biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:66/235)

Tort truskawkowy z kokosem + film 158

tort truskawkowy z kokosem, uwielbiany przez moje dzieci i przyjaciół. Nieco pracochłonny jak to zazwyczaj tort ale  mimo prosty w przygotowaniu. Polecam do wypróbowania. składniki na okrągłą formę                biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru szklanka mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia(...)krem kokosowy, na krem pokrojone truskawki i znowu krem. Na kremie kładziemy drugi biszkopt i smarujemy go kremem kokosowym a na to układamy truskawki, ostatnią warstwą jest biszkopt . Wierzch i boki tortu smarujemy ubitą śmietaną , a wierzch tortu dekorujemy połówkami truskawek

Smakowite Dania
Lekki tort truskawkowo - śmietankowy 342

daje tyle możliwości w pieczeniu! Soczysta, słodka ale z nieco kwaskowym posmakiem, wprost stworzona jest do wszelkich ciast z dodatkiem puszystych kremów. Taki jest tort truskawkowo - śmietankowy. Tort oparty jest na niezawodnym biszkopcie, przełożony delikatnym, bardzo lekkim kremem z serkiem ricotta (ricotta ma trzy razy mniej kalorii niż klasyczna bita śmietana) i kawałkami białej czekolady, nadziany całą masą(...)nasączenia: 120 ml likieru Amaretto* * W wersji dla dzieci, likier można z powodzeniem zastąpić mocnym naparem z czarnej herbaty np. o truskawkowym aromacie. Wykonanie tortu: Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować i przekroić wzdłuż na pół. Biszkopt przekroić na 3 równe części. Na paterze położyć pierwszy biszkoptowy blat. Skropić kilkoma łyżkami likieru lub herbaty. Krem podzielić na dwie części. Posmarować biszkopt kremem

maniapieczenia
Biszkopt rzucany 443

się „ biszkoptem rzucanym ” z powodu tego, iż po upieczeniu i wyjęciu z pieca jest on rzucany na zabezpieczony blat. Dzięki temu stabilizuje się jego struktura :) Biszkoptu rzucanego używam głównie do tortów, ale świetnie się sprawdzi w innych ciastach. Biszkopt z tego przepisu kroję najczęściej na 3 części, ale możecie go również przekroić na pół. Polecam! Składniki biszkoptu

Moja Delicja
Tort czekoladowy z jeżynami i glazurą jeżynową 151

mały, nie za słodki i prosty do wykonania. Uwielbiam w torcie różne tekstury dlatego na spodzie układam cienki blat, chrupiącego kruchego ciasta. Jeśli kruchy spód i biszkopt upieczesz dzień wcześniej uporasz się z tortem w błyskawicznym tempie. Do wykonania tortu nie potrzebujesz tylki cukierniczej i dodatkowego kremu do ozdoby, pomimo tego tego prezentuje się bardzo elegancko, dzięki wykończeniu owocową glazurą(...)śmietaną kremówką na puszystą masę. Podzielić krem na 2 porcje. Do jednej wmieszać rum, do drugiej dodać kilka łyżek pulpy jeżynowej składanie tortu: ułożyć na paterze kruchy blat, posmarować go dżemem. Położyć pierwszy blat biszkoptu, posmarować białym kremem. W kremie ułożyć maliny i jeżyny, przykryć drugim blatem biszkoptowym, posmarować kremem z jeżynami lącznie z bokiem toru, następnie wylać tężejącą glazurę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
TORT KAWOWO KOKOSOWY 180

Tort-Sernik na zimno przygotowany na powitanie J Nowego  Roku. Delikatny biszkopt a na nim pierwsza warstwa z białego sera połączona z  mocnym  espresso. Kolejna nieco delikatniejsza przygotowana z serka Mascarpone z dodatkiem cappuccino. Ostatnia warstwa to bita śmietana o smaku likieru kokosowego.  SKŁADNIKI (tortownica 21 cm) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej(...)Sernik espresso Biały ser zmiksować z cukrem pudrem dodać napar espresso dokładnie połączyć. Cały czas miksując dodawać przestygnięta żelatynę. Masę odstawić do stężenia, gdy zacznie żelować wylać  na biszkopt wstawić do lodówki. Sernik cappuccino Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i cappuccino, cały czas miksując dodawać przestygnięta żelatynę. Masę wyłożyć na stężały sernik espresso i wstawić ponownie do lodówki. Bita

RAROSSA
Urodzinowy tort Bruna 194

okazji urodzin Bruna chciałam upiec tort. Warunkiem było to, że on też musiał móc go zjeść. Wiadomo było, że będzie biszkopt, no ale czym go nasączyć..? Co dać zamiast zwykłej bitej śmietany, która pewnie szybko by popłynęła, a zagętstników wszelkiej maści nie cierpię...Oto wyniki moich przemyśleń i starań:Biszkopt rzucany według przepisu z Moich Wypieków - robiony przeze mnie pierwszy(...)części, każdą przełożyłam kremem. Na krem wysypałam borówki amerykańskie i jeżyny. Pokroiłam w kosteczkę nektarynki i rozłożyłąm na kremie, dzięki temu, że stykały się z biszkoptem super go nasączyły.Po przełożeniu i udekorowaniu tortu włożyłam go na kilka godzin do lodówki.Niestety tort był tak pyszny a gości tak wielu, że nie dałam rady zrobić porządnego zdjęcia przekroju. Przepraszam więc

Z butelką mleczka w tle
Tort Szwarcwaldzki 164

Takie torty to ja lubię, lekkie, delikatnie nasączone alkoholem i nie za słodkie. Ten torcik będzie gościł u mnie częściej ;) Na tortownicę o śr. 24 cm Biszkopt kakaowy rzucany: 5 jajek 2/3 szkl maki pszennej najlepiej tortowej 3/4 szkl cukru 3 i 1/2 czubate łyżki ciemnego kakao 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Nagrzewamy piekarnik(...)brzegi nożem i wyjmujemy nasz biszkopt. Jeśli biszkopt wyrósł nam z górką możemy przekręcić go górą do dołu, wtedy zrówna nam się :) Wpis ze zdjęciami  na biszkopt rzucany Tutaj :) Przełożenie tortu i dekoracja: 800 ml śmietany kremówki 30-36 % schłodzonej 4 czubate łyżki cukru pudru 3  łyżeczki żelatyny 1/4 szkl gorącej wody do rozp. żelatyny Dżem wiśniowy nisko

Gotowanie...to proste !
Tort malinowy z mascarpone 132

będzie chętnie zjedzony przez dzieci. Tort był lekko orzeźwiający dzięki malinowej galaretce. Poza tym zrobiłam krem z mascarpone i śmietanki, do obłożenia tortu użyłam rurek z kremem, a wierzch obsypałam kolorowymi cukierkami. Składniki(tortownica 27 cm): biszkopt (składniki na 1 biszkopt): jajka 3 szt, mąka pszenna 0,5 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 0,5 szklanki, sól szczypta, krem(...)części kremu, przykrywamy drugim biszkoptem z galaretką i również nakładamy 1/3 części kremu. Wierzch przykrywamy ostatnim biszkoptem. Wodę łączymy z sokiem cytrynowym i cukrem waniliowym i nasączamy biszkopt. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem. Boki tortu obkładamy rurkami, a na wierzch wysypujemy kolorowe drażetki. Tort dodatkowo możemy obwiązać kokardą

kulinarne odsłony pati
Tort czekoladowy z musem czekoladowym 124

czekoladowy i taki dostała. Tort zrobiony w oparciu o przepis tort choc & cherry z Kwestii Smaku, niestety bez wiśni, które ja uwielbiam, ale córa owoców w torcie nie toleruje. Składniki:   Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, kakao. Masa: 500 g mascarpone (temp. pokojowa), 200 g czekolady deserowej (ciemnej), 500 ml śmietanki kremówki(...)talerzu/paterze, skrapiamy ponczem, wykładamy część masy, na to układamy następny biszkopt, znów skrapiamy ponczem wykładamy masę. Na sama górę znów wykładamy ostatni biszkopt, skrapiamy ponczem i wykładamy masę. Masę wyrównujemy na górze i obkładamy nią boki tortu. Dekorujemy wg własnych upodobań u nas jak co roku króluja opłatki

Państwo Wojtczuk gotują
Jak zrobić tort na 1 urodziny lub chrzciny 299

możecie skorzystać ze swojego ulubionego przepisu. Po upieczeniu i wystudzeniu blatów należy je szczelnie owinąć w folię spożywczą, odstawić. Można też biszkopt zrobić wieczorem, przez noc przestudzić w uchylonym piekarniku. 2) Następnie należy przygotować krem do przełożenia tortu. Może to być dżem, plus bita(...)śmietana. Może być też frużelina z bitą śmietaną i z białą czekoladą, może być też krem czekoladowo – malinowy. W zależności od upodobań. Ja polecam krem z tortu biała truskawka . 3) Przekrawamy biszkopt na 3 blaty, najlepiej takim nożem strunowym , można też zwykłym nożem z piłką (takim do chleba). 4) Na paterę wykładamy pierwszy blat, nasączamy około 60 ml ponczu

moj przepis na
Najprostszy przepis na wegański tort urodzinowy 156

Wegański „biszkopt” przygotowuje się o wiele łatwiej i szybciej niż ten na bazie jajek , a kokosową śmietankę ubija się w mig. I tym sposobem wegański tort okazuje się być prostszy – tak, prostszy! Wegański „biszkopt” ma nieco bardziej zwartą strukturę, choć nadal delikatną, a śmietanka kokosowa w przeciwieństwie do zwykłej zdecydowanie ciekawszy smak. Mogłabym pisać bez końca, temat tortów to temat(...)Dołóż pozostałą część śmietanki i delikatnie zamieszaj. Krem gotowy.  1/3 kremu nałóż na dolną warstwę „biszkoptu” i delikatnie rozprowadź zostawiając 2 cm odstępy od brzegu. Nałóż drugą górną część ciasta i na jego wierzchu rozprowadź kolejną 1/3 kremu. Ostatnią 1/3 pokryj boki tortu.  Na koniec najprzyjemniejsza część – dekorowanie. Ozdób tort dowolnymi, wybranymi przez siebie owocami, następnie wstaw

Roślinna - blog wegański
wykwintny tort czekoladowo-orzechowy 220

dzień nutelli:D Właśnie dziś chcę zatem podzielić się przepisem na niesamowity tort czekoladowo-orzechowy; to wszakże główne składniki tego pysznego kremu. Tort, który chcę pokazać jest wykwintny, elegancki, pyszny! Tradycyjny; składa się z dwóch warstw ciemnego biszkoptu i orzechowej bezy, przełożonych maślanym kremem z dodatkiem ubitych na parze żółtek, zwieńczony czekoladową polewą - klasyka! Tort(...)upiekłam miksując kilka przepisów z odziedziczonej po Babci książeczce "Ciasta, ciastka, ciasteczka. Wypiek domowy" z 1987r... Nutellę dodałam do kremu, z którego zrobiłam ozdoby na wierzch tortu - mały akcent, ale jest:) składniki: biszkopt: 6 jaj 1,5 szkl cukru 2 łyżki zimnej wody 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl ciemnego, gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki

6niebo
Tort na różowe przyjęcie 151

przyjęcie dla Milej Księżniczki przystało wszystko powinno być różowe. Różowe więc były sukienki, różowe balony, serwetki itp Oczywiście tort też był różowy. Różowy tort z malinami składniki: przepis na biszkopt klik składniki na masę: 90 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła 500 g serka mascarpone 2 śmietanki kemerowski (po 250 ml każda) 6 łyżek Grenadiny około 5 łyżek cukru pudru(...)osobnej miseczki odkładamy różową masę na środkową warstwę, dodajemy do niej rozgniecione maliny. W razie potrzeby dosładzamy. Masę malinową rozprowadzamy na biszkopcie i przykrywamy kolejnym krążkiem ciasta. Ściągamy obręcz tortownicy. Pozostałą różową masą dekorujemy cały tort - górę i boki. Ciasto przechowujemy w lodowce

Przysmaki Karolki
Biszkopt orzechowo- kawowy 202

Tworzy się kolejny tort;) Jego bazą jest pyszny orzechowo- kawowy biszkopt. Pyszny, rozpływający się w ustach. Mocno orzechowy, wprost idealny;)  Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki   Polecam:)  Składniki: 300 ml orzechów (to 100 g) 220 g mąki pszennej  300 g cukru  2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej  6 jajek 50 ml wody zimnej  szczypta

Krakowskie smaki Ani