uroczą postacią postanowiłam ozdobić tort dla mojej córci Ozdoby zrobiłam z masy cukrowej , ale równie dobrze można przygotować je z masy marcepanowej . Tort przełożyłam czekoladowym ganache z serkiem mascarpone i świeżymi malinami… Rewelacyjne połączenie. Polecam Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 i 1/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia żółty barwnik(...)blatem biszkoptu i lekko docisnąć. Posmarować kolejną porcją kremu i rozłożyć resztę malin. Przykryć ostatnim blatem biszkoptu i ponownie lekko docisnąć. Pozostałym kremem obsmarować cały tort. Boki tortu obsypać odłożonym pokruszonym biszkoptem, lekko dociskając. Schłodzić w lodówce. Schłodzony tort udekorować figurkami z masy cukrowej. Smacznego
Oryginalny smakTort ten był niespodzianką dla najlepszej koleżanki z pracy z okazji trzydziestych urodzin. Był częścią prezentu i oczywiście miałyśmy coś słodkiego do kawy. Prosty i banalny w przygotowaniu ale efektowny na pewno i pięknie się prezentuje. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * dżem wiśniowy * 600ml śmietany kremówki * 2 łyżki cukru pudru * 200g serka mascarpone * polewa(...)cukru, 100g mleka skondensowanego słodzonego, 75ml wody, 1 łyżka żelatyny, 60ml wody, 150g białej czekolady * czerwony barwnik sp ożywczy * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować drugi blat
Magiczne Życie Martywcześniej przygotować sobie wysokie pudełko aby móc w nim przechowywać ten tort bo wychodzi dość duży :) Z całą pewnością jest to porcja dla 10 osób :) Tak więc poniżej znajdziecie przepis… my, właściwie Madzia bo ja tylko trochę pomagałem, wykorzystaliśmy tortownicę o średnicy 24 cm. Składniki na biszkopt 600g mąki 2 łyżki kakao 450g cukru 2 łyżki przyprawy do piernika(...)nasączenia blatów. Pierwszy blat nasączamy odrobiną ponczu, następnie smarujemy 3 łyżkami powideł i 1/3 kremu mascarpone. Podobne kroki powtarzamy dla drugiego biszkoptu. Trzeci biszkopt układamy na wierzchu i pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki tortu. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego! Post Tort piernikowy – prezent na 33 urodziny :) pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń malinowy ( w proszku) 4 łyżki oleju szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 125 g. malin Przepis : Wymieszaną(...)gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Biszkopt malinowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyCzas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: forma 25cm Drukuj Naturalny tort By Piotr 27 sierpnia 2018 Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Składniki: Sok z buraka i malin: burak - 1 większy maliny - ok. 100g(...)drugim blatem. Trzeci blat nasączamy i na wierzchu rozprowadzamy pozostały krem mascarpone. Dekorujemy pozostałymi owocami i miętą. Torcik najlepiej przechowywać w lodówce. Alergeny Alergeny mąka Naturalny tort "Red Velvet", czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Barwnikiem biszkoptu jest
Pogotujmy.plodłożyć, resztę wymieszać ze śmietaną. Herbatę wymieszać z rumem, sokiem z cytryny i cukrem. Biszkopt równo przyciąć, aby brzegi były równe. Włożyć do tortownicy (ja używam obręczy do tortów – układam biszkopt na podstawie i zakładam obręcz, dopasowując wielkość do wielkości biszkoptu), nasączyć biszkopt (nie przesadzić z ilością płynu – biszkopt ma być lekko wilgotny a nie ociekający wodą ;) ). Następnie wyłożyć krem
królestwo garówmasła lub margaryny roślinnej - 1 1/2 przygotowanego budyniu śmietankowego z torebki (najlepiej bez cukru) - 400g chałwy (u mnie Odra) - cukier waniliowy - 1 łyżka żelatyny rozpuszczonej we wrzątku ciasto: - biszkopt do tortów (1 grubszy lub 2 cienkie) posypka: - wiórki kokosowe - orzechy włoskie dodatki: - konfitura malinowa Przygotowanie: Masło musi być miękkie. Ucieram je z cukrem z waniliowym. Budyń przestudzony dodaję do masy(...)Zostawiam jej odrobinę na posypkę. Dodaję przestudzoną żelatynę i wszytko dokładnie miksuję. Biszkopt przekrawam na pół i smaruję go kremem (1/2 masy). Nakładam na niego drugą część i resztę kremu. Siekam orzechy, dodaję do nich wiórki kokosowe i resztę chałwy. Tak przygotowaną posypką dekoruję wierzch i boki tortu. Tort odkładam na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała. Podaję
Kuchnia co dniaresztę wody i podgrzać aż do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować), dokładnie wymieszać. Żelatynę lekko wystudzić i dodać advocat, całość dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. 5. Składanie tortu: Jeden biszkopt ułożyć w tortownicy o średnicy 26 cm, nasączyć połową ponczu, obłożyć dookoła podłużnymi biszkoptami, wylać połowę kremu advocatowego i przykryć drugim biszkoptem. Wstawić do lodówki na około 30 minut(...)czasie nasączyć biszkopt resztą ponczu, wylać resztę kremu advocatowego i ponownie wstawić do lodówki na około 30 minut. Na końcu wylać tężejącą żelkę advocatową i wstawić do lodówki na 30 minut. Tort udekorować żywymi kwiatami i bezami
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżki cukru Śmietanę ubijamy na gęsty krem i pod koniec dodajemy cukier. Poncz: 3/4 filiżanki wody sok z połowy cytryny Chipsy kokosowe do obłożenia tortu, ja użyłam chipsów ze sklepu Galeria Herbat Wykonanie: Biszkopt przecinamy na 3 blaty. Pierwszy nasączamy 1/3 ponczu i nakładamy 2/3 masy śmietanowej. Przykrywamy drugim blatem. Drugi blat nasączamy 1/3 ponczu i wykładamy na niego(...)blat nasączamy resztą ponczu i cały tort smarujemy cienką warstwą kremu śmietankowego. Na świeżo położony krem wysypujemy chipsy kokosowe, okładamy nimi również boki tortu. Tort od razu smakuje rewelacyjnie. Instrukcja dla użytkowników Thermomixa: Potrzebujemy: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Di misy naczynia miksującego wkładamy motylek. Całe jajka wbijamy do misy
MamaOskarkasię rozpędziłam przy pieczeniu biszkoptu na tort dla małej Klary ( jak ktoś ciekawy jak wyszedł to można go zobaczyć tutaj ), że upiekłam taki jeden skromny zapasowy- w sumie to nie wiem jak to się stało ;) Szkoda mi go było wyrzucać więc ku uciesze moich domowników postanowiłam, że i dla nich zrobię torcik- taki trochę inny bo bez masy plastycznej(...)Słodycz kremu została złamana galaretką jeżynową a całość przykryta delikatnym kakaowym biszkoptem. Torcik nie jest trudny w przygotowaniu ale troszkę pracochłonny. A ten smak o matko- raj dla podniebienia mówię Wam;) Wypróbujcie koniecznie :) Składniki Biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 mąki pszennej 1/3 kakao Galaretka: 500 g jeżyn 3/4 szklanki cukru 4 płaskie
Krakowskie smaki Anizmiksować na jednolity krem. Poncz: W wodzie lub herbacie rozpuścić cukier. Przestudzić i dodać sok z cytryny. Dekoracja: Kremówkę ubić z cukrem i śmietan fixem na krem. Składanie tortu: Każdy z biszkoptów przeciąć na dwa płaty. Następnie przekroić na pół i można jeszcze każdą połówkę na pół. Ciemny biszkopt ułożyć w kształcie motyla, nasączyć ponczem i wyłożyć połowę masy kajmakowej(...)Położyć biały biszkopt, nasączyć i wyłożyć masę śmietanową. Położyć ciemny biszkopt, nasączyć i wyłożyć resztę kremu kajmakowego. Położyć jasny biszkopt, nasączyć i kremem z dekoracji pokryć cały tort (zostawić kilka łyżek do udekorowania wierzchu). Startą czekoladą udekorować boki tortu - ja zrobiłam to w formie pasków. Z odłożonego kremu zrobić wzorek na około tortu. Środek każdego skrzydła dowolnie udekorować kolorową posypką
Ewusiowe Smakitort w czasie, gdy oglądały bajki!:)))) "Ochom" i "achom" nie było końca":))) Póżniej zawieźliśmy go do znajomych. I cóż mogę powiedzieć?:) Bardzo polecam Wam ten tort, "efekt WOW" murowany":)))SKŁADNIKI NA BISZKOPT RZUCANY*:5 jajek3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanejSKŁADNIKI NA KREM NUTELLOWY:300 g mascarpone9 łyżek (z górką) NutelliSKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY:200 g mascarpone200(...)zmiksuj.Do drugiej - Ciemnej części - dodaj Nutellę i również zmiksuj. Kremy schowaj do lodówki na czas przygotowywania pozostałych składników tortu.PONCZ:Wszystkie składniki wymieszaj razem w szklance.SKŁADANIE TORTU:Kremy wyjmij z lodówki.Biszkopt przekrój na 3 równe blaty. Pierwszy blat połóż na paterze lub ozdobnym talerzu i polej kilkoma łyżeczkami ponczu. Następnie posmaruj go dżemem pożeczkowym
Słodko-Słony Świat Ilonytylko z jednego przepisu na biszkopt. Zawsze wyrośnięty, zawsze udany ;) tym razem nawet bardziej niż zazwyczaj. Pewnie to wszystko dlatego ze robiony z sercem. Specjalnie na urodziny taty tort Rafaelo. Delikatny biszkopt, kremowo kokosowe nadzienie i cudowne, chrupiące orzechy w środku maleńkich kuleczek. Składniki na biszkopt: - 1 szklanka mąki - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 cukier waniliowy - 3/4 szklanki cukru(...)oraz śmietan fixy ubijamy, a następnie dodajemy wiórki kokosowe. Zostawiamy trochę do obsypania tortu.Wlewamy czekoladę, mieszamy intensywnie. Blaty biszkoptu nasączamy, ja tym razem nasączyłam likierem malinowym, smarujemy masą kokosową. Przykrywamy następnym blatem. Czynność powtarzamy 3 razy. Na koniec cały tort smarujemy kremem kokosowym, posypujemy wiórkami kokosowymi. Na wierzchu tortu układamy najpyszniejsze na świecie kuleczki Rafaello;) Tort zostawiamy
Życie zaczyna się w kuchniPosypujemy boki i wierzch wiórkami kokosowymi i lekko kakao, robimy małe kropelki z sosu wiśniowego. Gotowy tort trzymamy w chłodnym miejscu. Smacznego Składniki na tort nr 2 (tortownica 25 - 26 cm) Biszkopt: 8 jajek pół szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa na krem: syrop z brzoskwiń w puszce 3/4 szklanki cukru(...)mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy masa na krem ostygnie ucieramy ją z masłem. Miksujemy, aż krem będzie puszysty. 5. Wystudzony biszkopt przekrajemy 2 razy, na 3 równe części, n ożem nacinamy brzegi tortu na głębokość około 2 cm. W nacięcie włożyć nitkę, skrzyżować i zdecydowanym ruchem ciągnąć oba końce. 6. Każdy placek nasączamy wodą wymieszaną
Mój pomysł nakolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Biszkopt ciemny pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty