmarować odłożoną częścią masy, a następnie równomiernie obsypać bułką tartą. Tort udekorować wg uznania (*) i schłodzić

Di gotuje
TIRAMISU CZEKOLADOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 314

nasączyć naparem kawy. W jednym naczyniu ubić kremówkę ze śmietan-fixem. W drugim żółtka z ksylitolem. Do ubitych żółtek dodać mascarpone i ubitą kremówkę. Dokładnie wymieszać i przełożyć tort warstwami biszkopt, masa, biszkopt, masa. Górę można posypać kakao. Wstawić do lodówki i schłodzić. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tort czekoladowo makowy z bezami a także recenzja książki - Moje wypieki na 4 pory roku. 171

wcześniej mimo iż na blogu byłam nie raz. Może ciasto  jest nieco pracochłonne i potrzebuje czasu ale efekt końcowy jest tego wart w 100%.  Tort  czekoladowo makowy z bezami (opium) Biszkopt; 7 jajek 7 łyżek cukru kryształu 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki ciemnego kakao Przygotowanie; Białka oddzielamy od żółtek, Ubijamy na sztywną(...)makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz, powidło, krem kawowo makowy (3 część), blat bezowy, krem makowo kawowy (4częsc), blat biszkoptu, poncz.  Odłożoną masą smarujemy tort, nast ępnie posypujemy startą gorzką czekoladą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki na około pół godziny przed podaniem , aby krem zmiękł i tort lepiej

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort urodzinowy Świnka Peppa 205

Tort ze Świnką Peppą powstał specjalnie na drugie urodziny mojej córki, szukałam przepisu na ciasto, które bez problemów utrzymałoby dużą ilość kremu, dżem i sporo truskawek :) Zrezygnowałam z biszkoptów, bo tort miał być wysoki, więc dolne warstwy pewnie za bardzo by się zgniotły. Postanowiłam nieco zmodyfikować przepis na proste ciasto czekoladowe . Czy był to strzał w 10? Raczej nie. Gdybym

Ciastkozercy
Tort czekoladowy z deikatnym mascarpone i malinami 170

uwielbiam? Uwielbiam to, że prostota dekoracji jest taka ujmująca. Z jednego biszkoptu bez problemu możemy zrobić 3 blaty (średnica 19 cm).   Spróbujcie :) Składniki na biszkopt (przelicznik na mały tort o średnicy 19 cm):  5 jajek 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki naturalnego kakao 2/3 szklanki mąki tortowej typ 450 Masa: 750 g serka mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru(...)malinowy: 300g malin 3 łyżeczki cukru pudru maliny + makaroniki do dekoracji Przygotowanie: Tort rozpoczynamy przygotowywać od biszkoptu. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Pod koniec ubijania w momencie kiedy białka są już sztywne dodajemy stopniowo cukier, tak aby powstała masa była lśniąca. W momencie kiedy osiągniemy taki efekt pojedynczo dodajemy żółtka (miksujemy je razem przez około

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania